Keresés

Részletes keresés

madám sosa Creative Commons License 2001.06.03 0 0 43
:)))))

"a tulajdonos diszkriminálhat (pl.: tv2-őn nincs cigány származású bemondó), ez nem helyes "

A Pannon rádióban van zsidó származású bemondó? A Magyar Fórumnak van vizigót szerkesztője?

Előzmény: B. Knox (40)
B. Knox Creative Commons License 2001.06.03 0 0 42
csak példa volt. felesleges bármit is belemagyaráznod...
Előzmény: AmBesten (41)
AmBesten Creative Commons License 2001.06.03 0 0 41
Ábel, adnál nekem ajánlólevet? Jelentkeznék takarítónőnek. :-)))
Előzmény: B. Knox (35)
B. Knox Creative Commons License 2001.06.03 0 0 40
Itt természetesen csak a problémám jogi vetületéről beszéltem. Morális szempontból pedig az a véleményem, hogy bár a tulajdonos diszkriminálhat (pl.: tv2-őn nincs cigány származású bemondó), ez nem helyes és valamilyen módon az ember hangot kell, hogy adjon, a morális kifogásainak. D-Afrikában a feketék nem ülhettek bárhová a buszokon, mondhatod erre is, hogy a tulajdonos döntése, nekem akkor sem tetszik...
Előzmény: B. Knox (35)
Lapras Creative Commons License 2001.06.03 0 0 39
Touche madam :-DDDD

Előzmény: madám sosa (38)
madám sosa Creative Commons License 2001.06.03 0 0 38
javasolom a moderatúrának (ha lesz eccer) hogy ezt a topikot vonják össze Woland (Messire) Feltörik a hozzászólásokat! c. topikjával, mert a tartalmuk szinte azonos
B. Knox Creative Commons License 2001.06.03 0 0 37
csak rezsőröl és pirítósról szól a fáma...
Előzmény: lujza (34)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.03 0 0 36
Nem. Biztosan dühös lennék.
Előzmény: lujza (34)
B. Knox Creative Commons License 2001.06.03 0 0 35
Kedves Micu!

Nem örülök, hogy egy magáncég aki rendelkezik az ip-mel stb., valamilyen módon politikai kérdésekbe avatkozik bele. Megteheti, de nem szeretem és tiltakozom, mert nekem a tiltakozáshoz van jogom. Az én tiltakozásom is lehet jogszerű (pl. amiket ide írok) és lehet jogszerűtlen (pl. ha megtörném az Indexet). Amikor az Index moderátorokat alkalmaz-kér fel, ezt teheti alkotmányosan és teheti alkotmány ellenesen. Maradjunk a takaritónő példájánál. Ha pl. Am jelentkezik takaritónak, és kivágják szó nélkül az alkotmányos, ha azért vágják ki mert ilyen vagy olyan politikai nézetekkel szimpatizál, akkor lazán nyerhet bíróságon.

Én arra vagyok kiváncsi, hogy a lista hogyan állt össze. Ha az Index nem válaszol (megteheti és jogot sem sért) akkor megmarad bennem a gyanú, hogy politikai alapon osztállyozták a nickeket (ezt bizonyítani nem lehet, vélelmezni igen). Ha válaszol és megnyugtat, akkor pedig nincs problém. A magántulajdont feltétel nélkül tisztelem, de a tisztességet és a korrektséget is fontosnak tartom.

Üdv.: Abel

Előzmény: Törölt nick (33)
lujza Creative Commons License 2001.06.03 0 0 34
Azt azért megnézném, hogy akkor is ilyen megértő lennél-e, ha te is rajta lennél a listán...

Ja, télleg, honnan lehet tudni, hogy ki van rajta ?

Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.03 0 0 33
Abel,

bocs, hogy ezt mondom, de: ne legyél már hülye. Vedd észre, hogy hol vagy. Ez itt nem egyfajta cyber-közélet, ahol a demokrácia szabályai _kötelezőek_. Ez egy magáncég site-ja. Amin effektíve azt csinál, amit akar. Mi nickek itt _vendégek_ vagyunk. Vendég meg nem követelőzik. Azt értsd meg, hogy egy magáncég fóruma olyan, mint valakinek a saját lakása lenne. Akár azt is megtehetné, hogy bárkit letilt, aki mondjuk kritizálja, vagy bármit. Abból kell kiindulni, hogy egy ilyen fórum használata nem jog, hanem kedvezmény. Ez mint alapelv. Már a demokrácia mint fogalom is hülyeség: a demokráciát a közéletben értelmezzük. Ez itt: magánterület.

Kifejezetten kegynek tekinthető, hogy az Index többé-kevésbé demokratikusszerű jelleggel intézi a moderaságot. Éppenséggel megtehetné, hogy felvesz egy pár alkalmazottat, oszt kész. Akiket akar. És akkor aztán nincs szavazósdi. Sőt azt is megtehetné, hogy akár mindenkit kivágjon, aki mondjuk kritizálja bármelyik cikket. Igaz, nagyon rossz üzletpolitika lenne. De megtehetné.

A modera egyfajta alkalmazott-szerűség, igaz, nem kap fizetést, de olyasmi. Az a dolga, hogy a fórumon - bármilyen meglepően hangzik - a tulaj akaratát érvényesítse. Éppen megtehetné azt is, hogy minden választás nélkül, egyszerűen felkérne embereket. Miért ne ? Elvégre egy magáncég siteja. Ha azt vesz fel padlótakarítónak, akit akar, miért ne vehetne azt fel site-takarítónak, akit akar ? Na és a listázásról: ha már azt a kegyet gyakorolja, hogy nagyjából úgy csinál, mintha demokrácia lenne, miért ne mondhatná meg legalább azt, hogy kit nem tart alkalmasnak arra, hogy az ő tulajdonát képező fórumot pucolgassa. Hogy a retekbe képzelhető el magánterületen demokrácia ? Demokrácia van egy cégben ? Demokrácia van a lakásodban, amikor vendégeket hívsz ? Csinálhatsz, mint cégvezető, mint lakástulajdonos úgy, mintha demokrácia lenne, hogy jól érezzék magukat az emberek. De valódi demokrácia nincs, nem lehet, abszurdum, egy magánterületen. Tegyük fel, hogy meghívsz egy hétvégére a nyaralódba egy csomó havert. Mint tulaj, abszolút nyugodtan megmondhatod, hogy Józsi meg Béla focizhatnak a nappaliban, mert bennük megbízol, hogy nem zúzzák le a vázát, más meg nem. És akinek meg nem tetszik, az hazamegy. Persze, senki házigazda nem szokott diktárorkodni, amikor vendégket hív, mert akkor a kutya se nyitná rá az ajtót egy idő után. De megtehetné ? Miért ne tehetné meg ? Egyáltalán hogy tudsz elképzelni ilyet, hogy magánterületen értelmezhető a demokrácia fogalma ?

Engem leginkább azok a fazonok bosszantanak e témában, mint jobbantöbbek, aki követelőzik, érted, KÖVETELŐZIK... Mintha meghívnád magadhoz vendégségbe, és ebéd közben nekiállna verni az asztalt és ordítani, hogy mi az, hogy nincs chili. Gondolom, úgy rúgnád ki... Ja és lemondásra szólítgatja föl Gerényit. Hihetetlen. Egy vendég követeli, hogy a házigazda (alkalmazottja) mondjon le. Hihetetlen. Ez akkora pofátlanság, hogy nem is tudok rá mit mondani.

ezüstladik Creative Commons License 2001.06.03 0 0 32
Értem. Ha moderátor lennél elvből törölnéd a balosokat.
Előzmény: B. Knox (31)
B. Knox Creative Commons License 2001.06.03 0 0 31
rezsőt azért cseszegettem, mert nem mert balosokat moderálni. Nézzed meg a törlés listáját, és kiderül, hogy igazam volt...
Előzmény: ezüstladik (29)
Wágner úr Creative Commons License 2001.06.03 0 0 30
Micsoda marhaság ez?! Én vagyok részeg, és abel írkál ottan mindenféléket... a felkérős listát összekeveri a tiltós listával, a kiküldendő levéllistát az ezeknek aztán semmit se ne küldj - listával, meg má' véleményelfojtó lista is lesz lassan, továbbá Á meg Bé meg mivanmég, aha, Zé lista... és az egészben meg azon röhögök, hogy zsinorban pattannak vissza a már nem is élő címekről az emilek... így aztán franctuggya, hogy a jelölteket hogyan lehet majd összelistázni, na, csakhogy lehessen válogatni is valahogy, másképp azt kaptok sheriffnek, aki csak úgy jön a néma revolvereivel.... osztán nem is mond semmit, csak lő... holott inni kéne legalább előtte, utána, de főleg helyette... Egészség!
Előzmény: AmBesten (25)
ezüstladik Creative Commons License 2001.06.03 0 0 29
Ezek szerint elvből b@sztattad Rezsőt és a többieket? Szép. Sőt. Egyre szebb.
Előzmény: B. Knox (28)
B. Knox Creative Commons License 2001.06.03 0 0 28
Am, az elveim szerint élek. Az elveim diktáljál amit írok. De mégha úgyis van, ahogy gondolod, akkor sem kizárólag a személlyemel kéne foglalkozni, hanem a mondanivalóm igazságtartalmával (a Te elveid és értékitéleted szerint). Ezért a minősítgetésért pedig kár volt beugranod ide...
Előzmény: AmBesten (25)
olman Creative Commons License 2001.06.03 0 0 27
Lehet, hogy ezüstladik moderátor is ilyen lenne. De most már gondoskodnak arról, hogy ne lehessen tudni ki moderál. Túl átlátszó ahhoz, hogy ne derülne ki a trükk.
Előzmény: ezüstladik (22)
ezüstladik Creative Commons License 2001.06.03 0 0 26
Nézz tükörbe és látsz egyet! :-DDDD
Előzmény: B. Knox (24)
AmBesten Creative Commons License 2001.06.03 0 0 25
Ábel, tisztában vagy vele, hogy az általad oly gyökeresen elutasított liberalizmust kéred számon az Indexen? Már ha valóban létezik ilyen lista..
Helyesnek tartanám, ha az elveid szerint élnél.

B. Knox Creative Commons License 2001.06.03 0 0 24
Kik azok a személyek? Hogyan méri az Index az 1es nickek elfogadottságát???
Előzmény: ezüstladik (22)
ezüstladik Creative Commons License 2001.06.03 0 0 23
Semmit rezső. Hozod a formádat! :-P
Előzmény: rezső (19)
ezüstladik Creative Commons License 2001.06.03 0 0 22
Fogd már fel te idióta hogy vannak nickek akiknek a személye túlzottan megosztja a forumlakókat és ezért nem alkalmasak moderátornak. Ennek semmi köze a pártszimpátiájukhoz.
Előzmény: B. Knox (18)
Your DEvil Creative Commons License 2001.06.03 0 0 21
""mit próbáltak ki? Listákat készíteni az emberekről politikai véleményük szerint. Igen, kétszer kipróbálták. A nácizmus + a kommunizmus.:(""

Na meg persze a Viktor! Hiszen ő is csinált már listát. Csak nem tartod Őt is nácinak, kommunistának?:)))

Előzmény: B. Knox (17)
Virág Árpád Creative Commons License 2001.06.03 0 0 20
rezsőke!
Mindig tudtam, hogy beteg a lelked, de hogy ennyire...

Ábel! Ez rád is vonatkozik. Te még rezsőnél is hülyébb vagy :-((((

rezső Creative Commons License 2001.06.03 0 0 19
micsinyálok már megint? szövetkezem? esetleg bérgyilkolok is?
Előzmény: ezüstladik (12)
B. Knox Creative Commons License 2001.06.03 0 0 18
Kedves ladik!

nem hiszem, hogy politikai oldal kérdése kellene, hogy legyen, elútasítani az Index módszerét és viselkedését. Mint tulajdonos, sok mindent megtehet, de nyíltan, politikai alapon nem diszkriminálhat senkit. Ez szvsz alkotmánysértő magatartás...
Az is elképzelhető, hogy a trágár szavak mennyisége alapján folyik a diszkrimináció, ez alkotmányos, csak éppen ha rezső se ugorja meg a lécet, akkor nagyon kevés nick lesz felkérve.
Számomra még mindig nyitott kérdés, hogy a lista milyen szándékból és mi alapján állt össze, amíg megnyugtató választ nem kapok, addig félek attól a lehetőségtől, hogy jogellenes listázás folyik az Indexnél....:(

Üdv.: Abel

Előzmény: ezüstladik (12)
B. Knox Creative Commons License 2001.06.03 0 0 17
mit próbáltak ki? Listákat készíteni az emberekről politikai véleményük szerint. Igen, kétszer kipróbálták. A nácizmus + a kommunizmus.:(
Előzmény: Lódongó (13)
rezső Creative Commons License 2001.06.03 0 0 16
Az is kevés. Trebi is volt már 10 000 felett, aztán meg alatta.
Előzmény: rezső (11)
B. Knox Creative Commons License 2001.06.03 0 0 14
bocsi, régen néztem, 9000 felett vagy...:)
Előzmény: rezső (11)
ezüstladik Creative Commons License 2001.06.03 0 0 12
Hej de szépen összejöttetek! Rezső még az ördöggel is szövetkezik ha érdeke úgy kívánja!:-P

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!