Keresés

Részletes keresés

Zeusz Creative Commons License 2008.05.13 0 0 825
Ébredj, fátter! Egy Opel Astra mióta böhöm kocsi? Jelzem, hogy a tizenéves bálnamercik másfél méterrel hosszabbak, és jelentősen olcsóbbak lehetnek, mint ez az asztra. Csak az igazán amatőrök szerint van az autó hossza és ára között bármiféle kapcsolat.
Előzmény: Törölt nick (823)
bgly Creative Commons License 2008.05.13 0 0 824

Ha rendesen megnézed, láthatod, hogy  nem a füvön  parkol!

Egyébként az opel a németek zsigulija.

Előzmény: Törölt nick (823)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.12 0 0 823
szerintem, akinek ilyen böhöm koscira tellik, annak belefér. Persze nem kéne a gyepre parkolni, már eleve. Amúgy senkinek se tört még le a keze a kocsimosásban ...
Előzmény: ufonauta2 (822)
ufonauta2 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 822

A púpom tele van a fűnyírókkal. Minden egyes fűnyírás alkalmával összeb.sszák a kocsikat. Nem értem, hogy miért nem lehet ezt valami olyan módon intézni, hogy mindenkinek jó legyen? Ha kell nyírják körömvágó ollóval. Legutóbb márciusban volt egy fűnyírás akkor készítettem egy képet: Így kell füvet nyírni? Most ugyanígy néznek ki az autók. A súlyadót az önkormányzat keményen bevasalja, de kinél lehet a kocsimosás költségeit bevasalni?

cmexpress Creative Commons License 2008.01.08 0 0 821
hsf Creative Commons License 2007.11.29 0 0 819

Pénz soha nem volt és most sincs a metróra (sajnos)...

Előzmény: Kutymo (818)
Kutymo Creative Commons License 2007.11.28 0 0 818

Én is csak hallottam, hogy süllyed, ezért leállították az építkezést. Úgy tudom, hogy régen ott mocsár volt, így nem csodálkozom azon, ami történik. Azért kíváncsi lennék, hogy a felelősöket kérdőre vonják-e? Ilyen hübelebalázs módjára elkezdett építkezés nem fog jóra vezetni. Szerintem. Arról nem is beszélve, hogy pénz már pénz sincs, szóval nem tudom, hogy honnan fogják pótolni a hiányzó összeget.

Előzmény: bgly (817)
bgly Creative Commons License 2007.11.21 0 0 817

Senki nem tud semmit a kelenföldi metró süllyedésről?

Lehet-e kívülről látni,

belépőjegy ellenében mutogatják-e,

nem akar valaki képet feltenni róla?

Honnan tudják meg pl. az iregszemcseiek hogyan (nem) épül a 4. metró?

Bagoly

satya Creative Commons License 2007.10.20 0 0 816
Elhunyt Deák András országgyűlési képviselő, a XI. kerület belső részének egyéni képviselője.
RIP.
Kutymo Creative Commons License 2007.06.12 0 0 815

Azért valamiben csak igazam volt. A bevezető utáni 2. bekezdés.

http://www.deol.hu/dbarch/09/03/09-03_03.pdf

Előzmény: baloldali kisebbség (812)
Kutymo Creative Commons License 2007.06.12 0 0 814
Oké, nem tudom nekem szántad e, de célbaértél.... Nő vagyok, ergo semmit sem értek hozzá. De megnyugtatlak: A penészedéshez hozzájárul a műanyag keret, az, hogy csere után, ha teljesen be van zárva minden (mondjuk télen), nem tud szellőzni úgy a lakás, mint mondjuk a fa keret esetében. És mivel nyáron nincs ilyen jelenség, más mi lehet? Amikor még a fakeretes ablakunk volt, penészt sosem láttunk... Rosszul gondolom?
Előzmény: baloldali kisebbség (812)
baloldali kisebbség Creative Commons License 2007.06.12 0 0 812
A jobb ablakos cégek tartanak olyan alkatrészt, amit rászerelve az ablakra, megszűnik a penészedés. (A penészesedés mellesleg nem a műanyag ablaktól van, de ez mindegy is annak, aki szerint 30 év a panel élettartama ...)
Előzmény: Kutymo (807)
Kutymo Creative Commons License 2007.06.12 0 0 811
Ez pont a mi házunkra teljesen érvénytelen. Mondom ezt azért, mert nem szakemberek építették, hanem kedves kis hazánk katonái. Egyszóval kísérleti háznak indult, ezután építették még kettőt, amit már az építőipar húzott fel. Egyébként csak a házat kell körüljárni, omladozik a beton, kb. 5-6 cm-re el van dőlve (dél felé). Arról már nem is beszélek, hogy ha tűz ütne ki, sokan ottmaradnának, mert vagy le, vagy fel, de képtelenség kimenekülni.... :( Erre pár éve volt példa. A félemeleten volt a tűz, teljesen elzárva a kapu felé vezető utat. Mind1, én már nemsokára elmegyek ebből a förmedvényből, csak a hozzámtartozókat féltem:(
Előzmény: bgly (808)
hsf Creative Commons License 2007.06.11 0 0 809
Helló! Az jó magas, gondolom jó a kilátás.. Én személyszerint már biztos befo.tam volna ott..:)
bgly Creative Commons License 2007.06.11 0 0 808
Az, hogy egy panelház élettartama 30 év, azt a Rózsadombon lakó semmihez sem értő humán értelmiségiek meg az újságírók terjesztik. A szerkezet várható élettartam 120-150 év. Persze a nyílás-zárókat, a csöveket ezalatt 3-4-szer is cserélni kell.

Bagoly
Kutymo Creative Commons License 2007.06.07 0 0 807

Én a kék nevezetű toronyház 12. emeletén lakom. Idén márciusban a közgyűlésen elfogadták (én ellene voltam), hogy a panel plusz program keretében benyújtsa a ház a pályázatot. Nem elég, hogy a közös költséget 1000 Ft-tal emelték, a 120 lakás tulajdonosainak fejenként 6000 Ft-ot kell befizetni, hogy egyáltalán a pályázat benyújtásra kerüljön. És közel sem biztos, hogy a támogatást el is nyerjük. Ez is sundabundás, vagy korrupt, ahogy tetszik.

A mi házunkat 1967-ben adták át, idén 40 éve. Úgy tudom, hogy a panelházak élettartama 32 év. Úgyhogy a mi házunk szeritem már rég robbantásra ítéltetett.( Amúgy két éve az összes nyílászárót kicseréltettük, ennek köszönhetően az egyik szoba sarka, illetve az ablak körül csinos kis penészfoltok jelentek meg. Szóval egyetértek veled abban, hogy nem csak kívülről kell felújítani.... Szart se ér az egész, ha hetente valahol szétdurran egy cső, újíthatsz újból. Velünk ez történt, vagyis hasonló. Kedvenc felső szomszédom (hp=nő) {amúgy én is nő vagyok, viszont, ha valami meghaladja a képességeimet, szakemberhez fordulok} a kádja lefolyóját akarta kipucolni, szét is csavarozta. Mondta ő. Ennek fejében a frissen kifestett fürdőszobánk plafonja szép, sárgás, undorító motívumokkal lett teli. Még szerencse, hogy a biztosító fizetett.

Egyszóval a panel plusz program semmit nem ér. Az, hogy kívülről egy ház szép lesz, csak illúzió, belülről meg rohad. :(

A gázvezetékeket meg sem említem. A mi házunk tele van idős emberekkel (akiket nem akarok bántani, de....), pár éve tűz is volt, menekülési útvonal nuku:( A tűz a félemeleten keletkezett, mi, mint említettem a 12. lakunk, szóval max. ugorhattunk volna:(((((

Előzmény: ufonauta2 (805)
Tomahawk_ Creative Commons License 2007.06.07 0 0 806
Akkor házsorstársak vagyunk nagyjából...igaz én a SZÁMALK melleti hasonlóan szép házban lakom.Lehet igazad van..nekem mindenképp pozitív esztétikai változás a külső megújulásuk ezeknek a házaknak.Elgondolkodtató termetesen amit írtál...de reménykedjünk benne, hogy tudták a lakók mibe ugrottak bele.Én is már két műanyagablakcserét vittem véghez két lakásomban..egyik kevésbé sikerült jól...az utóbbi viszont teljesen jó lett,gyakorlat teszi:-) A mért fűtésünket alig kell használni, vagyis kb csak november közepétől.
Előzmény: ufonauta2 (805)
ufonauta2 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 805
Hááá...t nem tudom. Igaz én a Tétényi felé néző első kövér házban lakom, ami elég csúnya, de nem örülnék neki, ha elkezdenék leszigetelni. Az ablakomat ugyan már három éve kicseréltettem, de nekem ennyi is elég a szigetelésből. A nejem a Menyecske utcában dolgozik és az ovijukkal szemben lévő házat már leszigetelték, aminek köszönhetően penészesedik az egész ház. Persze lehet ez technológia függő is. De azért beleugrani fejenként félmilliós hitellel egy ilyenbe, hogy kívülről csicsás legyen, hát... Kicsit olyan, mint amikor a nem működő 30 éves autómat gyönyörűen lefényezem. Szépnek szép lesz, de továbbra is használhatatlan. Én ennél a csicsamicsánál többre tartanám az épületek gépészeti felújítását (vezetékek, csövek, stb.) A szakemberek szerint elérhető energiamegtakarítás kb. 15-20% ami, mint tudjuk egyelméleti maximum és a gyakorlatban jó, ha 10%-ot kitesz. Ez a fűtésszámlában kb. 21 év alatt kompenzálódna. Megéri? Havi 1500-1800 Ft-al kevesebb fűtésszámla a havi 7-8 ezres banki törlesztéssel szemben. :(
Előzmény: Tomahawk_ (804)
Tomahawk_ Creative Commons License 2007.06.07 0 0 804
Sziasztok!Jómagam is 32 éve kelenföldi vagyok,ufonauta oldalára küldtem anno a portálkára több fotót is.A Tornyokról jut eszembe:A Hadak útjai 15 emeletes tornyokat egész jól elkezdték szigetelni...eddig nem voltak valami szép látványt nyújtóak, most sem mondom, hogy gyönyörű lett a Hadak kettő,de sokkal elviselhetőbb színű lett..én pont azt a felét bámulom a kéglinkből például.Most épp az erkélyes homlokzatát szigetelik, az is egész jól fog kinézni.Ha jól látom nyílászzárókat is egységesen cserélnek az ottlakók!Ha ezt valóban minden lakó beleegyezésével sikerült elérniük, akkor gratulálok hozzá nekik!
ufonauta2 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 803

Magam után szabadon: Jó reggelt! :)

Előzmény: Kutymo (802)
Kutymo Creative Commons License 2007.06.07 0 0 802

Robin Williams után szabadon: Jóóóóóó reggelt Kelenföldiek!!!! :DD

Kutymo Creative Commons License 2007.05.30 0 0 801
Mondjuk úgy reggel hatkor... :DDDD
Előzmény: petrence77 (800)
petrence77 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 800
Jaajjj ezt kihagytam. Legközelebb korábban kelek fel.
Előzmény: Kutymo (799)
Kutymo Creative Commons License 2007.05.25 0 0 799
Egyelőre még nem, de rajta vagyok:))) Végső kétségbeesésembe visítani fogok! :DDD
Előzmény: Törölt nick (797)
Kutymo Creative Commons License 2007.05.24 0 0 796
Én nem albiban lakom ott, de hát ez mindegy:))) A 12. emeleten néha már nekem is az van, háttal az utcának nem is merek állni. Mivel déli fekvésű a lakás, a kilátás kárpótol ezért:)))
Előzmény: Törölt nick (795)
Kutymo Creative Commons License 2007.05.24 0 0 794
Khm, khm.... Kedves Figyelő! :))) Mikor is laktál ott? Ez persze mindegy, szerintem úgy is ismered a környéket, hiszen volt idő, amikor sokat jártál arrafelé! :))))) - Amúgy jól esik itt is:) -.
Előzmény: petrence77 (789)
Kutymo Creative Commons License 2007.05.24 0 0 793
Jájjjjjjj:)))) Farkasdy féle triple twin towers.... Hát megmondom őszintén a házunkat még nem emlegették így. Amúgy a "kék, sárga, zöld"-ből a kékben lakom, Etele, Tétényi sarka kb.:))))
Előzmény: Törölt nick (791)
Devil23 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 792
Sajnos nem, de azért köszi a felajánlást. :-)
Előzmény: petrence77 (790)
petrence77 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 790

Arany oldalak 1998-as és 2003-as kiadása érdekel ??? ( Nagyon megkímélt állapotu).
Előzmény: Devil23 (788)
petrence77 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 789
Tisztelettel köszöntöm a Kelenföldieket, én most nem vagyok ott, de laktam már ott is.
[Figyellek! :) :) :) ].
Előzmény: Kutymo (787)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!