Keresés

Részletes keresés

DRT Creative Commons License 2001.10.04 0 0 46
Csak mint előzmény voltam ott, mint ha keverném a roma és román szavakat, aztán mondtad, hogy nézzem meg ezt és ezt. Nem ellenfélként kérdeztem, csak szimplán, hogy nekem szólt-e, avagy sem.

ui: jópár évvel ezelőtt utánanéztem ennek a szedettvedett társaságnak, mert sehogy nem tudtam magamtól rájönni, hogy miként lett Oláhországból románia...azóta sem lettem sokkal okosabb :)))

Előzmény: Törölt nick (45)
DRT Creative Commons License 2001.10.04 0 0 44
És szerinted én keverem?
Vagy nem nekem címezted? Mert ha gondolod, beszélgethetünk egy kitalált népről és kreált országáról.
Előzmény: Törölt nick (43)
DRT Creative Commons License 2001.10.04 0 0 42
Én már magán a román szón is akkorákat tudok röhögni! Pláne így, egy mondatban a kultúrával...
Előzmény: Blászló (41)
Blászló Creative Commons License 2001.10.04 0 0 41
A román sajtó pár "eredeti" újságírója, egy idő óta következetesen magyar talibánoknak nevezi azokat a "román honpolgárokat" akik jobban érzik magukat a magyar kulturában mint a "csodálatosan és egyedülállóan szép, régi, eredeti, szent, ortodox" és stb. román kulturvilágban.

Személyesen csak ennyit erről: hogy inkább nevezzenek talibánnak mint románnak. Talán nem lenne annyira reménytelen az ami nekik: "csodálatosan és egyedülállóan szép, régi, eredeti, szent, ortodox"

Lajos bácsi Creative Commons License 2001.10.03 0 0 40
http://www.msci.memphis.edu/~matlakz/kolozsvar/
Előzmény: Pézsmabölény (39)
Pézsmabölény Creative Commons License 2001.10.03 0 0 39
http://proteo.cj.edu.ro/kolozsvarkep/hu.htm
Előzmény: Lajos bácsi (38)
Lajos bácsi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 38
Áprily Lajos:

Kolozsvári éjjel

A kövezet akácvirágos,
holdfényben áll a sarki bolt.
S nem ismer rám a régi város,
a régi hold.

Kopott kövét a régi útnak
riasztó léptekkel verem.
S akácfalombok összesúgnak:
"Nem ismerem"

Tárt ablakon az éjszakába
egy nóta száll, halk, mint az ősz.
S a dal és aki zongorázza,
nem ismerős.

Egy kertajtó kilincse moccan
és visszakoccan: "Idegen..."
S rá felbúg rég nem sírt jajokban
az idegem:

Holdas tetők, virághavas tér,
dalok tüzek, csodák:
nem az enyém többé! - Ahasvér,
gyerünk tovább!

DRT Creative Commons License 2001.10.02 0 0 36
...ingyen!
Előzmény: csa1 (35)
csa1 Creative Commons License 2001.10.02 0 0 35
A pultos marad a helyén és továbra is szolgálja a magyarokat :)
Előzmény: Tzp (29)
pancer1 Creative Commons License 2001.10.01 0 0 34
"Mondtak, hogy Szlovakia is tele van szep lanyokkal"
Ez igaz!!!!

Bár én a tatai kemping és környékén tapasztaltam ezt meg...))))) (Ide jöttek nyáron vakációzni!!!)

Előzmény: Tzp (30)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.29 0 0 33
Gyors közvéleménykutatás után, :-))
+5
Előzmény: Nakkanikka (7)
rocher Creative Commons License 2001.09.29 0 0 32
A pultos elveszi a magyar barátnőjét és csiribi-csiribá magyarrá válik.Szerez magának magyar igazolványt és a státustörvény minden előnyét élvezni fogja. Csakhogy ugyebár kutyából nem lesz szalonna:-(((

Előzmény: Tzp (29)
Tzp Creative Commons License 2001.09.29 0 0 31
Annyira dicseri mar itt mindenki Kolozsvart, hogy kedvem tamadt megnezni. Remelem vmikor lesz ra lehetosegem.
Tzp Creative Commons License 2001.09.29 0 0 30
"a kolozsvári csajok nagyon szépek"

Mondtak, hogy Szlovakia is tele van szep lanyokkal. Valojaban a jo nok miatt kell visszafoglalni a teruleteket :)

Előzmény: csa1 (1)
Tzp Creative Commons License 2001.09.29 0 0 29
"Volt ott egy román pultos srác, azzal elég jól összehaverkodtunk."

"Majd visszakapjuk, és felépítjük újra, az oláhokat meg jól elzavarjuk. "

Es a pultossal mi lesz? :)

Előzmény: csa1 (1)
DRT Creative Commons License 2001.09.28 0 0 28
Oké, igazad van.
Előzmény: felpillantó küllő (27)
felpillantó küllő Creative Commons License 2001.09.28 0 0 27
Szép, szép...
De ma már olyan, mintha egy Munkácsy-képet kétéves gyerekek zsírkrétával restauráltak volna.
Egyébként négyszer jártam ott, de mindig hallottam magyar szót az utcán.
Ne feledjük, bár meglepő, de Kolozsvár a 10 legnagyobb népességű magyar város között van jelenleg is.
Előzmény: DRT (26)
DRT Creative Commons License 2001.09.28 0 0 26
Harghita? Nem írtad el?

Amúgy szerintem Kolozsvár a legszebb magyar város, ezzel meg szerencsétlen oláhok ha beledöglenek sem tudnak mit csinálni...Nem véletlen az az erőszakos festés/mázolás = tudják, hogy nem az övék. Kolozsvári barátunk mondta most a nyáron (és milyen igaza volt!): jó, hogy minden oszlop 3színűre lett festve, mert nekünk majd csak kétharmad annyit kell átfesteni!

Előzmény: Pézsmabölény (19)
DRT Creative Commons License 2001.09.28 0 0 25
A Medve sör kolozsvári, a Csík az meg szeredai :)

Nekem nem szokásom amúgy hangoskodni az utcán, de Erdélyben mindig hangosan üvöltözök mindenhol, csak a miheztartás végett is. Amíg "itthon" inkább odamegyek az illetőhöz, addig ez esetben eszembe sem jut. Jó az úgy, ha hallja az egész utca! :)

Előzmény: csa1 (11)
kékbarisnya Creative Commons License 2001.09.28 0 0 24
Szerintem pontosan erről szól a státusz-törvény. Arról, hogy aki akar legálisan dolgozhasson és kaphasson orvosi ellátást, fizessen tb-t meg adót, de a pénzét otthon költhesse el, ne kelljen akarata ellenére elvándorolnia. Akinek ez a célja, élhessen vele. Egy kárpátaljai ismerősöm azt mondta, azoknak használ, akik otthon akarnak maradni, azoknak viszont, akik ki akarnak települni, árt.
Előzmény: Blászló (6)
csa1 Creative Commons License 2001.09.28 0 0 23
Ne döljetek be a főtitkárnak,láttam már máshol is , csak egy agresszor, mindenhol ezt a posztkomunista dumát nyomja.
Kolozsvár magyar és kész, mert magyarok építették.
Meg kell nézni mit építettek 100 éve a románok bárhol, és látszik a különbség.
Előzmény: Pézsmabölény (22)
Pézsmabölény Creative Commons License 2001.09.28 0 0 22
Románia mint állam alig létezik 142 éve.Mikor egyesült a két tribális alakulat Moldova és Havaselve, akkkor ennek a szóbanforgó városnak még mindig azt mondták, hogy Kolozsvár. Abban igazad van, hogy amikor a Trianóni rablóbanda oda adta hadizsákmányként a várost a Román királyságnak, akkor azok fogták magukat és megkeresztelték Cluj nak. Pedig Kolozs, az csak egy falú volt Kolozsvártól 25 km.-re De ezt nem is tudták akkoriban a románok. Még sok idő kellett elteljen számukra amig megismerték és feltérképezték hadizsákmányukat...
Előzmény: Főtitkárhelyettes (21)
Főtitkárhelyettes Creative Commons License 2001.09.28 0 0 21
Így is van, Cluj mindig is Románia szerves része volt! Aki mást állít, aljas módon hazudik és megtéveszt.

Szabaccság!

Előzmény: Blászló (20)
Blászló Creative Commons License 2001.09.28 0 0 20
Kolozsvárra mikor beérkeztek, román nemzeti színekben fogad a város határait jelző kő és a sárgaszínű, hirhedt Funár táblák, amelyek román nyelven mindenki tudámására hozzák, hogy Kolozsvár Románia szerves része és a város területén a hivatalos nyelv a román.
Pézsmabölény Creative Commons License 2001.09.17 0 0 19
Az erdélyi magyarság 60-65 százaléka él nagyobb tömörülésekben Kovászna, Harghita Maros, Bihar és talán még Kolozs megyében. Egy olyan 10 - 12 százalék él a nagyobb erdélyi városokban - ide értve inkább a szorvány vidékekhez tartozó nagyobb városokat. A megmaradt részük pedig a szorványvidéki falvakban.
Nem igazán lehetséges visszavínni a szétszórt magyarokat. Őseik telkeibe, házaiba, temetőibe már befészkelték magukat a románok és ök ott jól is érzik magukat.a fólyamat sajnos visszafordíthatatlan. Azok pedig akik Magyarországra vagy távolabbi nyugatra mentek nem jönnek már csak látogatóba...
Előzmény: bogarka2001 (16)
rackka Creative Commons License 2001.09.17 0 0 18
Blaszló, nem tudom merre jártál M-on, talán a kőbányai vasútállomás restijében, ott (is) előfordulnak ilyen arcok...

Olyanok, akik azt hangoztatják, hogy "idejönnek, oszt elveszik a munkámat, meg lakást adnak nekik..." mindenütt honosak a világon, sajnos Mo-on is. De ők nem tekinthetők véleményformálónak, hiszen csak az orrukig látnak, illetve a TV-ig, ahol megkapják a napi brazil filmjüket, felbüfögik a pörkölt utáni sört és szidják az éppen aktuális kormányt. Számukra nemzet nem létezik, nem terhelik túl az agyukat, ilyen ilyen értelmetlen, elvont dologgal, mert azt szellemileg kellene felfogni, arra pedig képtelenek.

Az 50 éves agymosás, proletárdiktatúra, a Moszkvából parancsolt agyonhallgatás, stb. megtette a hatását. Ezt nem lehet 10 év alatt kiheverni.

Én kedvelem az erdélyi embereket és szívesen járok arrafelé. De a környezetemben és a családomban is így gondolkodnak az emberek. Így gondolkodtak a tanáraim is.

Szóval valami ilyen élményed lehetett? Nézd meg, hogy kinek a véleményére adsz.

nemszadista Creative Commons License 2001.09.17 0 0 17
Ha te Nyíregyházán laksz, akkor milyen könnyen szánod rá magad Kaposvárra költözni?
Pl. munkahely is kellene.. Egyebekről nem is beszélve.
Előzmény: bogarka2001 (16)
bogarka2001 Creative Commons License 2001.09.17 0 0 16
Kedves Pezsmaböleny,

van -e arra becsles hany magyar el Bukarestben es a többi roman reszeken??

Mi lenne , ha most a szabad vilagban visszatelepitenek magukat. Erdelyben megis jobb a helyzet mint delen.

üdv

bogarka

Előzmény: Pézsmabölény (15)
Pézsmabölény Creative Commons License 2001.09.17 0 0 15
Diabolikus kommunista találmány által az úgy nevezett "eröltetett iparosítással".Új lakó negyedeket építettek, új munkahelyeket teremtettek és szinte kizárólag csak románokat telepítettek az új lakónegyedekbe.A magyar értelmiségieket pedig szétszórták Óromániába.
Előzmény: bogarka2001 (13)
bogarka2001 Creative Commons License 2001.09.17 0 0 14
Ne felj, jövünk

üdv

bogarka

Előzmény: Blászló (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!