Szia! Én már túl vagyok egy ilyen átalakításon, és valóban nem egyszerű. Én gyári állólámpásét építettem be, de ha nem ragaszkodsz az eredetiséghez és dízel motor van az autódban akkor a W123-as szivattyúját is fel lehet tenni. Ha gyárira akarod akkor kiindulási alapnak ez kellene: http://www.jofogas.hu/bekes/Mercedes_w115_w114_szervo_55201088.htm?first=1 Olajtartályt talán én is tudok adni hozzá. A kormánymű valóban ugyanaz mint a W123-ban csak az irányítókart kell átcserélni. Tömlőt nem egyszerű már találni de szerintem hidraulikával foglalkozó cég legyártja neked.
Két éve adtam el egy szervós átalakításhoz szükséges készletet nem olcsón, azóta nem volt a kezemben komplett rendszer. Ma biztos elkérnék érte 400 EUR-nak megfelelő összeget ha lenne. Most azonnal al tudnék adni három darabot belőle. Figyelj rá, hogy jó állapotú legyen maga a kormánymű, szarrá van kopva mindegyik. Fel lehet újítani, de az se két fillér.
Jó nagy szívás a beszerelése, nincs igazán hely hozzáférni sem a kormányműhöz sem a szivattyú tartó konzolhoz. Legyen meg a konzol minden része, meg persze a kiegészítő szíjtárcsa is.
Keress valakit aki már látott ilyet, mert el fg vérezni rajta egy gyakorlatlan szerelő bármilyen egyszerűnek is tűnik kiszerelt állapotban.
Sziasztok keresek w 114 vagy 115-ös mercedest lényeg hogy papíros legyen vagy papírozható. Ha valakinek van kérem írjon emailt lehetőleg képekkel. Előre is köszi nektek :) Email: neszkvik@freemail.hu
Mi a javaslat kuplung mh. házilagos folyadékcserére, ha a légtelenítőn nem volt meg a kupak, tehát valószínűleg kissé poros belül. Nem akartam az "előírásszerű" fék oldalról indítani így... Mehet fordítva?
A képen látható kormányt raknám össze, de a króm nem passzol a bakelithez. A képen látszik. Elvileg 115-ös kormány lenne, de már elbizonytalanodtam. Rossz a sorrend? vagy az alkatrészek nem passzolnak egymáshoz. Várom segítségeteket.
Amúgy eladó lenne, ha működne... :)
Ezen kívül króm kilincsek, bal első króm visszapillantó, 2 első lámpa is lenne. ha érdekel vkit.
W114-hez keresek főfékhengert,akár szervó dobbal együtt is érdekel.Illetve működőképes fűtéscsapot,enyém sajnos be van állva teljesen és nem tudjuk szétszedni sem annyira összerohadt :(