Vannak is vele problemaik rendesen.
Eleg sokan feszegetik, hogy tenyleg jo-e az, hogy az USA-ban a nepesseg baromi nagy resze bortonben van (pontos szamot most nem tudom, de tobben, mint a fuj-fuj elnyomo Kinaban), es a nagyobb reszuk "victimless crime"-ok miatt (es persze a bortonok viszik a kozpenzt + a bent levok nem dolgoznak, igy aztan nem termelnek se adot, se GDP-t)
Legutoljara eppen New Mexico (gy.k. USA egyik tagallama) kormanyzoja feszegette a dolgot, hogy jo-e ez igy.
(Ja, meg persze az ACLU is ugat allandoan, mivel az USA kormanya a "war on drugs" fedonev alatt szokta nyirbalni a szabadsagjogokat, meg idonkent penzelni a neki tetszo gerillakat/kormanyokat, mert nyilvan nem arrol van szo, hogy _tenyleg_ a drogok karos hatasaitol akarjak megovni a polgarokat, csak kell valami masik urugy a "terrorizmus" mellett, ha el akarnak fogadtatni valamit, ami ellen amugy tiltakozna mindenki)
Hmmm, szoval ezzel valami olyasmit akartam mondani, hogy a marihuana-fogyasztas, sot, a 'tulzasba vitt' marihuana-fogyasztas abbol az egy okbol kifolyolag deviancia, mert azza teszik <- bunozove teszik a fuvezoket azzal, hogy torvenyben tiltjak.
Ahol ez tarsadalmilag elfogadott, ott nem okoz problemat. Jamaicaban sem tartanak merteket az emberek. Minek is tennek, milyen kart okoznak ezzel es kinek?
Belgiumot irtam nem Hollandiat!Ott ugy legalizaltak,hogy nem buntetik ha termelsz,de cofe shop nincs,es nem is irtak,hogy lesz.Aki meg akar az ugy is tud merteket tartani.
Nálunk nem fogják.
Sajnálattal mondom, de jogosan. Odaát vannak füvezdék, mint mondjuk egy kávézó, meg ilyenek, és bemennek az emberek, eltolnak egyet, dumcsiznak közben, és kimennek. Ezt úgy hívják, mértéktartás. Na, ez nálunk többségében nincs, és nem is lesz. Ezért nem lesz nálunk soha legális.
na de komolyan, az Belgium, ez meg Magyarország.
Azért van különbség. Itt még legalább pár évtizedet várni kell, amíg a nép elfogadja a marihuánát, meg tudja, mit várjon, ha legális lesz.