Keresés

Részletes keresés

westpoint Creative Commons License 2000.10.10 0 0 28
hali!

szerintem sehol nem lesz követhető, még utalást sem láttam ilyen fajta kísérletre,
bár nem lenne rossz egy online közvetítés, vagy legalább egy kivetítő.

Azért nem rossz dolog, hogy ennyien kiváncsiak rá! Ha Bp-en laknék, és
nem lenne jegyem azért még elmennék a helyszínre, ezzel is jelezve a támogatásomat.

Ha az infoim jók, akkor legközelebb 2002-ben októberében (11-23.) láthatod Őt
a környéken, méghozzá Graz-ban (A)

Persze előfordul, hogy közben előbb is lesz valamely ország vendége.

wp

Előzmény: Thomas (26)
DRT Creative Commons License 2000.10.10 0 0 27
Jó nagy barom vagy te! Mit erőlködsz itt? Gyere át inkább magasabb röptű társalgásokba (pl: Bazdmegelés), ez itt túl elmélyült! :)))
Előzmény: pancho (25)
Thomas Creative Commons License 2000.10.10 0 0 26
Nos én is ahhoz a pár ezerhez tartozom akinek már pénteken nem jutott jegy, legalább is a westendben és a Syrius könyvesboltban azt mondták, hogy már nincs és több jegy lett kiadva mint ahány hely van...
Nos a kérdés most az, hogy mi kell ahhoz, hogy az ember megprobálja az interneten át követni az eseményt. (milyen program stb.) nekem a Real Player megy a kossuthot szoktam hallgatni pl.
Vagy nemes egyszerüéggel és budhista szellemben törődjek bele, hogy majd a következő életemben....:)))
pancho Creative Commons License 2000.10.10 0 0 25
off
Bocs, elfelejtettem, hogy a dinoszauruszok a magyarok közvetlen, egyenes ági ősei. Grespiket meg csókoltatom. A többi hozzá hasonló lángelmével együtt. :-((
off vége
Előzmény: Vánszorgó (13)
von Schwarz Creative Commons License 2000.10.10 0 0 24
Akkor indulhat a versenyfutás a még itt-ott elfekvő jegyekért... :) Sok sikert Nektek is !

von Schwarz

Előzmény: topp (23)
topp Creative Commons License 2000.10.10 0 0 23
Ja, akkor felreertettelek!
Igen ebben igazad van, bar azt is nehez megjosolni, hogy mekkora erdeklodesre szamithat egy keleti vallasi vezeto ("mellesleg" nagyszeru ember) egy kelet-europai orszagban... Szoval nem egyszeru!
Remelem "talalkozunk" az eloadason! (merthogy meg nekunk sincs jegyunk) :-)

Topp

Előzmény: von Schwarz (22)
von Schwarz Creative Commons License 2000.10.10 0 0 22
Ja, természetesen a pénzzel semmi gondom, a konkrét összeggel sem, inkább a dilettantizmus idegesít. Ez mégsem egy koncert, vagy májkelfletli, talán valakinek eszébe juthatott volna, hogy nem x ember akar majd eljönni, hanem x+1000, és nem lesz elég a jegy. Ennyi. De lehet, hogy én élek még mindig valami naív álomvilágban... :)
Előzmény: topp (21)
topp Creative Commons License 2000.10.10 0 0 21
Sajnos egy ilyen rendezvenynek a lebonyolitasa nagyon komoly osszegeket emeszt fel, igy en a jegyarat nem tartom problemanak (igazabol ez eppen csak fedezheti a koltsegeket), inkabb ez a jegyuzeres dolog aggaszt engem is... csakhat megis, hogyan lehetne elkerulni szerinted? /ingyenes belepes, kilepeskor fizetes??? :))/
Előzmény: von Schwarz (20)
von Schwarz Creative Commons License 2000.10.10 0 0 20
Lehet, hogy most teljesen egyedül maradok a véleményemmel, de ti nem tartjátok szomorúnak ami a jegyek körül történik ? Eleve az, hogy a jegyet pénzért veszem nekem gázos, bár racionális indokokkal talán menthető. De, hogy SEHOL nem kapok, az már mégiscsak nevetséges ! (Biztos forrásból tudom, hogy majd lesznek jegyűzérek, akiktől az előadások előtt vehetek.) Nagyon kiábrándító ez az egész... Őszentségét tehát az hallhatja aki időben vett jegyet ? És akiknek már nem jutott ??? Azokkal mi van ???

von Schwarz

Odry Creative Commons License 2000.10.09 0 0 19
Sziasztok! Nekem is S.O.S szükségem lenne 3 pénteki jegyre, ha tudtok valamit, szóljatok, bár pesti vagyok, de elmegyek értük messzire is, meg fizetek többet is akár.
Köszi előre is, Odry
westpoint Creative Commons License 2000.10.09 0 0 17
Sajnos az angolt senki nem tanította, de ennek ellenére egészen jól megértem
a nyelvet itt ott. Hát a Beijing az eddig elkerülte e figyelmet.

OFF
hogyan írsz dőlten??

wp

Előzmény: Törölt nick (16)
westpoint Creative Commons License 2000.10.09 0 0 15
Hi Vánszorgó!
tehát ha off voltű, akkor miért írtad le ide?
nyiss egy szegény sorsú magyarok c. topicot és ott mehet az önimádat.
én az előző válaszomban lévő mondatot írrnám le ide is:
„Minden ember szabadnak született, és joga van szabadon élni.”

bye: wp

Előzmény: Vánszorgó (13)
westpoint Creative Commons License 2000.10.09 0 0 14
Válaszok egyben:

>Andry
>Azt hallottama a láma utódát a kínaiak fogva tartják. Valami "hamis babát" iktattak be
>helyette. Mit lehet róla tudni? Mi történik, ha netalán megölik őt a kínaiak, hogy fogják a >reinkarnációját megtalálni, ha addig netalán a mostani láma is meghal?
A panchen lámát tartják fogva, aki a dalai láma után a második legnagyobb vallási vezető.
Ő a világ egyik legfiatalabb politikai foglya. Lásd még: Tibet.org
Ez nagyon morbidan fog hangzani, de talán fedi a valóságot: semmi nem vész el csak átalakul.

>A láma egyébként a CEU-n is fog előadást tartani, de azt úgy tudom zárt körű lesz.
Jól tudod. : ))

>topp
>Hol lehet meg jegyeket kapni az eloadasokra? Nincs esetleg valakinek 3 felesleges?
pl nekem is van pár, de én sopronban vagyok, gondolom nem ott ahol Te laksz, ergo
Bp, nem? hiszen ki sem írtad ; ))))
Nézz be a Tibetet Segítő Társasághoz: Bp, Lőrinc Pap tér 2. (266-80-84) vagy tibet.hu

>pok_ussz
>OFF
>Akkor félek, hogy egy láma láma miatt lesz lárma.
>pok ussz / többet nem off
>ON
hogy igazodjak humoros stílusodhoz kedves pok_usz:
lám a láma igazi álma, máma még nem hagy hátra semmi nyomot kis hazánkba(n).

>pancho
>Egyrészt miért lenne szent (az keresztény fogalom), másrészt dalai láma kisbetű, még akkor
>is, ha nem egy Dala nevű településről kapta a nevét, harmadszor meg kit érdekel.
>Ja, vissza Magyarországot a cseheknek! Tessék tiltakozni! A megszállás több millió
>emberéletet követelt, és már több, mint 1100 éve tart. Vagy ez más? Miért is?
Tehát pancho szerint kizárólag csak a keresztényeknek lehet szent valami?
a dalai láma írásmódjában igazad lehet
hát hogy nagyon közönyt gyakorolsz embertársaid iránt az egyszer szent! ; )))
a legutolsó mondataidra már válaszoltam a Ki tud többet Tibetről topicban.

Sarq
>Negyedszer:Beijinget errefele Pekingnek hivjak...
ezer köszönet! végre megvan a jelentés! kb három hete filóztam rajta.
hát most kiderült, hogy egy iskolázatlan bunkó vagyok! : )))))

Vánszorgó Creative Commons License 2000.10.09 0 0 13
Nekünk van jogunk itt lenni.
Előbb itt voltunk, mint Szvatoplukék. Ezt már számtalan ásatás bizonyítja. Tessék utánanézni.
Lelkiismeretfurdalást akarnak előidézni egyesek, akik azt terjesztik, hogy hazánkban rosszabb sorban van valaki, mert más bőrszínű és vallású. Terjesztik, hogy a magyarok antiszemiták, gonoszak, pogány vallásúak, bálványimádók. Ez mind nem igaz. Azt hiszem, miután ismét sikerült elfoglalnunk jogos helyünket a Kárpát-medencében, elég sok népet befogadtunk, akik aztán csöppet se voltak hálásak ezért (románok pl.) és szemét módon külföldi segítséggel még területeket is elvettek...

Ez off volt, de igaz.

pancho Creative Commons License 2000.10.09 0 0 12
Ezt már ki is hagytam. De nem lennék meglepve, ha az említett Xinjiang tartomány is Szüncsian lenne magyarul.
Előzmény: Törölt nick (11)
pancho Creative Commons License 2000.10.09 0 0 10
Egyrészt miért lenne szent (az keresztény fogalom), másrészt dalai láma kisbetű, még akkor is, ha nem egy Dala nevű településről kapta a nevét, harmadszor meg kit érdekel.
Ja, vissza Magyarországot a cseheknek! Tessék tiltakozni! A megszállás több millió emberéletet követelt, és már több, mint 1100 éve tart.
Vagy ez más?
Miért is?
pok_ussz Creative Commons License 2000.10.09 0 0 9
OFF
Akkor félek, hogy egy láma láma miatt lesz lárma.

pok ussz / többet nem off
ON

Előzmény: andry (4)
topp Creative Commons License 2000.10.09 0 0 8
Gratulálok! Igazán tartalmas hozzászólás!
Előzmény: DRT (7)
DRT Creative Commons License 2000.10.09 0 0 7
Csak fel ne idegesítsétek, mert még leköp valakit!
hahahahahaha
topp Creative Commons License 2000.10.09 0 0 6
Hol lehet meg jegyeket kapni az eloadasokra? Nincs esetleg valakinek 3 felesleges?
tzuiop Creative Commons License 2000.10.09 0 0 5
Nézzetek át a
FELHÁBORÍTÓ Mcdonald's REKLÁM című topicba!
andry Creative Commons License 2000.10.08 0 0 4
Azt hallottama a láma utódát a kínaiak fogva tartják. Valami "hamis babát" iktattak be helyette. Mit lehet róla tudni? Mi történik, ha netalán megölik őt a kínaiak, hogy fogják a reinkarnációját megtalálni, ha addig netalán a mostani láma is meghal?
A láma egyébként a CEU-n is fog előadást tartani, de azt úgy tudom zárt körű lesz.
westpoint Creative Commons License 2000.10.08 0 0 3
A szabad Tibetért tiltakozók tibeti zászlót lobogtattak Londonban a kínai
nagykövetségről, Tibet katonai megszállásának 50. évfordulójára emlékezve .

Szabad Tibetet Kampány
Sajtóközlemény, 2000. október 7.

Kína nyugati vállalatokat keres, hogy pénzeljék a megszállást.

A Szabad Tibetet tiltakozói, Gujhyapati (35, London) és Nacho Martin (30, Spanyolország
felmásztak a london közepén található kínai nagykövetség erkélyére és kitűzték a Tibet zászlaját. Ezzel szimbolikusan visszahelyezték a térképre azt az országot amely ma éppen 50 éve tűnt el. 1 személyt letartóztattak, miután a követség személyzete letépte a zászlót.
Kína jelen pillanatban is minden olyan törekvéssel szembeszáll, ami valamilyen formában
a független Tibetet szimbolizálja; így késő éjszakai házról-házra járó kereséseket vezetnek,
a Dalai Láma képei után. (szerk: Tibetben tilos a Dalai Láma képeit kitenni vagy tartani)
A legújabb fejlemények szerint Kína nemzetközi pénzügyi támogatást keres, hogy kiaknázhassa (kizsákmányolhassa) Tibet természeti erőforrásait, és ezzel megszilárdítsa politikai fennhatóságát a megszállt országgal szemben.

„Tibet megszállása már egy fél évszázad óta tartó gyalázat, hiszen Kína eddig hatásosan
csendesítette el a nemzetközi erőket”, mondta Alison Reynolds, az Szabad Tibetet Kampány
vezetője. „Kína egy új korszakhoz érkezett, a megszállását megszilárdítandó, most nyugati
cégeket, mint pl. a BP hív, hogy finanszírozzák Tibet természeti kincseinek kiaknázását. Ez nem sok jót sejtet az elkövetkezendő 50 évre. Amikor a nyugat támogatja Kínát?” kérdezi a Szabad Tibetet Kampány vezetője.

1950. október 7-én a Népi Felszabadító Hadsereg (NFH) negyvenezer katonája lépte
át a Jangce folyót és megtámadta Tibetet. Ezt megelőzően Tibet évtizedekig szabad
államként létezhetett. Az Emigráns Tibeti Kormány becslése szerint 1,2 millió ember halt
meg a megszállás következtében. Kína tervei között szerepel, a tibeti erőforrások
fokozott kizsákmányolása, amellyel párhuzamosan tovább folyik nagyszámú kínai
betelepítése a Han tartományból, folytatva ezzel azt a politikát, hogy a tibetieket
saját hazájukban kissebséggé tegyék, és egyedülálló kultúrájukat nyomtalanul eltöröljék.

Jövő héten a BP és a Shell cégek szponzorálásával konferencia kezdődik Bejingben,
amelynek fő témája a Tibet-fennsík és Xinjiang térség befektetési lehetőségei.
Emberi jogi szervezetek figyelmeztettek, amennyiben a nyugati cégek bekapcsolódnak
jelenlegi vagy jövőbeni tervekbe, amelyek a PetroChina-val vagy a Sinopec-kel állnak kapcsolatban, az alapvető emberi jogok megsértésének veszélyét is magukban rejthetik, valamint megszilárdítják
Kína fennhatóságát Tibet felett.

Forrás: tibet.com

westpoint Creative Commons License 2000.10.04 0 0 2
Hi Thomas!

Ha jól tudom ez a negyedik magyarországi látogatása.

A Nemzeti Sportcsarnokban lesz. De mielőtt leírnám az egészet nézd meg
a tibet.hu oldalt ott minden részletesen le van írva! Esetleg a tibet.com -on
is találsz info-t, de az csak hírként említi.

Én a sztúpánál idén szeptemberben voltam először. A felavatást csak az
újságokban láttam akkoriban.

bye: westpoint

Előzmény: Thomas (1)
Thomas Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1
Mikor, hol, 13. ho 14-én?
Egyebirant mar volt itt korabban is pl. mikor a zalaszentlaszloi stupat felavatta, ott voltam.
GoldenEye Creative Commons License 2000.10.04 0 0 0

Én megyek.

Ez most nem nullázás.:)

Előzmény: westpoint (-)
westpoint Creative Commons License 2000.10.03 0 0 topiknyitó
Hello!

Ki az aki hallott az eseményről? Ugyanis 2000. 13-14-én Őszentsége a XIV. Dalai Láma Budapesten tart két tanítást. Hányan jöttök el?

Ezennel elindítom a "Ki tud többet Tibetről?" sorozatot!!

westpoint (sopron)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!