Keresés

Részletes keresés

Florestan Creative Commons License 2008.04.26 0 0 3105
Firefox 2.0.0.14, openSUSE 10.3:

*** buffer overflow detected ***: /usr/lib/firefox/firefox-bin terminated.

Ezt érdemes lenne jelezni az illetékeseknek. Tudtok tanácsot adni, kinek írjak?
crockl Creative Commons License 2008.04.14 0 0 3102
Jobb oldalon a topic listanal van egy Topicnyitás gomb.
Előzmény: Törölt nick (3101)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.14 0 0 3101
nem tudnátok megmondani hogy hogy csináljak új fórumot.
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 3100
ezt nem tudom megnézem, csak sajnos dolgozni megyek köszi
Előzmény: locsemege (3099)
locsemege Creative Commons License 2008.04.07 0 0 3099
Műszaki értelemben értettem, nem jogilag. :) Tehát arra gondoltam, hogy a file-okra, alkönyvtárakra lehet írási, olvasási joga a file tulajdonosának, a csoportnak, illetve másoknak. Windows-os jogosultságkezelést ugyan nem ismerem, de a probléma oka lehet olyasmi is, hogy a telepítéshez szükséges írási jogod nincs meg. Ha adminisztrátorként vagy belépve, akkor vélhetően nem ez a gond.
Előzmény: Törölt nick (3098)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.06 0 0 3098
Igen van szerintem. Saját gép nem céges. Ha nem errre gondoltál akkor milyen jogosultság kell hozzá?
Előzmény: locsemege (3097)
locsemege Creative Commons License 2008.04.05 0 0 3097
Jogosultságod van a műveletre?
Előzmény: Törölt nick (3096)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.05 0 0 3096
sziasztok segítség szeretnék kérni van egy nagy problémám.
Eggyik videó letöltö oldalon sincs hang sajnos szerintem tudom mi a hiba nincs telepítve az adobe Flash player. Probáltam mozillá val leszedtem. megnyitottam akartam telepíteni ,de ha rákattintok amivel kéne nem csinál semmit.
Jó gondoltam majd a jó öreg expoler segit de ott nem engedi az x achtíve vezérlő vagy valami hasonló. Blokkolja ezt hogy tudnám feloldani ez lenne a kérdésem. éeőre is köszi
horvath0101 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 3095

Szia!

Köszi a segítséget, hasznos volt. Anno volt benne egy dokumentumtípusra utaló sor, de több ellenőrző is hibásnak találta, hát kivettem. Rosszabb nem lett tőle. Köszi még1*.

Előzmény: locsemege (3094)
locsemege Creative Commons License 2008.04.03 0 0 3094
Nem bántásként írtam, csak erős illetlenség egy fórumon ugyanazt a kérdést sok helyen feltenni. Nem kapsz hamarabb választ, csak felbosszantod azokat, akik egyébként segítenének. Ha több helyen kapsz tanácsokat, neked is nehezebb összeszedni a válaszokat, ráadásul különböző válaszolók ugyanazokat a dolgokat válaszolhatják a különböző topikokban, ami kiszúrás velü(n)k, mert mással is leíratod, amit már valaki megválaszolt. Tiszteljük annyira egymás szabadidejét, hogy nem teszünk ilyet.

A konkrét esetben ez ráadásul igazolódott is, mert mi is több helyen írogattunk emiatt. A némileg ingerült megjegyzéseimnek ez az oka, nem a személyeddel van problémám, hanem azzal, amit fentebb írtam.

Érdemben válaszoltam e-mailben, ha javítottad az ékezetes fileneveket, hiányzó dokumentum típust, hiányzó mértékegységeket, áttekinthetővé tetted a kódot, amelyben a struktúra a tag-ek tabulálása által látható, szólj, megint ránézek. Egyébként nyugodtan nyilvánossá teheted, hiszen a neten éppen az a célod, hogy nyilvánosságra hozd a mondandód. Addig is nézd meg ezt az oldalt, szerintem igen hasznos, sokat lehet tanulni belőle.
Előzmény: horvath0101 (3093)
horvath0101 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 3093
Már jeleztem a hibabejelentőn, hogy valamit elszúrtam. Azért kösz...
Előzmény: locsemege (3092)
locsemege Creative Commons License 2008.04.02 0 0 3092
Lehiggadsz magadtól is, vagy mindenképpen moderátori segítséget kérsz hozzá?
Előzmény: horvath0101 (3091)
horvath0101 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 3091
Sziasztok!

Tudtok segíteni? Frontpage-vel készített weboldalam nem nézhető meg Mozillaval. Hogyan tudom átalakítani, hogy ott is nézhető legyen?

Bocsi, hogy nem teljesen illeszkedik a kérdés a témához. Köszi.

kpl Creative Commons License 2008.03.08 0 0 3090
valamit elbénáztam :-( ...
a mozilla szerkesztőjével szép sorban ki lehet hajingálni a felesleges sorokat és oszlopokat, marad a lényeg meg a képek.
Előzmény: locsemege (3089)
locsemege Creative Commons License 2008.03.07 0 0 3089
Nem értelek. Fogod, aztán kinyomtatod:

Januártól júniusig nyíló virágai rendszerint pirosak, de előfordulnak narancssárga és rózsaszín hibridek is. Fényes, zöld színű levelei húsosak, vastagok, enyhén fogazottak.

Természetes feltételek mellett tavasszal nyílik, de a fénymennyiség csökkentésével el lehet érni, hogy a tél közepén is virágozzon.

A virágok magasan a levélzet fölé emelkednek. Vágott virágként is tartós. Vízben is könnyen gyökereztethető.

A korallvirág előnyös tullajdonsága, hogy hamar alkalmazkodik a környezetéhez. Megél 10 fokon, de akár 25-ön is, nem igényes a napsütésre sem. Szereti a közvetlen napfényt, de elvegetál sötét északi fekvésű szobában is.

Rövidnappalos növény, ezért virágozásának feltétele a napi 14 órás sötétség 6-8 héten át.

Hőigény:
Átlagos hőmérsékleten érzi jól magát, télen legalább 10 °C-ot igényel.

Vízigény:
Mivel szukkulens növény, vigyázzunk nehogy túlöntözzük. Két locsolás között várjunk, amíg a földje egy kicsit megszikkad. Ha lehet lágy vizzel öntözzük.

Páratartalom:
Jól bírja a száraz levegőt, nem szükséges a levelek permetezése.

Betegségek:
Ha hideg helyiségben tartjuk, akkor a leveleit elhullatja.

Kártevők:
A pajzstetvek és a levéltetvek károsíthatják.

Szerző/Forrás: édenkert.hu
Előzmény: kpl (3088)
kpl Creative Commons License 2008.03.07 0 0 3088
Megint én, egy konkrét feladatban kérek segítséget:
Adott egy weblap:
http://www.edenkert.hu/cikkek/szobanoveny/korallvirag-kalanchoe-blossfeldiana/

Érdekelne a "nagy J" betűtől kezdve a ....hu-ig lévő rész kinyomtatva, de csak az.

Egy A4 oldal. Hogy csináljam ?
Előzmény: kpl (3086)
kpl Creative Commons License 2008.03.07 0 0 3087
Kérdés visszavonva, mert hibás a hozzáállás :-)

A bookmarks.html fájlból kell (pl. nvu-val) szerkeszteni egy startlap.html-fájlt, abban pl. táblázatszerűen elrendezni a rengeteg könyvjelzősítendő linket, az egészet egy pendrájvra vagy floppira, a kezdőlap a meghajtó://startlap.html és tekerővel kattintgatni. Bármelyik sokszor használt gépen.

A röhej az, hogy nekem már évek óta van egy ilyen index.htm fájlom, aztán ahelyett hogy a probléma okát szüntetném meg, megoldást keresek rá...
Előzmény: kpl (3086)
kpl Creative Commons License 2008.03.07 0 0 3086
Találtam még egy nyígot:
Ha a megnyitott fülekhez a könyvjelzőkben elmentett fülcsoportot akarom megnyitni, firefox azzal agyoncsapja a már létező füleket :-(
Mozilla ezt vagy a szerkesztés menüből, vagy a "browser.tabs.loadGroup" 0-ra állításával tudta, és akkor a könyvjelzősített fülcsoport szépen besorolt a sor végére.

Firefoxnak ezt hiába mondom, törli a meglévő füleket, és teszi helyükre a könyvjelzőből megnyitandókat.

Mi a helyes kulcs vagy érték ?
locsemege Creative Commons License 2008.03.01 0 0 3085
Igen, erről egyszer olvastam, bár nekem jobban tetszik a tabonkénti close.
Előzmény: kpl (3084)
kpl Creative Commons License 2008.03.01 0 0 3084
firefox (2.0.0.12) about:config -ban talált dolog:
browser.tabs.closeButtons értékének 3-ra állítása kigyomlálja az egyes füleken lévő piros X kikapcsológombokat, és csinál helyette a fülek sávjának jobb szélére egy közöset.
Ez olyan mint a régi mozilla alapból, és azért tetszik, mert nem kell folyton egérrel navigálnom ha a jelenleg startlapként induló 12 fül egy részét megnézés után egyenként be akarom zárni, hanem a közös gombot kattintgatva az éppen aktuális fül kilőhető.
kpl Creative Commons License 2008.03.01 0 0 3083
Bevallom nem nagyon szoktam az oldalak forrását nézegetni. Szerkesztgetni is csak ritkán. Ráadásul most váltok mozilláról firefoxra, szóval ismerkedek egyelőre vele.

Kipróbáltam, elindítható-e az 1.7.13-as mozilla beépített szerkesztője ugyanígy, az mégiscsak ismerősebb, de sajna az nem megy
("c: program files mozilla mozilla.exe" -edit)

Ha valakinek valahogy sikerül megoldani az szóljon, nekem nincs ötletem :-(
Előzmény: locsemege (3082)
locsemege Creative Commons License 2008.02.29 0 0 3082
Miért, eddig mégis hogyan nézted az oldal forrását? A Firefox saját viewer-e is Ctrl-U-ra indult...
Előzmény: kpl (3081)
kpl Creative Commons License 2008.02.29 0 0 3081
Ctrl-u hozza az nvu-t, benne az aktuális fület cincálásra.
Köszi !
Előzmény: locsemege (3080)
locsemege Creative Commons License 2008.02.29 0 0 3080
Kipróbáltam, igaz, Linuxon, és működik.

view_source.editor.external=true
view_source.editor.path=/usr/bin/bluefish

És Ctrl-U hatására tényleg a Bluefish indul el, paraméterként megkapja az illető oldal forrását. Szóval működik.

Lehet, hogy idézőjel kellene, mert az elérési út szóközt tartalmaz, az viszont delimiter karakter a shell-nek. Erre érdemes figyelni.
Előzmény: kpl (3077)
Nemrossz Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3079
Azért ércsük! :o)))
Húzósabb kérdés: az NVU-t elég bicebóca HTML editornak ismertem meg, a régi Mozilla-féle ópusz viszont nagyon korrekt darab volt. El lehet valahol érni ezt a régi verziót a (régi) Mozillából kigyomlált állapotban?

Kösz:

B®
Előzmény: kpl (3078)
kpl Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3078
visszaperjelet kigyomlálta a zindex
Előzmény: kpl (3077)
kpl Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3077
Köszi, legalább tippem van :-)

A view_source.editor.external duplakattal átváltozott true-ba, ez gondolom jó
A view_source.editor.path viszont nem akar aktiválódni :-(Hiába írom be a c:Program Filenvunvu.exe utvonalat, nem történik semmi változás
Előzmény: locsemege (3076)
locsemege Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3076
Szerinted about:config után mit jelenthet a view_source.editor.external preference name? Hasonlóképpen a view_source.editor.path vajon mi lehet? ;)
Előzmény: kpl (3075)
kpl Creative Commons License 2008.02.27 0 0 3075
A Firefox-ban (egy XP fölött) az éppen orrom előtt lévő weblapot szeretném némileg átszerkeszteni, majd úgy elmenteni, aztán talán nyomtatni is.

A Mozilla annak idején a Fájl menüben felkínálta az "Oldal szerkesztése" lehetőséget, és erre (vagy Ctrl+Z hatására) jött is a beépített HTML-szerkesztő. Sallangok gyepálva, lényeg mentve. Festéksprórolás rulez :-)

Mit tegyek, ha ezt most a Firefox-ból (2.0.0.12) szeretném valahogy hasonlóan megoldani a gépen lévő NVU-t használva? Ha előtte kinyitom és belehúzom a fület, nem jó. De főleg macerás.

Nem lehet-e a menübe beleapplikálni valahogy azt a "Ha az NVU-ban akarod szerkeszteni az éppen aktuális fülön megnyitott weblapot, akkor nyomj Ctrl-Z-t" utasítást ?

Esetleg más huszárvágás?

kpl
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.08 0 0 3074
Áthegesztettem:

nyugta

És ha már arra jártam, kicseréltem ezt az üzenetet is:"Megjegyzés: E tértivevény csak azt igazolja, hogy az üzenetet megjelenítették a címzett számítógépén. Nem garantálja azt, hogy a címzett elolvasta az üzenetet vagy megértette azt."

Erre:"Megjegyzés: E tértivevény azt igazolja, hogy az üzenetet megjelenítették a címzett számítógépén."

(Mi az, hogy nem garantált, hogy megértettem, vazzeg!)
Előzmény: crockl (3070)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!