A "mindenkori"-ra...amikor 1 nő/egy férfi megtetszik egy nőnek/egy férfinek, és dönt, hogy most igen/nem. Általában nem 2 vagy több emberre hajt a másik, bár ez is előfordulhat, hanem csak 1-re. Erre gondoltam.
Ennél a "választás" szónál kezdődik az én problémám. Mert ahhoz ugye több lehetőség kell. És ez ugye épp az adott esetben - témájánál fogva egy kicsit kizárt is - nemigen adatik meg.
"Biztos vagyok, voltam abban, hogy gazdagembert is lehet szeretni."
Erröl azok a huszonhányéves hölgyikék jutnak eszembe akik házasságukról egy 40 évvel idösebb férfivel (akinek tele a zsebe pénzzel) képesek komolyan állitani, hogy tökéletes házaséletet élnek és hogy imádják a férjüket. Igaz imádnak de nem a férjt... Bár lehet, hogy tévedek, de ezt valószinütlennek tartom.
Don:))) Ez olyan, mikor a bölcsész leül a gép elé. Legalább is nálunk (sajnos) még csodaszámba megy az ilyesmi.
Lajos a filozófiához melyik tudományág nincs közel? :)
Tibó ez így igaz. Hagyjuk is inkább ezt a házi istenséges dolgot. Amúgy is, jelenleg se házam, se istenségem, és még csak nem is vagyok József Attila.:)
Ezert nem mukodik igazan jol az eletben egyik sem. :o)
ON: Megyek viszem a baratnomet falni. O most a kajara bukik, mert ehes.
Oszt nyomjatok a hozzaszolast, vanitat meg meg ne bantsatok, mert...kevesebben lennenk egy ertelmes taggal. (na ha no vagy erre a bokra bukhatsz. :o))
Szoval.
Ez elegge megfoghatatlan, de nem a kozhelyesebbre gondolok.
Olvasd el megegyszer az idezetet, es erezd!
De lassunk egy masik ide vagot:
Elmeletileg van a boldogsagnak egy tokeletes lehetosege: hinni a bennunk levo lerombolhatatlanban, nem pedig torekedni ra.
Ehhez ezonban az kell, hogy immáron pontosan definiáld nekem, mit is értettél "házi istenség" alatt. Mert lehet, hogy félreértettelek. Sőt akár az is lehet, hogy egyetértünk, csak még nem derült ki. De az is lehet, hogy nem. Szóval?
Aaaaaaaaaaa.
Nem ertem a hazi istenseggel mi is a bajod?
Ha esetleg kifejtened, az jo lenne.
Egy nagyon egyszeru, es praktikus megoldas. Emberek nagy resze alkalmazza.
Erre buknak a nok! :-) Na ez csak vicc, hogy ne legyen off.
Nyissunk Filozofia Keleten, vagy keleti filo topicot? Nem mindegy monnyuk...
1 ly-vel pls.:)
Nem akartam személyeskedni, sem megbántani téged - senkit. Csak az elkeseredettség szólt belőlem, az meg a rossz tapasztalatok miatt van. Kicsit begerjedtem - negatív értelemben - a "házi istenség" kifejezésre. Kicsit szétcsúsztak a rétegeim, ez lehet a baj....:P
Nem igazan bant meg velemenyevel, hiszen nem eppen magamrol beszeltem, raadasul a hazi istenseg nem az en belsom, es nem is az isteni mivolta hangsullyozando.
..megsemmisíteni az önmaga köré vont homályt. S kiderül: nincs is házi istenség. A helyén egy 0 van. Tudod, olyan ez, mikor Óz kijön a paraván mögül...
Ezekszerint megis egyetertunk.
A romanti fontos, de csak B szint, ezert nem meghatarozo annyira, mint az ami az A szinten nyomul.
A szinten van dolog, ami 95%-os a romanti, pedig ezen 95%-nak a 87.5%-a. Lehet szamolni! ;)
Es kulonben is: mi lehet nagyobb orom, mint egy hazi istensegben hinni.
Fején találtad a szöget! Oké romantika nálam olyasmit jelent mint gyertyafényes vacsi meg rózsa stb. ami még türhetö ár terén, de fakt, hogy pénz nélkül semmi sincs!
Akkor ez most azt jelenti, hogy Rom Anti kussolhat?
Egyébként nem értünk egyet, de még szerencse, mert ha mindig mindenben egyetértenénk, még azt hinnék, hogy a másodnikkem vagy, pedig abból nekem már van épp elég :-)