Keresés

Részletes keresés

DaemonLaz Creative Commons License 2001.06.28 0 0 63
'Kedves' SS!

Úgy látom nem értettél meg. Nem az zavart, hogy beszóltál, hanem az, AHOGYAN beszóltál, de az kurvára. Milyen alapon kezdessz faszozni? Most én is rúgjam agyon Uzseka Norbit, mert lelőtte az agyevést a Hammer hasábjain, amikor még se a könyvet nem olvastam, sem a filmet nem láttam? Szerintem inkább ez lenne a nevetséges. Hozzáteszem, ha egy premieren túli filmes topicba mész, már nem igazán lehetnek lelövetlen poénok, (pl. ha a Bárányok hallgatnak topicba az Embervadász című filmről írnék).
A bűn amúgy két jel ('', de írhattam volna így is: "") közt volt.

Ui.: a könyvben Mason Vergert nem a disznók zabálják fel, hanem a saját húga nyomja az arcába a filmben csak háttérben feltűnő murénát. Ezt kizárólag a Te kedvedért írtam, remélem végleg elment a kedved az olvasástól, és azt is remélem, hogy tanulva ebből nem fogsz legközelebb faszozgatni. JÓ OLVASÁST! :)

Előzmény: sz..zs (59)
Thors Hammer Creative Commons License 2001.06.28 0 0 62
Tudod, sz..zs, talán még van is némi igazad, de AHOGY reagáltál, az enyhén szólva is bunkó, tapló, paraszt volt. Úgyhogy ne is várjál többet viszonzásul.
Előzmény: sz..zs (61)
sz..zs Creative Commons License 2001.06.28 0 0 61
jol van, kopjetek le mindketten.
Előzmény: Thors Hammer (58)
DaemonLaz Creative Commons License 2001.06.28 0 0 60
Thanx! :)
Előzmény: Thors Hammer (58)
sz..zs Creative Commons License 2001.06.28 0 0 59
"Kedves sz..sz barátom!"
Na, tudod, hogy kinek a baratja vagy! Egyebkent meg az egesz ott kezdodik, hogy ha mar valakinek valaszolsz, probald meg legalabb elolvasni normalisan a nickjet. Az sz..sz (vagy SS) azert szerintem nehany fogalomkorrel arrebb van.

"Már az elején észrevettem, hogy nem mindennapi barommal állok szemben, nevezetesen Veled."
Huha! Mit nem mondasz!

"Nem akarok személyeskedni, nem akarlak anyukáját exhumáló rákbeteg, húgyagyú nekrofilnak nevezni, de szívesen tenném, azok után, amit írtál."
Tedd azt. Szabad orszagban elunk (vagy az egy masik?). Ha neked ettol jobb lesz: rajta! Kerdem en, hogy ettol mivel lesz neked jobb?

"Ennek a topicnak HANNIBAL/Bh2 a neve, nem pedig HANNIBAL/Márláttamdemégnemolvastam,úgyhogy nemondjrólasemmit. Legalábbis a válaszodra reagálók véleményét figyelembe véve. Ha meg igazán érdekelt volna, akkor előbb a könyvet olvastad volna el."
Mivel tegnapelott vettem, ez valahogy nem jon ossze… es epp azert vettem (reszben) mert az itt forumolók azt irtak, hogy a vege MAS. (figyeled: nem leirtak a veget, hanem megjegyeztek, hogy MAS!)
Es a film keltette fel az erdeklodesem a konyv fele, mert egyebkent fogalmam sem volt, hogy megjelent. Ennek ellenere igazan erdekel a tema, es minden vele kapcsolatos.
Csak kepzeld abba a helyzetbe magad, hogy van egy tokjo film, amit meg szeretnek nezni, odamesz a premier napjan a moziban a penztaroshoz, es erre o: tudod, ez az, aminek a vegen meghal XY, de ABnek sikerul elszoknie es CD kisasszonnyal egyutt ellovagol a naplementebe. Na es igy ulj be a filmre. De csak azutan fogsz szerintem, hogy agyonverted a penztarost… nos? Lehet ugy elvezni egy filmet, hogy megmondjak a veget? Szerintem nem. Es te pont attol az ujdonsag (a filmhez kepest) elmenyetol fosztottal meg azaltal, hogy leirtad a veget.

"Feltettek egy kérdést, amire válaszoltam, ennyi a 'bűnöm'. Te vagy az egyetlen akit zavart, úgyhogy takarodhatsz tovább."
Szoval beismerted, hogy bunos vagy. Ez haladas. “takarodhatsz tovabb” ? Ugyanmar. Szanalmas. Es megis, ha tovabb, ugyan hova tovabb?

"Ha nem tudod elviselni válaszomat, akkor az anyázást a basztatopikba, vagy ide: suffocation@freemail.hu"
Nyugi en (majdnem) mindent elviselek…
"Ui.:ha ezért kick-et kapok, és törlik ezt a beszólásomat, akkor elvárom a moderátoroktól, hogy a tiedét is kiszedjék."
Kar lenne mindkettoert... (olyan jol vitatkozunk :)

sz..zs

Előzmény: DaemonLaz (57)
Thors Hammer Creative Commons License 2001.06.28 0 0 58
Veled vagyok DémonLáz :-)
sz..zs, sajnos tényleg barom vagy, ez van :-)
Előzmény: DaemonLaz (57)
DaemonLaz Creative Commons License 2001.06.28 0 0 57
Kedves sz..sz barátom!

Már az elején észrevettem, hogy nem mindennapi barommal állok szemben, nevezetesen Veled. Nem akarok személyeskedni, nem akarlak anyukáját exhumáló rákbeteg, húgyagyú nekrofilnak nevezni, de szívesen tenném, azok után, amit írtál.
Ennek a topicnak HANNIBAL/Bh2 a neve, nem pedig HANNIBAL/Márláttamdemégnemolvastam,úgyhogy nemondjrólasemmit. Legalábbis a válaszodra reagálók véleményét figyelembe véve. Ha meg igazán érdekelt volna, akkor előbb a könyvet olvastad volna el. Feltettek egy kérdést, amire válaszoltam, ennyi a 'bűnöm'. Te vagy az egyetlen akit zavart, úgyhogy takarodhatsz tovább.

Ha nem tudod elviselni válaszomat, akkor az anyázást a basztatopikba, vagy ide:
suffocation@freemail.hu

Ui.:ha ezért kick-et kapok, és törlik ezt a beszólásomat, akkor elvárom a moderátoroktól, hogy a tiedét is kiszedjék.

Előzmény: sz..zs (55)
Legion Creative Commons License 2001.06.28 0 0 56
Van még jó pár differencia a film és a könyv között. Mindenképpen érdemes elolvasni.
Előzmény: sz..zs (55)
sz..zs Creative Commons License 2001.06.28 0 0 55
hi all

ad1:Szerintem ez a topic arrol szol, hogy kinek miert tetszett/nem tetszett a film, es az eddigiekben is volt arrol szo, hogy mas a konyv vege, es mas a filme. En reszben ezert vettem meg a konyvet. Mivel moziban melozom, a filmet annyiszor latom, amennyiszer akarom, de "kedves" DaemonLaz baratom egy olyan elmenytol fosztott meg a konyv kapcsan, amit nem nagyon bocsajtok meg soha neki. Es most gondoljatok bele, hogy ennek tudataban olvassam tovabb, hogy lelotte a vegerol a poent, a szerintem egyetlen nagy differenciat a film es a konyv kozott. Ezzel az erovel megnezem a filmet ujra, es okosan odakepzelem a konyvbeli vegzodeset...

ad2:Oscar lesz! Mar intezem...:)

sz..zs

Előzmény: Thors Hammer (50)
798081 Creative Commons License 2001.06.27 0 0 54
"Ismét mosolyra derített sokakat a moziban (engem is), ahogy hanyag eleganciával odaveti a doktornak: "Lökje le. Mondja azt, hogy én voltam." :-)) "

Aki megmagyarázza, hogy ebben a mondatban mi a vicces, azé a Regős walkman-je!

"Ugye most bánja, hogy nem ölt meg?
- Nem. Annak örülök, hogy így látom. "

Ez tényleg talált. Sejtehető volt, hogy vmi frappánsat fog mondani, de ez nagyon bejött.

"...és a feszültség végig ott volt."

Hol?!?

Előzmény: Törölt nick (51)
798081 Creative Commons License 2001.06.27 0 0 53
Dehogy lesz!
Előzmény: Dr. Lecter (52)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.06.27 0 0 52
Na mit tippeltek, lesz Oscar?
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.27 0 0 51
Egyik nap néztem meg. Sajnos az első részt nem láttam. Tudom, hogy alapfilm, és sejtem, hogy milyen volt. Értem, hogy miért szólták itt le sokan.

Mivel én viszont nem láttam az első részt, ezért alapvetően tetszett a film. Sőt, bevallom, tényleg tetszett!! Most szólok, AKI MÉG NEM LÁTTA A FILMET, A NE OLVASSA EL INNENTŐL AZ ÜZENETEMET, mert tudom, milyen rossz, ha lelövik a poénokat.

Szóval. A pedofil bu*i maszkja, és egész személye már megérte a megnézést!! Egy fiatal csávó, aki kisgyerekeket csábít el. Aztán elkapja egy félig őrült, félig zseniális gyilkos, aki totális eleganciával, mintegy büntetésből lekarmoltatja vele a saját arcát. (A visszaemlékezés képekben brutál volt!) Innentől kezdve egy kicsit bekattan az ember, és egész életét a bosszú tervezése határozza meg, valóságos megszállottá válik. Idős korára egy lelkileg eldurvult, eltorzult ronccsá válik, aki csak a bosszú gondolatával tud megszállottan foglalkozni.
Az _arca_, valami borzalmas!!!!!!! Komolyan mondom, ennyire undorító, iszonyatos, gusztustalan nem-ember és mégis ember "arcot" még nem láttam horrorfilmben, pedig láttam már jó párat!! Hihetetlenül el lett találva!!
Szóval az arca, az egész sztorija, az élettörténete, nagyon el lett találva!

És a kis részletek, amik ennek a baromnak a személyét körülveszik a filmben! :-) Ahogy elkezd cuppogni, és a doki a szájába nyomja a szívószálat, ez a fa** meg elkezdi valami egészen gyomorforgatóan gusztustalan hanggal szívni az italt. :-) Ááá, a fél nézőtér halkan röhögött.
:-)
Meg ahogy kiderül, hogy megvan Hannibal, ez meg elkezd száguldozni a tolókocsival, szól a diadalmas zene, és örül a 300 kilós, gyilkolásra képzett disznajainak! :-)

Szóval az öreg mutáns története cool, főleg, hogy a végén megkapja a büntetését: Semmivel sem volt különb egy gyilkosnál. Amíg tehette, gyerekeket tett tönkre, aztán meg egész életében Hannibal elkapására és meggyilkolására készült. Elgondolkodtató a története.

Aztán ott van maga Hannibal, aki szerintem igazán kiváló alakítást nyújt a filmben! Ismét mosolyra derített sokakat a moziban (engem is), ahogy hanyag eleganciával odaveti a doktornak: "Lökje le. Mondja azt, hogy én voltam." :-))
Vagy:
- Ugye most bánja, hogy nem ölt meg?
- Nem. Annak örülök, hogy így látom.
Uff. Durva.

A végén a sokak által emített agyevős rész királyul el lett találva, és nagyon gusztustalan volt! Meg ahogy odadobja az agyára a konyharuhát. :-))

Ja, és a legvége!!! Nem is írom le, a kiscsávó a repülőn, eszméletlen király jelenet!!!!

Tény, hogy voltak benne felejthető részek, nem volt olyan, mint pl. a Blair Witch, dehát ez amúgy is más kategóriájú film, és a feszültség végig ott volt. Meg az első részt se láttam, én pl. akkor is megijedtem, amikor nézte a nő a videót, és Hannibal hirtelen arcon harapta a felvételen az orvosnőt. (Persze lehet, hogy ezt nem mutatták az első részben, sőt szinte biztos.)

Szóval, nekem tényleg tetszett a film.

Murdock

Thors Hammer Creative Commons License 2001.06.27 0 0 50
Várjál már egy picit! Szerintem meg is érdemled, és inkább te vagy az a bizonyos testrész, ha ezt a topic-ot nézegeted, és még nem olvastad a könyvet, és izgulni akarsz meg minden! Mit gondoltál, nem lesz itt szó egyáltalán a könyvről, csak a filmről?
zöld agyar kérdéséhez csatlakozom: tud valaki valamit a film zenéjéről? De nem az original soundtrack album érdekel, hanem az eredeti mű és zeneszerző.
Előzmény: sz..zs (46)
zöld agyar Creative Commons License 2001.06.27 0 0 49
A filmben hallható zenét amit a firenzei operaalőadáson hallgatnak nem tudja valaki mi volt?
zöld agyar Creative Commons License 2001.06.27 0 0 48
Akkor meg minek olvasod addig a topicot?
Előzmény: sz..zs (46)
zöld agyar Creative Commons License 2001.06.27 0 0 47
Könyvben valóban ez szerepelt ezért kellett az újlenyomat hogy azonosítani tudják.
Előzmény: attus (40)
sz..zs Creative Commons License 2001.06.27 0 0 46
Kedves DaemonLaz, koszonom, koszonom szepen!!! De jo, hogy epp a 37. oldalon jarok a konyvben a 370bol, es te olyan szepen lelotted a vegerol a poent, ahogy kell. Ha engem kerdezel, szerintem nem lenne neked muszaj latogatni az index forumait, vagy legalabbis ezt az oldalt. Vagy inkabb nem lett volna muszaj megszuletned... halas lett volna az emberiseg, de legalabbis en mindenkeppen...

Megis hogy lehet valaki ekkora FASZ? Azt remelem tudod, hogy ez vmi übernagy tahoság volt reszedrol...

sz..zs

Előzmény: DaemonLaz (45)
DaemonLaz Creative Commons License 2001.06.27 0 0 45
Könyvben nemcsak hogy meghúzza, hanem összejön vele, és az élettársa lesz.
A végén azért utalás van rá, hogy Starling 'volt nyomozónak' vannak bizonyos fenntartásai a kapcsolatuk esetleges gasztronómiai oldalával kapcsolatban. :)
Két dolog még. A film szerintem zseniális, de a könyv jobb, rohadtul hiányoltam például a badis csajt a filmből.
Másik, hogy a könyvben van egy utalás Istenre, ami Lecter Istenhez való hozáállását tükrözi. És egyben az enyémet is...
Előzmény: Eperkutyus (42)
andry Creative Commons License 2001.06.27 0 0 44
Azt nyilatkozta, h elvállalná.
attus Creative Commons License 2001.06.27 0 0 43
A könyvben vagy a filmen?

A filmen semmi, ott egyszerűen otthagjya. A könyvet - min t említettem - nem olvastam.

Előzmény: Eperkutyus (42)
Eperkutyus Creative Commons License 2001.06.27 0 0 42
A végén hogy kerül közel Lecter Clarice-hez?

Meghúzza vagy hasonló?

Ha igen, megnézem!

Kössz!

Dr. Lecter Creative Commons License 2001.06.26 0 0 41
Maradt egy kevés vacsoráról... Kér valaki?
attus Creative Commons License 2001.06.26 0 0 40
>a világ tíz legkörözöttebb emberéből egy egyszerűen nem ülhet repülőn

Én ugyan nem olvastam a könyvet, de valaki itt korábban azt írta, hogy a könyv szerint Lecter átplasztikáztatta az arcát, ezért élhetet úgy nyilvánosan, hogy nem ismerték fel. A. Hpkins ezt nyilván nem vállalta. De ha a következő részt egyáltalán nem vállalja, akkor előhozhatják a plasztikát...

Thors Hammer Creative Commons License 2001.06.26 0 0 39
Lehet, hogy a Bárányok hallgatnak túlértékelt, de mérföldekkel jobb, mint a Hannibal, szerintem. A sztori kb. egy RTL Klubos éjszakai harmadosztályú "thriller" színvonalán mozog, a színészek és a rendező neve adja el a filmet. Nagyon szépen van fényképezve, hangulatos és szép képek+zenék vannak, de aztán ennyi. A végét meg persze úgy fejezték be, hogy lehessen csinálni egy 3. (vagyis inkább 4.?, ha Az embervadászt is ide vesszük) részt. De azt már semmilyen híres hollywoodi arc nem fogja bevállalni, ebben majdnem biztos vagyok. A vége orvosilag lehet, hogy reális, ehhez nem értek, de a világ tíz legkörözöttebb emberéből egy egyszerűen nem ülhet repülőn, különös ismertetőjellel (felkötött kar), maszkírozás nélkül! Ez dilettantizmus. Utolsó mondatoddal viszont egyetértek. Alien rules!
Előzmény: DaemonLaz (38)
DaemonLaz Creative Commons License 2001.06.26 0 0 38
Zseniális, megdöbbentő, a - szerintem is túlértékelt - Bárányok hallgatnak méltó folytatása.
A vége döbbenet, de reális. A faszinak - ha jól figyeltetek - akkor vágja le a koponyatetejét, akmikor még Starling csak kábulatban tébolyog lefele a lépcsőn, majd az ereket elszorítja, mintegy előkészíti a vacsorára. Persze tele van nyugtatózva a gyerek, és amikor esznek a homloklebenyéből, azt tényleg nem érzi, lazán eléldegélhet még egy ideig.
Akit igazán érdekel, annak azt javaslom, hogy olvassa el a könyvet, és utánna nézze meg a filmet.
Az meg külön nevetséges, hogy a brutalitás a végén öncélú. Annyira el van találva az utolsó fél óra, hogy napokig nem tértem magamhoz.
Ridley Scott egy isten.
Előzmény: Thors Hammer (35)
gyak Creative Commons License 2001.06.23 0 0 37
Konklúzió: a Hannibal nem Bárányok Hallgatnak 2, hanem Vörös Sárkány 3. Főleg hogy a Bárányok gyengébb mint az Embervadász Vörös Sárkány adaptáció és a könyv detto rosszabb. Ja és Jodie Foster egy béna tyúk, őt aztán nagyon túlértékelték, akárcsak Jonathan Demme rendezői képességeit. Hopkins volt a lényeg a Bárányokban. Julianne Moore egyébként dögösebb, érzékibb, emberközelibb Starling mint Foster.
Kiváncsi vagyok az új Vörös Sárkáyna daptációra. Remélem nem Starling(aki ekkor még high schoolba jár a storyline szerint) keveredik oda is Graham helyett.
Előzmény: gyak (36)
gyak Creative Commons License 2001.06.23 0 0 36
Vörös Sárkány könyvben és filmben is első. És nem hasonlít igazából a sztori, na jó, van benne Hannibal meg sorozatgyilkos. A Vörös Sárkányban Will Graham a nyomozó, hannibal csak kicsit van, bár Grahamot megcakkozzák benne. A lényeg: Graham kapja el Hannibalt anno, még a Vörös Sárkány története előtt és a könyvben a gyilkost Hannibal bosszúból ráaszabadítja. De a fő karakter a nyomozó, aki megérzései alapján rekonstruálja az esetet(innen a Profiler és a Millenium hősei) és úgy ered a gyilkos nyomába. A Bárányok Hallagtanak könyv verziójában rá is kérdez Hannibal Starlingnál, hogy van kissé szétszabdalt és lelkileg összetört Graham. De az tény hogy Hannibal segít neki. A film kicsit más, viszont azt kell mondanom, üti a méltatlanul feldicsért Bárányok hallgatnakot és a kissé furcsa Hannibalt együttvéve.
És minden tiszteletem Thomas Harrisé, aki a nagy nyomás ellenére írt egy fasza kis regényt, amely, ha nem is jön be, stílusosan bemutat Hollywoodnak.
Előzmény: fmsahs2 (27)
Thors Hammer Creative Commons License 2001.06.22 0 0 35
Egyszavas vélemény a Hannibal-ról: SZAR! Sziasztok.
andry Creative Commons License 2001.06.22 0 0 34
És milyen volt Gary Oldman?
Előzmény: sz..zs (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!