Van egy nagy kérdésem:
Cégecskémnek van egy weboldalacskája (www.swissmade.hu), és én persze azt szeretném, hogy a keresők rátaláljanak (index, altavizsla, stb.). Az "add url" -al már próbálkoztam, de erőfeszítéseimet nem koronázta túl nagy siker:)))
Szóval hogy a fenébe tudom megcsinálni, hogy ha muksó beírja a keresőbe pl. az "óra" szavacskát, akkor a szerkentyű lelistázza a swissmade.hu-t?
Sportivo a tudatlan vállalkozó.
PS: Értem a kritikát, csak nem szeretem - szóval nem fikázni az oldalt !!!:)))
Felvétettem honlapomat az Index keresőbe (#2089) és mégsem lehet megtalálni. Igaz, hogy nem .hu-ra végződik, de azért még magyar nyelvű.
Lehet vajon segíteni ezen a problémán?
Most erkezett informacionk szerint valoszinusitheto, hogy a kegytargy "csak" reklam gyanant lett elkeszitve, es sajnalattal tolt el az a teny, hogy az Index nem gondolt rajongoi taborara...
Informacioink szerint a kerdeses egerpadot csak es kizarolag a Budapesti Muszaki es Gazadasgtudomanyi Egyetem Hallgatoi Szamitogep Kozpontjaban lehet megtalalni, es mivel korlatozott peldanyszamban keszult belole, sajnos az a nagy kozonsegnek nem elerheto. Informatorunk, aki kerte neve titokban tartasat, bevallotta, hogy meg neki se jutott a kerdesed kegytargybol, pedig o a szerkesztoseg aktiv (?) :) tagja.
A hirt az Index sem megcafolni sem megerositeni nem volt hajlando.
Ki lehetne egészíteni az alábbi hírben szereplő keresővel
http://www.ereo.com/excite_presentation
Az Ereo Inc. hétfőn mutatta be azt az új internetes keresőtechnológiát, melynek
köszönhetően a felhasználók képek, fotók segítségével kutathatnak az interneten, a régi
szöveges keresés helyett.
Az Ereo szerint a technológiát használó szörfözők sokkal rövidebb idő alatt képesek
megtalálni az általuk keresett információt, de az online vásárlásban is segít a rendszer.
Az Ereo létrehozta az iparág első, vizuális keresőmotorját, amely arra alapoz, hogy az
emberek sokkal könnyebben kapcsolják össze a fogalmakat a képekkel, mint a
számokkal vagy a szavakkal.
"Nem titok, hogy a mai hagyományos, szöveges információkra alapozó keresők komoly
csalódást okoznak az internetethasználóknak. Ez azoknak a cégeknek különösen nagy
veszélyforrást jelenthet, akik az online vásárlóktól függnek. A nagyobb sávszélességre,
és az átvihető gazdag multimédiás tartalmakra alapozva az Ereo segíthet olyan
keresők létrehozásában, melyek megkönnyítik, felgyorsítják a keresést az interneten, és
segítik az online vásárlást." - mondta Michael Shehan, az Ereo elnöke, alapítója.
Az Excite@Home az elsők között kezdte alkalmazni az új technológiát. Az Ereo
szolgáltatását integrálták a kikötő szolgáltatásai közé. A felhasználónak először
szövegesen kell körülírnia az általa keresett információt, vagy a terméket, például
"szék". A képernyőn ennek megfelelően több kép jelenik meg. Ha felhasználó egy, az
elképzelésének megfelelő fotót lát, akkor a "More like this" gombra kattintva tovább
léphet a keresésben, szűkítheti a csoportot.
Az új technológia működése megtekinthető a www.ereo.com/excite_presentation
címen.
beirom a "nativ" keresobe, hogy
"vms" AND DOMAIN "elte.hu"
erre kiad egy rakas talalatot -- idaig ok.
Lapozni tudok a talalati lista tetejen levo nyilakkal, de a lap aljan levo direkt oldalhivatkozasok nem mukszenek: a keresesi fooldalt adja vissza, (error) a kereses nem eredmenyezett talalatot.
(A nativ= parameterbol atment a sztringem a q= parameterbe)
Janibácsi ötlete tesztelve, nincs találat se az index.hu , sem az index.index.hu -ra. Tök mindegy, hogy magyar weben, vagy az indexen (sic!) vagy a Tasztalon kerestem. Nem vagyok egy szörcs endzsin optimájzer, csak szimplán nem értem, hisz a Tasztalt indexeli a cucc, nem?
Még reklámozzátok is h JÁTÉK!! Ird be hogy index.hu... Na kérem én beírtam! Az eredmény? NINCS TALÁLAT!!! Érdekes hogy a saját oldalatokat se találja meg, és még reklámozzátok is?? Hmmm..
Az alabbi sorral tudod megnezni, hogy egyaltalan bekerult-e a kereso adatbazisaba:
url:www.tar.hu/szimba123 1 - Ha meg nincsen benne, akkor lehet, hogy jonehany napig el fog tartani. Par nap, esetleg 1-2 het. Nem tudom, hogy a sherlock (index spidere) milyen gyorsan pasztazza a netet.
2 - Ha mar benne van, akkor kuzdeni kell a kulcsszavakkal (is), hogy az elsok kozott jelenjel meg.
Hozzáadtam az oldalamat (http://www.tar.hu/szimba123/index.html) a keresőhöz, de nem hozza vissza sem e meta, sem a szövegben található szavak alapján.
A help nagyon szűkszavú, hogy mit hogyan kell csinálni, lehet, hogy én rontottam el valamit,
de mit???
Rákerestem a kereső reklámában szereplő "új férj"-re, ezt kaptam:
1. Ericsson Képzmvészeti Galéria
2. KIM - Új Életet a Családoknak
3. BpN. 6-7. 1994/4-1995/1 - Robert Fishman: A külvárosok határán születo ú
4. Új Ember
5. Humor Harold
6. Esterházy Péter: 1 könyv (1 bohóctréfa)
7. Új Ember
8. Új Ember
9. Új Ember
10. Könyvheti összeállításunk a 1421
11. ...SuperGamez::Új DVD filmek...
12. Index - Új hozzászólás - Debreceni korzó - Törzsasztal - Fórum
13. ...SuperGamez::Új DVD filmek...
14. Új Ember
15. Új Ember
16. Minden nap új öröm
17. Terminal: Fórum: Új hozzászólás
18. Új Ember
19. ...SuperGamez::Új DVD filmek...
20. CV - A foglalkoztatás növelésének új útjai
Vagy keresőt, vagy reklámot kellene cserélni, mert ez azért nagyon gáz!
ööö... ez nem tartozik ide, de nem nagyon tudtam(akartam) találni a fórumhoz kapcsolódó fórumot a fórumon... szóval[off2pic]:
mért van az, hogy van "Új vendég" státuszú felhasználó, akinek alapértelmezésként a keki@index.hu e-mail címet adja?
ez miért került a forrásba, mikor egy normális kérésnél nyoma sincs...:
angelday 00/10/3
QUERY: "array"
illetve hogyan ad ki ilyen eredményt egy teljesen más keresett szövegre:
http://sparc4.mars.vein.hu/nmr/samples/1999/majus/HCS138_P31_array.fid/
(a lapon binárisok vannak, amik vagy nincsenek futtatási engedéjjel ellátva, vagy mittomén)
majd hazaviszem az általatok használt keresőmotort, és azt szadizom.
milyen kéréssel sikerült ezt előidézned?
lásd ebben a topicban a 17468604 azonosítójú cikkemet, és InfraRED 17468734 azonosítójú válaszát. (2000. 10. 12)