"Sok dolgot mondtal, de egyet sem, ami a jobboldalban nincs meg. Eppen ez az, amit nem ertek. A baloldal nem tudja magat pozitivan meghatarozni, mert a hagyomanyos baloldali eszmek (szolidaritas, az elesettek segitese, eselyegyenloseg) ma mar minden jobboldali part programjaban megtalalhatok."
Nézd,akkor mondok konkrét dolgokat.Nem vagyok vallálos.Nem ellenzem ha más az,de túlzott szerepét elutasitom,hiába volt meghatározó szerepe évszázadokon át a kereszténységnek,ma már nincs,és ez a lényeg.Van állam és van egyház,a kettő külön dolog,mégha állami támogatást lehet is biztositani az utóbbira.Nem lehet állandóan erre hivatkozni és valakit ez alapján megitélni.Ehhez kapcsolódik,hogy liberálisnak tartom magam erkölcsi,társadalmi kérdésekben(gazdaságiban nem,de ez más kérdés).Pl.kötelező hittanoktatás.Az más kérdés ha csak megismertet a vallással,hogy van ilyen is.De a kereszténység azt mondja,ha nem vagy keresztény,akkor rosszat teszel.Másrészt csak 1 vallásról szól,nem nyújt választási lehetőséget.Nem azt mondom hogy a világon előforduló több ezer vagy nemtudom mennyi vallásról mind kéne beszélni,de vagy semmiről vagy többről is.Az is más kérdés,bár ezt a vallásos emberek másképp látják,hogy egy gyereket nem szabad,de legalábbis nem túlzott vallásos szellemben nevelni.Lehetőséget kell adni neki,hogy maga döntsön,amint megérik rá.Sok ateista családban felnőtt emberből lesz később hivő,ez ellen nincs is kifogásom.De ha valakit vallásosnak nevelnek,ám később mégis úgy gondolja hogy nincs isten(csak hogy le1szerűsitsük a kérdést),akkor esetleg állandó elletmondásba fog kerülni magával,összezavarodik,és ezt egy igazi szülő nem akarhatja,akár saját elvei ellenére is.De ez inkább pszichológia már,nem politika.
De ugyanez vonatkozik részemről a többi gyakorlatilag a JELENBEN felmerülő kérdésre,ami miatt eltér a jobb és a baloldal(legalábbis azon része ahová én is helyezem magam).Tehát nem elméletekről,kategóriákról általánositásokról van szó.Néhány gyakorlati kérdés:sorkatonaság(ez még engem is közvetlenül érint(het) fősuli után):SZDSZ-azonnal megszüntetni,MSZP-x éven belül,de minnél gyorsabban megszüntetni,FIDESZ-10 éven belül megszüntetni,szigoritott sorozás,sorkatonaság népszerűsitése(a hivatásoséval nincs gondom,de túlzásba sem szabad vinni,inkább felesleges költségek),hazafias nevelés,FKGP,Miép-a sorkatonaság a nemzeti öntudat és a hazafiasságra nevelés fontos eszköze.No comment,mindenki ismer sztorikat első kézből vagy hallomásból a katonaságról.Szopatások,lelki traumák,sok alkoholsta,heroinista kerül ki közülük,amellett hogy a 9 hónap úgy 80%-a semmittevéssel telik.Ez mindenre nevel csak hazafiasságra nem,sőt...
Még inkább részletkérdés pl.a könnyűdrogok legalizálásának kérdése.Igaz itt már nem is pártokról van szó,és nem is bal és jobboldalról(ld.Anglia-marihuana legalizálására konzervativ képviselő tett javaslatot,bár az ottani rendszer egész más).Nyilván nálunk is mind2 oldalon vannak ellenzői és támogatói.Csakhogy 1 jobboldali párt valószinű még a kérdéssel való foglalkozást is elutasitaná elvből.De ez bonyolult téma,elég sokat lehet irni,vitatkozni róla.
Inkább jellemző kérdés a faji megkülönböztetéshez való hozzáállás(talán a valláshoz hasonlóan,csak itt még dönteni sem lehet).Egy embert nem lehet megkülönböztetni bőrszine,származása alapján,mivel mindenre van jó és rossz példa is(még M.o.-n is,a cigányok között,amit szintén csak nagyon hosszan tudnék kifejteni,kényes kérdés,a lényeg szerintem hogy itt sem szabad általánositani,főleg mivel a bűnözőkké válók is részben az életkörülményeik miatt válnak azzá,és mert a cigányság egészében ez m1,ezért ne hozd ellenpéldának hogy a magyar szegények miért nem válnak ilyen arányban bűnelkövetőkké.ez hosszú folyamat és szerintem csak radikális(értsd közvetlenül beavatkozó,minden kérdést,problémát átfogó,nagy léptékű,de pozitiv,és nem erőszakos,szélsőséges) lépésre van szükség,csak ezt egy demokráciában nem vállalhatja semelyik kormány,részben mert a jelenben óriási anyagi áldozat,másrészt mert valóban mélységesen sértené a konzervativ elveket.De ezt most nem fejtegetném),a fent emlitett tulajdonságok senki jellemét nem befolyásolják.Ha valaki bűnt követ el,nem azért teszi mert néger,mégis sokan ezt veszik csak észre.Ha egy fehér teszi ezt akkor viszont már az embert,személyiségét és a cselekedetének körülményeit értékelik,nem értelmetlen formaságokat(remélem érted hogy értem).Ugyanigy nem beszélhetünk zsidó tőkéről,visszaélésekről.T1ük fel van Weinstock úr.Lop,csal,hazudik.T1ük fel zsidó.T1ük fel van még 100 másik ilyen.Aztmondják zsidó tőke,-maffia,bűnöző.Pedig van még másik 10k,100k zsidó aki soha életében semmilyen bűnt nemkövet el M.o-n.T1ük fel egy másik magyar ember bűnt követ el.T1ük fel nem zsidó,t1ük fel fehérbőrű.Azt mondják bűnöző,nem azt hogy csaló zsidó.Pedig mi a különbség ha egy ugyanolyan bőrszinű,származású,stb. ember követ el bűnt vagy egy más bőrszinű... ember?Attól amit tesz még ugyanolyan bűn,nem?Másrészt nem azért teszi mert zsidó vagy cigány,hiszen a fehér emberek ugyanazt megteszik,igy ez az elv,vádaskodás értelmét veszti!És hogy hozzákapcsoljam konkrét dolgokhoz:én egy olyan párt vezetőjét nem tudnám példaképnek tekinteni,sem egy olyan párttal minimálisan is szimpatizálni,aki nem utasit el azzonal egy olyan párttal való együttműködést,aki nyiltan vállalja hogy rasszista/tagjai rasszisták.Fidesz-Miép.Ugyanigy vagyok szexuális beállitottsággal is.Én miért itéljem el a másikat mert ő igy vagy úgy,ezzel vagy azzal csinálja(tudom kicsit konkrét,meg 1szerűsitett,de igy érthető legalább)???.Mi a fene közöm van ahhoz,nemhogy még bele is szóljak!Persze véleménye mindenkinek lehet és l1en is az ilyen kérdésekről(mondhatja hogy gusztustalan rá,ez természetes).De azért büntessük pl. a homoszexuálisokat,tiltsuk a homoszexualitástt
,mert nem szolgálják a fajfenntartást?Akkor büntessük a gyermektelen heteroszexuálisokat is,akiknek lehetne gyerekük,vagy irjuk elő mindenkinek,hogy csak akkor köthetnek házasságot,ha már van gyerekük...Azthiszem ezt sem kell konkretizálnom a magyar politikai életben,hogy ki utasitja és fogadja el.Nos remélem ezekből a részletekből értehető,hogy
SZERINTEM nem csak olyan kérdésekről van szó,hogy melyik párt emelt több nyugdijat,ill.hogy ma már (szerinted) jobboldal=baloldal+hazaszeretet.Ille
tve remélem ezt is megválaszoltam az én nézőpontomból:"Szoval, mi a baloldal? MIt ad a baloldal, amit a jobb nem?"
"Mi kulonbozteti meg a baloldalt a jobbtol? Magyarorszagon altalaban a nemzeti eszme tagadasa.
Lasd az egesz kommunista diktaturat, ahol tilos volt magad magyarnak vallani, ahol tilos volt buszkenek lenni arra, hogy magyar vagy, ahol tilos volt marcius 15-et unnepelni, ahol nem lehetett Erdelyrol beszelni stb."
Ezzel megint azonositos a baloldalt a kommunizmussal,igazából ez kizárhat minden értelmes kétoldalú vitát veled...
"Kik lehetnek a peldakepek a baloldalon?
Horn Gyula? Kovacs? Medgyessy? Nemeth? Baja Ferenc..:)))
Orban igenis lehet peldakep. Mert egy eldugott kis falubol kuzdotte fel magat, nem szennyezte be magat a diktaturaban, sot, harcolt ellene, szerepet vallalt a lebontasaban. Muvelt, jo szonok es jol kormanyoz. En sem ertek egyet mindennel, amit a Fidesz csinal, azzal sem, amit a MIEP, de nem kovetnek el nagy hibakat, marcsak ahhoz merten sem, amilyen hibakat itt elkovettek azok az elvtarsak, akik meg mindig ott ulnek az MSZP vezetoi kozott."
Nem kellenek feltétlenül példaképek.Ma már nem kommunizmus van,Sztálin apánkkal példaképnek,sőt nem is Hortyt,nem is Szent István.Én a baloldaliak közül senkit sem példaképnek tekintek,hanem esetleg tisztelek ezért vagy azért,felnézek rá valamiért.A politika nem 1 emberről szól.Másrészt a jobboldalon kit tekintesz példaképnek?Orbánt,akit még az általam ismert megrögzött fideszesek is "királykodási" hajlamaival csúfolnak?Torgyánt akin már az egész ország röhög jóformán,még sajár pártja is?Dávid Ibolya,akit a jogástanulók röhögnek ki az ELTE-n????Ezzel nem ezeket az embereket akarom lejáratni,-bár véleményem van róluk-
,csak azt mondom,hogy egyik oldalon sincs értelme a példakép állitásnak.
"Ugyanez volt megfigyelheto 94-98-ig. Az MSZP lefekudt Iliescunak es Meciarnak, azt gondoltak, ha engedmenyeket tesznek a ket vadallatnak, javulni fog a magyarok sorsa. Javult? Nem.
Az alapszerzodesek elarultak a magyar erdekeket es az elszakitott testvereinket.
MIt csinalt az SZDSZ 2001-ben? Nem szavazta meg azt a kedvezmenytorvenyt, ami 80 eves adossagot probal torleszteni"
Nézd,én nem vagyok jogász,szociológus,stb.
,sem parlamenti képviselő.Nem tudhatom ezek jogi hátterét,gazdasági,társadalmi hatását.Ezeket a döntéseket sok ember hozza és hatásaikat még több elemzi.Az 1ik pozizivan a másik negativan.Ezért ezeket nem lehet objektivan megitélni.Másrészt ezek kiragadott példák,nem jellemez egy pártot.
-valódi piaci alapú gazdaságot akar és nem egy centralizált etatista tervgazdaságot
-nem akarja megmondani, hogy mit higgyél, hogyan gondolkodj, ha templomba akarsz menni, menjél, ha nem, akkor ne menjél.
-nem gondolja, hogy ő az egyedüli magyar, az egyedüli megváltó.
-nem parolázik nyíltan demokráciaellenes és szalonképtelen politikát folytató szélsőségekkel.
-nem haragítja ránk, és a határokon túli magyarságra a szomszédos nemzeteket.
ebből az első tipikusan jobboldali eszme kellene, hogy legyen, de saját, kommunista emlőkön felnőtt jobboldalunk sajnos nagyon bevágta a foxi-maxin a leckét.
a többi tipikus magyar "jobboldali" tulajdonság, ami antallék óta nem sokat változott.
szánalmas kommunistázni 12 évvel a rendszerváltás után, szánalmas nem észrevenni a kommunistát saját magunkban.
"meghatarozni, mert a hagyomanyos baloldali eszmek (szolidaritas, az elesettek segitese, eselyegyenloseg) ma mar minden jobboldali part programjaban megtalalhatok. "
Hol? Mutasd meg ezt a MIÉP programjában légy oly kedves!
"Mi kulonbozteti meg a baloldalt a jobbtol? Magyarorszagon altalaban a nemzeti eszme tagadasa. "
Bazer, értsd már meg, mikor tagdta meg Medgyesi a magyarságát? NE a kommunistákat hozd baloldalnak például, mert akkor én meg jövök a nácikkal meg a fasisztákkal és akkor tutira kikapsz!!!
"Lasd az egesz kommunista diktaturat, ahol tilos volt magad magyarnak vallani, ahol tilos volt buszkenek lenni arra, hogy magyar vagy, ahol tilos volt marcius 15-et unnepelni, ahol nem lehetett Erdelyrol beszelni stb. "
Mirol beszélsz? Nem a magyarségodat tiltottak, hanem hogy nagyon kedved legyen 'magyarkodni' és hogy ne támadjon fel '48 hatására a szabadságvágyod. Elítelendo, egyetértek, diktatúra volt, dettó egyetértek.
"Ugyanez volt megfigyelheto 94-98-ig. Az MSZP lefekudt Iliescunak es Meciarnak, azt gondoltak, ha engedmenyeket tesznek a ket vadallatnak, "
Meciarral értelmes ember nem tudott közös nevezore jutni, az okos Orbánod sem tudott volna. Mellesleg nézd meg miket írnak a nyugati (námet, angol, francia) lapok Orbánról... nem túl sok szépet. A mostani státusztv-rol: sajnálom a kintrekedt magyarokat, de ne apám adójából fizessék a székely ember tébéjét!!!
"Szoval, mi a baloldal? MIt ad a baloldal, amit a jobb nem? "
Szeintem fcf jól leírta.
"Kik lehetnek a peldakepek a baloldalon?
Horn Gyula? Kovacs? Medgyessy? Nemeth? Baja Ferenc..:))) "
Gyorn Hula, Bajaferi valóban nem jó példakép. De Németh már igen. Medgyesi dettó, sot!! És akkor Medgyesirol nem beszélve! Ezek EURÓPAI politikusok, nem kommunisták, te, hanem szocdemek.
Nézzük a jobboldalt: Csurka példakép? Hát nem spicli volt o is? Az aranyom, hát nem kiment a buksi kis fejébol?? Dávid Ibolyka? Aki nem ért a focihoz, de inkább mert nem akarta elítélni a zsidózókat? Olvasol te újságokat, hallgatsz hyreket? Vagy csak a Pannon rádiót? Vegyünk még példaképeket:
Kövér: szembeköpné legszívesebben a kommunistákat. Ha hazamegy, az apját is szembeköpi? Mert ö aztán igazi kommunista volt, nem olyan 'besorozott' Szabó János: hadügyminiszter úr, oylanniyra primitív és tanulatlan hogy ilyet ki mert jelenteni: ö alkalmasnak találja magát a köztársasági elnöki posztra. Brüsszelben a NATO-t kirázza a hideg, ha meghallják a nevét: De jöhet a Deutsch Tomika, aki félrekúr nyíltan, és 9 év után teszi le a diplomáját amit 3 év után már NEM LEHET (átlagembernek), stb... Vagy a csopaki rém? Vagy a nyelvvizsga hamisító Fideszes? Vagy a nemrég lemondott Várkonyi? Na, amit ö csinált már csúnya volt... stb, stb, monjam még?? Mikola, aki pofátlanul saját bátyját tünteti ki, miközben az egészségügy ROMOKBAN hever. Mádl? Torgyán? Nem is mondom tovább, oké? Én ALÁTÁMASZTOTTAM a dolgokat, te is tedd meg Kovácsékkal. De ne azt mondd hogy büdös kommunisták, mert nem jön be.
"Orban igenis lehet peldakep. Mert egy eldugott kis falubol kuzdotte fel magat, nem szennyezte be magat a diktaturaban, sot, harcolt ellene, szerepet vallalt a lebontasaban. Muvelt, jo szonok es jol kormanyoz. "
Szépen felmondtad a leckét, ügyes vagy. Ezt az Országjáróban olvastad?? Orbán = gátlástalan, kiskirály, nagyképü, mindenkit lenézö. Elismerem muvelt, de Kovács nem? Orbány bánya? Nem is oylan szegény a kis középcsatárunk...
"milyen hibakat itt elkovettek azok az elvtarsak, akik meg mindig ott ulnek az MSZP vezetoi kozott. "
Neveket kérek, ne dobálozz általánosításokkal meg amiket nem tudsz alátámasztani... Nekem bizonyíték kell, nem ígéret :))
"A baloldal Magyarorszagon hiteltelen."
It's your opinion. Az enyém pedig az ellentetje. Ahogy '89-ig eljátszotta az esélyét az MSZMP, úgy most a konzervatív jobbközép. Adjunk esélyt a szoc(demeknek). Nem szeretem az MSZP-t de rájuk fogok szavazni, SZDSZ-re szavazni olyan mintha kettétépnéd a cetlit, nincs értelme.
Miert szolnam le, ha Erdelyben jarsz? Mindenkinek kellene...
Sok dolgot mondtal, de egyet sem, ami a jobboldalban nincs meg. Eppen ez az, amit nem ertek. A baloldal nem tudja magat pozitivan meghatarozni, mert a hagyomanyos baloldali eszmek (szolidaritas, az elesettek segitese, eselyegyenloseg) ma mar minden jobboldali part programjaban megtalalhatok.
Mi kulonbozteti meg a baloldalt a jobbtol? Magyarorszagon altalaban a nemzeti eszme tagadasa.
Lasd az egesz kommunista diktaturat, ahol tilos volt magad magyarnak vallani, ahol tilos volt buszkenek lenni arra, hogy magyar vagy, ahol tilos volt marcius 15-et unnepelni, ahol nem lehetett Erdelyrol beszelni stb.
Ugyanez volt megfigyelheto 94-98-ig. Az MSZP lefekudt Iliescunak es Meciarnak, azt gondoltak, ha engedmenyeket tesznek a ket vadallatnak, javulni fog a magyarok sorsa. Javult? Nem.
Az alapszerzodesek elarultak a magyar erdekeket es az elszakitott testvereinket.
MIt csinalt az SZDSZ 2001-ben? Nem szavazta meg azt a kedvezmenytorvenyt, ami 80 eves adossagot probal torleszteni. MIert nem? Ezt csak ok tudjak, mindenfele badarsaggal probaltak ugyan indokolni, de nevetseges volt.
Szoval, mi a baloldal? MIt ad a baloldal, amit a jobb nem?
Kik lehetnek a peldakepek a baloldalon?
Horn Gyula? Kovacs? Medgyessy? Nemeth? Baja Ferenc..:)))
Orban igenis lehet peldakep. Mert egy eldugott kis falubol kuzdotte fel magat, nem szennyezte be magat a diktaturaban, sot, harcolt ellene, szerepet vallalt a lebontasaban. Muvelt, jo szonok es jol kormanyoz. En sem ertek egyet mindennel, amit a Fidesz csinal, azzal sem, amit a MIEP, de nem kovetnek el nagy hibakat, marcsak ahhoz merten sem, amilyen hibakat itt elkovettek azok az elvtarsak, akik meg mindig ott ulnek az MSZP vezetoi kozott.
Nézd,én fiatal vagyok.Bennem az előző rendszer csak annyi emléket hagyott,hagyhatott hogy a szüleim nem az önkormányzathoz jártak,hanem a tanácshoz.A politikai beállitottságomat nem a múlt alakitotta hanem a jelen,a rendszerváltás utáni pártok,azok ideológiái és politizálásuk.Persze a hagyományos,elfogadott értékrendet is figyelembe veszem,de az alapján sem lehet a baloldalt általában a kommunizmussal és a kommunista diktatúrával azonositani.Arra ottvan a Munkáspárt,amitől mind az SZDSZ mind az MSZP elhatárolódik.Vagy szerinted az MSZP-SZDSZ 4 éve alatt diktatúrát valósitott meg?(ugyanennyire értelmetlen általánositás lenne ha a jobboldalt azonositanánk a nácizmussal,nyilasokkal,elvégre volt az is...).Tudom hogy vannak olyan vélemények
MSZP-sek hogy ilyen meg olyan negativ szerepet vállaltak 56-ban,előtte,utána.De azért ne l1ek baloldali mert valaki ezt mondja?Bizonyitékok?És talán minden MSZP,SZDSZ tag ilyen szerepet játszott az előző rendszerben?És ugyanezt nem lehetne mondani vajon jobboldaliakról is?Ők biztos teljesen "tiszták"?Szvsz én a jelen alapján döntök,az alapján hogy jelenleg ki mit képvisel és nem azután,hogy talán ez vagy az történhetett a múltban és általánositások alapján.És veled ellentétben nem utasitom el kollektiven úgy a jobboldalt mi te teszed a ballal.Én igenis büszke vagyok rá hogy magyar vagyok,és,képzeld pl nyáron voltam Erdélyben,bár ezt biztos leszólod majd,és nem azért mert milyen jó buli,hanem mert érdekel az ottani kúltúra és a magyar történelem is.Csak legfeljebb ha az elveimről kérdeznek,nem ezzel verem a mellem,ez nem politika önmagában(ld Miép ill. FIDESZ országimázs,A VÉLEMÉNYEM SZERINT).Másrészt pl. nem vagyok vallálos,de ettől még nem nézek le egy embert mert az,ha rajtam múlna nem szűntetném meg az 1házakat,stb. igaz pl. a kötelező hittanoktatással már nem értek 1et.De ezek már csak részletkérdések,beszélhetnék a rasszismusról,hogy ott miért nem általánositok,miért nem utálok mindenkit kapásból aki néger,zsidó vagy cigány,de hagyjuk most ezt.
Igazad van! A kepessegeim meg sem kozelitik a tieidet, az onbizalmamat is a porba zuztad mar, te vagy a legjobb es a legokosabb.
Kivansz meg valamit, hatalmas jogasz-isten?
ezek ám a riposztok! csodállak, hogy ilyen képességekkel ilyen önbizalmad van.
inkább válaszolnál arra amit kérdeztem, vagy próbálnád megcáfolni! az nem megy ugyi?
tuggyuk, fekete-fehér, igen-nem, bal-jobb. éljenek a kategóriák! megkönnyítik egy ilyen csökkent képességű phd dolgát, nem kell állandóan véleményt formálni, elég csak címkézni.
azt tudom, hogy meg vagy zavarodva, ez nem újdonság. az viszont röhejes, hogy állítólag phd-zel és kb olyan szinten érvelsz a jobb-bal témában, mint egy 12 éves.
szerinted ez a különbség jobb és bal között? akkor hová teszed az euskal herritarokot pld? vagy ceaucescut, aki elég kommunista és elég nacionalista is volt. vagy pinochetet, aki állitólag nagy jobboldali volt, mégis pusztán egy báb volt az amerikai multicégek kezében? ráadásul egy az egyben megvalósította a chicagoi fiúk terveit.
hallottál már ezekről, vagy ilyeneket nem tanítanak miskolcon? szar dolog, amikor valaki belepiszkít a szépen kidolgozott fekete-fehér világképedbe, ugye?
fogalmad nincs mit is jelent a bal-jobb igazából. ezt nem tanítják miskolcon?
a hazafiasságnak nincs köze semelyik oldalhoz. a kommunizmus eszméjéhez pedig mo-on épp a leginkább jobboldalinak kikiáltott párt áll közel.
ti "jobbosok" ágáltok a leginkább a piacgazdaság, a kapitalizmus, az individualizmus ellen. a jobboldali fidesz államosítja szépen lassan a gazdaságot és centralizál mindent.
nem vagy egy kicsit megzavarodva?
Mit nem szeretsz a jobboldalon? A hazafias gondolkodast? Az elszakitott testvereinkert valo kiallast? Esetleg a kommunizmus tagadasat? Mit?
Azt mondod nem volt diktatura?
Ha nem mehetsz szabadon kulfoldre az nem diktatura? Ha nem valaszthatsz szabadon, az nem diktatura? Ha rendorok vernek marcius 15-en az nem diktatura? Ha nem mondhatod el a velemenyed, az nem diktatura? Ez 1989-ig igy volt!
Vagy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon feledekeny...
A baloldal eredmenye hiba? 100 millio halott az hiba? Tonkretett orszagok, lenullazott gazdasagok, csak hiba?
Meg megbocsato is vagy...
A jobboldal nem csak a MIEP.
A MIEP a jobboldal kozepen helyezkedik el ( mar ha egyaltalan vehetjuk klasszikus ertelemben jobboldali partnak).
De ki beszelt a MIEP-rol? Te keverted be ide.
Mitol felnek az emberek? Nincs mitol felni.
Te felsz valamitol?
Jo lenne, ha csak olyan veszte lett volna es lenne a magyarsagnak, amilyennel most a MIEP fenyeget...
Miért természetes? Mert úgy érzed? Ki állapítja meg? A szőke, kékszeműek? Te az vagy?
Hallottam én is egy "bölcseletet": a baloldal 'eredménye' hiba, a jobboldalé Bűn!!!
Én bennem megvan a nemzeti érték rend, ettol miért ne lehetnék még balos? Megjegyzem: NEM vagyok az, csak a jobboldalt nem szeretem.
Elolvastad mi a véleményem a jobboldalról? Nem a konzervatív jobbközéprol, a jobboladalról, Csurka, MIÉP, református egyház :((
Én nem érzem magam se zsengénel, sem túl ifjoncnak azért mert nem jobbos vagyok. Bocs. Le tudom így élni az életem. Mellesleg te sem éltél a diktatúrában, bocsi, az már nem az volt. És észrevetted hogy egyre gyakoribb a 'név és cím a szerkesztoseégben' levelek. Az emberek sajnos újra félnek, pedig nem az MSZP a kormányzó.
Eltér a véleményem Csurkától: az egyetemes magyarság veszte a MIÉP, és nem az MSZP-Fidesz.
ad1: Nem valasztottam, hanem ebbe az allapotba szulettem. Mert ez a termeszetes.
A jobboldalon megvan minden, ami egy ertelmes es hazafias gondolkodasu ember eletehez kell.
Minden. Ezenkivul, mivel eltem jopar evet a "szocializmusban", nem volt nehez megutalnom orokre az eszmet es a kepviseloit. Azert feltetelezem, hogy ti zsenge koruak vagytok, mert ha eltetek volna akkor, a diktaturaban, soha meg sem fordult volna a fejetekben a baloldali nezetek atvetele.
Ha matematikai kepletben akarnam abrazolni, kisse leegyszerusitve igy nezne ki: jobboldal=baloldal-nemzeti erzes-rend.
Az elobbi gondolatot nem jol irtam, aki 20 ev akatt nem baloldali, annak nincs szive, aki 30 FELETT nem jobboldali, annak nincs esze.
ad2: a topik maga politikus jelegu, miert gondolod,hogy nem lehet politizalni? A baloldali szurkolotaborok nem politizalnak?
ad3: szomoru, ha nem valtozott a velemenyed, de az ido mindent megold.
Vegigolvastam ezt a topikot, mondhatom, nagyon szorakoztato, egyes esetekben azonban meghokkento es szanalomramelto...
Egyetertek Contraval, en sem ertem, hogyan lehet valaki baloldali. Mi jatszodik le a gondolataiban, milyen hatasok ertek, hogy egeszen addig eljusson, hogy baloldali legyen...
Egy mondas jutott eszembe, mar nem emlekszem ra egeszen pontosan, kb. igy szol: aki 20 alatt nem baloldali, annak nincs szive, aki 30 alatt nem jobboldali, annak nincs esze.
Ez lehet a helyzet a topikban velemenyt nyilvanito "lelkes" baloldali (micsoda eszement szofordulat) baratainkkal is, akik feltehetoen zsenge koruk es csekely tapasztalatuk alapjan valasztottak ezt a tevutat. Remenykedjunk, hogy az ido mulasaval jobb belatasra ternek!
Te ne kritizáld a román kollégáidat, mert az ilyen emberek(tudatzavaros, nemzettudatnélküli) fekszenek le a soviniszta oláh politikának. Aki Sankt Paulit tekinti példaképnek, az nem normális. De legalább kezdem érteni, miért van a prostitúciónak ma is piaca mifelénk....
De úgysem tudlak meggyőzni, én már csak ilyen begyöpösödött konzervatív maradok. Úgyis az erősebb győz. A beteg társadalmatoknál erősebb az iszlám, mi pedig mindenkinél erősebbek leszünk. Tűnjetek el a történelem süllyesztőjében, ti beteg társadalom genetikai selejtjei!
Vágom....Hát ha tetszik menjél AIDS-t gyűjteni. Bordélynegyed-bordélynegyed-egyre megy. Lehet, hogy az én Európám gyéren lakott lenne, de tiszta, rendezett, és élcsapat által lakott:))
Nem bevándorlók, kurvák, drogdílerek Európája.