Örülök ha hasznos ami írok. Utánfutóval kicsit odafigyelős, de járható az út Vraje, Prohor Pcinsnki, Pelince viszonylatában. Mindenképpen jobb mint órákat sütni a fő határátkelőkön. És sem bírálom semelyik náció határőrizeti szervét. Dolgoznak. Mi legyünk okosak, rugalmasak. Görögország kárpótol. Megyek is a tengerbe🏖
A lényeg: mi egy hete jöttünk haza Halkidiki/Sarti/Platanitsi Camping .ből, utánfutóval. Odafelé a szerb/mac összevont (!) határon 2.5 órát álltunk, Görögöknél kb. 40percet. Tompán mentünk át. Odafelé kb. este 20:00 körül, hazafelé 23:30 körül. Hazafelé 10 kocsi volt előttünk (számoltam) 45 perc volt, odafelé nem tudom mennyi kocsi, de a 40 perc ott is meg volt.
A határőrök érdekében annyit: babával voltunk és utánfutóval (zárt, kivülről nem belátható), nagyon rendesek voltak, csak bekukkantottak, de nem kellett kipakolni. (nem is volt nálunk semmi + dolog)
Szerintem alaposan végzik a munkájukat - és mindez: -> 4-10 perc / kocsi.... :( :-( :-(
ui.: Nem tudom hogyan bírja ez a sok ember (minden határőrre IS értem), de velünk mindegyik udvarias, picit humoros volt (a gyerek elsötített üveg mögött utazott..). Nem védeni akarok senkit (Értelmes egy mondat lett..).
Csak egy tapasztalatot osztottam meg, vélemény nélkül.
Augusztus végén annyi előnyöd lesz lefele, hogy nagy esély van nagy határok zökkenőmentes átjárására! Röszke-Horgos, Presevo-Tabanovce, Bogorodica-Evzoni
Nagyon köszönöm. Én hajnalban indulnék, nejem szerint a gyerekek miatt éjjel induljunk. Te is az éjszakai indulást írtad, így 2:1, megfogadom. Inkább indulunk előző nap, azaz csütörtök éjszaka.
Ötvenpár kilométerrel vagyok Szárti előtt. Vasárnap 22:30 kor indultam. A határinfók, kamerák maximális figyelembe vételével utaztunk. Így Tompa-Kelebja 10 perc, Prohor Pcinski-Pelince 15 perc, Mrdaja-Doirani 15 perc volt a határvárakozásunk. 2x álltunk meg 10-10 percre szendvics, pisi, határkamerák nézése WiFi-s benzinkúton. 13 és fél óra alatt gurultunk le. Pont jó így leérni mert a szoba már kivolt takarítva, nem kellett várnunk.
Sziasztok, mi augusztus végén megyünk a gyerekekkel Budapestről Sartira autóval, indulás pénteken visszaút a következő vasárnap. Hány órakor érdemes indulni szerintetek? Ki hányszor állt meg útközben autóval?
Tudok segíteni. Lancia Voyager, Pentastar, V6 3,6. Egy régi kuncsaftom vette 2020ban, sajnos a covid áldozata lett, a felesége el szeretné adni. Minden földi jó, 280 ló, 6,5 millió. Erre van kitalálva ha becsukott szemmel lehúzod a bankkártyát tankolás után. Milyenek a nők!? Az enyém nem az a megfogom a zsetont takarékos vagyok fajta és mégis! Úgy volt, hogy barátokkal megyünk idén az Alkinoos Hotelba. Ne menjünk 2 autóval ha már van nagy BMW X5! Barátaink lemondták, úgyhogy hárman megyünk, 9 éves a gyerek, és tegnap mondja a nőm, hogy menjünk az Astrával! Fele annyit eszik mint az X5, klíma van, száguldozni nem akarunk, ilyen is van.
Megnéztem a szállásodat, jó központi! Én Szártin már csak a Beach-en foglalnék. A 3-4 évvel korábbi vélemények között van negatív bőven de biztos volt valami felújítás mert azóta sokat javultak az értékelések. Legyen szerencsétek a helyhez!
Én is így tervezem, 9-10-t adtam meg a szállásnál a becsekkolásra. Aztán majd kiderül. 4 éve pályán mentünk ki, viszonylag keveset álltunk. Vissza már nem vállaltuk be szombat éjszaka, így inkább Tompa felé kanyarodtunk. Ott hamar átértünk.
A csütörtök dél nem rossz. 16 óra környékén érsz kb. Röszkére. Én Kecskemétnél ránéznék a police.hu-ra és megnézném a határinfót! Ha 1 óránál több a várakozás, átmennék másik határra. Ásotthalom(19 óráig) vagy Tompa(0-24) ha ezeken is szívás van, Tiszasziget(19-ig). Ez kerülő, idő amíg visszaérsz a pályára(bácska Topolya) de inkább mint 2-3 óra ácsorgás! De ez csak vészforgatókönyv. Csütörtök délután nem kéne szívásnak lenni Röszkén sem! Legjobb reménykedni, hogy korán el tudod foglalni a szállást, mert 9 körül(görög idő szerint) már Szártin leszel!
Én tegnap foglaltam le egy szállást, július 8-tól, a Villa Mariaban. De sajnos csak 8 éjszakára tudunk menni. De a foglalás pénteki napra esik, így csütrötök délben indulunk. Remélem így még zökkenőmentesebb lesz. Amikor 4 éve voltunk, akkor pénteki indulással mentünk, és július utolsó péntekén. Nem volt egyszerű.
Bár annyi könnyebbségem volt, hogy az ukrán határon szocializálódtam, így nem ijedek meg egy balkáni határtól. :)
Unokatesóm ma ért le.Szerbia-Macedónia vonalon. Azt mondta ilyen gyorsan még nem jutott le. Elmondása szerint az összes határon állt max. 1 órát összesen. Sehol semmi probléma nem volt.
Az autóval Görögországba FORUMON..a sok találgatás...okoskodás mellett találsz használható infókat is. 15.- én elvileg a Macedonok megszüntetik a 12-4-ig tartó kijárási tilalmat..De amig nem látom leirva ...egyébként zökkenőmentes utazásról szólnak a beszámolók.
Eddig nem nagyon volt értelme a latolgatásnak. Most, hogy a külügyminiszter letárgyalta Szerbiát, Montenegrót és Görögország-Izrael folyamatban van, nagy baj nem lehet! Július 9.től van foglalások, igaz nem Szárítja, de Görögországban.
Sziasztok, kérdésem lenne, hogy a török-görög határon is ugyanúgy kérik a negatív pcr tesztet, mint a bolgár-görög határon? Ha valakinek van infója, hálásan megköszönném!
Unokaöcsémék tegnap délután kiértek, minden rendben volt és van is Szártin. A víz meleg a parton alig alig vannak. Strand ágy, napernyő, fogyasztásért. Az idő tökéletes. A szállásadók sírnak rínak, hogy egymás után mondják vissza a foglalást az irodák, magánutazók. Kicsit irigylem őket mert már ott vannak. Én mához egy hónapra megyek(repülünk Korfura) Görögországba ha összejön!