Keresés

Részletes keresés

oszibá Creative Commons License 2001.07.21 0 0 26
Egyet értek veled!
Előzmény: klia (25)
klia Creative Commons License 2001.06.28 0 0 25
Kedves The EMPEROR!

Hogy vetted akadályokat? Várom a híreket! Remélem minden OK. Mennem kell, holnap este talán nem ragadnak le a szemeim a fáradtságtól. Addig is

üdv klia

Előzmény: The EMPEROR (24)
The EMPEROR Creative Commons License 2001.06.25 0 0 24
Szia, klia!
"Általában szerencsésen alakul életed. Jól tudom?" - hááát... Nagyjából ráfoghatjuk, de az igazi szerencse szerdán fog bekövetkezni, ha minden jól megy, mert ha meg is vágnak irodalom UV-n (ami pedig elég valószínű...), taláxani fogok egy BIzonyos Valakivel, és ha tényleg szerencsésen alakul, JÓVAL szebb lesz az élet... :)))))

Off válasz: semmi ilyesmi, a lap technikai okok miatt akadozik (a verselők költői vénái az utóbbi hónapban vizsgaanyaggal voltak tele, az meg fönnakadt a főszerkesztői cenzúrán...:)), de létezik, és lesz még. Egy újabb szám van azóta, amire ugyan február van írva, de jóval később nyomtatódott ki, küldeni fogom 1-2 héten belül, és írok hozzá kommentár emailt)

Neked is jó mulatást (a munkát sose szabad túlzásba vinni...:)))!

Előzmény: klia (23)
klia Creative Commons License 2001.06.23 0 0 23
Sziasztok!

Megérkeztem. Igaz még nem a saját gépemen, de -számít ez? - van újra net hozzáférésem. Köszönöm, hogy nem hagytátok süllyedni a topicom.

Kedves oszibá!

Igen, az élet akkor szép, ha jól érezzük magunkat benne. Örülök, hogy ezt sugárzod. Maradj mindig vidám, és oszd meg másokkal.:))))

Kedves The EMPEROR!

Örülök, hogy újra olvashatlak, és korkülönbségünk ellenére megint csak azonosan gondolkozunk. :))
Figyelemmel kisérem hozzászólásaid. Ha jól tudom, túl vagy a vizsgáidon. Általában szerencsésen alakul életed. Jól tudom? Pihenj sokat, élvezd a nyári szünetet!

Off kérdés: Újabban miért nem kapok újságot tőled? Hiányoznak. Rossz voltam? Büntiben vagyok? Postaköltség hibádzik? Esetleg megszűnt a lap?

Kedves ready!

Elgondolkoztattál. Ebből az aspektusból nem vizsgáltam a kérdést. Vagyis, ha békében élsz Önmagaddal, megteremted egyéni boldoságod, ezzel széppé téve életed?

üdv klia

ready Creative Commons License 2001.06.22 0 0 22
>>>>A lényeg név és forma nélküli. Energia, tudat, Isten, anyag - ezek
mind nevek és formák. A lényeg a Teljesség. A név és forma ellentétet jelent.
Így az egész világ vakok torzsalkodására hasonlít. Ha nem ismered önmagad,
akkor nem ismered az igazságot. Ezért harcolunk egymással. Ha a világon minden ember ismerné önmagát, akkor mindenki elérné a Teljességet. Akkor a világ békében lenne.

Szerintem a szép élet=boldog élet.

The EMPEROR Creative Commons License 2001.06.22 0 0 21
Szia,klia és mindenki!
Szerintem az élet attól is szép lehetne, hogy észrevesszük, hogy a másik is ember, és ugyanúgy szüksége lehet bármikor támogatásra, mint nekünk. Le lehetne szokni arról, hogy az 'ember erős, és mindenen (meg sajnos néha mindenkin) keresztül tud menni, aki meg sírni mer, az anyámasszony katonája...', mert még a végén tényleg dolgozó gép lesz az emberből. Tapasztalatból tudom, hogy ha az embernek sírhatnékja van, mert annyi minden összegyülemlett, és magában tartja, mert 'erős', rövid időn belül gondolkodni se tud normálisan, mert egyszerűen nem lehet olyankor arra figyelni, amire az ember akar, és pár napon belül nem érti, hogy miért nem tud örülni a dolgoknak, ismerősöknek és egyebeknek. Ilyenkor kell egy barát, aki ezt észreveszi (ha magunknak nem sikerül - ez is előferdül), 'kiborítja a bilit', kitakarítódik a régóta gyűlő szemét, és mindjárt szebbnek látszik minden. Vagy nagy hülyeséget beszélek...?
oszibá Creative Commons License 2001.06.17 0 0 20
klia drága.
Amit én tréfásan leírtam az igaz, nem hiszem, hogy sokkal szebb lenne az életem, ha most mennék nyugdíjba.
Az elmúlt kilenc év alatt nem hiányzott a bugyuta törvények betartatása, vita a balkániakkal, de lehetnek EU-beliek is. (értetlenség doszta)
Ja és havonta megtakarítok 20 x 60 kilométert, ami nem kevés pénz!!
Hat nyár fórom van veled szemben, tehát nem ma kezdtem, hogy ez szép vagy nem???, de nekem a jelen helyzetben jóóó!!
Előzmény: klia (19)
klia Creative Commons License 2001.06.17 0 0 19
Szép jó reggelt!

Hozzászólásaitokat köszönöm.

Kedves kicsibarsonytalpu!

"A boldogság nem más, mint jó egészség és rossz emlékezőtehetség." Osztom a véleményt:-)"

Sokan és sokféleképpen próbálták meghatározni a boldogság fogalmát. Hogy pont a fentebb említett lenne igaz? - nem is tudom, talán részben, na de így ennyire kategórikusan kijelenteni? Különben is némi szarkazmust érzek ki belőle. Nem, én nem osztom a véleményeteket. A boldogság ennél sokkal összetettebb érzés.
A szép élettel kapcsolatban pedig ahány egyén, annyi az elképzelés, a megfogalmazás. Nyító hozzászólásom éppen a vélemények sokszínűségét hivatott kiprovokálni. Az idézet,illetve a vele azonosuló véleményed egy a sok közül. Köszönöm, hogy megosztottad velem.:)))

Kedves pint!

Tetszik a recept. Remélhetőleg sokan alkalmazzák. Mindenesetre nem lenne haszontalan az élet széppé tételéhez. Köszönöm.:)))

Kedves morticia addams!

Elgondolkoztatottál, bár tudnám magamévá tenni a gondolatot, de eddig hiába minden erőfeszítésem.

Én mindig sokat várok az élettől, persze ennek egyenes következményeként hol a poklot járom, hol a mennybe szállok. Valaki mondta - itt a netten -ez a tipikus depresszió. Meglehet. Én nem így érzem. Egyszerűen csak megélem a rosszat, éppen úgy mint a jót. Különben hogy ismerném fel az élet szépségét, ha nem látnám az árnyoldalát is?
Persze ez is egy vélemény, mégpedig az enyém. Örülök, hogy megismerhettem a tiedet is.

Drága lucien!

Hogy a kérdés giccses lenne? Nem, én nem tartom annak. Nem osztom azt a véleményt sem, ami be akarja bizonyítani, érzéseinkről beszélni, rákérdezni giccses. Sajnos észrevehetően érzelmi sivataggá vált az élet. Valahogy szégyellik kimutatni,sőt egyenesen jellemhibának, emberi gyengeségnek tartják érzéseiket az emberek. Pedig érzelem nélkül értelmetlen élni, odavész a szépsége.
Kérdésemre kérdésekkel válaszoltál, talán elkendőzve ezzel a saját gondolataidat. Igaz egy villanásnyira ugyan megismerhettük azokat is:
" Az élet úgy ahogy van: szép. Vagy nem. Ez felfogás kérdése. De hogy lenne olyan élet, ami szép, és olyan, amelyik nem, ebben nem hiszek."
Jómagam csupán az első mondatoddal vagyok képes azonosulni. Valóban "Az élet úgy szép, ahogy van."
Látni és nemcsak nézni kell, okosan sáfárkodni felette. A kérdéseiden azért még gondolkozom. :)))

oszibá kedves!

Tréfás válaszod is vélemény. Ez is egy szempont. Látom nem igen vagy hajlandó mélységeiben gondolkozni az élet szépsége felől. :))))

Kedves lucien!

"A szép esztétikai fogalom. Hogy jön a külcsín az élet megítéléséhez?"

Szerintem te el akarod bagatelizálni a választ, de pontosan tudod mit szeretnék megtudni. Egyébként belső szépségről még nem hallottál? -

Kedves Ttársak! és Topiclátogatók!

Sajnos két hétig nem lesz itthon gépem, csak a munkahelyemen korlátozott mértékben jutok fel a hálóra. Kérlek benneteket ne hagyjátok süllyedni a topicot. Kíváncsian várom a további hozzászólásokat.

üdv klia

Pendragon Creative Commons License 2001.06.13 0 0 18
True :-))
Előzmény: Purusa (5)
Purusa Creative Commons License 2001.06.12 0 0 17
Mi-ta ga dás: de :)
Előzmény: morticia addams (10)
oszibá Creative Commons License 2001.06.11 0 0 16
Valahogy ez jutott eszembe, első nekifutásra!!
Előzmény: lucien (15)
lucien Creative Commons License 2001.06.11 0 0 15
De sajnos ez a kivételes élmény velem eddig még sosem történt meg. Ezekszerint tévúton járok? ;)

Miért pont az akasztófa? Már régen kiment a divatból. Inkább békefenntartó félájultan egy tank útjában, egy katapultálásra készülő vadászgép pilótája, egy átlag magyar állampolgár az APEH-ben sorba állva, stb.

Egyébként meg nem biztos, hogy mindeközben a szép életen gondolkoznék. A szép esztétikai fogalom. Hogy jön a külcsín az élet megítéléséhez?

luc

Előzmény: oszibá (13)
oszibá Creative Commons License 2001.06.10 0 0 14
A szép élet nem árt, ha hosszú is.
Hosszú élet három alaptevője: rendszeres evés, ivás és a folyamatos levegő vétel!!
Boldog élet: korai nyugdíjba menetel, jó nyugdíjjal.
Amennyiben egészséges is a kuncsaft még gondtalan is!
oszibá Creative Commons License 2001.06.10 0 0 13
„3. Mi az, hogy élet? 1. Mi az, hogy szép?”

Szerintem, ha nyakadon a kötéllel álnál az akasztófa alatt, hamar rájönnél!

Előzmény: lucien (9)
lucien Creative Commons License 2001.06.10 0 0 12
Nos, ebben tényleg igazat kell, hogy adjak. De azért mindjárt drágázni? Szerbusz, kicsim... ;)
Előzmény: Veszett Kutya (11)
Veszett Kutya Creative Commons License 2001.06.10 0 0 11
Ami, drága lucien, ami. Az amely pontosan megnevezett dologra, ami ami pontosan meg nem nevezett dologra utal. Azaz "szép az, ami érdek nélkül tetszik", mivel az "az" természetesen nem számít pontos megnevezésnek.
Előzmény: lucien (9)
morticia addams Creative Commons License 2001.06.09 0 0 10
ez a jugen, ha nem keverem, akkor most nem a blue-ra erkezett, ugye?

ambar osszefer vagy osszeer, nem zarjak ki egymast...:)

Előzmény: Purusa (8)
lucien Creative Commons License 2001.06.09 0 0 9
Szerintem kicsit giccses kérdés.

1. Mi az, hogy szép? "...amely érdek nélkül tetszik." Kinek tetszik? Ki mondja meg, hogy ez szép élet?
2. Akárhogyan gondolkodom, nem tudom deffiniálni magamban ezt a kérdést. Eszembe jut róla Az élet szép c. film, amit egyébként nagyon szeretek, de ez minden életre vonatkozik. Igaz, hogy egy példát mutat be, ennek ellenére nem hinném, hogy ezt a kérdést lehetne vizsgálni egyedileg. Az élet úgy ahogy van: szép. Vagy nem. Ez felfogás kérdése. De hogy lenne olyan élet, ami szép, és olyan, amelyik nem, ebben nem hiszek.
3. Mi az, hogy élet?
Kinek az élete? Vagy globálisan a lét? Az emberi élet? Esetleg életpálya?

Bocs, ha cseppet kiábrándító voltam.

Purusa Creative Commons License 2001.06.09 0 0 8
Néha. :)

[Van erre egy japán esztétikai kategória is: júgen. Az elmúlás szemlélésének megtisztító szomorúsága.]

Előzmény: morticia addams (6)
morticia addams Creative Commons License 2001.06.09 0 0 7
lehet, hogy csak a szep elet eredmenye, hogy raadasul meg buntetlenul szolhatunk is, hogy ne takarjak elolunk a napot, nem tudom...

szep az elet, ha nem varunk tole semmit, anelkul, hogy lemondanank a celjainkrol.
szep az elet, ha tudunk magunkban maradni, amikor szukseges.

Előzmény: klia (-)
morticia addams Creative Commons License 2001.06.09 0 0 6
...blue?
;)
Előzmény: Purusa (5)
Purusa Creative Commons License 2001.06.09 0 0 5
kék :)
pint Creative Commons License 2001.06.09 0 0 4
Íme a recept, az egyik recept természtesen.

Első pont: együttérzés más élőlényekkel, alturista attitűd, önfeláldozás, a boldogság keresése mindenki számára, empátia.

Második pont: a szellem fegyelmezettsége.

Barsony Creative Commons License 2001.06.09 0 0 3
A szép életről nekem promt a boldogság szó jut eszembe.
Arról pedig Ingrid Bergmann szinésznő állitása:
"A boldogság nem más, mint jó egészség és rossz emlékezőtehetség."
Osztom a véleményt:-)

originalqszi Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2
ugye szégyen meghalni????????????????:DDDD
Előzmény: oszibá (1)
oszibá Creative Commons License 2001.06.09 0 0 1
De, csak annak, aki nem hal meg!
Előzmény: originalqszi (0)
originalqszi Creative Commons License 2001.06.09 0 0 0
nekem se 0, de van, akinek az:((((((
klia Creative Commons License 2001.06.09 0 0 topiknyitó
Milyen a szép élet? Nincs rá szabály. Hogy is lehetne?! Ahány egyén, annyi szükséglet. Még az elméletén is azóta tűnödnek a moralisták, amióta ember van. Mindenesetre olyasfélének kellene lennie, amelyben jól érezzük magunkat. Előfeltétel hozzá: a minimális anyagiak. Legalább a hordó, az a Diogenész féle! Rendben kell lennünk elsősorban magunkkal, aztán a környezetünkkel. A sok kis egyéni, szép élet adná össze aztán az élet kollektív szépségét. Túl nagy probléma. Szerintetek?

üdv klia

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!