Én az I.R. tagja vagyok, mivel NBII-ben "van szerencsénk" ténykedni, nincs sok esemény, egyedül majd az érdiekről tudok valamit mondani (Á.H.M.), hozzájuk megyünk majd október végén.. Kosárban tudok majd irni, lévén néha - persze szigorúan civilben - megjelenek a Bp.Honvéd kosármeccsein is, oda szinte minden vidéki csapat hivei nagy létszámban jelennek meg, bár eddig sok arcot láttam, de alig akadt jó teljesitmény.. A körmendiek, szolnokiak, és fehérváriak jelentek meg legnagyobb számban, igénytelenek mind, kezdetleges bár folyamatos szurkolás, néhány rigmus, de semmi több, nagy hangerő, mindegyik tud háborogni, és dumálni, de ha 1x potenciális ellenfelük lenne sehol nincsenek... ld. Vásárhely anno, vagy zte-körmend. A szombathelyiek voltak a legjobbak talán, néhány dal, korrekt létszám, normális megjelenés. A paksiak szintén igénytelenek és egyszerüek voltak minden tekintetben, a dombóváriakat és a vásárhelyieket nem láttam anno, utóbbiakért kár, előbbiekért nem... Mindezt elmúlt évek tapasztalataiból.
Aha, O.K. Nem tudom, miért gondoltam, hogy valamelyik konkrét sportágról van szó...
Hát akkor legyen pl. kosárlabda, mert az idén az volt eddig az egyetlen, amin kinn voltam. Abból is csak egy meccset láttam még: ESC DSI - DKSK. Mind a játék, mind a szurkolás szempontjából nagyon gyenge volt: össz. vagy százötven néző, a meccs első felében csak hazai szurkolók meg én, semmi hangulat, aztán előkerült valahonnan pontosan tíz diósgyőri fiatal is, bevonultak jó nagy hanggal, erre megjött a kb. húszfős debreceni tábor hangja is... De aztán megint csak elcsendesedtek.
Ennyi. Remélem, másnak vannak jobb tapasztalatai is.
Szerintem egyértelmű: Sportcsarnokban játszható nagy szurkolói létszámmal(már a csarnokok befogadóképességéhez mérten) rendelkező csapatjátékok. Pl. : KÉZILABDA, kosárlabda esetleg jégkorong, stb.
Tudom még nem igazán kezdődtek el a bajnokságok, de ide várom mindenki véleményét a csarnokukba megfordult vendégszurkolókról, illetve ha idegenbe jár ( ennek örülnék igazán ) a hazai táborról és értékelhetné saját teljesítményüket. (Mindezt persze a lehető legobjektívebben, bár tudom ez nagyon nehéz.)Írhatok még rangadók előtti "előrejelzést".