Mivel nem tudok ángliusul légyszi ird meg, hogy meg lehet-e nézni abc sorredben az adatbázisban levő anyagot, vagy csak ha egyesével beirogatom azokat?
Üdw!Lehet,hogy már írta,ha igen,bocs: www.plantsdatabase.com Nagyon jó oldal,több ezer nöwény leírás,kép.Angol tudás,latin néw ismerése kell,bár a fontosabb infók érthetôk angolul nem beszélôknek is.(fény-,talajigény,fagytrés,fényigény.) Képek is wannak.
Nem értek veled egyet. Szerintem a tényszerű pontos leírás és tájékoztatás sokkal fontosabb holmi fényképeknél. A fénykép az egy nagy kamu. Hobbiból fotózgatok és nem kell nagy tudás hozzá, hogy az ember még egy gagyi kertből is kifotózza azt amit érdemes. Nem kell más csak megfelelő beállás és szög, illetve pusztán azt fotózni, amit akarjuk, hogy az emberek lássanak. A nemjól sikerült dolgokat kihagyjuk. Gondolj arra, hogy ma már bármilyen vetési varjúból Playboy nyuszit lehet kreálni, akkor miért ne lehetne egy kerttel megtenni. A színszűrőkről meg már ne is beszéljünk. Ezt ma már szinte mindegyik kamerába beépítik. Ha megtalálom, majd beszúrok ide példát, hogy demonstráljam miről beszélek. Ennek segítségével a sárguló fűből is fotón üde szép zöld varázsolható. És végül hadd hozzam fel az ötletadással kapcsolatban azt a példát, hogy az építész is a megrendelő elgondolásai alapján tervez és esetleg teszi hozzá a saját ötleteit. Nem csak úgy a semmiből rittyent elő valamit. A kertépítésben is ugyanígy van ez. Nem akarok kiábrándítani senkit, de ez nem képzőművészet. Ugyanolyan szolgáltató szakipar, mint a szobafestő, kőműves stb. Emberek adnak el szolgáltatást embereknek.
Én nagyon hiányolom hogy a referenciáknál a megtervezett kertről nincsenek képek. Így nekem csak egy száraz leírás volt. Lehet, hogy nem akarják, hogy öteleteket adjanak.
Nagyon sok jó kertészeti weblap létezik és egyre több. Jómagam a http://kertepites.lap.hu oldalt szerkesztem és a saját cégünkét: http://www.greczi-kert.hu .
A kertepites.lap.hu , mint az nevéből is kiderül egy szakmai linkgyűjtemény ami folyamatosan bővül, úgyhogy minden jó linket örömmel fogadok. Van fórum is, ahová ezúton is szeretnék hozzászólókat csábítani.
Annak a kollégának, aki egy jó kerttervezői honlapot keresett: http://www.ligetkert.hu . Szerintem ez a legjobb. Rendkívül gazdag információkban.
Hol találtál valamit a pusztaszilről? Ird meg a latin nevét, akkor biztosan rá lehet találni. A magyar nevek semmitmondóak, ugyanazt a növényt az ország különböző tájain másként hívják. Zavaró az is, hogy pl. 4 növényt neveznek aranyesőnek.
A pusztaszílről szeretnék minél többet megtudni, leírásokat találtam, sajnos képet egyáltalán nem. Ha valaki tud valami címet, ahol meg tudnám tekinteni, kérem küldje el a címemre! köszi
Most frissítettem a BAMBUSZOS oldalaimat......
www.extra.hu/tuja/bamboo.html (nem tudom szebben írni).
Rengeteg bambusz fotója és rövid ismertetése.
Érdemes legalább ezt megnézni, ha többre nem futja
Vannak érdekes növényeid? Szeretnéd, ha saját vállalkozásod honlapját sok érdeklődő látogatná? A megoldás a tartalom és az áru összekapcsolása!
A FAISKOLA Magazin kertészeti érdekességekkel kapcsolatos rovatok indítására készül. Az egyes rovatok egy-egy érdekes növényt vagy technikát mutatnak majd be.
A Faiskola Magazin adja a helyet és a nézettséget, Te pedig adhatod a rovat tartalmát. Minden részletes információt átlinkelhetsz a saját oldaladra, ezért az érdeklődők át fognak kattintani Hozzád, és ez előremozdíthatja az üzleted, ismertté teheti a faiskolád.
Érdemes megbontani a feladatokat, mert így Neked sem kell a nézettségre koncentrálnod, és a FAISKOLA Magazin pedig szakszerű és érdekes ismeretekhez jut.
Várjuk a leveled! Javasolhatsz rovatcímet és témát. Szerkesszük együtt a FAISKOLÁT!