Keresés

Részletes keresés

Chino-San Creative Commons License 2000.11.14 0 0 23
És a könnyűt mér' tolerálnád?

Chino/ebben.nem.toleráns

Előzmény: Eazy (21)
chicken Creative Commons License 2000.11.14 0 0 22
:)

Előzmény: Eazy (21)
Eazy Creative Commons License 2000.11.14 0 0 21

Könnyűt tolerálni,

Keményet tiltani !!!

Ez a megoldás a drog-halálok ellen.

doodoo Creative Commons License 2000.11.14 0 0 20
Szia Hrrrrrr!

"Azért morcoskodom a tagokra mert HATÁROZOTTAN KI KELLENE ÁLLNIUK A DROGOK ELLEN"

Kérlek bízz meg a tagokban, hogy eldönthessék, mi a saját véleményük. Persze lehet tippeket adni, de a fenti kijelentés nem ebbe a kategóriába tartozik.

...

Az általad említett esetek (túladagolás) nem csak úgy "drogoktól", hanem herointól következtek be. Ez az az anyag, amely erős fizikai függést okoz, és ha már kialakul a függés, akkor igenis gyógykezelésre szorul az illető (már ha beleegyezik). Ha nem uralja a testét, halálos veszély fenyegeti (a durva elvonási tünetek szervi elégtelenségekhez vezethetnek), akkor a törvény alapján az egészségügy segít neki. Ha TB-t fizet (vagy ő, vagy valaki más), akkor pedig ingyen jogosult erre a segítségre.
Ez van most. Lehet különbséget tenni, de milyen alapon ne kapjon segítséget egy fiatal, szerencsés esetben még 40 évet dolgozni tudó ember?

...

Mindenkinek szüksége van valamire a szórakozáshoz ("jól-érzéshez"). Szinte természetes folyamat, hogy "egyedül" unatkozunk. Hogy ki mihez "nyúl", az egyéni elbírálás, és senkinek semmi joga kritizálni más módszereit, egész addig, amíg ez a szórakozás nem korlátozza be jelentős mértékben más szabadságát.

A drogok jelentős részében (radikálisan nézve mindegyiknél) az egyén önmagát befolyásolja - szórakoztatja, gondolkoztatja (ami egyfajta szórakozás). A tevékenységek jelentős részénél pedig "természetes drogokat" - adrenalin, dopamin, szerotonin, ATP, stb. - szabadít fel önmagában - még ha nem is tud róla.

Mivel senki nem tudja megmondani igazán a végső miértet cselekedetére, felesleges is azt egy bizonyos mélység után boncolgatni. Ehhez még talán azt teszem hozzá, hogy amíg saját szemünkben van piszok, érdemes előbb azt kiszedni, mielőtt más szemműtétéhez kezdünk hozzá.

Előzmény: Hrrrrrr (10)
rettegen Creative Commons License 2000.11.13 0 0 19
...ebből kettö nekem már megvan!!!!!!!!!:o))
na melyik kettő?!?!?!
Előzmény: Kham (18)
Kham Creative Commons License 2000.11.13 0 0 18
Mondjuk ha nem kellene dolgozni, és el kellene szívni egy spanglit naponta, plussz még egy kis költőpénzt is kapnék akkor én szívesen lennék függő:)
Előzmény: Hrrrrrr (14)
Hrrrrrr Creative Commons License 2000.11.13 0 0 17
Nem élnek olyan sokáig, hogy sok drogot kelljen nekik venni!
Az állam is könnyedén elő tudja állítani a kábítószert.
Előzmény: Kham (15)
Ódri Creative Commons License 2000.11.13 0 0 16
Szerintem senki sem normális, aki drogozik.
Csak sajnálni tudok mindenkit, akinek egy kicsit köze van hozzá, azt meg pláne, aki támogatja.
Nekem nincs szükségem semmi ilyesmire ahhoz, hogy jól érezzem magam.
Kham Creative Commons License 2000.11.13 0 0 15
De ha bezárjuk a drogkereskedőket akkor honnan veszünk drogot a drogosoknak életük végéig?:) És mit csinálunk a szipusok indiángyerekekkel?
Előzmény: Hrrrrrr (14)
Hrrrrrr Creative Commons License 2000.11.13 0 0 14
Tag vagyok és megkezdtem a harcot!
:-)
Lenne is megoldási javaslatom.
Minden drogkereskedőt életfogytiglani börtönre kellene ítélni. A drogfogyasztókat pedig segíteni abban, hogy esetleg leszokjanak, vagy ha nem tudnak, vagy akarnak leszokni akkor államilag kellene őket ellátni anyaggal egészen haláluk napjáig.
Azt hiszem ezt a javaslatot érdemes még finomítani!
Előzmény: Vanek (12)
Hrrrrrr Creative Commons License 2000.11.13 0 0 13
Kedves Vanek!

Pontosan mit értesz azon, hogy a " drogok "jogi státuszát" "
Csak az Interneten próbálkoztam és természetesen sikertelenül.
Természetesen sohasem hittem, hogy csak nekem van igazam, vagy hogy esetleg mindig igazam van.
A tények: meghalt három fiatal nő kábítószer túladagolás miatt!
Remélem ezek elég ténynek tűnő tények!
De legyen vitázok!
Én úgy gondolom, hogy a drog káros és felettéb buta dolog használni, mivel állítólag nehéz róla leszokni!
Mi a Ti véleményetek?

Előzmény: Vanek (11)
Vanek Creative Commons License 2000.11.13 0 0 12
Azért morcoskodom a tagokra mert HATÁROZOTTAN KI KELLENE ÁLLNIUK A DROGOK ELLEN. Ennek természetesen semmi jele sincs és azt hiszem nem is lesz.

Te is tag vagy!
Mellesleg biztos lehetsz benne, hogy sokakat érdekel a téma (ld sok drogos topic) és rendszerint pont azért vetik fel, hogy valami megoldásszerűséget keressenek.
Csakhogy többféle egymásnak ellentmondó megoldási javaslat van egészen más megközelítésből és az ilyen topikok rendszerint abba fulladnak bele, hogy valaki(k) azt hiszi, hogy csak neki lehet igaza a többi meg bármit mondhat. Jobb esetben elsüllyed a topic, rossz esetben acsarkodás folyik. Pedig minden álláspontban lehetnek jó és rossz elemek. Kompromisszumot kell keresni és találni! De ehhez türelem kell és értelmes vita :-))

Üdv: Vanek

Előzmény: Hrrrrrr (10)
Vanek Creative Commons License 2000.11.13 0 0 11
nem igazán szeretnék vitatkozni azzal aki drogpárti (hisz általában azért drogpárti, mert használja),

1. Kit nevezel drogpártinak? A drogost? Vagy aki változtatná a drogok "jogi státuszát"?

mivel őket lehetetlen!!! meggyőzni az ész erejével

2. Próbáltad? Hányszor?
3. Milyen ész? A te eszed? Biztos, hogy neked van igazad? Biztos, hogy teljesen igazad van? Biztos, hogy csak neked van igazad?

Hátha van köztük olyan akit a TÉNYEK más belátásra bírnak, de ezt is erősen kétlem, sajnos

4. Milyen tények? Mire vonatkozó (milyen szempontból milyen célra válogatott) tények. Biztos, hogy az összes tényt ismered? Biztos, hogy tények azok, amiket ténynek hiszel?

Ha bármelyik kérdésemre is nem a válaszod, akkor már nem jelentheted ki, hogy biztosan nálad van az igazság. És meglepődnék, ha volna olyan ember a világon, aki mindezekben biztos lehet. Már csak azért is, mert nem vagyunk egyformák.

De ha csak kétled hogy vannak ilyenek és nem tudod akkor már talán érdemes megpróbálni...
Érdemes megpróbálni valódi vitába kezdeni és nem csak egyoldalú kijelentéseket tenni!

üdv: Vanek

Előzmény: Hrrrrrr (7)
Hrrrrrr Creative Commons License 2000.11.13 0 0 10
Kedves Alexandrosz!

Te is tökéletesen jól látod. Valóban a drogosokhoz fordultam a mondandóm elején és valóban zsörtölődtem a T.asztalosok lustasága és nem is tudom, hogy jellemezzem tulajdonsága miatt. Azért morcoskodom a tagokra mert HATÁROZOTTAN KI KELLENE ÁLLNIUK A DROGOK ELLEN. Ennek természetesen semmi jele sincs és azt hiszem nem is lesz. Hisz a fenemód felkapott szabadság nevében mindenki úgy öli meg magát ahogy akarja.
:-(((
Most talán még tenni lehetne valamit! (bár szerintem már késő)
Megoldás pedig azt hiszem, hogy nincs!
:-(((((((((

Előzmény: alexandrosz (5)
Vanek Creative Commons License 2000.11.13 0 0 9
zsombi!

1. A hozzászólásom alexandrosz felvetésére, illetve a Hrrrrr által adott válaszra vonatkozott, mondjuk úgy, hogy ügyrendi jellegű, némiképp békítő szándékú hozzászólás volt, és abszolút nem jelent meg benne a véleményem a témáról, mivel nem az volt a célom.
2. Sajnos az általad használt azonban Hrrrrr mellé kell állni minden JÓZANul gondolkodónak kifejezés arra enged következtetni, hogy te sem igazán akarsz ellenvéleményt hallani, csak olyat vársz a topicba, aki egyetért a topicnyitó alapgondolatával.
Erre pedig ismét csak azt tudom kihangsúlyozni (a témáról alkotott véleményemtől függetlenül) hogy ez a téma elég bonyolult, szerteágazó és túl sok szempontból értékelhető, megközelíthető ahhoz, hogy egyszerűen "fehér-fekete" véleményt lehessen mondani róla, és ezt többekközt a témáról indított nagyszámú topik és hozzászólás is bizonyítja.
Egy vitát (erről is szól a tasztal), nem szabad úgy indítani, hogy kijelented, érdekel a mások véleménye is, de aki a tiedtől eltérőt mond, az nem józanul gondolkodó véglény...
Lehet, hogy igazad van, lehet, hogy nincs. Lehet, hogy a te szempontodból/szempontjaidból igazad van, más szempontokból pedig nem. A szempontok súlyozása is egyénfüggő.
A vita lényege, hogy mindenki szabadon elmondhassa a véleményét, a saját szempontjait, próbálja meggyőzni a másikat (vagy saját magát) és közben tanul, formálódik a saját véleménye, hozzáállása is.
Mindannyian mások vagyunk, mások a gondolataink, ezt jó megosztani egymással, vitatkozni, egyetérteni - ellenkezni, mindenki szabadon és névtelenül elmondhatja a véleményét, csupán egy dologtól kell óvakodni: nem szabad a másikat sértegetni, és eleve elítélő jelzőkkel illetni, mert akkor abból nem vita lesz, hanem veszekedés.
Szóval kicsit több rugalmasságot, nyugalmat.
És sok sikert a topikhoz

Előzmény: zsombi (6)
X polgártárs Creative Commons License 2000.11.13 0 0 8
ez most tulképp mi? azon kívül, h a hírt mindenki ismeri.
Előzmény: Hrrrrrr (-)
Hrrrrrr Creative Commons License 2000.11.13 0 0 7
Kedves Vanek!

Tökéletesen igazad van! Ez tényleg kizár minden vitát, de én (azt hiszem) nem igazán szeretnék vitatkozni azzal aki drogpárti (hisz általában azért drogpárti, mert használja), mivel őket lehetetlen!!! meggyőzni az ész erejével! (ezt is csak így gondolom) Hátha van köztük olyan akit a TÉNYEK más belátásra bírnak, de ezt is erősen kétlem, sajnos.
:-(

Előzmény: Vanek (4)
zsombi Creative Commons License 2000.11.13 0 0 6
Tisztelt Vanek úr!
Általánosságban igazad lehet, ebben a konkrét esetben azonban Hrrrrr mellé kell állni minden JÓZANul gondolkodónak, ugyanis a suicid hajlamúaktól eltekintve, senki sem lehet drogpárti már ezen a szinten.

Főleg, hogy a nemrég kórházban meghalt lány a közelmúlt 3. áldozata volt. (Ő és barátnője a MÁV korház WC-ben, egy 27 éves lány pedig egy VIII. kerületi gyorsétterem klotyójában szúrta(?) be a frankót.)

alexandrosz Creative Commons License 2000.11.13 0 0 5
Kedves Hrrrrrr!

Létezik valahol egy tasztalos etikett, a nyitott topicokról, a viselkedésről, stb. Ettől függetlenül te annyi topicot nyitsz, amennyit csak akarsz. Hogy ez a téma meddig marad fenn, azt nem tudom. Az is igaz, hogy engem a legkevésbé sem érint. Biztosan ezért viselkedem így, ez sajnos nem azt jelenti, hogy a drogról nem kell beszélni. Ha nem haragszol, akkor elmondom, hogy igazából a bevezető hozzászólásod váltott ki belőlem egy kis cinizmust. Véleményem szerint nem így kell nyomatékot adni mondanivalód fontosságának. Mert kihez is intézted kezdő soraidat? A drogosokhoz, vagy a lusta, állandóan ökörködö törzsasztalos társasághoz? Úgy gondolom, az előbbieket szólítottad meg, választ mégis inkább az utóbbiaktól vársz/várhatsz. Biztosan nagyon felkavartak a történtek, de pont ez az a téma, amiről - SZVSZ - nyugodtan és tényszerűen kell társalogni. Persze nem velem, mert engem - elítélhető módon - nem érdekel, én nem élek vele és nem sokat tudok az egészről...

Sok szerencsét a témával és a megoldásokkal kapcsolatosan!

üdv.:

'xandrosz

Előzmény: Hrrrrrr (3)
Vanek Creative Commons License 2000.11.13 0 0 4
Naná, hogy nem baj, hogy új topicot nyitsz a már sokszor kivesézett témáról, mindig vannak újak, új véleményekkel, új szempontokkal, nem is lenne jó, ha egy-egy téma nem merülne fel újra és újra kicsit más formában.

Viszont ezzel a kijelentéseddel: hogy nem akartam bemenni valamilyen ostoba drogpárti véglény által nyitott topicba, hisz ott már megmerevedett álláspontok vannak

az én értékelésem szerint azt állítottad, hogy aki a tiedtől eltérő véleményen van, az egy osoba véglény, ami egyszerűen sértő, eleve elítélő, és gyakorlatilag kapásból kizár minden értelmes vitát. Szóval így nem szabadna...

Előzmény: Hrrrrrr (3)
Hrrrrrr Creative Commons License 2000.11.13 0 0 3
Kedves Alexandrosz!

Természetesen tudom, hogy a kereső használata nem káros, de néha nem is előnyös. Kevés olyan témát találsz amiben nincs legalább ennyi topic nyitva és mégis nyílnak új topicok is! Vajon miért? Hülyék azok akik nyitják?
Ki tudja?
A lényeg az, hogy nem akartam bemenni valamilyen ostoba drogpárti véglény által nyitott topicba, hisz ott már megmerevedett álláspontok vannak és rengeteg ember nem megy oda valamilyen régebbi sérelem miatt. (persze ismerve a T. asztal színvonalának tendenciáit a fajsúlyosabb témák nem örvendenek túlzott népszerűségnek)
MOST meghalt két ember a lehető legértelmetlenebbül!!!
Talán annyit megérdemelnek, hogy legalább 10 percig lehetősége legyen olvasnia róluk valamelyik "rohanó" törzsasztalos emberkének. Persze tudom, hogy ez a topic kő jelleggel fog eltűnni a mélybe, de talán a Te véleményedet (aki gondolom elolvasta a hozzászólást) is formálta egy kicsit. És akkor már megérte a ráfordított öt percet!
Ui.: Ha valamilyen téma ismét aktuális lesz nyitni fogok neki új topicot a már meglévő topicok számától függetlenül!

Előzmény: alexandrosz (1)
rokko_ Creative Commons License 2000.11.13 0 0 2
A szülőkkel valóban szar lehet szembenézni, és közölni velük, hogy mi is van, de ettől még nem fogom sajnálni azt, aki a saját felelőtlensége miatt meghal.
Senkinek sem kötelező drogozni...
Aki hülye, haljon meg, és megértem, hogy a hozzátartozókat, barátokat megviseli, de tőlem senki ne várja, hogy sajnálkozzak miattuk.
Nem fogok.
Az akaraterőt többre becsülöm, ha már ott tart, ahol tart.

rokko_

alexandrosz Creative Commons License 2000.11.13 0 0 1
...és mielőtt hülye nullázónak nevezel, adok egy, a teljesség igénye nélküli listát a drogról szóló topicokról...

) Drogpolitika - hírek, vélemények pellea ganjaboy 32 2000.11.12 15:05
(Törzsasztal) DROG Veritas ObudaFan_d 5 2000.10.28 21:19
(Törzsasztal) Miért kell drogpártinak lenni? intoto db 375 2000.10.17 02:20
(Törzsasztal) Drogellenes kampányok - van értelmük? hkr CoolWitch 20 2000.10.17 00:30
(Törzsasztal) Drog vagy alkohol? zsoltu hellerup 260 2000.08.09 17:22
(Törzsasztal) Tolerancia <-> drogfüggőség SundanceKid originalqszi 32 2000.08.05 21:29
(Törzsasztal) Drogszűrés a honvdségnél. Fickmann blackhole 21 2000.05.29 04:26
(Törzsasztal) Orbán & a drogtörvény hanna zizzencs 56 2000.05.25 17:22
(Törzsasztal) IeSM Elrettentő drogreklámjai -hatékony? baroka speedman 17 2000.03.08 20:08
(Törzsasztal) Drogfüggőség Fles davidovits 47 2000.02.02 19:21
(Törzsasztal) Drogok Keyser Vacskamati 56 1999.11.29 19:28
(Törzsasztal) Amit tudni kéne a drog vipe-ról... cone cone 5 1999.10.12 17:29
(Törzsasztal) Drogsegély!

"A kereső használata nem káros az egészségre."

alexandrosz Creative Commons License 2000.11.13 0 0 0
Ez a topic nem a 0., de lehet, hogy 0:o)))
Hrrrrrr Creative Commons License 2000.11.13 0 0 topiknyitó
Mostanában két fiatal nő is meghalt túladagolás miatt és a harmadik életveszélyben van!!!
:-(((((
Kedves drogpárti pupákok! Ti hogyan mondanátok el a halottak anyjának, apjának, testvéreinek stb., hogy tök jó a drog, csak a gyerekük egy kicsit ügyetlen volt????
Vagy tételezzük fel, hogy neked is még lehet gyereked, vagy már van is (mivel állítólag öreg drogos nincs) és tételezzük fel, hogy megéled amíg 20 éves lesz. Majd egy szép napon a rendőrség kopogtat, hogy sajnos a gyereked meghalt a drog miatt!
Persze gyanítom, hogy ez Veled nem történhet meg, hisz Te ki tudsz lépni az egészből ha akarsz csak pont most nem akarod abbahagyni stb...
Sajnállak titeket!!!
(persze lehet, hogy Ti is sajnáltok engem, hogy nekem milyen szar, mert bonyolultabb örömet szerezni magamnak, hisz nekem nem csak annyi a dolgom, hogy rágyújtsak vagy belőjem magam, hanem nekem beszélgetnem kell stb. Ez biza tényleg nagyon macerás, meg ehhez gondolkodni is kell és ez tényleg nem Nektek való!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!