Keresés

Részletes keresés

mégjobb Creative Commons License 2000.12.15 0 0 34
Kialakult bennem és családom tagjaiban egy feltételes reflex. Ha a reklámra utaló bármilyen képi, vagy hangos információ jut el hozzánk, azonnal elkapcsolunk arról a csatornáról. Így általában nem tudjuk, mit reklámoznak, mit ne vegyünk. Sokmindent megvennénk, akár reklámozzák, akár nem, de nincsen rá pénzünk. A társadalom zömének talán ez a legfőbb baja.
Előzmény: recece (32)
Kisgazda Creative Commons License 2000.12.15 0 0 33
OK
recece Creative Commons License 2000.12.15 0 0 32
Egy régi jó ismerőssel mindig kellemes a találkozás. Én is majd elolvadok az örömtől :)))
Ez a bojkott nagyon is időszerű. Része annak a folyamatnak, ami elindult Seattle-ben, folytatódott Prágában és legutoljára Nizzában. Nézzetek körül! A "fejlett" Nyugatnak már nagyon tele van a hócipője a globalizációval. Miért kellene nekünk tűrnünk, hogy mocsokkal árasszák el a képernyőt és hazugságokkal mossák az emberek agyát, azért mert - mondjuk így - a világban valahol valakik felolvaszták a nemzetek gazdaságát és vele együtt a tudatát is.
Sajnos, a zöm összes szórakozási igényét kielégítí a tv, az igénytelen mocsok. Ezt a réteget célozzák meg a multik is a reklámjaikkal. Láttál Te a tv2-ben egy reklámot arról, hogy vásárolj magyar árút? Pedig ez lenne mindannyiunk érdeke.
Előzmény: banya (23)
MGperY Creative Commons License 2000.12.15 0 0 31
"Rémecskék kicsiny boltja, pokémon). Elsődleges céljuk a globalizáció népszerűsítése, kritika nélküli elfogadtatása, a világ pénzhatalmi rendszerének és annak
érdekeit képviselő politikai erők szolgálata, a nemzetek feletti – gyarmatosító – világhatalom megteremtése. "

szerintem meg nem.
1:1.
szar műsorok, de hogy aglobalizációt népszerúsítenék azt kétlem.
ráadásul mi szart kel a globalizáción népszerűsíteni ? jön az magától.

psimon Creative Commons License 2000.12.14 0 0 30
statisztikák szerint minél alacsonyabb valakinek az iskolai végzettsége, annál többet néz tévét.

az én ismeretségi körömben - középosztály alsó/középső része - meg végzettségtől függetlenül is ritkán néznek. Ha nem tudunk este magunkkal mit kezdeni, akkor lemegyünk a pinyóba borni, amúgy meg járunk kondiba, szaunába, vacsorázni, megyünk esti terepezésre, néha vadászatra, bármelyik jobb program, mint a képcső-feeling... (szegény városiak...)
(vagy ha az kell, akkor már inkább a net)

Előzmény: Derek (27)
Szittya Creative Commons License 2000.12.14 0 0 29
Még egy bojkottfelhívás: Ne hagyjuk magunkat magyar naranccsal etetni!
excedrin2 Creative Commons License 2000.12.14 0 0 28
"A Polgárok Érdekszövetsége (Brindza András), a Nemzeti Erők Mozgalma (Kassa György),
és a Sajtólevelezők Klubja (Szentesi Emil) egy nagyszerű ötlettől vezéreltetve BOJKOTTFELHÍVÁS -sal fordulunk a magyar nép jövőjéért aggódó és felelősséget vállaló állampolgárok és társadalmi szervezetek felé. "

Szeretem a bridzát, (magyarul juhtúró), körözöttnek is. Meg a kassai sonkát is... vagy az prágai? A sajtlevelezők klubjából meg a sajtot szeretem. Sonka, sajt, juhtúró, mi a túró kell még? Örülnék, ha a felhívást közreadók között lenne Tokaji Manó és Kenyeres pajtás is. No és hol van Csurka Pista (vagyis csirke) és Lovas (közlekedés). De félre a tréfával, máris rettegnek a multik, hogy vész a zsozsó. Nagyon seKÉJes ötlet.

Excedrin (ha túlzabáltuk magunkat)

Derek Creative Commons License 2000.12.14 0 0 27
"igen, a genyatévéket csak a hirdetőkön keresztül lehet megszopatni. nem bírják megérteni, hogy az a primitív réteg,
akiket a műsoraikkal jórészt megcéloznak, képtelen bármit is vásárolni, ergo, tömik őket műsorokkal"

Egy nagy turost. lehet ,hogy primitivek(szerinted), de en odahaza jopar eleg penzes faszingert ismerek akinek a felesege,mig apuci a penzt csinalja, mint vasarloero ezeken a sorozatokon log minden delutan.

Előzmény: psimon (24)
psimon Creative Commons License 2000.12.14 0 0 26
bocsánat, javítok:
...ergo, HiábA tömik őket műsorokkal...
ToJo Creative Commons License 2000.12.14 0 0 25
Te nagyonhülye. Mit gondolsz, hogy nézzem egyszerre az összes műsort? Javaslom, közöld a vállalatok nevét fizetett hirdetésben.
Előzmény: recece (-)
psimon Creative Commons License 2000.12.14 0 0 24
igen, a genyatévéket csak a hirdetőkön keresztül lehet megszopatni. nem bírják megérteni, hogy az a primitív réteg, akiket a műsoraikkal jórészt megcéloznak, képtelen bármit is vásárolni, ergo, tömik őket műsorokkal. (najó, lehet, hogy tix mosóporra telik még...)
azt viszont elérték, hogy még híradót is csak ca. három-négy naponta nézünk - akkor is általában csak a főcímeket...
Előzmény: recece (-)
banya Creative Commons License 2000.12.14 0 0 23
Jesszusom! Egy kísértet a múltból!

recece, te még itt vagy?????? Már reméltem, hogy örökre eltűntél...

Amúgy a bojkott felhívás egy nagy marhaság! Néhány érvet már elmondtak itt alant...

Jujube Creative Commons License 2000.12.14 0 0 22
Én például nem veszek intimbetétet. Le a tévével!
Tiborcsik Creative Commons License 2000.12.14 0 0 21
Kedves recece, vagy mások!
Ha lehetne egy listát, mik azok az áruk?
Bár én lassan már minden vásárlást bojkottálok. Így megeshet, hogy (akarva-akaratlan)betartom (betartjuk) a felhívásotokat.
:((((
Ariel Creative Commons License 2000.12.14 0 0 20
derek!

nem. nem a bojkott intezmenye 70-es evekbeli, hanem a korites...amolyan antikapitalista maszlag, amin akkor is mindenki rohogott, de teljesen megszokott volt. a banan es tarsai pedig a kapitalizmus betegsegeivel "gyuruzott" be..ha nem tudtad volna :DD

Előzmény: Derek (17)
ben de kinn is Creative Commons License 2000.12.14 0 0 19
Tudod ez ugy van akkor erdemes neki itt dolgoztatni ha a leheto legkevesebb berert kap olyan szakkepzettsegu munkaerot amivel mukodtetni tudja a bizniszet.

Gondoltam, hogy a multi tőke más elveken működik mint a Máltai Szeretetszolgálat :-)
Az alkuban tényleg döntő szerepe lehetne az erős szakszervezeteknek. De azt is tudom, hogy egy multi terjeszkedési stratégiájában előkellő helyen szerepelt a magyar munkaerő ama tulajdonsága, hogy szervezetlen. A magyar kormány(okk)al könnyebb volt megállapodni, márpedig az árnyékszakszervezetek mindig a kormányok bábjai voltak.
Az is igaz, hogy ha másképp álltak volna a dolgok, nem települtek volna ide azok akik itt vannak. Még arra is fel kell készülnünk, hogy idővel, ha a helyzet fokozódik, kicsit keletebbre vonul jó pár ma még nálunk termelő külföldi cég. A jó kis adókedvezményes időszak is lejár lassan...
(bocs, átmentem offtopicba)

Előzmény: Derek (14)
naiv Creative Commons License 2000.12.14 0 0 18
1. Az RTL én is támogatnám, annyira gennyes és primitív.
2. A TV-2 1 gr.-al jobb.
3. A Nap TV pedig dacára teljes szoclib elkötelezettségének, mégis felvonultat bizonyos erényeket, ugyanis ott az össztűzben, kinnpadon a teljes hazai politikai paletta kifejtheti véleményét balról jobbra és vssza. Mindamellett a nézettség érdekében a "pallérozott" elméjű riportergárda (Forró, Blikk, Népszavaszemüveg, Kékkútiiluska? Verebes stb.) vállalja a megmérettetést, ami bizony elég sűrün jelenti azt, hogy a konzervatív oldal foximaxi tudományukat elegánsan lebőgeti.
Mindamellett az ATV komoly közszolgálati funkciókat ellát, kifejezetten hasznos a magyar történelmet - kultúrát népszerüsítő Milleniumi vetélkedő sorozatuk, szinházi előadások mennek, magyartáncok - több mnt az m1-m2-őn.Feró kocsmája is villant fel néha más hangokat, a volt rockzenekarvezető riporter riportjai (neve nem ugrik be) is visznek színt és egy két csillogóbb buborékot a két kereskedelmi TV lidércfényes posványába.

Ja kérem a kultúrának ára van, egy kis szoclib nyalizás, és már lehet is.

Derek Creative Commons License 2000.12.14 0 0 17
"es olyan 70-es evek cocializmus szaga
(aporodott) van ennek a baromsagnak. "
Hat en nemigen emlekszem ra ,hogy akkoriban bojkottfelhivasok repkedtek volna, ha egy coca cola szallitmany,vagy banan erkezett a kozertbe. Vagy Reininghaus sor.
Egyszeruen nemigen volt. Aztan lett es a kutyat sem erdekelte tobbe. Inkabb az,hogy mire lett, addigra penze nem volt.
Előzmény: Ariel (16)
Ariel Creative Commons License 2000.12.14 0 0 16
meg 1-2 hivoszo hianyzik a bojkotbol (burzsoa, kizsakmanyolo, stb) es olyan 70-es evek cocializmus szaga (aporodott) van ennek a baromsagnak.
az elvtarsak (mas koponyegben) meg a spejzban bujkalnak? :DDD

Szittya Creative Commons License 2000.12.14 0 0 15
Brindza András, Kassa György és Szentesi Emil vajon mire számítanak nagyvonalú ötletük nyomán? Csak nem arra, hogy népfelkelés söpri el a reklámokat Magyarországon?
Nem saját és szervezeteik karaktersorvadásának következtében álltak-e elő gyermeteg ötletükkel, amivel a belterjes elkorcsosulás elszórt magvait locsolgatják és beteges eszméikkel, a krisztusi értékrend hamiskás megidézésével szeretnének híveket nyerni?
Pártoktól független televízió létrehozásához nem ily primitív vízió alapján szervezett mozgalomra volna szükség, hanem jogkövető magatartásra kellene buzdítani a végrehajtó hatalmat, ki kellene kényszeríteni közszolgálati televíziók esetében a médiatörvény szellemével is összeegyeztethető irányítási-felügyeleti rendszer alkalmazását a jelenlegi csonkolt változat helyett.
Derek Creative Commons License 2000.12.14 0 0 14
"A globalizációval meg csak egy bajom van: a jövedelmek terén enyhén szólva van némi elmaradásunk (még a nálunk
tevékenykedő multi cégek esetében is)."

Meg a GDP-ben is es a termelekenysegben is. Nameg talan nem kellett volna ellehetetleniteni a kormanyoknak a szakszervezeteket MO-on. A multi csak akkor fog tobbet adni ha kikenyszeritik belole. Tudod ez ugy van akkor erdemes neki itt dolgoztatni ha a leheto legkevesebb berert kap olyan szakkepzettsegu munkaerot amivel mukodtetni tudja a bizniszet.
Vagyis van egy tol- ig a minimum az amiert meg kap ilyen munkaerot , a maximum az amiert meg megeri neki ezt a munkaerot alkalmazni. A harc arrol szol,hogy a berek hol alljanak be ezen a tol ig hataron belul.

Előzmény: ben de kinn is (12)
kalendula Creative Commons License 2000.12.14 0 0 13
Sajnállak, ha csak ez a bajod vele.
Előzmény: Törölt nick (10)
ben de kinn is Creative Commons License 2000.12.14 0 0 12
A globalizációval meg csak egy bajom van: a jövedelmek terén enyhén szólva van némi elmaradásunk (még a nálunk tevékenykedő multi cégek esetében is).
ben de kinn is Creative Commons License 2000.12.14 0 0 11
(még egy jó kis reklámos, marketinges, fogyasztói társadalmas topic :-))

Kb. 8 éve fejlesztettem ki egy saját ideológiát: amelyik cég/termék reklámját sokat/sokszor/sok helyen látom, az sokat költ reklámra és mivel én (általában a vásárló) „tartja” el a céget, ezt nekem kell megfizetni. A terméket kívánom megvásárolni, minél kedvezőbb áron, nem a méregdrága reklámköltségekkel növelt áron. És főleg nem akkor, mikor ők akarják! (akció, csak most, korlátozott számban, ha most ... akkor stb.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az olcsó/nem reklámozott dolgok mindig megérik a pénzüket. Mellesleg hajlamos vagyok magasabb minőségű, tartósabb, így drágább dolgokat vásárolni. A tájékozódásban viszont a reklámnak semmi szerepe nincs. (persze majd beírhatja valaki, hogy a hipotalamuszomba már rég bevésték a kívánt imagót, csak egy „akció” kell, egy reklámkampány, hogy beinduljon és lefusson bennem a program :-))

Azóta nem feltétlenül bojkottálom az agyonreklámozott termékeket, de nálam mindenképp erős hendikeppel indulnak a harcba (szerencsére van választék). Különben is az az érzésem támad néha, hogy olyan kevés jó tulajdonsággal rendelkeznek, vagy olyan aránytalanul magas áron kerülnek forgalomba, hogy ezt csak kőkemény „rádumálással” tudják elsütni a tisztelt vevőnek. Különben is gyakran fölösleges, vagy egészségtelen cuccokat reklámoznak. Ki venne cukrozott vizet, égetett krumplifóliát, agyonfűszerezett húsdarálékot, mogyoró ízű tömény cukrot stb., ha nem állna mögötte egy mindenre elszánt hazudógépezet?

Ami a reklámot, tágabb értelemben a marketinget illeti, mindig a piac megdolgozása jut eszembe. Én viszont nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy egy simaarcú menedzser, egy íróasztal mögül távirányítson mint egy agyatlan barmot. Az ismertetést, a tájékoztatást elfogadom, sőt igénylem, de sajnos a reklám nem erről szól, hanem inkább a ködösítés, a félrevezetés a célja. Akkor amikor nem egyenesen a hazugság.

A mosóporos tévékről nem beszélek, hiszen jó ideje nem követem figyelemmel ténykedésüket, így azt sem tudom, mikor mit reklámoznak. :-)

Derek Creative Commons License 2000.12.14 0 0 9
"Hát nem tudom, hogy Amerikában mennyire lehet fogni ezeket az adókat, hogy meg tudod állapítani a hirdetések
azonosságát, vagy különbözőségét. "

Lehet nezni 4 magyar adot egyenesben es konzervben is az interneten, de nem szoktam nezni, viszont minden nyaron otthon vagyok 6 hetet es lattam TV-t.
Hat sok sikert a boycotthoz, mondom MO egy szabad orszag mindenki az ellen tiltakozik ami ellen akar es ugy hulye ahogy akar, bizonyara nagyon okos dolog boycottalni pl a Colgate fogkremet, jo reklam a fogorvosoknak.

Előzmény: recece (7)
wizes Creative Commons License 2000.12.14 0 0 8
Repcecsere!
Holnap azzal gyüssz, ne is nézzük?
Holnapután dobjuk ki a TV-t rádigót?
Azután felejcsükel hogy, élünk?
...
?
Fantasztikuss!
Előzmény: recece (7)
recece Creative Commons License 2000.12.14 0 0 7
Hát nem tudom, hogy Amerikában mennyire lehet fogni ezeket az adókat, hogy meg tudod állapítani a hirdetések azonosságát, vagy különbözőségét.
Biztosíthatlak, hogy vannak speciális hirdetési trendek. Figyeld meg pl. a Napkelte, vagy az rtlklub reggeli hirdetéseit.
Másrészt: a bojkottfelhívás konkrét adók hirdetéseire vonatkozik. Ha nem jön be a reklámkampányra fordított pénz, a multi majd elgondolkodik, hogy hordja-e lukas hordóba a vizet.
Előzmény: Derek (0)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.14 0 0 6
Igen, ez nem rossz ötlet, talán KÉJ még be is vezetné... :)))
Előzmény: kalendula (4)
recece Creative Commons License 2000.12.14 0 0 5
A teljes szövegitt
található.
kalendula Creative Commons License 2000.12.14 0 0 4
Ja, épp valamelyik nap néztem, egyszerre mindenütt reklámblokk volt, és mindenütt ugyanazok a reklámok mentek. Miért van az, hogy mindig az "eszközök" bánják meg, ha az emberek rosszul használják őket? Dobdja ki a számítógépét mindenki és még véletlen se csatlakozzon a világhálóra, mocskos globalista jószág az. Ez.
Előzmény: Derek (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!