Ha érdekel a kérdésről valóban a véleményem, azt az önkormi Civil-e a politikus? topikjában elolvashatod. Ide azért nem írom le pont, mert az a fórum legyen a politikai, közéleti stb. írások helyei, ez meg szóljon igenis például a méhecskékről :))).
"Tragédiának nézed? Nézd legott Komédiának és mulattatni fog." (Madách Imre)
(A villamos végállomásnál egy hónapig minden reggel egy kedves, mosolygós, jóképű 60-as férfi mosolygott rám egy óriásplakátról kedvesen. - A feliratot és a feltartott két ujjat figyelmen kívül hagytam, és visszamosolyogtam rá.)
Ilyenek nem zavarnak, sokkal inkább a sok szemét, az egymásra figyelés hiánya, az indokolatlan agresszió, az állatvédelem semmilyensége, a Duna szennyezése a tisztítatlan szennyvízzel..., stb. Ja? És világbéke. :-)
Hogy ki a párttag, azt nem tudom, és nem is érdekel. Az annál jobban zavar, és nem csak Palotán, hogy emberek hangoztatják "civil" mivoltukat, majd megjelennek egy párt oldalán. Ha egy párt támogat egy civil kezdeményezést, az miért jelenti azt, hogy a civil szószóló a párt mellett kezdjen el kampányolni. Miért? Mert valamiben egyetértenek? A civil őrizze meg pártatlanságát, különben nem hiteles. És ez minden oldalra igaz, akár bal, akár jobb.
Még nem volt időm megnézni a Toronyhír honlapját, ha jól értem, az a tényállás, hogy a kerületben civil szervezet tagjaként Fidesz párttagok vannak? Akkor ez szerintem is ellentmondás, sőt, kizáró tényező kellene, hogy legyen. Viszont, ha így van, csodálkozom rajta, mert az a tapasztalatom, hogy a fideszesek nagyon szoktak vigyázni arra, hogy jogilag levédettek legyenek a dolgaikban.
Ez egy fórum Rákospalotáról. Amit írtam ott történik, akár tetszik, akár nem. Nem értem mi a gond? Bár írhattam volna akár a rákospalotai méhekről is. Ki akar itt "politikai fröcsögést"? Biztos Neked is van véleményed erről, amit - mint mindenkiét, ha megismerem - tiszteletben tartok. És mivel az önkormányzat fórumán olvasottak nagy része az igazi "fröcsögés", nem oda regisztráltam, bár ott biztosan ugranának néhányan a témára. Ennek a fórumnak a látogatottsága sem valószínű, hogy vitákat gerjesztene, bár mondjuk az önkormányzaté sem a 10 aktív hozzászólóval a regisztrált majd 400-ból.
Kérdéseim hogy úgy mondjam költőiek. A jelenség az, ami érdekes.
Nézd, ha a kérdésre Te valóban nem tudod a választ, akkor nincs is esély rá, hogy ebben az életben felfogd. Ha meg csak politikai fröcsögést akarsz, akkor menj máshová!
A toronyhír www.toronyhir.hu honlapján látható egy szavazógép, a következő kérdéssel: kit nevezhetünk a hazai közéletben civilnek?
Az egyik opció szerint: "Aki nem vesz részt politikai pártokmunkájában, nem tagja az önkormányzatnak, de egyénileg, vagy közösségi szervezetben kapcsolódik aktív tevékenységgel a helyi közélethez "
Ehhez képest, a fidesz választókerületi elnökének honlapján közzétett információk szerint elnök úr munkatársai közül néhányan Palota legnagyobb civiljei...
Akkor most ki a civil???Mit jelent a közösségi szervezet? Mit a helyi közélet? És mit a politikai párt?
"Újévi koncert Újévi koncert a Csokonai Művelődési Házban 2006. január 7-én 18 órától
Köszöntsük együtt az Új Esztendőt!
A bécsi koncert után Rákospalotán is hallható az újévi Johann Strauss hangverseny, melyet a Koncertmuzsika Zenekar előadásában élvezhet a zeneszerető közönség.
Szép jó estét!
Sajna , de csak most találtam rá.
Könyvbemutató2005.november 26. szombat 10 óra
"Rákospalota-Pestújhely képes-levelezőlapokon 1900 és 1945 között" című könyv bemutatója és az album anyagából rendezett kiállítás megnyitója. Egy Pestújhelyről elszármazott magángyűjtő ajánlotta föl 250 db régi képeslapját, hogy abból a legszebbeket kiválogatva könyvet jelentethessünk meg a XV. kerületi Önkormányzat támogatásával. Az új album a helyszínen megvásárolható.
Köszi. De, a múltkor kerestem a Nyírpalota/Apolló út sarkán levő festékbolt telefonszámát, és sehol sem találtam, se Kisokosban, se telefonkönyvben, itt ugyan nem néztem, most nincs időm.
Annak a fóruma tele van köpködéssel. Van, aki ott akarja a világot megváltani jobbról, van, aki balról. Igy teszik istenekké a markukba (rajtuk) röhögő qva politikusokat. Sajnos, a magyar ilyen nép. Össze lehet minket satnya ideológiákkal, átlátszó, hazug igéretekkel ugrasztani. Közben ezek egymást támogatva a háttérben nagy ívben le....ják az agymosott választóikat. Valahol meg is érdemeljük....
http://www.hampage.hu/ Ez a honlapja a srácnak, és itt még a többi volt, és létező villamosainkról is találsz sokmindent: http://www.hampage.hu/kozlekedes/sinek.html
Én a honlapja azon részét szoktam böngészni, ami a villamosokról, buszokról szól, de az egészet érdemes nézegetni. De vigyázz, nem egy napi elfoglaltság még csak az átfutás sem :-DDD
A hajóhinta! (Ha nem említed, eszembe sem jut, feledésbe merült volna teljesen.) Sajnos, attól én féltem, csak a nem átfordulósba ültünk be Apuval, de abban is féltem. Ma már kipróbálnám, de már nincs. Ugye, úgy volt, hogy csak egy fordult át, a középső, ha jól emlékszem.
A jó öreg 65-ös villamos! Volt egy nagyon aranyos villamosvezető bácsi, egy kicsi, bajuszos, nagyon szerette a gyerekeket, beszélgetett velük, megkérdezte mit tanulnak, mi a lecke, ilyenek. Én különben a Szerencs utcától a templomig mentem, és onnan a Postára. Akkor kezdődhetett a meccs, REAC-Kaposvár, Magyar Kupa visszavágó (sajnos, idegenben lőtt több góllal a Kaposvár jutott tovább...), mert rengeteg rendőr volt, rengeteg fiatal rendőr bőrkabátban, nagyon jól néztek ki, szürke bársonynadrág, azt hiszem. Az a villamos szépen végigment a Beller Imre utcában, egész a sportpálya mellé, a végállomásához. Ott régen nagyon klassz majálisok voltak: Záray-Vámosi, Vitéz László, ringlispil, bóvliárusok..., szerettem.
Ma mikor mentem a postára, végigbicikliztem a Beller Imre utcában, s mintha jó száz évet repültem volna vissza az időben! Egy-két kivételtől eltekintve, meg, hogy aszfaltozott az utca, az örek házak között csak néztem jobbra meg balra, rengeteg üres, lerobbant ház, lepecsételve a kapu, tető félig beomolva, sötét ablakok, volt, ahol hevenyészve bedeszkázták, és olyan alacsony kisablakos házak, mintha nem is Budapesten lennénk. Egyik tetejére építettek, ezen mondjuk csodálkoztam, az alsó részen meghagytak egy táblát: 1892. De van emléktábla is egy másikon: Ebben a házban alakult a Rákospalotai Polgári Kör, 1898.