1. Pár napja vásároltam egy orchideát (elvileg Singolo névre hallgat). Az eladó azt mondta, hogy csak egy nagy virágot hoz, viszont most elkezdett kinőni a fej alatt a száron egy hajtás. Ezzel van valami teendőm? Hagyjam, mert ez egy újabb virág lesz? Csípjem le azon az elven, hogy ha sok ilyen kis hajtása lesz, akkor kisebbek lesznek a virágok?
2. A második képen lévő orchideám kicsit elburjánzott :) A fővirágon kívül van három olyan hajtása, amiből levelek és virágok hajtottak ki. Ezeket leválasszam? Ha igen, hogyan kell? Hol kell levágni? Mibe kell belerakni?
Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, nem értek ezekhez a növényekhez, de valamiért irtóra jól érzik magukat. :)
Köszönöm szépen a választ. A növényem túléli. Szépen kivirágzott, nincs okom aggodalomra azt hiszem. :) Azért még nem adom fel a levéllel való kísérletezést, bár tény hogy gyakorlatilag semmi esély hogy bármi is legyen belőle.
Sziasztok! Lenne kérdésem! Egy hete párom véletlenül letörte az orchideám középső két levelét. Szerencsére nem lett semmi baja a növényemnek ezen kívül és gondolom megmarad. Viszont próbálom megmenteni a középső levelet ami letörött. Vázába tettem úgy, hogy ne érjen bele a vízbe és fóliát húztam rá hogy párologjon.
Mennyi esélye van hogy hoz légzőgyökeret? Már egy hete ebben a helyzetben van és még mindig szépek a levelek. Vagy ez majd csak később derül ki hogy túléli-e?
Másik kérdésem hogy ettől még tud majd új levelet hozni az eredeti orchideám? 😕
....Valahol olvastam,hogy az őrölt fahéj nevű fűszert nagyon elkerülik...! Azt hogy az Csónakorchidea mit szól ehhez nem tudom...,elképzelhető,hogy óvatosan adagolva beválik..!
szia. meglepetés!ez a növény új növényt ún. keiki-t nevel. azt lesz belőle mint az anya orchi. semmi különöset ne csinálj, neveld ahogy eddig, mikor már az új jövevénynek lesznek gyökerei, legaláb 4-5 cm. nagyok levághatod a szárról és elültetheted.és büszkélkedhetsz vele.
Sziasztok! A segitsegeteket szeretnem kerni. Osszel elviragoztak az orchideaim, visszavagtam a szarukat. Mostanra mindegyik hoz uj szarat, kiveve egy Orchideam. Ezen az egyen, az elszaradt szaron level fejlodott. Tudnatok segiteni, hogy mi a teendo vele? Meg egyik orchideamon se volt, igy nem tudom. Kepet csatolok. Koszonom elore is!