Keresés

Részletes keresés

nate Creative Commons License 2002.03.20 0 0 101
mindenkit szeretettel várunk a bnv területén az "A" pavilon 107/f standján. 02/03/21-24-ig. vagy www.mofo.hu
Előzmény: .hun (100)
.hun Creative Commons License 2001.10.10 0 0 100
Egy five-om van, amit nagyon szeretek. Nekem is viszonylag keskeny az arcom, ergo nekem is ez az a keret, ami (viszonylag :) jól áll.

Bringázás közben viszont zavar, hogy oldalra nehezebb benne kilátni. Én inkább városban bringázom, ahol azért nem árt azt is látni, ami mellettem/mögöttem történik. Úgyhogy gondolkodom egy Pro-M kereten és egy általad is próbált világos lencsén, amiben még a nap sem vakít, de este is lehet vele bringázni.

Előzmény: Fishtax (99)
Fishtax Creative Commons License 2001.07.09 0 0 99
Szubjektív Oakley tesztnapló - 1. nap, péntek

Egész világos lencsét akartam kipróbálni, hogy tudjam, mi a különbség az erdőben való biciklizés és a vakrepülés között. Keretben maradt a Minute, a Pro M Frame-ből nem volt olyan, aminek a szára összehajtható, azt pedig nem tudom berakni a mez hátsó zsebébe. Mindjárt élesben ki is próbáltam, este 8 körül indultam biciklizni, egy idő után teljesen besötétedett, elég változatos fényviszonyok között sikerült tesztelni:
Lencse: városi forgalomban próbálgattam, fel-le tologattam a szemem előtt, hogy látok-e különbséget a szemüveges/szemüvegtelen állapot között, igazából az jött le, hogy ezzel a lencsével látok sötétben is (az érthetőség kedvéért: nem úgy, mint egy sötét napszemüvegben!), a szemem pedig védve van, és ez nagyon nem hátrány a bogaras éjszakákon. Egy idő után aztán az is feltűnt, hogy az éles fények (szembejövő autók, utcai lámpák) nem olyan bántók, az útfestések jól láthatóak (már ahol rendesen meg vannak csinálva, persze! :-) ). Azt nem tudom, mit jelent, hogy kontrasztosabban lehet látni, úgy látszik, szegényes a képi világom… :-)
Keret: Keskeny arcom van, nehéz is rá szemüveget vásárolni, nekem a Five jobban bejön, mint ez a Minute, az teljesen "körbeveszi" a szemem, ennél voltak "holt terek", ahol kiláttam a kereten kívülre, és a menetszél is jobban befújt mögé, ezt azonnal éreztem a szememen, sűrűn pislogtam. Úgyhogy keretet csak szélcsatornában próbálni! :-) (Jó lenne tudni, hogy a szárakat borító gumis rész mennyi idő után és milyen használati intenzitás mellett

Szubjektív Oakley tesztnapló - 2. nap, szombat

Mit ad isten, mégiscsak van a Pro M Frame-nek behajtható szárú kerete, így versenykörülmények között új keretet tesztelhetek! Többen próbálják bizonygatni nekem, hogy "dehogy nagy ez neked", de én hiú vagyok, tudom, hogy az, ennek ellenére marad, mert mégiscsak mennyire kúl, ha a többiek látják miben nyomom! :-) Előttem száz km bicikli hegyen-völgyön, ennyinek elégnek kell lenni ahhoz, hogy kijöjjön előnye, hátránya.
Lencse: ugyanaz, mint előző nap, amitől féltem, hogy ez a nagyon világos szín kevés lesz az elég fényérzékeny szememnek, de ez a félelmem nem igazolódott be. Napon nem hunyorogtam (fontos "mérőszám" nálam), az erdős részeken pedig láttam, még a legsötétebb fák alatt is, egyszer sem kellett levenni emiatt. Vizet szépen lepergeti (elég sokszor nyakon öntöttem magam menet közben, jutott a sisakról bőven a szemüvegre is), nem szárad rá úgy, hogy az menet közben látható, zavaró legyen, a végén meg szépen letörölhető a tokjával.
Keret: ennél a szemüvegnél nehéz keretről beszélni, a szár, amibe a tulajdonképpen az egész szemüveget alkotó lencse bekerül, jól illeszkedik a fejre, nem csúszik, nem lötyög (nem volt hátulról fogva semmivel), a legdurvább rázós-köves lejtőkön is a helyén maradt. Számomra hátránya volt a konstrukciónak, hogy mivel a lencse nagy felületű, így nagyon sokat takar is, és a sisak alatt bizony megizzadtam benne, mert nem tudott szellőzni, törölni viszont nem tudtam, mert nem fértem alá/mögé kesztyűs kézzel, szóval néha emiatt le kellett venni, mert már csípte a szemem az izzadtság. (Jelzem, mielőtt még kötözködés tárgya lennék, a saját Five-om alatt nem szoktam izzadni, mert az csak a szememet és közvetlen környékét takarja, ez meg beborította a fél arcomat.) Konklúzió: lencse bevált, keretválasztás egyéni szocprobléma, igyekezzen mindenki azt kiválasztani, ami neki bejön. (Egy ilyen próbára keresve sem lehetett volna jobb alkalmat találni! :-) )
Még aznap délután csere egy újabb szemüvegre, mert azért ez az M Frame mégiscsak egy sportszemüveg, nem mászkálhatok benne este és másnap, még a végén azt hinnék, nagyképű vagyok! :-) Új darab végre ismét a jó kis megszokott Five, csak most éppen vmilyen "gold" lencsével (majd a hozzáértők behelyettesítik, amit elírtam… :-) ), ami szintén világos, csak éppen máshogy.

Szubjektív Oakley tesztnapló - 3. nap, vasárnap

Az előző este kapott szemüveget túrakörülmények között, biciklinyeregben, ismét 100 km-en át lehetett nyúzni.
Lencse: Este azért sötétebb, mint a másik (a tényszerűség kedvéért: ezúttal nem városi fények között, hanem a Dunakanyar romantikus kulisszái között próbálgattam még előző este, nem is nagyon sokat), gondolom, ezt inkább nappali fényre tervezték. Napközbeni tesztnél kiderült, hogy igazából egy sport/napszemüvegnek nem is kell feltétlen sötétnek lenni, a lényeg, hogy jól szűrjön, ne kelljen hunyorogni mögötte, az éles váltásoknál (sötét erdőből ki a tisztásra) is jól lehessen látni, azaz ne vakítson el a fényerő, ezeket pedig ez a lencse is tudta, pont úgy, mint az előző.
Keret: gyönyörűűűszép átlátszó zöld keret, én ugyan a visszafogottabb feketét szeretem, de bulinak ez is jó! :-) Formáját, "szolgáltatásait" ismerem, nekem ez vált be a legjobban: illeszkedik a fejemre, nem csúszik, nem lötyög, nálam nincsenek "holt terei", annyit takar, amennyit nálam kell, nem fúj be mögé a szél, ellenben szellőzik (ma is másztunk hegyre, volt vagy 35 fok Celsius, mégsem folyt a szemembe a saját izzadtságom), mert nem fekszik fel olyan magasan a homlokomra, mint az előző, szabadon marad a keret és a sisak között egy sáv, ahol a bőrt éri a levegő.

Ennyit röviden, ha más forgalmazó is jelentkezik, ott is szívesen vállalkozom tesztre! :-)

Fishtax

nate Creative Commons License 2001.07.06 0 0 98
Ferci

Ha jól tudom, neked X Metal szemüveged van?

Előzmény: Ferci (97)
Ferci Creative Commons License 2001.07.06 0 0 97
Ez a 117 azért már súrolgatja az elfogadható határt, nem :). Mellesleg nem kötözködöm, én is ugyanolyan vagyok.
Fishtax Creative Commons License 2001.07.06 0 0 96
A "tárgy-fetisizmus" elfogadható formáját úgy hívják, "igény arra, hogy jól működő, használható, minőségi dolgok vegyenek körbe".

Fishtax

Előzmény: Ferci (95)
Ferci Creative Commons License 2001.07.06 0 0 95
Nem tudom, mennyien tudjak, mi az a tárgy-fetisizmus, de valaki azért elmondhatná, miért kell egy szemüvegnek 117!!! levédett szabadalmat tartalmazni és, hogy ez most akkor jó? :)
Ytse Creative Commons License 2001.07.06 0 0 94
"a Pro M-Frame sportszemüveg, mely 117 levédett szabadalmat tartalmaz."

hízik a májam :)

(egy Pro M Frame tulajdonos)

Előzmény: nate (93)
nate Creative Commons License 2001.07.06 0 0 93
Hello deckard!

Már vártam a jelentkezést.

A reklámról csak annyit, hogy itt megpróbáljuk megválaszolni azokat a kérdéseket, melyeket esetleg egy üzletben nem sikerül megkapni. Szóval segíteni szeretnénk, és nem félrevezetni!

Valóban az Oakley csak 25 éve létezik, de rohamosan fejlődik az optikai iparba. Ezt bizonyítandó, pl.: a Pro M-Frame sportszemüveg, mely 117 levédett szabadalmat tartalmaz. Ez csak egy szemüveg a széles választékból.

Alapban egy üveg lencsénél, mérhető valamennyi UV védelem. (valamennyit biztosít). De ahhoz, hogy tökéletes védelmet nyújtson a viselőjének, kezelni kell a lencsét (anyagában színezés vagy külső réteggel látják el)! Ha ez megvan, akkor beszélhetünk teljes védelemről. Ha Ray-Ban szemüveget szemügyre veszel, látni fogod, hogy anyagában színezett. Ezért tökéletes és tényleg jó egy Ray-Ban üveg lencse, amit tényleg használtak és használnak a pilóták.
Bár javítanom kell magam, mert a műanyag alapanyagú lencséknél csak a polycarbonát nyújt teljes UV védelmet. A többi műanyag lencsénél (CR39, stb.) szintén kezelni kell a lencséket, mert nem nyújtanak UV védelmet.

Egy biztos, mind a két lencsének van előnye és hátránya.
Még valami, az UV kérdés csak egy dolog sokból, melynek végére összeáll egy tökéletes szemüveg.

Előzmény: DECKARD (92)
DECKARD Creative Commons License 2001.07.06 0 0 92
nate,

Amit mondasz az egész egyszerűen baromság, illetve pont a fordítottja igaz. Mármost ez egy erősen reklámízű topik, ami önmagában még nem lenne baj, csak nem kéne a t. potenciális vásárlókat félrevezetni (szóval a szakértő pozíciójából bődületes zöldségeket beszélni). A pontos adatokat nincs időm előbányászni, de úgy 380nm alatt csak elég speciális üvegek engednek át. Hogy a Ray-Ban divatszemüveg lenne...hát nyilván az IS, de az Oakley még nem is létezett, amikor a Ray-Ban már professzionális célokra (USAF pilóták) készített napszemüveget...

deckard

Előzmény: nate (88)
Berényi Zsolt Creative Commons License 2001.07.06 0 0 91
Figyelem!

Szeretnénk A DMon induló topiclakóknak lehetőséget biztosítani egy szemüvegtesztre, hogy mi az a termék amiről mi beszélünk!
A meglévő _használt_ Oakley tesztszemüvegeinket tudjuk biztosítani a verseny erejéig.
A készlet és a modellek korlátozottak (elsősorban Pro M Frame/Sweep lencsével), de ha egyedi igény van megpróbálunk megfelelni az elvárásoknak (kivéve új modellek és fémkeretes szemüvegek).
A szemüveg személyi igazolvány ellenében kaphatjátok meg, egy itt előre megbeszélt helyen és időpontban (praktikusan a rajt előtt).
A modellek megtekinthetők/kiválaszthatók az Oakley siteon.
Előjegyzés csak emilben nickkel _és_ IRL névvel!!!

Berényi Zsolt
it
Mofo Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
1119 Budapest Thán Károly u. 17.
Tel.: +36 (1) 382 0900
Fax: +36 (1) 382 0909
berenyi.zsolt@mofo.hu
http://www.mofo.hu

nate Creative Commons License 2001.06.22 0 0 90
T-Lay

Köszi!

Ok!

Sajnos az idő eltolódás miatt, csak hétfőn tudok neked konkrét választ adni. Remélem jó híreket. Jó hétvégét!

Előzmény: T-Lay (89)
T-Lay Creative Commons License 2001.06.21 0 0 89
Sziasztok!

Elöljáróban annyit, hogy nagyon királyok vagytok, hogy nyitottátok ezt a topicot! Sajnos kevés céggel találkoztam, aki így kezdeményezte volna a párbeszédet a vevőivel.
Kérdésem az lenne, hogy május 30.-án megrendeltem egy dioptriás TiO2 XX szemüveget black iridium lencsével a Lurdy házban (X-Factor). Kb. 3 hét a szállítás, ma érdeklődtem hogy megérkezett-e, de a heti szállítmánnyal sajnos még nem jött. Utána tudnátok nézni, hogy hol tart a rendelés és hogy a jövő héten megérkezik-e? Azért lenne fontos, mert július 1.-én elutazom, és nagyon szeretném magammal vinni! :-))

nate Creative Commons License 2001.06.13 0 0 88
DECKARD

Az üveg anyagában nem biztosít UV védelmet. „Vékonyréteg technikával” megoldható, hogy az üveg is UV védelmet produkáljon.
Ellenben a műanyaglencsés szemüvegeknél, minden lencse (még az átlátszó is) biztosít UV védelmet. Ezek ugyanis, anyagukból kifolyólag biztosítanak UV védelmet.

Előzmény: DECKARD (87)
DECKARD Creative Commons License 2001.06.13 0 0 87
>Üveg.....Nem biztosít UV védelmet<

Ennek azért utánanéznék a helyedben...

deckard

Előzmény: nate (85)
nate Creative Commons License 2001.06.13 0 0 86
Hello Ferci

Ha lehetne privátba, hogy találkoztál ilyen sérült hemükkel, megköszönném! Előfordulhat, hogy összedőlnek a vitrinben a szemüvegek és megkarcolódnak. Ez már sajnos az üzlet hibája, hogy ilyenkor nem veszi ki a dispaly-ből. Egy biztos, hogy mindig meg kell nézni, hogy milyen állapotban van az, amit veszel.

Sajnos minden műanyagból készült lencse karcolódik. Még az Oakley lencséje is.
Egy kicsit oda kell figyelni a szemüvegre és akkor a lencse sokáig megőrzi az eredeti állapotát. Ezért kell a speciális microbag-el tisztítani és benne tárolni. Ha ezt sikerül betartani, akkor tényleg nem lesz baja a lencsédnek.

Előzmény: Ferci (84)
nate Creative Commons License 2001.06.13 0 0 85
Hello Kalle!

A Heavy_D vágja a dolgokat.

Maradjunk annyiban, hogy egy szemüveg sok apró részlettől lesz tökéletes. (lencse, lencseszín, keret, stb…, hosszú a sor) A Ray Ban szemüvegek (üveg lencsével) azok divatszemüvegek, utcai használatra. Az Oakley szemüvegeket, kivétel a fémkeretes modelleket, úgy tervezték, hogy sportolásra lehessen őket használni. Egy pár összehasonlítás a ma használt lencsékről.

Üveg: Előnye: Tökéletes optikai tisztaság, Hátránya: Könnyen törik, Nem biztosít UV védelmet, Nehéz, Problémás a lencsének a színezése.

CR39: Előnye: Könnyen színezhető a lencse, Olcsó, UV védelmet biztosít, Hátránya: Törik, de nem annyira, mint az üveg, Vastag.

Polycarbonát: Előnye:Szinte törhetetlen, UV védelmet biztosít, Minimális vastagság, Könnyű súly. Hátránya: Drága, Nehezen színezhető.

Az Oakley szemüvegek egy Plutonite nevű anyagból készülnek, amely a polycarbonát egy továbbfejlesztett változata. A Plutonite nagyon jó optikai értékekkel rendelkezik és az Oakley szabadalmaztatott terméke. Ez az anyag megfelel az ANSI Ipari Szabvány Z87.1 optikai tisztaság, nagy súlyú és nagy sebességű becsapódás szintjének.

Előzmény: Kalle (77)
Ferci Creative Commons License 2001.06.13 0 0 84
Juj de orulok ennek a topicnak.

Hetfon szerettem volna vanni magamnak egy Oakley-t, mar ki is neztem> Romeo szurke / barna uveggel. Mar majdnem megvettem mikor komolyabban szemugyre veve lattam egy hajszalnyi karcolast az egyik lencsen, egy masik nagyon tukros lencsen pedig egy egesz komoly helyen a lencse sarkaban le volt pattanva a tukrozodo resz. Megmonom oszinten nagyon megijjedtem, nem is kerdeztem semmit az eladotol, megneztem meg a tobbi Romeot, kb volt vagy 40 a boltban, a tobbi rendben volt.

Mi lehet?

2 dolog miatt adnak ki 590DM-et egy szemuvegert
1- a szemem a legertekesebb szervem/azzal keresem a penzem
2- Eddigi reklem/ujsag/tesz alapjan ezek az uvegek szinte megserthetetlenek.(es en neha eleg laza vagy)

Szoval? most akkor konnyen lehet karcolni, vagy nem?

koszonettel.

zzzzzzzzzz Creative Commons License 2001.06.13 0 0 83
Te sznob vagy?
Előzmény: Yoo (74)
zzzzzzzzzz Creative Commons License 2001.06.13 0 0 82
Ébredj fel!
Előzmény: Yoo (80)
zzzzzzzzzz Creative Commons License 2001.06.13 0 0 81
Nem karcolódik.
Előzmény: Heavy_D (78)
Yoo Creative Commons License 2001.06.13 0 0 80
álmodik a nyomor.:))))
Előzmény: zzzzzzzzzz (79)
zzzzzzzzzz Creative Commons License 2001.06.13 0 0 79
Látom már. Nekem volt ilyen kiskoromban vettek a szüleim de nem szerettem, mert szerintem csúnyák voltak. Azért neked még jók lesznek.
Előzmény: Yoo (76)
Heavy_D Creative Commons License 2001.06.13 0 0 78
A Ray Ben azt hiszem az egyetlen ami üveglencsés napszemüveget készít. Hátrány, hogy nem anygában szinezett hanem csak egy vagy több réteg van rajta ha megsérül kuka. Előnye azt nem tudom pedig biztos van.
Előzmény: Kalle (77)
Kalle Creative Commons License 2001.06.13 0 0 77
nate! Mi a különbség egy OAKLEY és egy Ray Ban szemüveg között?
Yoo Creative Commons License 2001.06.13 0 0 76
ez egy tuti kis napszemüveg, lejjebb találsz linkeket is, nézegesd, hogy tudd, mire kell vágyakoznod.:)))
ebben még a kutyákat is szebbnek fogod látni.:))))
Előzmény: zzzzzzzzzz (75)
zzzzzzzzzz Creative Commons License 2001.06.13 0 0 75
Milyen szemüvegről van szó?
Előzmény: Yoo (74)
Yoo Creative Commons License 2001.06.13 0 0 74
tudod sokzé, ez egy nagyon drága szemüveg, viszont nagyon jó, ezért van nekem is (kettő), a fiamnak is és a páromnak is.:)) hiába, ehhez a márkához ragaszkodunk.:)))
ezért is nem cseréltetem ki az elkopott lencsét, hanem veszek egy másikat.:))))
szóval ne nagyon irigykedj, hanem kezdjél el gyűjteni, hátha egyszer te is megtapasztalod a jót.:))
Előzmény: zzzzzzzzzz (73)
zzzzzzzzzz Creative Commons License 2001.06.13 0 0 73
Dolgozni kell, akkor lesz pénzed.
Előzmény: Yoo (72)
Yoo Creative Commons License 2001.06.12 0 0 72
huhh, szóval ennyibe kerül.:(
mindenesetre köszi,

üdv. Yoo

Előzmény: nate (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!