Műszaki értelemben értettem, nem jogilag. :) Tehát arra gondoltam, hogy a file-okra, alkönyvtárakra lehet írási, olvasási joga a file tulajdonosának, a csoportnak, illetve másoknak. Windows-os jogosultságkezelést ugyan nem ismerem, de a probléma oka lehet olyasmi is, hogy a telepítéshez szükséges írási jogod nincs meg. Ha adminisztrátorként vagy belépve, akkor vélhetően nem ez a gond.
sziasztok segítség szeretnék kérni van egy nagy problémám. Eggyik videó letöltö oldalon sincs hang sajnos szerintem tudom mi a hiba nincs telepítve az adobe Flash player. Probáltam mozillá val leszedtem. megnyitottam akartam telepíteni ,de ha rákattintok amivel kéne nem csinál semmit. Jó gondoltam majd a jó öreg expoler segit de ott nem engedi az x achtíve vezérlő vagy valami hasonló. Blokkolja ezt hogy tudnám feloldani ez lenne a kérdésem. éeőre is köszi
Köszi a segítséget, hasznos volt. Anno volt benne egy dokumentumtípusra utaló sor, de több ellenőrző is hibásnak találta, hát kivettem. Rosszabb nem lett tőle. Köszi még1*.
Nem bántásként írtam, csak erős illetlenség egy fórumon ugyanazt a kérdést sok helyen feltenni. Nem kapsz hamarabb választ, csak felbosszantod azokat, akik egyébként segítenének. Ha több helyen kapsz tanácsokat, neked is nehezebb összeszedni a válaszokat, ráadásul különböző válaszolók ugyanazokat a dolgokat válaszolhatják a különböző topikokban, ami kiszúrás velü(n)k, mert mással is leíratod, amit már valaki megválaszolt. Tiszteljük annyira egymás szabadidejét, hogy nem teszünk ilyet.
A konkrét esetben ez ráadásul igazolódott is, mert mi is több helyen írogattunk emiatt. A némileg ingerült megjegyzéseimnek ez az oka, nem a személyeddel van problémám, hanem azzal, amit fentebb írtam.
Érdemben válaszoltam e-mailben, ha javítottad az ékezetes fileneveket, hiányzó dokumentum típust, hiányzó mértékegységeket, áttekinthetővé tetted a kódot, amelyben a struktúra a tag-ek tabulálása által látható, szólj, megint ránézek. Egyébként nyugodtan nyilvánossá teheted, hiszen a neten éppen az a célod, hogy nyilvánosságra hozd a mondandód. Addig is nézd meg ezt az oldalt, szerintem igen hasznos, sokat lehet tanulni belőle.
Januártól júniusig nyíló virágai rendszerint pirosak, de előfordulnak narancssárga és rózsaszín hibridek is. Fényes, zöld színű levelei húsosak, vastagok, enyhén fogazottak.
Természetes feltételek mellett tavasszal nyílik, de a fénymennyiség csökkentésével el lehet érni, hogy a tél közepén is virágozzon.
A virágok magasan a levélzet fölé emelkednek. Vágott virágként is tartós. Vízben is könnyen gyökereztethető.
A korallvirág előnyös tullajdonsága, hogy hamar alkalmazkodik a környezetéhez. Megél 10 fokon, de akár 25-ön is, nem igényes a napsütésre sem. Szereti a közvetlen napfényt, de elvegetál sötét északi fekvésű szobában is.
Rövidnappalos növény, ezért virágozásának feltétele a napi 14 órás sötétség 6-8 héten át.
Hőigény: Átlagos hőmérsékleten érzi jól magát, télen legalább 10 °C-ot igényel.
Vízigény: Mivel szukkulens növény, vigyázzunk nehogy túlöntözzük. Két locsolás között várjunk, amíg a földje egy kicsit megszikkad. Ha lehet lágy vizzel öntözzük.
Páratartalom: Jól bírja a száraz levegőt, nem szükséges a levelek permetezése.
Betegségek: Ha hideg helyiségben tartjuk, akkor a leveleit elhullatja.
Kártevők: A pajzstetvek és a levéltetvek károsíthatják.
A bookmarks.html fájlból kell (pl. nvu-val) szerkeszteni egy startlap.html-fájlt, abban pl. táblázatszerűen elrendezni a rengeteg könyvjelzősítendő linket, az egészet egy pendrájvra vagy floppira, a kezdőlap a meghajtó://startlap.html és tekerővel kattintgatni. Bármelyik sokszor használt gépen.
A röhej az, hogy nekem már évek óta van egy ilyen index.htm fájlom, aztán ahelyett hogy a probléma okát szüntetném meg, megoldást keresek rá...
Találtam még egy nyígot: Ha a megnyitott fülekhez a könyvjelzőkben elmentett fülcsoportot akarom megnyitni, firefox azzal agyoncsapja a már létező füleket :-( Mozilla ezt vagy a szerkesztés menüből, vagy a "browser.tabs.loadGroup" 0-ra állításával tudta, és akkor a könyvjelzősített fülcsoport szépen besorolt a sor végére.
Firefoxnak ezt hiába mondom, törli a meglévő füleket, és teszi helyükre a könyvjelzőből megnyitandókat.
firefox (2.0.0.12) about:config -ban talált dolog: browser.tabs.closeButtons értékének 3-ra állítása kigyomlálja az egyes füleken lévő piros X kikapcsológombokat, és csinál helyette a fülek sávjának jobb szélére egy közöset. Ez olyan mint a régi mozilla alapból, és azért tetszik, mert nem kell folyton egérrel navigálnom ha a jelenleg startlapként induló 12 fül egy részét megnézés után egyenként be akarom zárni, hanem a közös gombot kattintgatva az éppen aktuális fül kilőhető.
Bevallom nem nagyon szoktam az oldalak forrását nézegetni. Szerkesztgetni is csak ritkán. Ráadásul most váltok mozilláról firefoxra, szóval ismerkedek egyelőre vele.
Kipróbáltam, elindítható-e az 1.7.13-as mozilla beépített szerkesztője ugyanígy, az mégiscsak ismerősebb, de sajna az nem megy ("c: program files mozilla mozilla.exe" -edit)
Ha valakinek valahogy sikerül megoldani az szóljon, nekem nincs ötletem :-(
Azért ércsük! :o))) Húzósabb kérdés: az NVU-t elég bicebóca HTML editornak ismertem meg, a régi Mozilla-féle ópusz viszont nagyon korrekt darab volt. El lehet valahol érni ezt a régi verziót a (régi) Mozillából kigyomlált állapotban?
A view_source.editor.external duplakattal átváltozott true-ba, ez gondolom jó A view_source.editor.path viszont nem akar aktiválódni :-(Hiába írom be a c:Program Filenvunvu.exe utvonalat, nem történik semmi változás
A Firefox-ban (egy XP fölött) az éppen orrom előtt lévő weblapot szeretném némileg átszerkeszteni, majd úgy elmenteni, aztán talán nyomtatni is.
A Mozilla annak idején a Fájl menüben felkínálta az "Oldal szerkesztése" lehetőséget, és erre (vagy Ctrl+Z hatására) jött is a beépített HTML-szerkesztő. Sallangok gyepálva, lényeg mentve. Festéksprórolás rulez :-)
Mit tegyek, ha ezt most a Firefox-ból (2.0.0.12) szeretném valahogy hasonlóan megoldani a gépen lévő NVU-t használva? Ha előtte kinyitom és belehúzom a fület, nem jó. De főleg macerás.
Nem lehet-e a menübe beleapplikálni valahogy azt a "Ha az NVU-ban akarod szerkeszteni az éppen aktuális fülön megnyitott weblapot, akkor nyomj Ctrl-Z-t" utasítást ?
És ha már arra jártam, kicseréltem ezt az üzenetet is:"Megjegyzés: E tértivevény csak azt igazolja, hogy az üzenetet megjelenítették a címzett számítógépén. Nem garantálja azt, hogy a címzett elolvasta az üzenetet vagy megértette azt."
Erre:"Megjegyzés: E tértivevény azt igazolja, hogy az üzenetet megjelenítették a címzett számítógépén."
(Mi az, hogy nem garantált, hogy megértettem, vazzeg!)