Én ismerek egy csomó teleportot, tele van velük a város rendszeresen haszálom is őket, viszont a pontos helyüket sajnos nem tudom, csak annyit hogy kocsmák és bulihelyek környékén vannak valahol. :)
Azt tudjátok, hogy jövőre a teleportokat bevonják a jövedéki körbe, és zárjegyköteles lesz? Ezzel különösen vigyázni kell, mert ha pont akkor ragasztják rá a zárjegyet, amikor visszafelé jönnénk, ...
Sosem gondoltam, hogy vannak ilyen tapasztalt teleport utazók! És hogy ennyi különböző típus létezik! Kicsit megijedtem, most akkor használatom az
enyém, vagy inkább ne próbáljam ki?
Munchausen: légyszi mesélj a többi típusról is!!! Sajnos én is elrontottam, mert a végén azt igértem, hogy akit érdekel, annak mesélek a másik két tipusól is, holott főtipust de méginkább főkategóriát kellett volna írnom, na sebaj spongyát rá. ;-))
Tehát akkor lássuk, a te félelmed megvalom nem teljesen alaptalan, ugyanis az általad talált teleport, szerencsére már a szinéből beazonosítható, egy avantgard teleport fajta, ezeknek az a rémisztő tulajdonságuk van, hogy néha rájuk jön a dili és ilyenkor képesek nem pont ugyanúgy dekódolni az alanyt ahogy az beléjük került, azt a lehetőséget használják ki, hogy emlékezni tudnak egy előző utas néhány adatára, és ezt úgymond beleépítik a következő utasba, hogy néhány példával is szolgáljak, egy avantgard teleport például képes volt arra, hogy egy egyszerü trafalmadori utazót úgy rakott össze, hogy megérkezése után (mellesleg pont nálunk landolt kb. 2000 éve) bizonyos parafenomális képességekkel ruházta fel az illetőt, az illető nem kis vihart kavart, képességeit kihasználva pl. járt a vízen, feltámadt, meg hasonló ilyen dolgokat művelt, a többit tudjuk. ;-)) Tehát nagyon kell vigyázni ezekkel az avantgard teleportokkal!!!
De akkor, amint igértem a másik két fő kategóriáról is mesélek, idő hiányában, azonban most csak az egyik kategóriát áll módomban röviden érinteni. Ennek a kategóriának sokféle elnevezése létezik, kicsit vitatott az ide tartozó teleportok besorolása is, lévén, hogy ebben az esetben a kategória fő jellemző tulajdonsága az, hogy a teleportok alakváltó képességekkel rendelkeznek, nehéz is őket beazonosítani, mivel gyakran felvehetik a harmadik fő kategória teleportjainak az alakját is, gyakran meg is tévesztik szegény tapasztalatlan utazókat ezzel. Azonban szerencsére megfelelő ismeretek birtokában azért könnyen megbizonyosodhatunk arról, hogy éppen mivel, (pardon) kivel állunk szemben. A fő trükk, amit bevethetünk annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk a teleport valódi khm. tipusáról, az a köpéspróba.
Menjünk a teleport közelébe, de azért vigyázzunk, hogy legalább 3-4 méteres távolságra álljunk tőle, majd köpjük le. Ha az eltalált teleport nem mutat semmilyen lényegi változást, moccanás nélkül tűri a megaláztatást, akkor két eset lehetséges, vagy "alakváltó" teleporttal állunk szemben, vagy leköptünk valami vagy valaki mást, ugyanis más teleportok ellentétben az "alakváltó" teleportokkal erre a kisérletünkre úgy reagálnának, hogy egy pillantra áttetszővé válva elteleportálnák magukról a gusztustalanságot. A biztonsági távolságot azért érdemes betartani, mert extrém esetben előfordulhat, hogy mi magunk is, élő anyagunk miatt bekerülhetünk ebbe a teleportálásba, és bizony nem szép halál a Salivary bolygó feneketlen nyáltengerében megfulladni. Arra pedig kimondottan vigyázzunk, hogy nehogy megismételjük a próbát, mert akkor ezzel már biztosan magunkra haragítjuk a teleportot és már csak bosszúból is elküld minket Salivary-ra. Ezzel szemben, az "alakváltó" ugye mozdulatlanúl tűri a megaláztatást, nem mer reagálni, mert fél, hogy nem tudja újra sikeresen fölvenni az utánzott alakot.
folyt. köv.
Sosem gondoltam, hogy vannak ilyen tapasztalt teleport utazók! És hogy ennyi különböző típus létezik! Kicsit megijedtem, most akkor használatom az enyém, vagy inkább ne próbáljam ki?
Munchausen: légyszi mesélj a többi típusról is!!!
Én is teleportozom! persze most már ritkábban:((((((
Régen beszálltam, aztán ki és elmentem, persze törölközőbe:DDDDDDDDDD fantasztikus érzés! Próbáltam az időfaktorral is játszani, ez hol többre, hol kevesebbre sikerült!
Próbáljátok ki, megéri! Én háromféle színű porttal szoktam utazni, szőke, barna és néha fekete:DDDDDDDDDDDDDD
Köszönöm az ötleteket, sajnos én lilát találtam sárga pöttyökkel.
Nagyon bosszantó, hogy már a teleportok sem kompatibilisek manapság.
Az enyémen nincs márkajelzés. Vannak márkás teleportok?
Mi az hogy vannak, csak márkás teleportok léteznek, de mivel felirat nincs rajtuk, ezért csupán az alakjuk és a színük jelenthet biztos támpontot, a te általad említett lila teleport a sárga pöttyökkel nagy valószinüséggel egy ősi régi darab, ezeket ma már szinte csak végszükség esetében használják, ennek több oka is van, sajnos a régi öreg teleportok sokszor meghibásodnak, gyakrabban akad el az őket használó utas, ha pedig látszólag minden rendben történik, elég sűrűn előfordul, hogy nem az elképzelt helyre jut, extrém esetekben még akár az is megeshetik, hogy egy olyan bolygón landol a kedves utas, ahonnan nincs visszatérés, mivel a bolygón lévő egyetlen teleport már régen az örök vadászmezőkre távozott. Ebből gondolom kiderült, hogy a teleportok félig élőlények, félig gépek, pontosan senki sem tudja, hogy honnan jöttek, azt sem, hogy mikor, mert egyetlen eddig felfedezett értelmes fajnak sincsenek "írásos" emlékeik, egyikük legendáiban sem szerepel semmi a teleportokról, sőt, szinte kivétel nélkül mindegyik faj csak a civilizálódás és a technikai fejlődés egy bizonyos szintjének elérése után fedezte fel a teleportokat. Egyébként a teleportokat három nagy csoportra oszthatjuk, vannak olyan teleportok, amikbe nem belesétálutazó, hanem ők cserkészik be a gyanútlan áldozatot. Ezekkel a "ragadozó" teleportokkal csillagfényes éjszakákon és kihalt, csendes helyeken lehet a leggyakrabban találkozni, általában busz méretüek, furcsa zöldes szinű fényt bocsátanak ki magukból, a közepükben egy sötétzőld furcsán táncoló maggal. Ők is az utazás során nyíló féreglyuk energiájának megcsapolásával táplálkoznak de ők rövidebb ideig képesek az energiatárolásra mint a többi hmmm. márka és van egy nagyon rossz tulajdonságuk, működésük után hosszú ideig kellemetlen forróságot árasztanak maguk körül, ezért aztán igyekeznek is egy kis kellemes ejtőzés után a föld alá süllyedni, ilyenkor akár 10-15 méterre is meg lehet őket közelíteni, amint észlelni fogják a jelenlétünket azonnal a föld alá bújnak. Télen remekül lehet érezni is a belőlük áradó hőt, azonban, ilyenkor nem "éhesek", ha akarnánk sem tudnánk használni őket, ellenben, ha hideg "ragadozót" látunk, akkor tudjuk őket használni, egyszerüen sétáljunk beléjük, furcsa nyúlós energiaburkuk van, a legkönyebben úgy juthatunk beléjük, hogy mintegy propellerként megpörgetjük a törülközőnket, de tényleg csak végső kétségbeesésben lévő utazóknak ajánlom a dolgot, ugyanis a "ragadozó" teleportok sem semmisítik meg a "felesleges" testet, így aztán sikeres visszatérés után különös traumát okozhat az esetleges önmagunkkal való találkozás, főleg azért, mert a meg nem semmisített egyedek rendszerint egy idő után megőrülnek és a hasonmásukat keresik akit le szeretnének gyilkolni, ez pedig ránk nézve minden csak nem egészséges.
Most sajnos be kell fejeznem, a fenmaradó két tipusról is mesélek még, ha egyáltalán érdekel valakit a dolog...
Köszönöm az ötleteket, sajnos én lilát találtam sárga pöttyökkel.
Nagyon bosszantó, hogy már a teleportok sem kompatibilisek manapság.
Az enyémen nincs márkajelzés. Vannak márkás teleportok?
Ha olyan sunlicht zöld a színe, akkor segíthetek, de elég nehéz elboldogulni ezekkel. ;-)))
Egyébként a probléma akkor keletkezik igazán, amikor a sikeres teleportálás után, mivel csak az átvitelre kerülő anyag jellemzői mennek el, hogy aztán a másik oldalon ebből az információbol felépüljenek, ott marad az eredeti, immáron feleslegessé vált test. Ezt ugye le kell őlni, meg kell semmisíteni, hiszen gondot okozna, ha később visszatérés után találkoznál saját magaddal. Aztán az sem biztos, hogy valaha is sikerül visszatérned, ezért lehetőleg minden olyasmit érdemes magaddal vinned, amiről úgy gondolod, hogy számodra fontosak. Meg vigyél egy kis kaját is, mert előfordulhat, hogy egy időre megrekedsz, erről majd később bövebben is írok.
De ne feledd, hogy sajnos minden teleportnak van egy tömeghatárpontja, egy bizonyos határon túli tömeget nem visz át, tehát a biztonság érdekében nem ajánlott túlterhelni, mivel véletlenszerüen dönti el, hogy a határ átlépése esetén mit visz el, illetve mit hagy a helyszinen, ha egy anyagszerkezetből csak bizonyos részt visz át, akkor esetleg előfordulhat, hogy mondjuk Calcium atomok nélkül érkezel át a tuloldalra és ez ugyan eléggé rugalmassá fog tenni, de kicsit pl. nehezíteni fogja a helyváltoztatást, szóval azért jól gondold meg a dolgot. Ha mégis szeretnél teleportálni, úgy hívj segítséget, kérj meg valakit, hogy kisérjen el a teleporthoz, miután pedig kijöttél azonnal gyilkolásszon le, a nálad lévő tárgyakat, értékeket persze szabadon felhasználhatja, ez egyébként amúgy is hagyományosan jár a segítőnek. Ja egy nagyon fontos még, törülköző, fogkrém és fogkefe feltétlenül legyen nálad, ugyanis teleportálás során gyakran előfordul, hogy egy kis időre megrekedsz a start és a céldimenzió illetve a két végpont között egy másik dimenzióban, ez rendszerint egy trópusi tengerparthoz hasonló hely, néha akár két napig is eltarthat a közbenső pihenő, ilyenkor jó ha van nálad törülköző, mert ugyan langyos a tenger és szépen süt a nap, megszáradsz, de néha kellemetlen hűvös szelek fújnak át, ilyenkor más teleportálók rekednek meg a közelben és mivel ezek mindenféle fajhoz tartozhatnak és ezen a "szent" helyen betartják a kölcsönös megnemtámadási szerződést, azért nem árt vigyázni, kényesebb helyzetben a törülköző felmutatásával igazolni tudod, hogy csak átutazóban vagy, ha nőböl vagy, akkor ez különösen fontos ugyanis a "helyi" létforma hasonlít a mi fajunk nőnemű egyedeihez és egyes fajok számára kedvelt csemege. Nagyon ritkán előfordulhat, hogy nem ezen a Rió-hoz hasonló helyen rekedsz meg, hanem valahol máshol, de ennek az esélye gyakorlatilag elhanyagolható. ;-)))
Jó teleportálást, és ne feledd a törülköződet!!!