Keresés

Részletes keresés

startrekfan Creative Commons License 2000.10.13 0 0 270
Na, akkor tisztázzuk itten a dolgokat, kedves gyerekek!

A topic indítása valóban a nyilatkozat fölött érzett mélységes felháborodásomból eredt. Hangnemével kapcsolatban egyrészt felhívnám mindenki szíves figyelmét a benne húzódó, gyakran elő-előbukkanó (helyenként esetleg kissé nyers) humorra. Persze a tisztelt hozzászólók egy része vérben forgó szemétől, és morális felsőbbrendűségétől vezérelve elvesztette minden humorérzékét és könnyedségét, őket sajnálom. (Róluk lejjebb)

Másrészt a topic hangneme/stílusa némi garanciának tűnt arra (és ez utólag igazolást is nyert), hogy kellő indulatokat szül, és jó kis vitát indít. Ami szerintem marha jó dolog, az ilyen fórumok pontosan erről szólnak. Jó kis érvek és jó kis indulatok kerültek elő mindkét oldalon. persze lehet, hogy jobban kéne moderálni, helyet sem adva az ilyesminek. csak amit a Nagy Testvér megenged...

Kőbán Rita eddigi eredményeit továbbra sem vonom kétségbe (ahogy azt már jeleztem korábban is), a tehetségtelenségét magam sem hiszem, de azt, hogy "hisztis picsa", már elég sokszor bizonyította.

Szóval akik vérbe lábadt szemmel papolnak morálról, moderálásról meg maszturbálásról, tán egy kicsit körbe kéne nézni a net-en kívül is, nem? Megszagolni a virágokat, ilyesmi?

Emellett tényleg jókat röhögök néha, hogy milyen intenzitással képesek egyesek a fingról beszélni (a topic stílusa, "moderálni kéne", stb.)

A pro(vo)kátor :)

Törölt nick Creative Commons License 2000.10.13 0 0 269
Az az 'n'-betű lehetett akár elgépelés is (mint ahogyan mindannyian ejtünk helyesírási hibákat pláne gépelésnél) egyébként meg ja. :o)
Előzmény: pancho (267)
pancho Creative Commons License 2000.10.13 0 0 268
Na, kell nekem javítgatni! Szóval fensőbbséges a helyes verzió.
Előzmény: pancho (267)
pancho Creative Commons License 2000.10.13 0 0 267
Hát ha neked fennsőbbséges (nem felsőbbséges) az, hogy valaki teljesen higgadtan véleményt nyilvánít... Tanítani kéne, hogy így is lehet vitázni.
Olvasd el még egyszer az első hozzászólását.
Szerintem kevés ennél korrektebb született ebben a topicban (az enyéimet is beleértve).
Előzmény: Kilroy (266)
Kilroy Creative Commons License 2000.10.13 0 0 266
Watson!

Attól tartok, te nem értettél meg engem. Én azt nehezményeztem, hogy folyik a topic, úgy ahogy, erre te bejössz és elkezded elmagyarázni a dolgokat nekünk. És nem az igazadat vitatom, csak a stílust, ahogy előadtad, számomra valahogy olyan felsőbbégesnek tűnt. Mindazonáltal lehet, hogy a topiknyitóval kapcsolatban igazad van, de ez azt hiszem, csak félig igaz. Lehet, hogy ő élvezte, ahogy vitázunk a témáról, de mi a magunk módján szerintem jól megbeszéltük itt a dolgokat.

Kilroy

Előzmény: Watson (263)
Kilroy Creative Commons License 2000.10.13 0 0 265
"Az Indexnek igenis keményebben kellene moderálnia, hiszen a demokrácia nem azt jelenti, hogy mindenkinek mindent szabad. "

Valahol igazad van. De:

I. Egy kemény vélemény még nem feltétlenül moderálandó, mellesleg az mindig szubjektív megítélés, és persze a megítélő személyétől is függ, hogy szerinte mi az, ami még elmegy, és mi az, ami már nem, tehát úgymond moderálandó.
II. Szerintem az Indexen alapvetően szólásszabadság van, tehát mondhatsz bármit. Ez csak annyiban módosul, amennyiben egypár Tasztaltárs, úgyis mint moderátorok, az I. pontnak megfelelően a saját megítélésük fényében (a Modus Moderandi elveinek megfelelően) feléphetnek (többek közt) különböző megnyilvánulásokkal szemben.

Kilroy

Előzmény: Watson (261)
Fraz Creative Commons License 2000.10.13 0 0 264
Tévedsz.

Az, hogy valami provokáció-e vagy sem, teljesen mindegy.

Előzmény: Watson (263)
Watson Creative Commons License 2000.10.13 0 0 263
Kilroy!

Attól félek, nem értetted meg a ROTFLMAO lényegét. (Ez egy IRC-es szleng, ami lassan átszivárgott a levelezőlistákra.) A működési mechanizmusa a következő: valaki előre megfontolt szándékkal elindít egy flamét (flame - szűnni nem akaró anyázás és civakodás), majd miután "felfuttatta" a témát, szépen félrehúzódik és a kezeit dörzsölgetve, röhögve nézi, hogyan tépik egymást és a topik tárgyát (jelen esetben Kőbán Rita) a többiek. A "poén" csattanója az, amikor ez az illető (a provokátor) - miután kiszórakozta magát - újra előtűnik a homályból és benyögi: ROTFLMAO! Vagyis: "jól átvertelek benneteket, ti meg bedőltetek. Ha-ha-ha!"

Nos, itt éppen ez történt.
Ezen a ponton az értelmes emberek abbahagyják a flamét, a kevésbé értelmes emberek pedig - vérben forgó szemekkel - folytatják tovább a végkimerülésig.

Előzmény: Kilroy (257)
Watson Creative Commons License 2000.10.13 0 0 262
Kedves Kis!

Nem tekintettem kötözködésnek a válaszaidat, azt pedig igazán nagyra becsülöm, ha egy ember képes újragondolni a véleményét és elismerni, ha tévedett. Erre a levelezőlistákon csak nagyon kevesen képesek.
Te képes voltál rá. Elismerésem!

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (259)
Watson Creative Commons License 2000.10.13 0 0 261
Kedves Celtic woman!

Sajnálom, ha megsértődtél rám. Pedig nem tettem mást, csupán azt a nyelvi fordulatot alkalmaztam Veled szemben, amelyet Te is alkalmaztál a hozzászólásodban Ritával kapcsolatban. A Feléd intézett "meaculpás" rész persze általános érvényű - nem csak Rád vonatkozik. Hiszen vannak itt olyanok, akiknek (szintén) illene megtenniük ezt a gesztust.
Te megtetted - becsületedre váljon.

A kulturálatlan, durva topikok elharapózásának ténye feletti aggodalmadat természetesen
osztom. Ez persze nem magyar sajátosság, külföldi listákon is hasonló tendenciát tapasztalok.
De azt hiszem a "demokrácia van, mindenki csináljon amit akar"-hozzáállás nem javít a helyzeten - bár belátom, sokunknak nincs elég ideje, energiája (és talán kedve sem) a mindent elárasztó igénytelenség ellen harcolni napestig.
De - legalább néha - tenni kell valamit ez ellen!
Az Indexnek igenis keményebben kellene moderálnia, hiszen a demokrácia nem azt jelenti, hogy mindenkinek mindent szabad. (Sajnos most éppen ezt a korszakot éljük, és ez engem is elszomorít.)

Üdvözöl: Watson

Előzmény: Celtic woman (256)
Kilroy Creative Commons License 2000.10.13 0 0 260
Dear Kis!

Jó, lehet, hogy nem nagyképű, és valszeg amit leírtál róla, az mind igaz (nem ismerem), de ahogy bejött és elkezdte az egész topicot helyrerakni, az azért elég furcsa volt, még akkor is, ha amúgy igaza volt.

Kil

Előzmény: Törölt nick (259)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.13 0 0 259
Kilroy! (és persze Watson)

Már nem hiszem, hogy Watson nagyképű lenne, s már egy kicsit bánom is, hogy belekötöttem, hisz amit leírt az az ő véleménye, a stílusáért meg senkit nem itélhetünk el, hiszen az olyan lenne, mintha azért utálnánk valakit, mert a piros a kedvenc színe és nem a kék. Másrészről, meg Watson, azon kevesek egyike, aki, ha állít valamit, azt megpróbálja a saját szemszögéből a legkorrektebben alátámasztani, tehát nem a levegőbe beszél és csak véleményeket hallat, hanem megpróbálja meg is magyarázni azt, és be kell vallanaom, hogy nekem szimpatikus az az ember, akinek kiforrott véleménye van, s ráadásul igényes vitapartner , talán azért is, mert én még nem értem el ezt a szintet. Az meg, hogy néha egy kicsit durva, nem ritka jelenség, s már csak ezért sem elitélendő.

Kis, aki nem megalázkodik, de tud veszteni.

Ui.: Kajakos ismerősöm véleményét pedig, valóban badarság volt tőlem, hogy megemlítettem, de talán ő sem pontosan így gondolta, hogy "legtehetségtelenebb", jobban hangzik talán a "nem annyira szép stílusban evez". Ennyi voltam itt és most.

Kilroy Creative Commons License 2000.10.13 0 0 258
Ja, és mellesleg szólva, Celtic woman Tasztaltársnak igaza vagyon: itt többen is Kőbán sportolói nagyságától függetlenül, urambocsá' azt elismerve ítélték el a nyilatkozatát. Merthogy abban legalábbis inkorrekt volt a másik három lánnyal szemben, mégha neveket nem is mondott volt.

Kil

Kilroy Creative Commons License 2000.10.13 0 0 257
"Ami annyit tesz, hogy startrekfan asztaltársunk egy provokátor."

Te meg egy csalhatatlan isteni lény vagy, ugye? Félreértés ne essék, startrekfan-t illetően nem lehetetlen, hogy igazad van, sőt valószínű, csak a stílusod kissé nagyképű.

Kilroy

Előzmény: Watson (252)
Celtic woman Creative Commons License 2000.10.13 0 0 256
Kedves Watson!
Nem igazán komálom az ilyen, hozzászólásból kiragadott egy-két mondatra reagálós vélemény-nyilvánításokat. Ilyenkor van az, hogy kenjük a sz*rt valakire teljesen feleslegesen.
Hozzászólásom eleje (amiről Te elfelejtettél megemlékezni) éppen, hogy arról szólt: Kőbán Rita sportteljesítményeit, eddigi megnyilatkozásait stb. stb. egyáltalán nem vitatom stb. stb. (Nagyon nincs is kedvem belemenni a dologba...)
Kőbán Rita végül megtette, és pontosan azt tette, amit én hiányoltam: kiállt a nyilvánosság elé álláspontját képviselni. Ez így van rendjén, a helyére került Kőbán Rita emberi megítélése.
Kedves igazság bajnoka, ehhez mit szólsz? Csak ne vond kérdőre az én Mea culpázási képességeimet, tekintve, hogy egyáltalán nem ismersz. Főleg ne ilyen pökhendi módon.
A topicból is azért szálltam ki, mert túl durvának, a vitakultúrát teljes egészében nélkülözőnek találtam, és ilyenben önszántamból nem szeretnék részt venni. (Csak a személyes megszólítás miatt írtam most is.)
Sajnálom, hogy túl sok ilyen, vagy ehhez hasonló eldurvult topicot találni a Fórumban. Vajon a Fórum és a benne résztvevők reprezentatív mintaként a leképeződését jelentik az egész magyar társadalomra jellemző vitakultúrának? Nagyon szomorú lennék, ha így lenne. (Természetesen ez a rész már nem Rólad szól, Watson, úgy vettem észre, az én véleményem félreértelmezésmetől eltekintve minden OK a hozzászólásaiddal. És kérem, senki ne vegye magára, akinek nem inge.)
Csók:
sad Celtic woman

Előzmény: Watson (238)
Fraz Creative Commons License 2000.10.13 0 0 255
Most sikerült jól beszaroznod magad.

Igazad van a szarozós topikokról. Jelen esetben azonban megfeledkezel a többi 3 lányról, akit Kőbán Rita szarozott be.

Előzmény: Watson (250)
TeKi Creative Commons License 2000.10.13 0 0 254
Törölve.
Visszanéztem egy kicsit a topikt.
Vasárnap mi lesz a rádióban Kőbán Ritával ?
Előzmény: TeKi (253)
TeKi Creative Commons License 2000.10.13 0 0 253
Halihó Watson !
Éppen azt akartam kérdezni, hallott-e az esetről valaki valamit személyesen Kőbán Ritától.
Ez a Mea Culpázás valami ilyen volt ?
Az eredeti kérdés is áll.
Watson Creative Commons License 2000.10.12 0 0 252
ROTFLMAO = Rolling On The Floor Laughing My Ass Off (heveny fordításban: a padlón fetrengek és majd' becsinálok a röhögéstől).
Ami annyit tesz, hogy startrekfan asztaltársunk egy provokátor.
Előzmény: bullseye (247)
Watson Creative Commons License 2000.10.12 0 0 251
???
Ezt miért nekem mondod?
Előzmény: hüvelyk matyi (249)
Watson Creative Commons License 2000.10.12 0 0 250
Kedves Kis!

Számomra Kőbán Rita sportolói múltja és eredményei jelentik a garanciát arra, hogy ne kérdőjelezzem meg se a kajakozói tehetségét se a szakmai véleményét. A sok-sok aranyérem önmagáért beszél. Barátod megjegyzéséhez csupán annyit tudok hozzáfűzni: nagyon nagy jövő előtt áll a magyar sportélet, ha Kőbán Rita a "legtehetségtelenebbjei" közül való...

A "Törzsasztal vs. szar" kérdéskörben a véleményem változatlan: kötelességünk tisztán tartani eszmecseréink ezen helyszínét, mint ahogyan a lakásunkat és a lakókörnyezetünket is rendszeresen takarítjuk, hogy ne fulladjunk bele a szemétbe. Ez persze igényszint kérdése, így mindenkinél változó. Azt semmiképpen nem hihetem, hogy bárkinek is igénye lenne a szarban fetrengeni (hacsak nem malac az illető). Inkább úgy érzem, vannak akikben még nem tudatosult, hogy miben is dagonyáznak valójában. Ezeket - azt hiszem - illik idejében figyelmeztetni, és nem hagyni, hogy még jobban elmerüljenek a trutyiban...

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (248)
hüvelyk matyi Creative Commons License 2000.10.12 0 0 249
Légyszíves nézd már Ritát kicsit elfogolutlanul. Tenyleg Ő a kajak nagyasszonya. Ráadásul igaza volt. A másik három lány nem húzott rendesen. A részidők nem hazudnak.
Előzmény: Watson (245)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.12 0 0 248
Kedves Watson!

Válaszod első ránézésre korrekt, egy valamivel szólanék csak hozzá:

Te inkább hallgatsz egy ismeretlen, televízióban mutogatott, agyonünnepelt, un. sztár véleményére akármilyen témában, pláne ha nem is kedveled az illetőt? vagy hallgatsz egy régi jó cimborádra, aki többször bizonyította megbízhatóságát, s tudod róla azt, hogy amit eddig elért, azt tisztán, becsületes munkával érte el, nomeg nem szokot a levegőbe beszélni...(és még bőven van ideje olimpiát nyerni).?

Továbbá, az, hogy a Tasztal mennyire van tele szarral és szarkeverőkkel az nagyon nem érdekel, ugyanis szar és szarkeverő topicokba nem írok (ez a kivétel), de még csak nem is olvasom, arra meg pláne nem ragadtatom magam, hogy emberek fejéhez vágjam: te milyen szar ember vagy, hogy itt kevered a szart. A tasztal publikus, és amíg van igény anyázós bazzmegezős topicokra, addig felőlem csináljon mindenki, amit akar.

Ennek a topicnak véleményem szerint arról kellet volna szólnia, hogy kit s hogyan érintett Kőbán Rita riportja. Nem pedig arról, hogy kit és hogyan érintett startrekfan topicnyitója. Még az elején leírtam a véleményemet a riportról, aztán később, amikor belenéztem láttam, hogy itt elszabadult a pokol és egymást annyázzák az emberek. Na ez már szarkeverés.

Kis, aki maga sem érti miért jött ide, s kavart egyet a fakanállal.

Előzmény: Watson (245)
bullseye Creative Commons License 2000.10.12 0 0 247
Akkor lefordítanád?
Előzmény: Watson (246)
Watson Creative Commons License 2000.10.12 0 0 246
startrekfan: ROTFLMAO...
Ez nagyon felelõtlen és galád dolog volt részedrõl! >:-(
Mire volt ez jó?!?!
Előzmény: startrekfan (242)
Watson Creative Commons License 2000.10.12 0 0 245
Kedves Kis!

A hamiskás mosoly nálam is elõjött a válaszodat olvasva, ugyanis tudom hogy tudod, hogy a hozzászólásomat nem "Kõbán Rita iránti határtalan rajongásom" ihlette (az efféle rajongós-korszakból már rég kinõttem), hanem az afelett érzett aggodalmam, hogy az ilyen szarkevergetõs topikok bûze lassan elárasztja az egész Törzsasztalt. Azt hiszem minden jóérzésû ember erkölcsi kötelessége, hogy megkísérelje megakadályozni a fekália tovaterjedését.
S ez egyben válasz a félkövérrel kiemelt szót tartalmazó mondatodban feltett kérdésedre is.

Ez az illetõ nemegyszer edzett együtt Kõbán Ritussal (mármint egy idõben egy vizen). Elmondta, hogy K. R. az egyik legtehetségtelenebb kajakozó a versenyszerûen ûzök között, mert ha egyedül ül a hajóban, akkor is úgy evez, hogy majd bele borul, s eddigi eredményei férfias erejének volt köszönhetõ. Hát ez is érdekes vélemény.

Érdekes vélemény?
Hát... így is lehet fogalmazni, ha az ember nem akar csúnyán beszélni...
Mindenesetre jót mulattam ezen az "érdekes véleményen", mert - remélem Te is belátod - egy többszörös olimpiai- és világbajnokot "legtehetségtelenebb kajakozó"-ként említeni kimeríti a vicc fogalmát.
Számomra egyértelmûen adódott a konklúzió, miszerint ez a rendkívül tehetséges kajakozó ismerõsöd egyetlen olimpiát és világversenyt sem nyert (mivel nem volt hozzá elég tehetségtelen)...
Na eltaláltam? :-P

Üdvözöl: Watson

Előzmény: Törölt nick (241)
Watson Creative Commons License 2000.10.12 0 0 244
off
Kataca!
Töredelmesen bevallom... igen, jártam ott. ;-)
(Szépen elkészített oldal, gratulálok! De miért nekem kellett ezt ide belinkelni?)
on
Előzmény: Kataca (240)
bullseye Creative Commons License 2000.10.12 0 0 243
Hát nyilván az én qrva anyámat ugye.
Lényeg, hogy nehogy kicsit visszavegyél az arcodból, nehogy megnyugodva kissé bocsánatot kérjél (elnézést, de éppen kijöttem a vízből és frusztrált voltam) a kezdősoraidért, vagy hasonló.
Kirk admirális se hátrált meg a nyálkás szörnyektől, ahogy te sem tőlünk. Live long and prosper.
Előzmény: startrekfan (242)
startrekfan Creative Commons License 2000.10.12 0 0 242
ROTFLMAO!

Na ezért érdemes topic-ot nyitni. Főleg 3-at. Éjen Watson!!! (Meg persze Jake Maroc meg a morális őrjárat többi tagja.)

Fújjoljatok még egy kicsit, gyerekek!

Törölt nick Creative Commons License 2000.10.12 0 0 241
Kedves Watson!

Hamiskás kis mosollyal a szám szegletében, olvastam alábbi írásod. Nem semmi egy figura vagy azt meg kell vallani. Az adataid között láttam az alábbi szöveget:
Nem szeretem a szűk látókörű, primitív és ostoba embereket. Ebből világosan következik, hogy a nem szűk látókörű, nem primitív és nem ostoba embereket kedvelem inkább!"

Ezzel valahogy jómagam is így volnék, annyi kiigazítással, hogy az elözőek körét amellett, hogy nem kedvelem nagyon is elviselem (meg úgyis ők vannak többen.)

Mindazonáltal meglehetősen durván reagálsz le egy-két hozzászólót, amire valószínűleg nem szolgáltak rá.

A Kőbán Ritát teljesen jogosan véded az alábbi szöveggel:
Kőbán Rita ominózus nyilatkozatáról csupán annyit: a felindultság és az elkeseredettség szólt belőle - emiatt nem szabad őt elítélni. Amit mondott, annak pedig kétségtelenül szakmai alapjai voltak. Ezt itt - úgy érzem - senkinek nincs joga megkérdőjelezni.

Nem mintha én sem érezném "kissé" eltulzottnak startrekfan reakcióját a nyilatkozatra, de ha jobban belegondolok, akár őt is védhetném hasonló szöveggel:

"Startrekfan topicnyitásairól meg csupán annyit: a felindultság és az elkeseredettség szólt belőle, melyet valjuk meg jogosan, Kőbán Rita nyilatkozata okozott, emiatt nem szabad őt elitélni."

Szerintem érdekes ez a hozzáállás is. Csak azt nem értem, hogy egy "nem primitív", nem "nem ostoba", "nem szűklátókörü" ember, mint te, miért foglalkozik általa primitvnek, ostobának stb.stb tartott emberek véleményével.

Elfogadom határtalan rajongásod Kőbán Ritáért, bár megérteni sohasem fogom, de ez mindenkinek a magánügye, én spec nem tehetek róla (vagy tehetek de ez mindegy is) nem igazán kedvelem Kőbán Ritát. Ez van. Ilyen vagyok és kész. A nyilatkozatáról meg már leírtam a véleményem.

"Egyébként pedig Rita nem "feltételezések" alapján beszélt, hanem több évtizedes sportolói múltjának tapasztalatai alapján. A "feltételezések" inkább ennek a topiknak képezik a lételemét."

Nem tudom, hogy te mennyire vagy beavatott a kajak-kenu sport világába, de magamról tudom, hogy egyáltalán nem. Viszont ismerek olyat, aki eléggé ért hozzá, versenyszerűen űzi stb.stb. Ez az illető nemegyszer edzett együtt Kőbán Ritussal (mármint egy időben egy vizen). Elmondta, hogy K. R. az egyik legtehetségtelenebb kajakozó a versenyszerűen űzök között, mert ha egyedül ül a hajóban, akkor is úgy evez, hogy majd bele borul, s eddigi eredményei férfias erejének volt köszönhető. Hát ez is érdekes vélemény.

Egyébként, alapjában véve nem mondtál marhaságokat, csak nem szépen. Az utóirat egy részében meg teljesen igazat tudok adni, másik részről, ti. hogy mit tennél a moderátorok helyében, meg inkább nem nyilatkozok.

Üdv!

Kis

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!