Keresés

Részletes keresés

Paleokrites Creative Commons License 2012.08.17 0 0 425
Előzmény: jablonka (424)
jablonka Creative Commons License 2012.08.17 0 0 424

Ariel Tomi?

Előzmény: Paleokrites (423)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.17 0 0 423

az igazság mosóvizében fürösztöttem az agyam s kitisztult a sok szennytől!
:)

Előzmény: jablonka (422)
jablonka Creative Commons License 2012.08.17 0 0 422

Hol és kik mosták a sokra hivatott agyad, hogy ilyen  aktívan merevelutasító lettél?

Előzmény: Paleokrites (421)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.17 0 0 421

30 évkeresztény hazugságokkal teli valláshiedelmi agymosásokkal, napi szintű tápolattal!

Előzmény: Törölt nick (419)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.17 0 0 420

Nos, a bibliában való hit kizárja a valóságban való tényeket, így akár az élő Istent is!

" ("Ahová ledől a fa, ott marad.") "

Mutass egy kidőlt fát ami ott maradt örökre.....

Nem keményedés ez  a szívembe, hanem kitakarítása a sok hazug élményestésekből!

" Tudni kell, hogy Isten bűnös emberként újjászületett, "

Nos ilyen hülyeségekben nem hogy nem kellene hinni, hanem egyenesen büntetni kellene azokat, akik ilyenekkel "ijesztgetik" az embereket! :)))

Előzmény: Amet (418)
Amet Creative Commons License 2012.08.17 0 0 418

A  60.-év nem biztos, hogy eljön!

A kegyelem ideje a földi életünkre van korlátozva, még, ha nem is hiszel már a Bibliában közöltekkel. ("Ahová ledől a fa, ott marad.")

A szivedet megkeményítetted a vesztedre. Ha jót akarsz magadnak, és azoknak akikre hatással vagy, akkor térj meg, és a magad elméjére ne támaszkodj, az Isten kijelentése ellen. (Ez a mindenkori Ádám bűne, amikor a sajátjára/Évára hallgat. Mert "Éva"-mivel Ádámból formáltatott- Ádám sajátját/saját gondolatait jelenti, amely megcsal.)

Tudni kell, hogy Isten bűnös emberként újjászületett, így itélete igaz, és a vele való szembesítésünk elkerülhetetlen.

Addig térj meg, ne vesd meg, hallgassrá és szüless űjjá, míg lehetőséged van rá, mert odaát már nincs. Egy dobásunk van!

Előzmény: Paleokrites (414)
llang-ilang Creative Commons License 2012.08.17 0 0 417

Ezért jutnak sokan téves következtetésre azok, akik könyvekből akarják megismerni Isten csodáinak és ajándékainak működését...

Ez egy fontos gondolat, amit meg kell jegyeznie annak aki a dolog végére szeretne járni. A nyelvekenszólást meglehet cáfolni, és ugyanugy  bizonyitani is lehet mindenféle könyvekböl, beleértve a bibliát is, de a legszilárdabb pillére a megtapasztalás.

Előzmény: chEszed (405)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.17 0 0 416

Ha az állam a szekta, akkor még nem vagyok nyugellátott!

Amúgy nem vagyok sem vallásos, sem hívő, de misztikus sem, elég volt 30 évig!

:)

Előzmény: Törölt nick (415)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.16 0 0 414

az első ötven évem eltelt, majd jönnek a következő évtizedek...., a 60. is.... eljön majd....

Előzmény: Törölt nick (412)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.16 0 0 413

ja, testközelben volt Maugli is Bagirával, nemde?

Előzmény: jablonka (411)
jablonka Creative Commons License 2012.08.16 0 0 411

Az Újszövetségben testközelben.

Előzmény: Paleokrites (409)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.16 0 0 409

Melyik esetben van ott az ember és Isten kapcsolata?

Mert szerintem az újszövetségben sehol!

Előzmény: jablonka (408)
jablonka Creative Commons License 2012.08.16 0 0 408

"Így a biblia sem Istenről szól, hanem a vallásos klisékről!"

Nem Istenről szól, hanem az Isten és az ember kapcsolatáról.

Van abban minden. Klisé, történelem, klf.ókori mítoszok áthallása, rege, mese, életbölcsességek, zsoltárok, misztika,...

Nem is tetszene, ha vegytiszta "isteni hang" lenne.

De azért így is - vegyesfelvágottként, hibákkal és ellentmondásokkal terhelve, emberek által írva és kanonizálva - a legtökéletesebb írásmű.

Előzmény: Paleokrites (407)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.16 0 0 407

egyáltalán már ne haragudj, létezik írás Istenről?

mert én nem hiszek ebben!

Így a biblia sem Istenről szól, hanem a vallásos klisékről!

Előzmény: jablonka (406)
jablonka Creative Commons License 2012.08.16 0 0 406

Nekem ne bizonygasd! Nem vagyok sola scripturás.

Más kérdés, hogy jobb írásmű nem igen létezik az Isten- és  igazságkereséshez.

Előzmény: Paleokrites (403)
chEszed Creative Commons License 2012.08.16 0 0 405

Szia!

Nem biztos, hogy minden kérdésedre sikerül reflektálnom. Ha kimarad valami, kérdezz újra.

Bár nem üdvösségi kérdés, de lényeges a megértés szempontjából, hogy az embert ne kettős, hanem hármas egységként szemléljük.

A Szent Szellem mint írtam személy, és ereje van. Kb hasonló a fény tulajdonságaihoz ez, mint a fény egyszer hullám, egyszer anyagi természetű, ugyanígy Isten Szelleme is hasonló. Miként a fehér fény 7 különböző színből épül fel, éppúgy Isten Szellemének van 7 aspektusa. De mindig egy és ugyanaz a Szent Szellem, aki cselekszik.

Az újjászületés nem = a Szent Szellem (vagy Lélek) keresztséggel!! Alapvető fontosságú, a különbségtétel. Újjászületés nélkül senki sem mehet a mennybe, a Lélekkeresztség nélkül azonban lehetséges ez (bár sokkal nehezebb, és rizikósabb).

Nincs különbség a pünkösi nyelveken szólás, és a "nyelvima" között. Semmi nem indokolja, hogy a nyelveken szólással kapcsolatos 1 Kor 14-es fejezetet az Ap.Csel 2-től külön kellene kezelni. Egyfajta nyelveken szólás van, és az MINDIG érthetetlen azok számára, akiknek Isten nem adja meg annak megértését.

A nyelveken szólás használójában van különbség. Így van nyelveken szólás, mely csupán imanyelv (ez mindenkinek adatik, ezt bárki kérheti, s meg is kapja), de vannak személyek, akikre Isten azt a feladatot bízza hogy nyelveken szólva mondjanak el üzenetet, melyet meg kell magyarázni (az üzenet átadására szolgáló nyelveken szólás nem mindenkinek adatik meg-hiába kérik sokan, nem mindenki kaphatja meg). Midíg szükség van magyarázóra, kivéve, ha a Szent Szellem megadja az értést a hallgatónak. Ezért van az az Ap. Cselben írva, hogy az apostolok NYELVEKEN SZÓLTAK, a hallgatóság azonban ezt a maga nyelvén HALLOTTA. (Pünkösdkor tehát az értés, és hallás volt a különleges, és nem a szólás). Ezért jutnak sokan téves következtetésre azok, akik könyvekből akarják megismerni Isten csodáinak és ajándékainak működését...

Másik általános TÉVEDÉSE sok magát bibliaismerőnek valló antikarizmatikusnak, az, hogy úgy vélik, a szeretet karizma. Ez a "legnagyobb ajándék", amit kívánni kell, és stb /Ezzel söpörve le mindennemű karizma használatát az sztalról/. Holott a szeretet nem ajándék, hanem ÚT, HASZNÁLATI MÓD, HASZNÁLATI UTASÍTÁS az ajándékokhoz!

Az Árral kapcsolatban javaslom olvasd el, mit írt erről Kathryn Kuhlmann, vagy mit írt erről szóló könyvében A A Allen ("Isten csodatévő erejének ára"-nekem megvan).

Kathryn élete szerelmét hagyta ott (házzaságtörő kapcsolatban éltek). Egyszer azt mondta: mindennap ezerszer meghalok. Egy idézet tőle:

Abban a kis baptista templomban, ahol őt (az apját) eltemették, egyetlen szó és egyetlen ének sem
maradt meg bennem. Csak arra emlékszem, hogy mielőtt a koporsót lezárták volna,
kinyújtottam a kezem és megérintettem édesapám vállát, azt a vállat, amelyre
gyerekkoromban oly sokszor hajtottam a fejem. Mindig gyengédséget, vigasztalást és
szeretetet éreztem, amikor odahajoltam édesapám vállára.

Megérintettem a vállát és hirtelen megértettem valamit. Itt éreztem át először a feltámadás
igazi erejét. Valami olyat kaptam akkor, amit soha azelőtt nem tapasztaltam meg. Éreztem
Jézus drága jelenlétét.

Akarjátok-e tudni, mennyire gyengéd és szerető a "fájdalmak férfija" (Jézus)?

Valóban akarjátok-e tudni?

Akarjátok-e igazán tudni, hogy Jézus Krisztus mennyire valós, hogy Ő egy valóságos
személy?

- Akkor menjetek le a siralom völgyébe, menjetek át a Gecsemáné kerten.

Én örömmel mentem végig ezen az úton, ahol lépten-nyomon a szenvedés kiáltott felém, hogy
megtanítson mindarra, amit meg kellett tanulnom.

Miért gondoljátok, hogy vigasztalást és segítséget nyújthatok nektek a szenvedéseitekben?

Egy ember nem tud addig továbbadni valamit, amíg azt ő maga meg nem élte korábban.

És a Mester fogta az edényt és átöntötte egy másik edénybe. És az életem gazdagabb lett.

Már nem voltam az az ember, aki előtte. A szolgálatom sem volt ugyanaz. Egy gazdagabb és
mélyebb életet kaptam.

Volt-e már valaha megtört a szívetek? Tudjátok-e igazán, mit jelent ez: odaszánni magatokat?
Tudjátok-e, miért mondom és ismétlem, hogy ez nagyon sokba kerül?

De megéri az árat, bátran mondhatom nektek, mert én megéltem.

A legfontosabb döntés, a legnagyobb odaszánás, amit meghoztam az életemben, a Los Angeles-i vasútállomáson történt Kaliforniában. A legfontosabb döntés volt, amit valaha is meghoztam. Szerettem őt (férjéről beszél, aki miatta elvált előző feleségétől), és nagyon mélyen szerettem. Istentől nagy kapacitást kaptam arra, hogy szeressek. De ember vagyok. Néha annyira emberi módon gondolkodom, de aznap választottam és a Mesteremet választottam. Megesküdtem, hogy Őt szolgálom, és csak Őt helyezem első helyre az életemben. Amikor Los Angelesben felszálltam a vonatra, nem volt
másom, mint a ruha, amit viseltem, amit a prédikáló ruhámnak is neveztem, egy bőröndöm és a Bibliám.

Nem hallottam a mozdony süvítését, a kerekek kattogását. Az egyetlen emlék, ami az útról megmaradt, az, hogy hoztam egy döntést.

És Ő fogta az edényt és átöntötte egy másik edénybe (Jer 48:11).

Néha az edény sötét és áttetsző, és belelátunk; de a Mester újból átönti egy másik edénybe.

A vonat Franklinbe, Pennsylvániába vitt. Itt egy kis szobában szálltam meg, melynek csak egy ablaka volt. De én döntöttem, és Őt választottam. Az első összejövetelen pontosan 38-an vettek részt.

Barátaim, ez volt a kezdete annak a szolgálatnak, amit ma ismertek. Ez volt a kezdete Isten természetfeletti megnyilvánulásának az életemben és a szolgálatomban. Néhány nappal az alkalom után, egy hölgy megkeresett és azt mondta: tudod Kathryn, amint ott ültem a helyemen, amíg te prédikáltál, Isten meggyógyított engem. Olyan biztos voltam benne, hogy elmentem az orvoshoz, és ő is megállapította a gyógyulásom.

Én ismertem a titkot. A drága Szent Szellem volt az, aki képes volt használni az edényt, melyet a saját kezében tartott.

Vessétek alá magatokat Neki. Ő nem arany vagy ezüst edényeket akar. Neki ti kelletek!

Megfogja majd azt az edényt és átönti egy másikba.

Te és én, néha könnyes szemekkel kérdezzük: Atyám, nem értem, miért engeded, hogy ez megessen velem, miért engeded meg?

De ne felejtsétek el: Ő sohasem hibázik. A Mester maga végzi az átöntéseket.

Mert minden kőért, amely felsértette a lábam, és minden szívfájdalomért, amit megéltem, Neki fogok hálát adni, mert ezeknek a megélése tett engem erőssé.

Kedves barátaim, töröljétek le a könnyeiteket. Nem értitek? Nem értitek? Ő sohasem hibázik.

Amikor életem könyvének oldalait lapozgattam, megköszöntem Neki minden percet, mert nem lennék ma az az ember, aki vagyok; soha nem tisztultam volna meg, ha ne lettek volna szívfájdalmaim és szenvedéseim. Ha nem fizettem volna ki az árat, soha nem érteném meg a ti fájdalmaitokat és terheiteket. Nem értenélek titeket.

És a legutolsó átöntés után, Isten elragad bennünket a földről, az Ő csodálatos jelenlétébe.

Ekkor az Ő saját szájából kívánom hallani: 

„JÓL VAN ÉN HŰ ÉS IGAZ SZOLGÁM!”

És ezt kívánom mindnyájatoknak.

A próféták az Ószövetségben ugyanazzal a személlyel Isten Szellemével kerültek kapcsolatba, de sosem adatott meg nekik az, mint nekünk az Újszövetségben, hogy Isten bennünk lakozzon. Ez több mint a vezetés, valóban. Egy nagyon szoros egységről van szó. Isten templomaivá válunk.

Előzmény: Törölt nick (392)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.16 0 0 404

Talán előbb olvasd el az alábbi könyvet!

http://mek.oszk.hu/06200/06258/06258.htm

Előzmény: babaji (401)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.16 0 0 403

Ma egy igazságot mondok, nem Isten szava a biblia, hanem emberek saját elképzelésit, hiedelmeit, gondolatait tartalmazó művek összessége!

Aki a bibliát Isten szavának tartja, az élő Istent tagadja meg!

Előzmény: jablonka (402)
jablonka Creative Commons License 2012.08.16 0 0 402

"az igazságot jöttem képviselni"

És mi az igazság? (Pilátus után szabadon)

Előzmény: Paleokrites (399)
babaji Creative Commons License 2012.08.16 0 0 401

Emlékeztetsz a mérsékelten szerény esperesemre aki keményen dicsérte pártját.A misén.

Másnap diszkrét elmagyaráztam neki hogy sokakkal már megutáltatta a templomba járást,ne okozzon több kárt ! Ez ISTEN HÁZA nem az öné és nem pártjáé.

Igy válaszolt vöröslő fejjel : "Kötelességem az IGAZSÁGOT átadni a rámbizott nyájnak ! " :)))

De hogy aztán mi az igaz az nem kérdés,az teljes terjedelmében megegyezik az ő véleményével.Sőt annyira igaz hogy meg kell osztani a teljes emberiséggel,ekkora kincsről le ne maradjanak ! :)))

Előzmény: Paleokrites (399)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.16 0 0 399

Nem, ha nem vetted észre, én azért járok ide, hogy az embereket ne csaopják be, ne verhessék át, az igazságot jöttem képviselni és nem a hadovairodalmi adaptációkból jhittételesítésekért valamely érdekcsoport kpviseletének proibékeseként!

Előzmény: babaji (398)
babaji Creative Commons License 2012.08.16 0 0 398

Te lehurrogsz sokmindent ! talán mindent.Piszkoskodni jársz ide ? szétroncsolni a topikokat ?

Előzmény: Paleokrites (397)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.16 0 0 397

ja, a 700-as klub a szellemi manifesztum agyspekulencia delejezője!

Tény, hogy az emberi agyat is kémiai, biológiai, fizikai folyamatok tartják működésben, ha a magnézium hiányzik könnyen depresszióssá válhat a tag, erre hókulárés gyógyhullámos kisugárzó prófétikus energiaöntetet imádkozni....., hogy is fejezzem ki magam?

Múmiákból szellemi lángnyelveket turmixolni!

Előzmény: babaji (396)
babaji Creative Commons License 2012.08.16 0 0 396

Elvben lehetséges a lény-bucska vagyis adott életen belül lényeg-megváltozás.

Persze negative is, negyvenévig derék békés családapa,kellemes munkatárs, oszt ámokfutó gyilkossá lesz kitudja bekattan.

A 700-as klub gyakran tálal igaz történeteket hogy a lepusztultság /szipu,cigi,vedelés,dilerkedés / embere megtér és onnantól életvitele átfordul jámborba.

Vannak ilyenek.Tény.

Paleokrites Creative Commons License 2012.08.16 0 0 395

a hadovairodalmaknak már kultusza van, a kész átvert embereknek meg agymosása! :)

Meséljen már valaki nekem arról, ki, mikor született újjá?

Mert ha csupán egy életszemléletről van szó, az nem újjászületés, mint ahogyan a megtérés sem azz, sem a bemerítkezés, szentelt vízhintés sem tesz újjá!

Minden ember tulajdonságaival ugyan az marad, csupán a vezérlő elvek irányítják, de ez sem újjászületés, ahhoz meg kellene halnia az illetőnek és új testben ugyan őneki újjá kellene születnie!

A többi meg filozófiai marhapörkőlt tésztával, vagy krumpilval, netán tarhonya, rizs, főzelékfélék köreteivel! A jó borozás a kaja után szinte újjá varázsolja a delikváltat! :)

Előzmény: Törölt nick (394)
selay Creative Commons License 2012.08.14 0 0 391

Szia. Vicces kedvedben vagy, ennek örülök.  Angyalka! Még jó, hogy a nyelveken szólás, + a magyarázata, (+ a többi ajándék) haszonra adatnak. Jól megnevettettél!

"Nem tudom mibe kavarodtam bele.. Te mit látsz, mibe?"

Ezt olvasva, csak a tanácstalanságod jött át.( Lehet, hogy tévedtem.):

"Lehet nekem nincs Lélekkeresztségem. Lehet még vízkeresztségem sincs, mert csecsemőként kereszteltek. Az is lehet, h pogány vagyok és megtévesztett. De hiszek az Úr Jézusban, akkor üdvözülök, ezt mondta Ő. Vagy nem is benne hiszek, hisz sok Jézus van? Ha nincs Lélekkeresztségem, akkor hova jutok, mert Mennyek/Isten országába nem fogok. Pedig Isten országa bennünk van és köztetek is. Maradok a földön az oroszlánokkal, ahogy a JTsek gondolják? De ott sem maradhatok, mert nem vagyok JTs. Mi lesz így velem?"

Lehet, hogy csak teszteled az olvasóidat? Erre utalnak az alábbi szavaid, melyeket írtál bölcsességgel és bennfenntességgel(azaz nem úgy, mint aki nem ismeri az Urat tiszta szívvel, egészen közelről):

"Ebben a kérdésben (sem) nem szabad az Örök végtelent egy kis térbe bezárni. El kell fogadnunk, h Istenünk mindenkinek más utat ad, ami bizony van, h gyökeresen ellentétes az egyes hívek útjaival. Nem mi szabjuk meg neki az irányt, az időt, helyet, hanem pont fordítva. Nehéz elfogadnunk? Ehhez is kell a kegyelem."

Aki ezt írta, az tud már valamit Isten fennségéről, az Ő megfoghatatlan titkának valóságáról, kikutathatatlan, dicsőséges hatalmáról. Más szóval az illető rendelkezik a hitnek azzal a különleges járulékával, amit csak a gyermeki alázat képes felismerni, a felszínen tartani és hazsnálni: és ez az istenfélelem! Ami ugye  a bölcsesség szülője.

És aki (Te! ) ezzel rendelkezik, attól ugyebár már talán meg szabad kérdezni, amikor mindenféle "kétségeskedő" kérdéseket tesz fel, talán tesztel? :-)

" E meg mi: "sömögőzéstelenítése" Ebbe tényleg bele tört a bicskám :)"

Ez bibliai nyelven a Szentlélek tisztogató munkája Isten gyermekein:

Efezus 5; 27.: "Hogy majd Önmaga elébe állítsa dicsőségben az egyházat, úgy hogy azon ne legyen szeplő, vagy sömörgözés, vagy valami afféle; hanem hogy legyen szent és feddhetetlen."

Az első pünkösd az Egyház megszületése, különleges, egyszeri és megismételhetetlen, mint minden születés. Jézus utolsó parancsát nyomatékosítja a tüzes (felkent jelentésű) nyelvek megjelenése: hirdessétek szerte a világon az Örömhírt. Ezért nem érdemes tüzes nyelveket számonkérni ma már a Szentlélekkel megkeresztelteken.

De tudod mit, inkább Karit idézem, nálam sokkal jobban elmondta itt :

kari333     válasz | megnéz | könyvjelző     2012.08.04 18:37:03 © (239)

Pünkösd napján egység lett sokfajta nyelvből - ellentéte Bábelnek...

Előzmény: Törölt nick (366)
Daan Vogelaar Creative Commons License 2012.08.14 0 0 390

Nem az én dolgom. Majd felszámolja az, akinek a nevével folyamatosan visszaélnek...

Előzmény: jablonka (388)
jablonka Creative Commons License 2012.08.14 0 0 389

Oké. De ki legyen a seggbebillentő?

Előzmény: babaji (386)
jablonka Creative Commons License 2012.08.14 0 0 388

:-))

Érdekes ájdia. Számold fel!

Előzmény: Daan Vogelaar (385)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!