Pár hónapja vásároltam egy Sony DCR-TRV 145E tipusú digitális (D8-as) kamerát.Nagyon belemerültem a video szerkesztésbe és vágásba, de kiderült, hogy nincs a kamerán DV bemenet csak out.Hallottam róla, hogy
a Sony szervíz hivatalosan is csinál utólag DV bemenetet.Felhívtam
őket, de közölték, hogy ennél a tipusnál nem megoldható.
Tudna valaki ebben segíteni, hogy a szerkesztett anyagot, hogy tudnám
kijátszani DV-re vagy VHS-re?
Arra gondoltam, hogy olcsón hozzá lehetne jutni egy rossz Digital8-as
kamerához, amin még a DV-in működik (és az analog out), de eddig még
nem találtam, úgyhogy ha van valakinek, szóljon!
Sziasztok! Nekem nem problémám lenne, hanem kérdésem, de ezt az egy topicot találtam Sonyval kapcs.
Szóval az új miniDv kameráknál a típuszámot kétféleképpen láttam már, és nem tudom, hogy ez tényleg két külön típut takar, vagy csak van ahol lespórolnak egy betűt. Konkrétan a DCR-TRV22 és DCR-TRV22E-ről van szó. De láttam ugyanezt a 19-esnél, 14-esnél is. Van különbség? Ha igen, mi az?
Előre is kösz
Nekem egy TR748-asom van, nameg a következo problémám: ha sokáig (mondjuk egész éjjel) áll a kamera, akkor az elso néhány bekapcsolás után pittyeg egy keveset, majd kikapcsol. Néhány ki-be kapcsolás után muködik rendesen. Egyszer sikerült elcsípnem egy hibakódot is a kijelzon (c31:42), de azóta egyszer sem. A kézikönyv szerint ez a hibakód házilag orvosolható problémát jelent: ki kell venni a kazit, majd visszarakni. Ez valóban meg is oldja a problémát, ennek ellenére elég idegesíto, hogy folytan a kazettával kell babrálni bekapcsolás után. Tapasztalt már vki hasonlót?
Sziasztok,
nekem még sohasem volt Sonyval semlyen problémám.
Az első kamerám egy Samsung volt, 2 év után cseréltem le egy Sony TR 2000 HI8 -ra, amit 3 évig nyúztam. Televettem vagy 40 kazettát, főként trópusi felvételekkel, és a felvételek, (pedig van ami már 6 éves) még ma is kifogástalan minőségűek!!!
A tápegysége még megvan, meg van hozzá egy univerzális gépkocsiakkumulátorról üzemelő, szivargyujtó csatlakozós töltő is, amit szívesen eladnék valakinek, hátha van, akinek ilyen kell.
Most egy TR 728E HI8 -as van, ami szintén nagyon jó. Ezt nem én vettem, hanem az öcsém, 1 éve, akivel elcseréltem egy számítógépre.
Na ez az amiért írok ide.
Mivel 3 hét mulva tartósan külföldre megyek, így eladnám ezt a kifogástalan, 1 éves kamerát valakinek, akinek kell. :)
Nagyon olcsón odaadnám.
Az új ára, most a Sonyonline.hu -n 139.990 Ft.
Én meg odadnám 70.000 -ért.
Laptopot kell vennem, mert azzal tudom magammal vinni, a webes projektjeimet.
Helló!
Rossz Sony kamera-töltőtt keresek...van esetleg vkinek?
Egész pontosan annak a töltő/adapternek a speciális tápcsatlakozójára lenne szükségem, amit az InfoLithium aksis cuccokhoz adnak.
Tud esetleg vki segíteni?
(a Sony szervíz csak egyben ad töltőt. 40 ezerért..)
Régi Sony CCD-TR3-as kamerám van.
Két fő problémám van:
-Adapterről működtethető-e ez a kamera? Ugyanis
van egy RFU DC Out feliratú csatlakozó ez mire
szolgálna? Vagy az alján a kameraállványra csat-
lakozásnál egy 2*20 csatlakozólábból álló rész.
Ezek közül valamelyik az adapteré vagy ehhez nem
lehet adaptert kötni? Akkor mik ezek a csatlako-
zók?
-Másik: NTSC felvételre képes, ezt milyen meg-
oldással tudom PAL-ra átvenni, mert a videómagnóm
PAL rendszerű.
Megj.: Ha valaki teljes kezelési útmutatót tudna
küldeni nagyon megköszönném.
xxzolixx@freemail.hu
Kiprobalom a Hi8-as szalagot, kosz a tippet.
Tegyuk fel, ha megis szinkronjel problema van, ez mekkora meretu javitast von maga utan? Vagy erdemesebb uj kamerat venni? :)
Nekem is van ilyen gondom. A korábbi sima 8-as kamerával, felezett sebességgel fölvett anyagot a Hi8 vibrálva játsza le idönként. Egyik barátom azt mondta, hogy ez a képváltási szinkronjelet problémája. Tehát valószinü, hogy a video kimenettel van gond.
Próbáltad már a felvett anyagot másik kamerával lejátszai? Ez behatárolhatja, hol a baj.
Meg egy ötlet: próbálj ki Hi8-as szalagot. Nem biztos, hogy bejön, de hátha.
Nekem ilyen probléma -vibrálás- csak lassításnál jön elő, de nyilván az is elég idegesítő.A gépem vadonat új, a fej nem lehet piszkos meg egyebek, valami más gond lehet.
Akkor azert itt nem egeszen ugyanarrol a dologrol van szo. Nalam mar a kamerabol valo lejatszasnal is produkalja, sot akkor is, ha kozvetlen tv-re kotom azt. Aztan persze neha nem csinalja, es rendesen at tudom masolni az anyagot, de ez a ritkabb.
Erdemes ezt megnezetni valami szakival, vagy csak penzkidobas lenne (ha a Sony szerviz erre nem tudott mit mondani)?
Amugy en is 60-as kazit hasznalok, Sony-t es TDK-t.
Az enyém egy ugyancsak nem fiatal 820-as. Én is tapasztalok problémákat a VHS-re való átmásolásnál. Az az érdekes, hogy ha közvetlenül a TV-re küldöm a jelet (akár a VHS magnón keresztül), akkor tökéletes a kép, a gond a VHS kazetta lejátszásakor jön elő. A saját videomagnómon sötétkék kép esetén látszik a jelenség kis mértékben, de van olyan ismerősöm, akinél az így átvett VHS kazetta garantáltan ugrál - bevibrál a kép teteje.
Udv,
Nem igazan talaltam erre vonatkozolag hasznos topikot, igy batorkodtam nyitni egyet. Talan akad valami szaki, aki legalabb tanacsot tud adni.
Konkretan egy bizonyos tipusrol es problemarol lenne szo: CCD TR415-E. Nem a legfrissebb darab, de momentan ezzel rendelkezem, es problemaim vannak vele.
Meghozza a lejatszassal. A felvett anyagot ha pl. at akarom masolni vhs-re az esetek 90%-aban ugral a kep. Voltam vele szervizben, ahol persze (allitolag) nem jelentkezett a hiba, fejet tisztitottak es elmondtak par hasznos jotanacsot, amivel addig is tisztaban voltam (hasznalat elotti kazetta attekeres, minel rovidebb kazetta hasznalata stb). A lenyeg, hogy azota ugyanolyan szar, lejatszasnal ugral a kep. De nagyon. Kiprobaltam tobb kabelt, tobb kazettat, tobb tv-n es videon, de a jelenseg ugyanaz. Az erdekes talan, hogy a keresoben tok normalis a lejatszas, tehat a sejtesem, hogy valahol a videokimenet kornyeken (RCA) lehet a gond (?)...
Talalkozott mar valaki hasonloval, akar ennel, akar mas tipusnal?