odavagyok a Libertinesért de mivel feloszlottak...nemtom a Babyshambles albuma 2006-os e de az nem annyira jön be de a DPT igen...hát igen nyílvána Kooks is beletartozika Libertines nyomvonalán elindult zenekarok csoportjába... akkor ránézek Once Again;)
John Legend Once Again albumat, ami tobbi figyelmebe ajanlva 2006ban jott ki, erdemes meghallgatni, mert Kanye West hatasa mar szinte nem erezheto. Habar energiajabol is veszit, es lagyabb dallama van.
En pedig The Roots uj albumat egyszer hallgattam meg, de mar megvan talan 4 honapja. Nem tudom, nekem eddig tetszett foleg amikor vezetek, szoktam hallgatni :))
Dirty Pretty Things nem az en vilagom, mert valahogy nekem eleg british. Egyik haverom nagyon szereti ezt az egyetlen albumukat.
Adam Green 2006os albuma Jacket Full Of Danger nekem tetszik viszont. Elkepesztoen fiatal es nagyon erett zenet csinal. Egyebkent jo, hogy mondtad. Erdemes ra figyelni, habar itt ugysem kap hangot!
Kooks nagyot robbant briteknel, de nalam annyira nem! Valahogy egyutt jut eszembe Dirty Pretty Things zenejevel :))
persze h láttam az Idlewildot.Szerintem alapmű.tényleg baromi jól bemutatja a kort és a zene az tényleg zseniális.Idlewild Blue nagy kedvencem most.Macy Gray is fantasztikus(enyhe Bessie Smith beütéssel)Egyértelműen 2006 legjobb lemezei között a helye mégha szerintem nem a legjobb filmbeli számok kerültek is lemezre. John Legend első lemezét szeretem de a másodikat még nem hallgattam meg de félek h nem lesz olyan jó.Tehetséges gyerek csak nem szabadna elmennie Kanye West irányába mert az elég tré. Hogy le ne legyen harapva a fejem beírom a Roots Game Theory című új lemezét-szokásosan magas színvonal bár nekem az előző évtizedben született lemezeik jobban bejönnek. És szerintem ott vannak a szeren még 2006ból a Dirty Pretty Things,a Kooks,és Adam Green lemezei mindenképpen.
Eszem ágában sincs kitérni (bár ízlésről vitatkozni..:), Olvass vissza, írtam, hogy GB lemezén volt jópár felejthető dolog, de azért középszerűnek semmiképp nem nevezném. A BJ érdemeit eszem ágában nincs lehúzni, csak érzékeltetni próbáltam, hogy a legtöbb együttesnek vannak gyenge pillanatai, de jobb nem ezek alapján ítélkezni róluk, ha alapvetően jók. Nem hiszem, hogy a GB tehet róla, hogy ennyire felkapták őket (véleményem szerint őket ugyanúgy meglepte a dolog), nem egy megcsinált banda, bár tény, hogy az albumon finomítottak nem is keveset a demohoz képest ami sokkal zajosabb és nyersebb volt (nem hangminőségileg).
a BJ az idei előtt 3 lemezt csinált már, mondj már egy zenekart, aminek 3 lemezből nincs egy-két gyengébb pillanata, leszel szíves? bénán térsz ki, arról van itt csak szó, hogy kurva sokat emeltek át ők is a feketéktől, feketékkel is énekeltették fel ezeket és szinte mind kivétel nélkül első rangú sláger.
Abban, hogy kúlok lettek, jelen esetben nem ők a vétkesek:) BJaxxnek meg ugyanúgy voltak igencsak felejthető pillanatai...az angolság nem ment meg mindent:)
bazz, zenei ízlésed mellett a szöveged sem kiscserkész.
So ha neked ilyenek vannak...
én nem tudok ilyen maxikewl lenni, hogy a szóval helyett csak úgy odavágok egy so-t a mondta elejére :((
különben a Gnarls Barkley kúlságnak nevezett közepességét sokkal jófejebbűl eljátszotta már a múltban a Basement Jaxx és a Gorillaz is, utóbbi persze nem véletlen.
Figyelj ocsi, aki egy niggerrel kur, az takarodjon ebbol a topikbol. Az Index foruma szerencsere meg nem Amerika, itt tiszteletben tartjuk legalabb az alapveto termeszeti torvenyeket.
1. Abszolút kedvencek (sorrend nélkül): Placebo - Meds Tool - 10 000 Days Thom Yorke - The Eraser
2. Szintén kedvencek: Pearl Jam - Pearl Jam The Raconteurs - Broken Boy Soldiers Muse - Black Holes And Revelations TV On The Radio - Return To Cookie Mountain
Woven Hand - Mosaic Juliette And The Licks - Four On The Floor Ben Harper - Both Sides Of The Gun Peaches - Impeach My Bush Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not Skin - Fake Chemical State
Amik még listára kerülhetnek:
The Mars Volta - Amputechture Eagles Of Death Metal - Death By Sexy... Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium Primal Scream - Riot City Blues
Mos Def, A Tribe Called Quest mint a hagyomanyos rap, hip-hop komolyabb kepviseloi. Mos Def mostanaban mas iranyban mozog, es ATCQ is alternative iranyt vett. Egyebkent nem rossz. En mar evek ota nem hallgattam ezeket a zeneket. Pete Rock pedig puszibaratja ATCQ band tagjainak :))
Szerintem erdekesebb a zeneje, mint a fent emlitett haverjainak. Jo, hogy elmegy a jazz es R&B fele bizonyos elemeiben, viszont idonkent unalmassa valik az albuma. Ez a nagy baja.
Saian Supa Crew altal kepviselt francia rap nem az en vilagom, ahogy a francia nyelv sem :)
Danger Mouse eppen az aki, megalkotta Jay-Z (Beyonce legkedvesebb szerelme), Gnarls Barkley (mint egyik tagja) albumait. Ok azert igazan benne vannak a mai hip-hop nation vilagaba. Ha jol tudom Gorillaz albuman is dolgozott, habar en azt nagyon nem szeretem. Es aztan Outkast tagjaival is rendszeresen egyutt dolgzik.
Lenyeg az, hogy a klasszikus hip-hop es rap igencsak letunt mar. Ez nem biztos, hogy rossz, de ha belegondolunk 50 Cent es baratai munkaiba, en hianyolom azokat a szep idoket.
Danger Mouse pedig rendszeresen dolgozik egyutt a mai kepviselokkel, de o meg az igenyesebb. Habar Gorillaz zenejere gondolva :))) Neha megbillen a velemenyem!
En nem foglalkozok ilyenekkel, mert ez egy igazi psycholgical casework :)))
Kicsit agyamra ment a pszichologia, mert holnap vizsgazok, es ingerult vagyok!
Tiltson ki, ha tud, vagy inkabb erdemleges dolgokat irjon!
Idlewild albumrol mar irtam itt egyebkent! Nekem az Outkast az elejetol kezdve egyik kedvenc. Ez az album egy igazan profi anyag. Lattad mar a filmet??
Nekem nagyon tetszik. Vegre egy olyan musical movie, amiben eletszeruek a karakterek. Es valosan adja vissza a gazdasagi valsag eveit, es a zenet is! Persze a maga muveszi modjan. Nekem jobban tetszik, mint a Chicago, de ez az en egyeni velemenyem.
En szavazok, hogy az Idlewild legjobbak kozt legyen. De csakis fekete zenek kozt!
Ugyan hogyan tudnam en osszehasonlitani egy teljesen mas, mint Justin Timberlake vagy The Strokes albumaval!!
Van nekem meg egy kedvenc: John Legend. Kivalo zenesz es fanatsztikus hangja is van. Hasznalja a hagyomanyos jazz es r&b hangokat. Egyebkent nekem eloszor kicsit erzelmes volt, de a noverem rabeszelt, hogy legalabb egyszer hallgassam meg akkor meg Get Lifted albumot. Es engednem kellett a szavanak, mert valoban super.
Most uj album is van Once Again cimmel. Ez az album melyebb hangu lett, mint az elozo, de nekem tetszik.
India Arie zenejet ismered? Traditional R&B, amit enekel. Kicsit olyan Billie Holiday vagy Sarah Vaughan hangja koszon vissza dalaiban. 2006ban uj album: Testimony.