A mai meccs arról (is) szólt, hogy kedden és csütörtökön is játszani fogunk, arra próbált pihentetni a mester, de óriási volt a különbség a kezdő és a pad között, ez kicsit aggaszt. Ez még jobban ki fog jönni nemzetköziben. Remélem ezt Norbi beállása majd javítja :)
Elég gyenge teljesítményt hoztunk. A légiósok hozták ami elvárható de megint bebizonyosodott, hogy a magyarok nagy része használhatatlan. Pallai betlizett ami sajnos elég gyakori nála, Lukács sérült volt a többiek pedig indultak még kategória. Nagyon nehéz lesz a továbbiakban ha csak hetven pont körül dobunk meccsenként. Kedden jön az Oroszlány ,remélem már jobban játszunk!
Amúgy nekem az a meglátásom, hogy ettől a csapattól látni fogunk olyan meccseket ahol azt mondjuk jöhetett volna bárki megverjük ma, de lesznek olyan meccsek is ahol gyengebb csapatok ellen is óriásit kínlódunk!
Nem. Hanem mivel ez egy nem előre leegyeztetett meccs lesz (utólag szervezték le a csapatok), a tiszaligeti sportcsarnok a tiszaligeti napok miatt már foglalt. Így a meccset a tiszavirág csarnokba játszák,ami kb 500 férőhelyes. Egyszerűbb, és észszerűbb is zártkapussá tenni, mint olyan kellemettlenséget okozni hogy csak az első 500 néző mehet be...
Mivel a kis csarnokban lesz a meccs, ha jól tudom, a nagy érdeklődés miatt nem akarnak kockáztatni, hogy befér-e mindenki. De ezt csak én gondolom így. Lehet egészen más oka van.
Onnan hogy ennyi embernél lehetetlen hogy mindenki megkapja a percét, anno nálunk is ez volt a probléma, akár beszélhetünk az akkori légiósainkról, ott van Polyák Laci is, de még lehetne mondani párat biztosan!
Bognár egy komolyabb meccsen 5-10 perces játékos lesz kb! Pontokban is nagyon elenyésző, lehet a kispadon nagyobb nevek vannak náluk, de ha nem kapnak majd labdát meg perceket akkor ez kb semmit sem ér! Nálunk is azért nem félek annyira a padtól mert így hogy van 4 húzó légiós, bőven elég hogy 2 mindig valakikkel a pályán lesz és nincsen baj.
A tavaly döntőre reflektálva pedig igen, akkor elfáradtunk, nem bírtuk, de az is biztos hogy abban a csapatban az ötből Jovanovic és Eads-en kívül nem volt húzó légiós, Wiggins bár gyártotta a statokat, de elég kiszámítható volt az eszköztárá, Thomas meg Durham egyszerűen csak kiegészítő légiósok voltak, ez az amit idén egyenlőre egyikben sem érzek, számomra mindegyik lehet húzó légiós!
Hát... Megmondom őszintén hogy nekem Pallai túlságosan egysíkú játékos ahhoz, hogy pótolhatatlannak nevezzem. Nyílván bajban lennénk ha kiesne, és ahogy lentébb írtam mindenki fontos a rotációban. Meg az is igaz hogy amíg légiót lehet cserélni addig magyart nem.. De nem érzem azt, hogy az ő kiválása nagyobb negatív hatást gyakorolna a csapatra, mintha mondjuk Peringer vagy Knjarski esne ki...
Idén a döntőben is megmutatkozott, hogy egy-egy meccsre felvesszük a Falcoval a versenyt, de az, hogy 5-ből hármat megnyerjünk ellenük, szinte csoda lenne.
Még talán légióst tudunk pótolni, bár ahhoz, hogy hasonló minőséget kapjunk szerencse is kell. Mondjuk ne felejtsük Jovanovics is december végén jött, meg talán Andric is anno szezon közben érkezett! Sőt még Milosevicsre is úgy emlékszem.
Ötöstől.... Mert egy Bognárt kihagytál a felsorolásból. És akkor már látni is hogy a Falco második ötösében is van három magyar válogatott, meg egy légiós. Akármennyire is van közel az első ötösünk az ővékéhez, ez nagyon nagy különbség a két keret között.
Szerintem a Jovanovic-Lewis-Lukács-Subotic-Aimaq semmivel sem gyengébb mint a Váradi-Perl-Clark-Tiby-Popovic ötös, a kérdés hogy a Pallai-Peringer-Krnjajski-Rudner négyes mennyivel fog elmaradni a Pongó-4.légiósuk-Keller-Kovács triótól!
Látom élezedik ez a topic is. 🙂 Ennek igazán örülök. Én azt gondolom, hogy alapvetően mindenki fontos a rotációban. Mert Peringerrel együtt van egy 9 fős aktív rotációnk. Amiből ha valaki kiesik, akkor már mélységre eléggé beszűkülünk, és kevés lesz 8 ember. Főleg egy olyan menetrendhez mint ami októberben, és novemberben vár ránk. De ami a leginkább meghatározza a minőségünket, az a Jovanovics, Aimaq, Lewis trió. Ha valaki közülük kiesik, az gyakorlatilag pótolhatatlan veszteség. Nem szeretek látatlanban jósolni, de könnyen meglehet, hogy ez a három légiós, a bajnokság top 5 légiósában is benne lesz. Nyílván majd a tétmeccsek lesznek majd az igazán mérvadók, de amit eddig láttunk tőlük, meg amilyen az előéletük, az biztató a jövőre nézve.
Úgy hogy bizakodó vagyok én is. Szerintem is egy jó csapat formálódik, de ne kiabáljunk el semmit!! Meglátjuk...🙂 Hajrá Olaj!!!❤️🖤
Nagyon jól néz ki jelenleg a csapat! Ha a sérülések elkerülnek bennünket, akkor én is azt gondolom, hogy rendben leszünk. Viszont nagyon sok meccset játszunk októberben és novemberben is. Sót szept. 28. Kecsó, okt. 1. Ose, okt. 3. Szeged, majd utazás Portóba. Kemény menet lesz.
Viszont ha a Pallai-Lukács kettősből valaki hosszabb távra kidől, akkor akár bajban is lehetünk. Lássuk be őket lehetetlen pótolni.
Én azt gondolom abszolút mi lehetünk jelen állas szerint a Falco első számú kihívói! Teljes kerettel most játszott előszőr együtt a csapat, és brutál jól nézett ki! Lewis első igazi tornáján MVP lett, Aimaq klasszis, Jovát meg Suboticot meg tudjuk! Magyar mag, Norbi meg Tomi ha elkapják extra, a többiektől meg nem kell sok, ez a 6 srác majd a nagy részét úgy is megoldja, a lényeg hogy az ő feladatukat elvégezzék majd!
Ezekből a meccsekből nem kell levonni semmit. Az viszont igaz, hogy a sok vereség a jövőre nézve nem önbizalom növelő. A bajnokságra remélem már összeállunk. Ami a magyar magot illeti az tényleg gyenge. Én nem indultam volna a nemzetköziben mert egy felesleges pénzkidobás lesz.
A Szolnok megint kikapott zsinórban már negyedszer. Szerintem aki a felkészülést szervezte eléggé mellé nyúlt ilyen erős ellenfeleket választva. Egy alakuló csapatnak, hogy legyen majd önbizalmuk később gyengébb csapatok kellettek volna. Ebben a 4 légiós rendszerben a magyar játékosoknak meghatározóbbnak kellene lenni. Az Olajnál csak Pallai és Lukács számít a többi indultak még!