Értélelem a szóviccet.Nem tom mér nem érted meg ( tul sok a kulimász a fejedben?) hogy nyugodtan mondhatom hogy 10db huszéves autoból 7-8 füstöl és ugyanugy káros az egészségre(.Trabibol nem ilyen rossz az arány csak amelyik nem büdös azt nem veszed észre!!!) Csak azokat nem akarja kitiltani senki. Ha azon volna a kormámy hogy a 20 éves dizeleket kell kiirtani akkor azokat szapulnád.Most a trabi van soron mert keleti,"lassu".Példa: Országuton 90 el megelözök egy autost biztos lehetek hogy 1 km mulva visszaelőz, de ugy hogy majdnem az árokba kötök ki. És bőszen üvölti a kurva annyát mérnem tiltják máár ki. De ha megelözöm egy ugyanilyen büdös koszos rozsdás szar fordal( csak montdan egy nevet) akkor nyugodtan halad 70 el tovább.Pedig ugyanilyen otvar. Divat lett trabantost szidni . És miylen nagyot fogtok koppanni amikor 2007 ben ugyanugy ott lesz elötted a trabi + az összes többi kipufogo gáz fosó auto. Vita lezárva kedves Kulimász. Mer ugyse jutunk a végére.:)
Üdv
Nem akarok "popsit" csinálni a számból, és ugyanazt még egyszer leírni, de azért az arányokra figyelni kéne. Ugyanis nem mindegy az, hogy 10 trabiból 9 büdös, míg 10 VW-ből csak 1! És lehet, hogy egy kicsit jóindulatú voltam a trabikkal...
És nem csak a trabikkal van gondom, a vareszekkel, barkaszokkal, az összes füstokádó, tüdőgyilkos dízellel gondom van. És mindegyiket megelőzöm, ha előttem van, mert abszolut nem érdekel, hogy a sofőrjének ettől kisebbségi érzése támad, mert az én és a családom egészsége sokkal fontosabb nekem az ő komplexusainál.
Ne ird már a tüdörákot a trabant számlájára.Azért álljunk már meg.És már ne haragudj de lassan nyugodtan lehet általánositani a 15-20 éves golfokat,bmw-kwt,opleket,fiatokt,fordokat..stb. Ugyanigy fossák orbaszájba a füstöt.Csak az nem trabant, és a trabantot mostnába divat szidni.
ja, tényleg, csak egy kérdés: a négyütemű trabantokat is utáljátok? mee hogy az nem büdös, stb, és nem kérdeztétek, hoyg milyen trabantunk van, egyből fikáztatok. már itt hibás, hogy általánositotok.
itt az autóm, szerintem nem tartozik az átlag szakadt autók közé. ha igen, javítsatok ki.
ja, tényleg, csak egy kérdés: a négyütemű trabantokat is utáljátok? mee hogy az nem büdös, stb, és nem kérdeztétek, hoyg milyen trabantunk van, egyből fikáztatok. már itt hibás, hogy általánositotok.
na, azt azért nem hiszem, hogy a trabanttól fogsz tüdőrákot kapni. ugyanúgy szennyezi a levegőt egy jó kis bkv busz, egy szarig rakott régi teherautó, stb. nem irigykedik itt senki, én nem érzem magam alsóbbrendűnek, mert trabantom van. azokat utálom, akik csak azért megelőznek a városban, mert én megyek ugyan 70-el 50 helyett, megelőz, és ugyanarra a sebességre beáll. és a kocsi állapota gazda függő, mert ugyanúgy el lehet hanyagolni egy ladát is. azokat miért nem fikázzátok? most komolyan! ez már nálatok csak elhatározás, hogy utáljuk a trabantokat, nem gondolsz bele másba, épp érvekbe.
Az azért nem mindegy, hogy egy csoport mekkora hányadára jellemző egy bizonyos tulajdonság. Így születnek az általánosítások, amelyek bizonyos helyzetben abszolute JOGOSAK.
Szerintem jogos egy általánosítás, ha a csoport nagy részére érvényes az, tehát hogy pl. a trabantok BÜDÖSEK. Már pedig ez a trabantok nagy részére igaz és rohadtul nem érdekel, hogy van egy-két kivétel, amelyik jól karbantartott és nem büdös. A mazdák, VW-k stb. pedig NEM BÜDÖSEK, mert a nagy részük nem büdös és ezt a hírüket nem igazán csorbítja az egy-két büdös mazda, VW stb.
Tehát, aki nem szereti a trabantokat, varnyúkat stb. teljes joggal teszi azt, mert a tüdőrák elég kellemetlen dolog.
A börtönökben BŰNÖZŐK vannak attól függetlenül, hogy van egy-két ártatlanul elítélt is!
Most anyit füznék hozzája hogy láttam nem is eccer astrát,unót tehát nyugati autokat lámpa nélkül este!! Ez nem kocsi függő.Ember függő. Ha az astrába nem cseréled ki a szar pislákoló égőt nem fog égni. Az én trabimba minig erös égő volt. Ja és simán birta a országuton is 90-100 at. Városrol nem is beszélve. Jo én is tudok a vti-mmel ugy menni hogy az átlag autos számomra lassu és engem épp feltart. Ha traboár van elöttem nem átkozodom és hergelem magam, hanem kikerülöm. A müszaki állaportol annyit hogy ha törödsz az autoval akkor a trabi megbizhato és nem veszélyeztet. De ha az ember a 20 éves rohado golfját,bmw-jét elhanyagolja akkor szintén veszélyeztet.
Naja, de ott a múltnál meg is állt... Mi a bajom általában a trabisokkal, meg a többi ....... (inkább nem jellemzem) autóval? Hogy a katasztrófális műszaki állapotukkal veszélyeztetik a többi autóst. 1. Fizikai hátrányuk miatt nem tudják felvenni a jelenlegi forgalom ritmusát, akadályoznak, veszélyhelyzeteket teremtenek. 2. Többször előfordult már, hogy pl a 6-os úton éjjel majdnem belerohantam egy trabiba, varnyúba, moszkvicsba, hasonló múzeumi darabba, mert az út közepén szambázott alig pislákoló hátsó lámpával, már ha volt neki olyan. Egyszer előfordult, hogy onnan vettem észre a Trabit, hogy a sofőr cigizett, és éppen kidobta a cigit az ablakon, mert mindkét hátsó lámpája ki volt törve. Ha nem teszi, tuti belerongyolok hátulról.
Tudom, jön az a rész, hogy azoknak az embereknek is kell közlekedni, akiknek nincs pénzük normális autóra, de ez nem hat meg, a fentiek miatt. Szvsz olcsóbb, egyszerűbb, ha buszra ülnek, taxiba, vonatra, stb. Hogy a környezetszennyezésről ne is beszéljünk. Boccs, ha hosszú voltam.
Nekem nem veled van bajom hanem amit irtál! Érted? Végülis a forum arra valo hogy kifejtsük a véleményünket és ha ugyhozza vitázzunk.A mondani valom csak annyi hogy trabantos is ember és nem alsobrendü.TRabantnak is van multja, hagyománya nem?:))
Popsi: mintha nem én kezdtelek volna el fikázni téged, de télleg mindegy, nincs értelme, te nem értesz engem, én sem téged. Ha már nagyon offolunk: igen, az mx5 régi konstrukció, egészen pontosan '86-ban jött ki az első modell, éppen ezért kiforrott, megbízható konstrukció; ami az én kis dögömet illeti (mx5 NB) mindösszesen 1 éves, és imádom. De tudomásom szerint a civic sem egy koncepció-autó, van hagyománya, múltja, éppen ezért olyan jó, mint amilyen, én azt az autót is szeretem. Nem kezdem el fikázni csak azért, mert nekem más van.
Hallod a családba több iylen jó autó van mint ez összesen 6 darab( talán még jobb is). Én csak azt nem birom amikor egy ember adja az észt a magas lóról. Ő ül a mazdajába és megy elötte egy trabant és azt hiszi hogy ő más ember mert egy mazdába ül.Felsöbrendünek érzi magát és egy kicsit sem gondol bele miért ül a másik a trabiba ( öszerinte biztos azért mert hogy őt bosszantsa).Ja aza mazda se mai konsctrulcio 10-15 éve jött ki. ( nemtom pontosan)
Én lezárnám ezt a témát mert kezde unni.
nagyon OFF:
Kár bizony, a vélt vagy valós sérelmeidet, az életeddel kapcsolatos elégedetlenségedet ne nyomaszd rám lécci :-) Lehet, hogy neked nem reális, hogy ennyi idősen saját erőből ilyen autóm van (nyárra, télen mást használok), saját cégem, jó életem?
Ha változtatni akarsz, adhatok tanácsot. Persze pénzért :-D
Senki sen irigykedik arra a hulladékra. 28 évesen ilyen kocsi?? saját eröből? hááát nemtom.Ritka ...márha nem segit be apuci,(vagy bárki a családból) mer ugy már stimmel..na mind 1. Kár is vitatkozni.
jól van, nem hazudtoltad meg az elkényeztetetett fiókákról alkotott véleményem. aztán vagy elhiszem, hoyg a tied, vagy nem. na, nem vitázok veled, úgyis be van szükülve a látótered... popsi, ez nem neked szól, csak a tiedre reagáltam...(nehogy valaki félreértse)
jaja!milyen autód van? 20 éves szakadt dizel golf, az 3-szor úgy füstöl mint egy Trabant! :-)
gyere el egyszer egy trabi találkozóra, bizts jól jársz! :-)
Mégnem mert vacilál a csávo hogy mien gumi mennyen rája.Nem akarja elkapkodni.Irok ha fenn van, meg képet is csinálok.Ha érdekel beszurom majd a Trabi forumba.
Azt hagykérdezzem már meg töled mien kocsid van? ( ha ven egyátalán, mer ha nincs akkor nincs értelme vitázni veled)Te tartod el? Ne büdös szappantartózd le más autoját, biztos volt a családodba is...Nem fog eltünni, kivánok sok trabit eléd!!