Megy minden! Kösz mindenkinek a segítséget. Tegnap utánanéztem és valami elkefélte a liblist.gam-ot és a metamod.ini-t. Hogy hogyan történhetett...??? Na mindegy. Műxik. Sőt a statsme-t is belőttem és magyarosítottam. Ami gáz a statsmevel: minden indításkor be kell nyomnom a statsme menüben, hogy melyik modulokat akarom bekapcsolni. Ezt nem lehet automatizálni? Mondjuk ha az én adminom belép, automatikusan indítsa a scripteket. Az még nem világos, hogy akkor tudom csak kapcsolgatni a menüben a dolgokat, hogyha előtte a statsme.cfg-ben kiszedtem a //-t az exec elől? Vagy mi a kapcsolata a kézzel // kiszedésnek a menühöz?
Jéééé megint regényt írtam :)
Én pontosan ezt szeretném, de előjött egy újabb hiba: be sem lép se a clanmodba, de a statsmebe. Sőt lehet, hogy a metamodot sem indítja. Legalábbis nem látom, amikor a szerver indul. Mit cseszhettem el? Olyan régen próbálkoztam, hogy már elfelejtettem mit kell tenni. Hogy lehet hibát keresni, hogy mit hagytam ki? Tök dinnye vagyok mi?
Köszi, de eddig is ezekre próbáltam rájönni. Még van némi tesztelési időm, mielőtt élesben lebőgök a haverok előtt :))) Próbálkozok...
Ez az "istenért sem akarja..." ismerős. Valahogy így vagyok én is.
stats.cfg végén megnézed a cfg-ket,amelyiket nem szertnéd az kikommentezed...ennyi.
ha nem tudod vmelyikrol hogy mire jo,akkor keresd meg azt a cfg-t es nezz bele,az elejere altalaban oda van irva hogy mire szolgál.
Egyébként nekem is van problémám,az istenért sem akarja kijelezni a támadósebzést,pedig elvileg be van állitva...(2.6.16os)
Vagy legalább valaki nem jár erre, aki megmondja, hogy mit execeljek vagy kapcsoljak be, hogy kiírja ki hány méterről szedett le vkit és mennyi páncélja/stb maradt?
Örömmel jelentem, megy a PodBot is. Meg a statsme is. A statsme-vel azért van bajom. Ha felhozom a menüjét, nagyon kevés funkciót enged kapcsolni, ráadásul azt sem tudom melyik mit tud. Van erre valami leírás? Miért nem tudom offról onra állítani a menüpontokat? Lehet, hogy nincsenek betöltve a hozzátartozó cfg-k? Ezeket kézzel kell belőnöm? Az érdekes az volt, hogy azért minden frag után kiírta, hogy ki kit és mivel. Tehát valamit bekapcsoltam :)
Hehe valszeg egyszerre kezdtük írni...
Megnézem a Plbotot is, de megpróbálok a Podbotra gyúrni, mert azzal legalább érdemes játszani. Bár a plbotot nem ismerem...
Válaszolok is gyorsan magamnak :)
A Podbot fórumán remélem megtaláltam a megoldást a podbot vs metamod problémára. Este kipróbálom.
A szerver egyébként megint érdekesen viselkedik (biztos a hülye Intel miatt:)) ). A latency 100 fölött van néha (totál rapszodikus), de a netgraph 0-10ms-ot mutat. A játék sem akad. Kell hinni a latencynek?
Ha a Hltv is fut, beröcög rendesen, de azt írták valahol, hogy a hlds-nek és a hltv-nek együtt ajánlott egy 1.2-es proci 512 rammal, nekem meg még a cs kliens is fut és csak 256 ramom van.
1. A metamodba hova? Valamelyik cfg fájlba? Vagy inibe? Tegnap néztem otthon a realbotot és az akimbotot (ezek voltak otthon), de mindegyik ír a liblist.gam-be.
2. Khmm. Ez már megy. Sőt ment előtte is, csak nem tudtam :) Viszont bot hiányában nem műxik. Illetve műxik, csak nem mutat semmit. Csak a saját statot.
3. Köszi. Bíztam benne, hogy így lesz.
Nekem is lenne egy kérdésem:
clanmod plugin: mapextend, ennek úgyebár az lenne a szerepe, hogy ha 2 perc van már csak a mapből szavaztat, hogy meghosszabítsa-e a pályát. Na ez nekem nem műkxik. Be van konfigurálva clanmod.cfg-be (asszem). Lehet hogy hiányzik valami?
Sehol senki? Brühühü :)
Azért itt vannak a kérdések újra :)
1. Hogyan tudom visszatenni a PodBotot, hogy a metamod is menjen?
2. Hogy indítom el a statsme-t? setinfo?
3. Ha Hltvben autorecorddal veszek demot, a mapváltásnál el fogja szúrni a demot? Vagy minden mapon leállítja az előzőt és újrakezdi?
Ezek emlékezetem szerint benne vannak. És mintha a hlds-ben az elején kiírná a statsme-t. Csak utána nemtom, hogy mi van. Láttam parancsokat a statsmehez, de nem működnek. Gondolom be kéne jelentkezni. Ahhoz a cs kliens autoexecébe kéne beírni, hogy setinfo sm_pass password. De ha ezt beírom a consoleba kiírja, hogy Command length exceeded. Mert ok, hogy felteszem a statsme-t, de valahogy be loginolni kellene...
Azt hiszem a második kérdésben tudok segíteni.
Először a könyvtárszerkezet
StatsMe: ...\cstrike\addons\statsme\dlls\ itt kell lennie egy dll-nek.
Metamod: ...\cstrike\addons\metamod\ itt pedig kéne lennie 1 plugins.ini-nek (ha nincs hozz létre egyet)
Ebbe a fileba a következő sorok kerülnek:
win32 addons/clanmod/dlls/clanmod_mm.dll (clanmod)
win32 addons/statsme/dlls/sm_cstrike_mm.dll (statsme)
win32 addons/hlguard/dlls/hlguard_mm.dll (hlguard)
amelyik fel van rakva az a sort beírod.
Azt hogy működik onnan látod, hogy amikor elindítod a hlds.exe-t a parancsok közt nincs hibás.
Gondoltam, hogy a Plbot egy bot, csak azt nem értettem, hogy miért nem Podot használsz? Én legalábbis a PodBotnál jobbat nem találtam. Nem mintha annyira jó lenne, de a létező vackok közül a legjátszhatóbb.
Sikerült feltennem a metamodot és a clanmodot, működnek is. Viszont ahhoz, hogy a metamod működjön, a PodBot dll-jét ki kellett vennem a libllist fájlból. Ezért most nincsenek botok. Viszont tudok ződden világító szöveget írni a képernyőre :)))
A statsme-t is feltettem, de ott még valami gáz van. Vagy a metamod.inibe nem jól írtam a dolgokat vagy a belépéssel van gáz. Hogy is kellene? setinfo sm_pass ? Erre azt írja ki, hogy Command length exceeded vagy valami hasonló. De lehet, hogy a metamod.ini miatt nem röffen be. Honnan veszem észre, ha működik?
Majd még zaklatlak titeket, ha kicsit belemerülök :)
Szóval a kérdéseim:
1. Hogyan tudom visszatenni a PodBotot, hogy a metamod is menjen?
2. Hogy indítom el a statsme-t?
3. Ha Hltvben autorecorddal veszek demot, a mapváltásnál el fogja szúrni a demot? Vagy minden mapon leállítja az előzőt és újrakezdi?
Köszönöm mindenkinek a segítséget (főleg kmm hasznos tanácsait;) )!
Na letöltöttem sokmindent, meg nyomtattam, meg tanultam. :) Remélem össze tudom hozni ezt a szerver+metamod+clanmod+statsme-t. A leírás alapján igen :) Nem kell crack a szerverhez, mert nem megyek vele netre. Nincs net sajna. Ha lenne, nem kéne erőlködni a lannal.
Plbot miért jó?
Köszi. Pár dolgot már megtaláltam (pl. nomaster). Ha jól értem, ez a Clanmod beépül a cs-be és menüből lehet variálni az egyik kliensből a szervert?
Bocs, ha tök hülyeségeket kérdezek.
Ha -nomaster paraméterrel indítod akárhányan lehettek ugyanazzal a wonid-vel (csak lan!).
A Clanmod egy nagyon hasznos beépített menürendszerrel rendelkezik, amivel minden parancsot egyszerűen végrehajthatsz pl. mapszavazás, mapváltás, ban, kick, settings, stb.
A StatsMe plugin gondoskodik a kíírásokról. Pl. xy megölt xy távolságról maradt xy élete, xy sebzett stb. és egyéb hasznos infók. Ahhoz hogy adminként léphess be a szerverre (clanmodnál)meg kell adni a cm_admins-ba a neved vagy ip-d vagy wonid-d és passwordöt, ezután beírod a config.cfg-be ezt: setinfo "_cm_pw" "password" + bind "o" "clanmodmenu" vagy amilyen betűt akarsz.
Szerintem mindenkéép tedd fel a clanmodot mert sokkal egyszerűbb a parancsok végrehajtása "menüsen" mint beírogatással.
GabikA: Igen, asszem rájöttem, hogy poén, de a pénteki napom annyira szar volt, hogy mindent komolyan vettem. Persze a hülye én vagyok, hogy flamekbe belemegyek. Mindenesetre készítem a számlát az Intelnek az általam nyújtott reklámszolgáltatásért :)))
De hogy valami pozitívat is mondjak: megy a szerver és be is tudok csatlakozni, a latency is normális (10 körüli még ezzel a szar cerkával is :))) ). Azt vettem észre, hogyha lelövöm a szervert és újraindítom, akkor jönnek a lagzások. Lehet, hogy benthagy valamit a memcsiben? Ha szűzen indítom, semmi gond. Sőt a hltv is műxik. Ha dedikált szerver+cs+hltv megy demofelvétellel egyszerre, akkor viszont megint szaggatott a kép. Az fps normális és a latency is. Lehet, hogy az már a vinyó miatt lassú? De ez ki lesz küszöbölve, ha külön gépen fog menni a szerver a hltv-vel és a cs kliens.
Pár új kérdésem van:
1. Lesz e gond a WonId-vel ha többen ugyanazzal akarunk a szerverre csatlakozni? Kell crack? Hol lehet Wines cracket szerezni?
2. Hogyan és miket lehet adminként variálni a szerveren? Pl. az admin_say-t próbáltam (így kell a parancsot megadni?) és nálam nem mutatott semmit. Pl. a map váltás lenne fontos.
3. Az adminmod oldalán lévő faq-ból írtam ki, hogy miket is kell a passwordökkel variálni, hogy adminként legyek a szerveren. Beírtam a jelszót, próbáltam az admin_say-t, de hibát nem írt ki, viszont nem is történt semmi. Béna vagyok? ;) Vagy ez is az Intelnek köszönhető? :)))
4. Láttam netes játékokban kiírásokat, hogy xy lelőtte zz-t x fegyverrel, stb. Ilyeneket hogyan lehet csinálni? Statisztikát is lehet készíteni? Ki mennyit-milyen fegyverrel gyilkolt, stb.
Dedikált szerverhez ha belülről akarod állítgatini hasznos program a Clanmod. Továbbá hasznos dolog a StatsMe, HlGuard(lanhoz nem feltétlenül szükséges). Hogy ezek működjenek szükség van Metamod-ra is. Ezeket a progikat le lehet tölteni a www.unitedadmins.com-ról. Ezekkel már egész normális szervert lehet csinálni.