Steveo: "Kézcsókolom, a ProPack-ot szeretném..."
Eladó: "Negyvenezret a tenyerembe!"
Steveo: (felvágja ereit) "Tessék parancsolni..."
Eladó: "Na jó, gyere vissza holnapután..."
(holnapután)
Steveo: "Kézcsókolom, meggyött mán a própakk?"
Eladó: "Nem. Gyere vissza holnap..."
(holnaputánután)
Eladó: "Holnap..."
(*két hét* múlva)
Eladó: "Nincs is olyan, miről beszélsz?"
Steveo: (ijedten néz)
Eladó: "Ímélelek neked egy kulcsot, futtasd a v3 óeszt azon van..." (mosolyog mint egy beavatott)
(később, otthon)
Steveo: "Be jó, itt a kulcs! Beütöm...000-1234... így ni."
Pulsar: "INVALID KEY!!!"
Steveo: "Jaj nekem, biztos elütöttem...harminc szám...béna vagyok...kezdjük megint...000-1234... így ni."
Pulsar: "INVALID KEY!!!"
(később)
Steveo: "Kézcsókolom, a kulcs amit tetszett kűdeni az nem..."
Eladó: "Te hülye vagy? Nem tudsz olvasni?? Menj ezzel a krémvér lapjára!"
Steveo: (pironkodva kullog ki az üzletből)
(később)
Steveo: "www.creamware.com ... "
Krémvér lap: "Ki vagy te itt??"
Krémvér lap: "Mi a neved? Mi a foglalkozásod? Mikor születtél? Milyen kompjutered van? Milyen programok vannak rajta? Mi a személyi igazolványod száma? Mennyit keresel? Miyen újságokat olvasol? Milyen tévéműsorokat nézel? Kik a szüleid? Mi a vércsoportod? Milyen cipőd van? Hányszor veszel levegőt egy nap? Piszkálod az orrodat? ..... Akarsz Krémvér újságokat?"
(jóval később)
Steveo: (kattint a Submit gombra)
Krémvér lap: "Ki vagy te itt??"
Krémvér: "Nem hallassz? Ki vagy te itt??"
Steveo: (ímélt szerkeszt) "Kézcsókolom, ez a regisztráció mintha nem működne ... "
(később)
Krémvér ügyfélszolgálat: "Belenéztem. Megláttam. Megjavítottam. Újra!"
Steveo: "www.creamware.com ... "
Krémvér lap: "Szia! Régi cimbora! De rég láttalak! Saját bejáratú letöltő lapodért ide!"
Steveo: "Na végre, akkor...000-1234... így ni."
Krémvér lap: "Isten vagy! Itt vannak a kulcsaid Édenbe..." (az egész lapot számok borítják)
(pár nappal később)
Krémvér ügyfélszolgálat e-mail: "Mi az? Te fizettél a própakért? Augusztustól ingyen van..."
Szegény rokonként befogadtok egy LunaII-vel? Most erősen nyomott áron van hozzá I/O Box. Van ilyen valakinek? Gondoltam ezzel a Luna mixere a külső eszközök számára is elérhető lesz. Így 10 bemenettel és ugyanennyi kimenettel már lehet valamit kezdeni.
Azt gyorsan megtapasztaltam, hogy a 3 DSP milyen kevés, de most ez van.
Holnaptól én is törzstagja leszek eme nemes gyülekezetnek :))))))))))
Csak én azzal spékelem meg a dolgot, hogy még egy WAMI Rack 24-et is begyűjtök, hogy legyen elég bemenetem..... mármint fantomtápos...
Elég jó MIDI eszközök vannak a Pulsarban, de kellene egy programozható MIDI "LFO" is amit lehetne vezetni MIDIvel, és MIDIt is nyomna amit ráköthetnék egy-egy szinti paraméterjére.
Tud valaki ilyenről?
Plusz, egy programozható arp-module sem ártana. Valami hasonló mint az AN1x-ben van.
Háááát, én csak egy énekes vagyok, ne várj tőlem szotyogó IQ-kat......No sebaj, az se rossz, azt sajnálom, hogy az I/O-k elég drágák ehhez a pulsar - péáne scope bigyókhoz, pedig tutti most az A-24, de akinek nincs píze, az EgoSyssel fog főzni...
Papa! Azt hittem, ez egyértelmű...az XTC mód annyit jelent, hogy a Pulsar, VST kompatibilis plugin-jai megjelennek a Cubase-ben, ezeket 0 CPU-val lehet használni.
Nem látjátok, hogy vakarom a fejemet! Most akkor mi értelme van az XTC-nek?????? CSAK a saját effekt és hangszerplugineket támogatja??? SOS, írjatok! (Planarra nincs píz :((((
Azzal egyet értek, hogy a 6 DSP-t néha valóban "be kell osztani", de a megbízhatóság a saját tapasztalataim szerint mindkét platformon ok. Valerio: ellestem a swapfile beállítást, nekem nem jött be, látszólag valóban történt teljesítmény javulás, de a VST többször megfagyott, ezért ki is vettem. Nálam ez jött be:
512Mb Ram esetén 512Mb Swap, a VST max. buffer (1024kb), max. memory (256kb). Ez cc. 50 track garantált lejátszását eredményezte 24/44.1, miközben felvétel is történt. A nagyobbik Delta (1010) itt már meghalt. Tehát a Pulsar ebben is erősebbnek bizonyult.
Meg fogsz lepődni milyen hamar kifutsz 6 DSP-ből... Ami meg az üzembiztonságot illeti, a v3 elött halyatt esett nekem párszor. Még a v3-nek is problémája volt vadabb videokártyákkal (a samplerem nem működött). Szóval, én megtartanám a helyedben azt a 5555DM-et. Úgy olvasom a Reason hasonló dolgokat csinál, tized-annyiért.
Egy rabszolgának sosincs ideje. Csak egy vágya. Hogy ne koporsóban temessék el. Hanem két ajtó között. És a két ajtón a következő felirat legyen: Magnetplanar :))))))))))
Közelebbről: rázós ügy AMD&zenélés. Az AMD-sek nem félnek, és most úgy tűnik, az AMD nyeregben van.(Intell szunyál?)
Pulsar XTC. Miért? Mert az audiointerfészes verziók amellett, hogy jók, és bő a variáció, nem ELÉG bő! Nem akarok olyan cuccokat, ami később bővíthető, ezáltal VÉGRE a melóval is foglalkozhatom! 4 szimmetrikus in (4xfantom!) 8 out az igényem. Ez elég extra, és találtam egy EgoSys WaMi Rack 24 nevű dolgot, ami pont ilyen. Viszont kell a Pulsar kényelme és stabilitása.
Nem. Aszonta az install programja, hogy nem kell, csk akkor ha VST-vel akarsz matatni. Mivel én a Tortajáróval rajzolok, ezt kihagytam. Igazán semmi problémám nincs vele a 3.0 óta.
Nem. Amióta kivágtam azt a "szuper" videó kártyát az ablakon, semmi problémám nincs vele. Még mintha az Inferno is boldogabban lángolna azóta. Pedig tömörítem az ablakokat kegyetlenül a hosszú rajz-kábelek miatt.
Különben olvastam, hogy ha meg tudod oldani, hogy egyfajta szintit használj a külömböző hangokra, akkor többet tudsz használni DSP-szempontból, mintha külömböző szintikkel próbálnád elérni ugyanazt. Ez a DSP-plafonba való fejbeverésem valamivel enyhíti.
Csodálkoztam is, mert nekem stabilabbnak tűnik, sőt az init.: pulsar.exe, (a réginél runpep) is elegendő a multimédiához. Eleddig illett betölteni egy winstart projektet, különben néha el-el hallgatott a wav lejátszás.
Közben rágyöttem mi nem működött: a videó kártyám egy Gé-Erő 2 MX volt, és az öreg Gyémánt Vipra 550-nel való visszacserélése után a Púlszar 3.0 felújítás már nem panaszkodott! Ezzel a videó-kártyával egyébként már volt problémám más lágyportéka használata közben is (eXGé-Munkák 3, a Jamahátúl) és ajánlanám mindenkinek melegen, hogy kerüljétek biztonságos rádiusz betartásával. Csak három-dimenziós puffogtatókra jó, de azokkal is sokszor elég megbízhatatlan. Túl gyorsan folynak benne az elektronok, ...vagy mi a kő?
Én nem a Kockabázist használom hanem a Cakewalk-ot. Ezzel sem úgy, hogy beépíttett Studioware dolgokkal, hanem csak MIDI-n keresztül vezérelve a Pulsar szintiket meg effekteket.
Hát ez a v3.0 OS elég gáz. A szintik több DSPt foglalnak el és a STS-2000P abszolút nem működik. Valami PCI túltengés van akárhányszor próbálom használni. De legalább az Inferno már nem ragad bele a MIDI-sárba. Sajnos a projektek nem úgy hangzanak mint az előzőn, így át kellett fésülnöm minden szintit. Ráadásul nem tudom érdemes volt-e (mert a használhatatlan sampler miatt lehet, hogy vissza fogom állítani az eredeti OS-re).
Közben a fejem is bevertem a DSP plafonba. "Hat elég!" emlékszem, mennyire örvendeztem. Hát nem. Az XTC kibővítést (6DSP) utánam dobnák már 296,800-ért, a SCOPE-SRB-t (15DSP) meg szerény 760,220-ért. Még jó, hogy lehet kapni... :(
Ja, köszi. A hétvégén sikerült eljutni arra a lapra a PDF file-ban ami leírja hogy a fékbe is lehet ezt elérni. Aztán csak pironkodás volt, hogy nem jutott eszembe kipróbálni a rájt-klikket a télikabát-gombon...