Keresés

Részletes keresés

KaQkk Creative Commons License 2002.06.01 0 0 26
Hali
Engedélyezd szerverként ... mondjuk ennyi erővel ki is kapcsolhatod a tűzfalad. ;-)

Zöld pipa a server rublikához.

Előzmény: jukilo83 (24)
iron lion zion Creative Commons License 2002.06.01 0 0 25
nekem megy, régebben Kazaa,most Kazaa Lite, régebben ZA mezei és mostanában ZAPro mellett is... nem kéne a Kazaa beállításiban nézelődnöd?
Előzmény: jukilo83 (24)
jukilo83 Creative Commons License 2002.05.30 0 0 24
Hogy kell bekonfigolni a ZA-t, hogy üzemeljen a KaZaA-val? És fordítva!
ZA-n a progikhoz betettem a KaZaA-t, de egyszerűen meg se akar mukkani, el se indul. Először nem is jelzett, hogy ki akar lépni a netre, én írtam be a listába, de így se működik.
Szóval vkinek megy Kazaaval?
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.05.07 0 0 23
Köszcsi!:-)
Előzmény: Rottander (21)
CharlieRulez Creative Commons License 2001.05.07 0 0 22
Szia.
Remelem nem tevedek:))
Nekem is kuld azt az emailt:))
Szia.
Charlie
Előzmény: Rottander (21)
Rottander Creative Commons License 2001.05.07 0 0 21
Nézd meg a mailboxod. :)
Előzmény: Abszolút Nulla (20)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.05.07 0 0 20
Én most raktam föl nemrég, jóval több a beállítási lehetőség (legalábbis a szimpla freeware verzióhoz képest, amit eddig használtam), van benne e-mail mellékletektől védő funkció, külön megadhatók a blokkolandó vagy engedélyezett IP-tartományok, kimenő-bemenő pingek, ilyesmik. Riasztást még nem kaptam.:-)
Az viszont idegesítő, hogy indításnál folyton beszól, hogy vegyem meg. Kéne egy serial, de nem találtam sehol, nincs valakinek?

Amúgy a zonelabs honlapján található linkekkel nem sikerült letöltenem, csak ftp-s progival, mert folyton vmi jelszót keresett rajtam a nyomorult.

Előzmény: nyman (19)
nyman Creative Commons License 2001.05.04 0 0 19
+jelent a pro 2.6-os verzio. Proszalta mar vki?
NAGYi Creative Commons License 2001.04.19 0 0 18
A ZA régebbi (nem amit most lehet letölteni) verziója simán futott win 2000 alatt gond nélkül, mióta frissitettem onnantol kezdve nyekkent meg az egész. Ráadásul uninstall sem segít mert valahova bepiszkított:-( kénytelen voltam másra váltani....
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.04.17 0 0 17
Előzmény: gottlieb_karcsi (16)
gottlieb_karcsi Creative Commons License 2001.04.16 0 0 16
Az a baj, hogy rányomtam egy kattintást az exe file-ra, anem történt semmi (látszólag), aztán meg gyorsan kitöröltem. Most itt vagyok, és azt se tudtam, hogy mi volt az.

Tudtok vmi ingyenes vírusírtóról? Letölthetőről?

Előzmény: Attosz (15)
Attosz Creative Commons License 2001.04.16 0 0 15
Magyar nyelvű vírusleírások:

http://www.sulinet.hu/antivir/Virusleirasok/Virusleirasok2.html
http://www.piksys.hu/vinfo/vinfo.htm
http://www.vbuster.hu/vlab/leirasok.shtml

A hybris és worm szavakra figyelj, mert komoly esélyed van rá, hogy az volt (van). Kellene majd egy fertőzésmentes winsock32.dll.

Kikapcsolódásként ("hybris" szó jelentése):

http://w3.arg.c3.hu/~boobaa/suli/jegyzet/ujszovex/hybris.html

Előzmény: gottlieb_karcsi (12)
Attosz Creative Commons License 2001.04.16 0 0 14
"Bár van a ZA-ban valami mail safe, de az ebben az esetben nem ér semmit (ha egyáltalán jó valamire)."

Azt hiszem, az "I love you" vagy valamelyik hasonló Outlook járvány idején rakták bele, gondolom ilyesmi ellen véd(het).

Előzmény: freep (13)
freep Creative Commons License 2001.04.16 0 0 13
Üdv!
Mint lentebb is írtam, a tűzfal nem elég. A tűzfal megvéd az illetéktelen behatolóktól és igény szerint megakadályozza a sz.gépen lévő programok internetre való kilépési szándékát.
Naprakészen (vagy legalább hetente frissített) vírusirtó használata erősen ajánlott!!!
Bár van a ZA-ban valami mail safe, de az ebben az esetben nem ér semmit (ha egyáltalán jó valamire).
Tehát egy internetre kötött gép alapfelszereltsége kell hogy legyen egy gyakran frissített vírusirtó és egy tűzfal.
A trójai kergetők a vírusokkal nem tudnak mit kezdeni és nem is ismerik fel őket. Az emilekben meg a vírusok terjednek a leggyakrabban.
Bye
ui: A ZA tényleg szokott fagyni Win2000 alatt, pedig elméletileg kompatibilis vele
Előzmény: gottlieb_karcsi (12)
gottlieb_karcsi Creative Commons License 2001.04.16 0 0 12
Képzeljétek kaptam valami hülye exe fájlt, én marha meg reflexből kattintottam neki egyet. Most mi lesz? Van Tau Monitorom, az leszedi a gépről a gyanúsat? Megbízható?

Kezdem úgy érezni, hogy a ZoneAlarm magában nem jelent megoldást. Remélem nem kell leírtani az egész gépet! :-((

sztyopka-remix Creative Commons License 2001.04.13 0 0 11
Egyébként nemrég hallottam egy biztonsági szakemberől:

"Ha teljes biztonságot akarsz: ne írj le semmit, ne szólj soha senkihez, egyáltalán ne gondolj soha semmire!"

Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.03.27 0 0 10
Miért van az, hogy a ZA néha olyan programokat is leblokkol, amiknél be van jelölve, hogy engedje őket hozzá az internethez? Néha nem engedi a Gozillát, hogy megpingelje a távoli szervereket (de letölteni lehet vele), az öcsém gépén meg soha nem engedi a Napstert, hogy megpingelje a talált gépeket (de letölteni ott is lehet). A biztonság kedvéért az allow server-t is beikszeltem, tök hiába.
ToM Creative Commons License 2001.03.27 0 0 9
gottlieb_karcsi!
Egy időben együtt futott nálam A Conseal és a ZoneAlarm, szépen mentek együtt, semmi probléma nem volt velük. Érdekes, hogy mindegy milyen sorrendben indítottam őket, mindig a ZA állt előre és jelezte a dolgokat, a Conseal meg ott unatkozott mögötte és semmi dolga nem volt, úgyhogy leszoktam róla. A wigwamon leteszteltem mind a kettőt, semmi különbséget nem találtam köztük. Talán egy profi számára a Conseal nagyon részletesen konfigurálható.
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.27 0 0 8
Tapasztalati megjegyzés: a ZA-t óvatosan használjátok w2k-n, nekem többször fekete képernyős bootolásra levágta secc-pecc a rendszert. NT4-en még nem tapasztaltam ezt.
freep Creative Commons License 2001.03.27 0 0 7
Üdv!
Tűzfalnál sokkal fontosabb, hogy legyen gyakori frissítésű vírusirtó!!! Ezek a trójai programok 99,9%-át felismerik ( a maradékot meg majd felfogják:-)).
Amúgy a ZoneAlarm nagyon jó, otthonra tökéletesen megfelel. Több tűzfalat futtatni dial-up esetén felesleges erőpocsékolás.(Kivéve ha hiper-szuper titkos adatok vannak a gépeden s otthonról melózol).
Tehát egy vírusirtó + tűzfal tökéletesen elég.
Pl. ZoneAlarm + InoculateIT--mindkettő ingyenes
Bye
ui: azért vírirtóbol nem árt ha több is van a gépen, persze real-time-nak elég egy (ha többet futtatnál egyidejűleg, valószinű háború lenne pl Norton+AVP:-))
sztyopka-remix Creative Commons License 2001.03.26 0 0 6
"Nekem van ilyen Zone Alarm, de jó ez? Megvéd? A magam se tudom mitől. Mit lehetne még tenni biztonságban?"

Az a kérdés, hogy mennyit akarsz foglalkozni az egésszel/hol húzod meg a veszélyesség határát. A Kiástam a csatabárdot tényleg jó topic -- Ha tényleg érdekel az egész.

Mellesleg nem hiszem, hogy "szinte" azonos képességű tűzfalak (winplatform, házi védelemre szánt) többszörözése sokat segítene. Kicsit segít, de lehet, hogy többet kavar. Csak akkor használ igazán a több tűzfal, ha rendszer is inhomogén. Pl. Linux kernelszintű+egy másik gépen a wines esetleg valahol egy hardeveres hunyóban. EZ már pálya. Kicsit komolyabb jég.

Komoly betörők ellen komoly jég kell, kevésbé komolyak ellen elég a kevésbé komoly. Ezekből az utóbbiakból van a több. Ha csak egy géped van a hálóra kötve szerintem hagyd nyugodtan dolgozni a ZA-t, és csinálj mentést a gépedről néha -- abból még sose volt baj (max időközönként változtasd a jelszavaidat)

(Ha pedig valamilyen w9x oprendszert használsz néhány havonta úgyis újra kell pakolnod, akkor meg legfeljebb addig él a kis poloskád...:)

xyron Creative Commons License 2001.03.26 0 0 5
"Nekem van ilyen Zone Alarm, de jó ez? Megvéd? A magam se tudom mitől. Mit lehetne még tenni biztonságban?"
Hasonló kérdésekre a válasz megtalálható a Kiástam a csatabárdot!
c. topicban, illetve az ottani törzs varázsló, Golyós Toll weboldalán, a Wigwam-en.

dragonman

Krakk Creative Commons License 2001.03.26 0 0 4
Szeva.
Nekem jópár hónapja fent van a Zone, és eddig nem volt semmi zizi vele. Mögötte persze mindig ott liheg egy vírusírtó is. A felugró ablakok (ld. előző hozzászólások) a behatolási/kapcsolatfelvételi kísérletek megakadályozásáról értesítenek. Pl. Pingelés. Ha 100%-os biztonságot akarsz, égesd el a modemedet. Ezt megközelíteni nem lehetetlen. Egyik ismerősöm gépén 3 tűzfal megy egyszerre (Zonalarm, Norton + még vmi).Az is feltörhető, csak baromi sok idő. Szerintem az is elég, ha az ember azért fél szemmel az adatforgalmat nézi , és ha valami gyanús, ott a "nagy piros gomb", vagy modem-kikapcs. Úgy hallottam, a modemezőknek annyira nem kell félniük, mert az olyan lassú, hogy "nem érdemes a feltőrésre", hanem a kábeles, ISDN vagy ADSL-ezők kell hogy rettegjenek. Szerintem a Zonalarm tuti tipp (a legjobb az ár-teljesítmény mutatója :)) ).
sztyopka-remix Creative Commons License 2001.03.26 0 0 3
Mindenki figyelmébe ajánlom az e havi Byte magazint. Egész tisztességesen összehasonlítják (nem programozók számára írottan) a tűzfalmegoldásokat.

Mellesleg a Byte szerint, a Zone Alarm az egyik legjobb. (Én Norton Internet Secu-t használom - ezt leközepesezte a cikk, a Zone friss kiadását egyébként érdemes letölteni. Úgy rémlik, hogy egybeépítették egy vírusellenőrzővel - ez jól jöhet)

Mellesleg a védelemről: a biztonsági öv a kocsiban nem sokat használ 120-as frontális ütközésnél, ha a kocsi amit vezetsz egy Trabant. A biztonság több elemből áll: Tűzfalak (szoftveres/hardveres -- kernelszintű néhány oprendszernél!), Vírusellenőrzők futtatása Jelszavak és a kapcsolat titkosítása (SSH) a netszolgáltató felé - ha engedélyezi (Magyaroszágon az ISP-k néha kifejezetten ellenállnak), Biztonságos protokollok használata. A mailek, adatok titkosítása valamilyen szoftverrel (pl PGP -- egész jó). Hozzáfér más is fizikailag a gépedhez? -- Akkor SEMMID SINCS biztonságban. Az általad használt jelszavak folyamatos cseréje (valamilyen definiált policy szerint) Az oprendszer típusa ( A Linux egész jó, a Windowsoknál csak NT4 SP4-estől felfelé, ha jól rémlik ettől kezdve nehéz kinyerni a userek jelszavát -- és ez persze csak a kereskedelmi szint, fontos ipari alkalmazások speciális oprendszereken futnak. Emlékeztetnélek arra Microsoft-hisztrériára ami, az ellopott forráskódokkal történt -- az ok egyértelmű, egyszercsakkitárulnak a rendszer hátsó ajtói..)

Egyébként bocsi, kicsit kapkodósan írtam, ha végiggondolom összefüggőbb leírást is kaphatsz

Hát ennyit egyébként a Trabant és a pécsi gyors összefüggéséről...

Előzmény: gottlieb_karcsi (2)
gottlieb_karcsi Creative Commons License 2001.03.24 0 0 2
Kedves Steve!

Mik a tapasztalataid a Consel-lel? Érdemes kettőt is egyszerre, vagy csak összezavarna együtt? Nekem van ilyen Zone Alarm, de jó ez? Megvéd? A magam se tudom mitől. Mit lehetne még tenni biztonságban?

Előzmény: Shitty Steve (-)
Hülyesamu Creative Commons License 2001.03.24 0 0 1
vagy egy éve használom a ZA-t, s valóban be lehet állítani, hogy ha vki a gépeddel kapcsolatot akar fölvenni, pl Ping-nél, akkor mutassa-e ezt. ez asszem, nem hiba, természetes. én ezeket az üzeneteket kiikszeltem, pedig higy secu. levelen vagyok.
Jago_ Creative Commons License 2001.03.22 0 0 0
Alerts/Show the alert popup window kiikszeled es nem rak fel ablakot. Vagy lejjeb veszed a security levelt.
Shitty Steve Creative Commons License 2001.03.22 0 0 topiknyitó
Problémáim vannak a ZoneAlarm nevezetű firewall-lal, tudna valaki segíteni? Állandóan popup-message-ket küld valami riasztásról, de amikor kipróbáltam egy másik firewallt (Conseal) az nem csinált ilyet. MOst ezt használom, de ettől függetlenül érdekelne, hogy mi áll a hiba hátterében, mert több helyen hallottam/olvastam, hogy mások is küzdenek ezzel a problémával.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!