Nem akarok nagy hülyeségeket mondani, én még nem jártam ott, csak valamikor régen olvastam a Grossglocknerről. Úgy emlékszem, hogy nyáron is van hó, meleg ruha szükséges.
De hozzám csak akkor igazodj, ha nem találsz megbízhatóbb forrást!
Rambo kesem nincs, de most vettem egy remek McGyver svajci bicskat (Victorinox), a regit a szemet lengyel vamosok elvettek a repteren :((( persze en hulye, miert hagytam a taskamban...
most vicc nelkul, telikabat kell? sapka? akarmi mas, ami nem jut eszembe?
Illetve mindezek nélkülözhetők, ha van kéznél egy kellő méretű Rambo-kés, mellyel túlélhető dzsungel, napalm, atomháború, és még a vad hegyi törzsekkel vívott harcokban is jól jöhet. :)
Júniusban tervezek egy utat Dániába, Szlovákián, Csehországon és Németországon keresztül. Kinek mi a tapasztalata az egyes országok főútjaival/autópályáival, trafipaxaival és rendőreivel kapcsolatban? Vagy esetleg más útvonalat javasoltok?
Cgo 146 TWS nagyon jó olaj ugyhogy jól döntöttél, ez volt a régi RS csak mindig újítanak névügyileg :) Lisszabon? Huhh pedig kiralysag, persze Monaco is :)
3000km csak oda? az nekem kb 100.000.-Huf benya+palyaköltség :) + ezmegaz es meg vissza nem is jöttem :))) Hát nem egy olcsó dolog de megérheti az is biztos.
Birja birja. Most kapott uj olajat (Castrol TWS 10W60 for BMW M3/M5/Z8), mert elotte Castrol TXT 5W30 volt (for BMW) es azt utalta. Vagyis szerette = megette. Most, hogy uj lambdaszondat is kapott, remelem a fogyasztas is helyreall.
Tegnap viszont az asszonypajtas leszavazta az osztrak turat (ill. mellerakott meg egyet), 3 turabol valaszthatok:
1) Athen
2) Lisszabon
3) Nice, Monaco
tetszik a dolog, de ez a Lisszabon mar elegge brutalisnak tunik: 3018 km in 28h25 (including 2574 km by motorway in 22h57). Mikozben 50-55000 huf csak a sztrada...
Nice tetszik talan a legjobban, ott jo turakat lehet csinalni, es 1169 km in 11h21 (including 953 km by motorway in 8h33), tehat kevesebb, mint a fele. Kerdes, hogy akad-e arrafele megfizetheto szallas, hisz Szt. Tropez, Cannes, Monaco, ... az egyik legfelkapottabb helynek szamit.
A Siraly a komppal szemben van a 11-es ut es a fellegvarhoz vezeto ut keresztezodeseben. Egyszer megalltunk ott es tetszett, most mar nosztalgiabol nem megyunk mashova.
Majusra egy nagyobb utat is szeretnek betervezni, Salzburg, Ausztria legmagasabb csucsa, par vizeses, 1200 km cruise. Csak lenne mar jobb ido...
A sirály étterem az a fából készült okosság? külső terasszal stb? Ahogy jössz lefelé ott van a hegy oldalában. PErsze biztos van más étterem is ott de én csak ezt ismerem. Kicsit jobb idő lesz én is fel akarok majd menni oda.
GanXstaZolee,
meg? mivel dec. 14-15-rol van szo, MEG nem volt. Odafenn termeszetesen mindenhol be volt havazva, de szerintem ott fenn mindig akad egy kis ho.
Marcius 29 egy gyonyoru 7vege volt, vegig is szantottam a 11-es utat, Esztergom, Visegrad, felmentunk a fellegvarba, kajaltunk egy jot a Siraly etteremben, napfeny rulez :) 400 km husss ;)
termeszetesen. 60 km-t utaztunk, de kiderult, hogy zarva van meg (pentek), szombattol kezdodik a szezon. Szombaton nagy rossz idonek nezett ki, vegul vasarnap mentunk, nagyon felhos volt, de ha mar 2x mentem annyit pluszban, felmentunk es lass csodat, 1200 m-nel mar a felhok felett voltunk es szikrazo napsutes. Nagyon kiraly volt, bar eleg draga.
persze, persze Castrol - GTX. Vazz, ilyet a Tipoba raktam, nem kell, koszi. Irany Velletri, hatalmas Ricambi uzlet - van Castrol!!! Van Castrol TXT! csak eppen 10W40, nem 5W30. A jo anyjat!!! Aztan eszembe jutott, hogy BMW powered by Castrol - a BMW szervizben 12,73 EUR-ert kaptam is fel nap hajsza utan olajat, mehetunk haza...
Na most akkor :)
A 10W40 az magnatec a Castrolnál, az RS ugye 10w60, az SLX 0W30, a TXT az 5W40 utobbiban nem vagyok biztos de a 0W30 az tuti slx mert itt a doboza és nekem is az van :) ja meg sokat járok Castrol olaj szervízben :)