Igazad van abban, hogy újabban mintha szégyellnék azt, hogy magyarok vagyunk. Majmoljuk a nyugatot, már nem vezetőink vannak, hanem Leadereink és Bossaink, lassan a közértben sem az eladótól kérjük a fél kiló betevőt, hanem a Sales Managertől...
Tele vagyunk shopokkal és shopping centerekkel, bolt vagy áruház már csak mutatóban létezik.
Miközben a várban sétálva fennsőségesen mérjük végig a turistákat, addig az ő nyelvüket szőjük bele a mindennapi beszédünkbe...
Egyedül külföldön van némi tartás bennünk - észrevetted? Külföldön autózva a magyarok integetnek egymásnak, és ha idegenben megkérdezik, honnan érkeztünk, sosem szemlesütve mondjuk, hogy Magyarországról, hanem emelt fővel.
Akkor... itthon miért is nem?
RS
Vecsés városban alakul egy tűzfészek Agresszív Honfoglalók néven. Ez egy kör, és alakul hozzá a zenekar is. célunk, hogy a globalizáció korában is megőrizzük magyarságunkat, és fiainknak tovább örökítsük a magyar kultúrát. Terveim között van saját napdalkincs gyűjtése (az ország különböző pontjairól, majd Erdélyből), előadások, a zenekarral koncertek...
a lényeg, hogy tiszták maradjunk ebben a mérgezett világban. Nekem ugyanis nagyon fáj, hogy a legtöbb magyar szégyelli magyarságát. Pedig van mire büszkének lenni!
"Túl az Üveghegyen, a kék kerek tengeren,
az égig érő fa alatt, egy szép helyen
ott, ahol a világ virágos bölcsője állt
élt népével Puszta, a magyar király.
Három fia volt az öreg Pusztának.
A vadászt hívták Jó Szél Fúvásának,
A kovácsot hívták Szép Tüzek Lángjának,
S a legkisebbet Szép Mezők Szárnyának.
Szép Mezők Szárnya egy jel alatt született,
Szívébe írva a gyönyörű üzenet:
A világon élni csak hősként érdemes..."
Ebbe az is beletartozik,hogy miért vannak ezek az angolnevű,cseppfolyós halmazállapotú nyáltenger fiú-és leánycsapatok?Mert ez ellen lázadok.Lehet magyar nevük is,vagy talán szégyellik,hogy magyarok?Az angolnak azért van angol neve,mert angol.A magyar pedig legyen magyar,ha már annak született.Én büszke vagyok arra,hogy magyarnak születtem.De ez csak a zene.Igyexem mindenben támogatni otthonomat,nagyon magyarcentrikus vagyok-de azért szeretek más külföldi országokat is,de EZ a hazám-,és csak annyit szeretnék még mondani,hogy a mai magyar emberekből kihúnyt a nemzetiség,a nemzeti öntudat.Sajnos láttam olyan gyerekeket,akik nem álltak fel,amikor a Himnusz ment.Szégyelljék magukat,kis gazemberek!Ennek a szerencsétlen országnak már csak a Himnusz maradt,legalább azt tisztelni kéne.Érdekes,az amerikai gyerekeknek nem esik nehezükre minden egyes reggel a zászló előtt tisztelegni.Szeressük a hazánkat,hát nem azért van?!
...hogy én mit teszek a kultúráért...?Sajnos nem tudok érte sok mindent tenni.Nem én vezetem ezt az országot.Először a magyarságot kéne visszavarázsolni a kihűlt szívekbe,talán akkor lehetne mit ezzel az országgal is kezdeni.Addig nem lehet hol,és kibe a kultúrát,a mi kultúránkat beletölteni.