Keresés

Részletes keresés

nyubocs Creative Commons License 2007.07.28 0 0 103
Nálunk most már az egy négyzetméter tetőfelületre jutó fészkek száma a 3 azaz három felé közelit.
Mindenféle szert kipróbáltunk már, eredménytelen.
Az utolsó irtást már szakember végezte, nemtom milyen szerrel, két hete.
Jó sok lehullott, de most már megint sokan vannak.
A szaki azt mondta, hogy fel kellene szedni a tetőcserepet ha majd 10 fok alatt lesz a hőmérséklet. Csak hát az egész házat emiatt nem cserpeztethetem át :(
maszületett Creative Commons License 2007.07.25 0 0 102

Nemtom hány évig él egy lódarázs, de szerintem azóta biztosan megdögköt, ha mást nem megfagyott a télen...

Amit én kérdeznék...

A darazsakat, amik a tetőtérbe költöznek miért is kell kinyírni?

Valami kárt tudnak tenni a faszerkezetben, vagy csak kellemetlen/veszélyes a jelenlétük?

Ez hülye kérdésnek tűnhet, de nekem faházam van, megjelentek a darazsak, de engem valahogy nem zavarnak. Csak akkor irtanám ki őket, ha a házban valami maradandó károsodást okozhatnak...

Teaway Creative Commons License 2007.06.24 0 0 101
Na, és végül megdöglöttek?
Előzmény: kozak26 (100)
kozak26 Creative Commons License 2006.08.20 0 0 100
Sziasztok!

Nálam a bevált módszer az volt, hogy a darázscsapdába cefrét töltöttem, és meghintettem egy kis ecettel. Emiatt állítólag elkerülik a méhecskék, és csak a darazsak járnak rá.
A csapdát kihelyeztem a közlekedési útvonalukba, és láss csodát, kettő lódarazsat fogtam vele.
Lehet ez másnak nem túl nagy számbeli adat, de nálam szerencsére nincs belőlük sok.
Alternatíva a lustaságomnak köszönhetöen:
Összegyüjtöttem a fáról lehullott gyümölcsöket egy vödörbe, és lustaságomnak köszönhetően kinnt maradt a napon érlelődni. Rá is járt két újabb lódarázs.
A vödröt lezártam fóliával, és középre csináltam egy lódarázsnyi bejáratot.
A kis torkos szépen bele is sétált újdonsült "csapdámba".
2-3 óra alatt nem kecmergett ki belőle, amíg kinnt voltam a kertben, azóta nem jártam kinnt, de szerintem ez a módszer is beválik, és nem tudnak kimászni belőle.
Pamplónai békafuttató Creative Commons License 2006.08.19 0 0 99
Idei darázstapasztalataim:

A boltban kapható darázscsapda a hormontartalmú csaliszerével: nulla eredmény
fékra aggatott félliteres flakon
1. cukrozott vörösborral csak fülbemászót fogott
2. cseresznyebefőttel csak legyet
3. ecetesedésnek indult kombuchateával rengeteg darazsat
4. a szomszésasszonyom erre esküszik: sör+ecet+cukroszirup
ez lesz a következő

hangyák ellen kiraktam a proterctB-t
érintetlenül áll ott egy hónapjam pedig beletűztem a boly közepébe
a sütőpor viszont bevált mint mindig
Teaway Creative Commons License 2006.08.07 0 0 98
Most már csak arra várunk, hogy kiwancsi-nál melyik vált be:)
Előzmény: kertész lány (97)
kertész lány Creative Commons License 2006.07.26 0 0 97

Az én nagymamám mézet és élesztőt kever össze, és azt tette ki. Talán megdöglöttek.

Hallottam, hogy a vonulási útjukba sima, snassz hontőport kell kiszorni.

Én meg esjüszök a BI58-ra. Az, hogy 20 éves semmi baja nincs. Nincs benne romlandó, úgy mint a permetező szereknek se. Hiába írják rá a szav.időt.

Előzmény: kiwancsi (94)
Teaway Creative Commons License 2006.07.24 0 0 96

"A nagy feketék bele sem férnek." ----> ANT OFF

Teaway Creative Commons License 2006.07.24 0 0 95
Keverjünk össze egyenlő arányban cukrot és bóraxot, majd helyezzük ki kis edénykékbe. A hangyák nemcsak, hogy felfalják, hanem ezzel táplálják utódaikat is, így valamennyien elpusztulnak.
kiwancsi Creative Commons License 2006.07.24 0 0 94

Állandóan kint van a fürdőszobában, mégis hét éve küzdök.

A nagy feketék bele sem férnek.

Más? ;-)

Előzmény: Teaway (93)
Teaway Creative Commons License 2006.07.24 0 0 93

Protect-B hangyairtó csalétek
A csapdába bemennek a hangyák, és a benne lévő illatos mérget beviszik a hangyabolyba, megmérgezve az egész társaságot.

Előzmény: kiwancsi (92)
kiwancsi Creative Commons License 2006.07.24 0 0 92

Lehet hogy nem is számítottak arra hogy valaki ilyet kérdez? :-)

Tudtok valamit hangya ellen? Tudom hogy védett, de talán nem vagyok köteles hagyni hogy szétforgácsolják a ház faszerkezetét? Hatalmas mennyiséget termeltek ki, döbbenetes volt. A közönséges hangyairtók csak azt ölik meg akit eltalálnak.

Ezek a nagy fekete hangyák nem tudom mit művelnek.:-(((

Előzmény: Flanell (89)
kiwancsi Creative Commons License 2006.07.24 0 0 91

Én is beosztom hosszú időre, de most minden atkás, már az atkaölő sem használ és a nagy dolgokat nem tudom fürdetni. Azon kívül a kecskerágók tetvei is bekeményítettek.

Előzmény: Flanell (89)
Teaway Creative Commons License 2006.07.24 0 0 90
Nekem még lötyög egy kicsi az üveg aljában. Kb. 20 éve vásároltuk.
Előzmény: kertész lány (79)
Flanell Creative Commons License 2006.07.19 0 0 89
Csak védekezésül mondták, bárhol megnézhető, hogy II. kategóriás. De nem sok helyen foglalkoznak ilyesmivel. Ráírják egy náluk vásárló személy zöldkönyvére. Esetleg negyed hektárra fél köbmétert.
Előzmény: kiwancsi (83)
Flanell Creative Commons License 2006.07.19 0 0 88
Igen, a BI 58-nak pont az a legnagyobb előnye, hogy érzed, ha feléd viszi az ájer.
Előzmény: xyzw (87)
xyzw Creative Commons License 2006.07.18 0 0 87
lehet, hogy emberre is veszélyes, de a cél szentesíti az eszközt. Amúgy meg nem kell inni a BI-58-ból, meg ne is nagyon lélegezd be. Akkor nem lesz káros rád nézve. Én is próbálkoztam légyirtószerrel, de nálam egy idő múlva észheztértek a darazsak
Előzmény: moonshadow (85)
kiwancsi Creative Commons License 2006.07.18 0 0 86

Nem lehet mindenhova odamenni.

Előzmény: moonshadow (85)
moonshadow Creative Commons License 2006.07.17 0 0 85

Tegnap a padláson darázsirtást végeztem.

5-6 tenyérnyi fészek volt különböző helyeken.

Felmentem este tíz óra után, sötétben, egy elemlámpával.

A darázsirtó készülék egy nagy palackos szimpla protect-b légy és szúnyogirtó aerosol, állítólag emberre nem veszélyes.

A darázsirtás úgy történt, hogy elmentem a padlásajtótól legtávolabbi darázsfészekhez, rávilágítottam lámpával és közben fújtam rá oldalról kb. 1m-ről vagy 10 másodpercig a protect-b-t.

Rohangáltak a fészken ide-oda, de egy sem szált fel.

Így kifelé haladva a padlásról, rendre lefújtam az összes fészket.

Az utolsó fészeknél a hatást is figyeltem, a tíz másodperces lefújás után további 15 másodperc múlva elkezdtek potyogni a darazsak a földre, ezért vigyázni kell, hogy ne álj a fészek alá.

Megállapítottam, hogy semmi extra nincs benne, szerintem teljesen szükségtelen az emberre is veszélyes bi58, meg hasonló büdös szarok beszerzése, szimpla légyirtó leviszi őket.

Ma felmentem, fészkenként 1-2 darázs maradt, de lehet, hogy azok azóta keltek ki...

kiwancsi Creative Commons License 2006.07.17 0 0 84

Bocsánat! Nem dadogok.:-))

Az előbb nem jelent meg a hozzászólásom-nálam-

kiwancsi Creative Commons License 2006.07.17 0 0 83

Én is így tudtam, de a múlt héten vettem. Azt mondták ők nem tartanak zöld könyvest.

Előzmény: Flanell (80)
kiwancsi Creative Commons License 2006.07.17 0 0 82

A múlt héten vettem BI58-at. Meg is kérdeztem hogy szabad-e? Azt mondták ők nem tartanak zöldkönyvest.

Aktuális volt, mert idén nem bírok a dögökkel.

Előzmény: Flanell (80)
tompardon Creative Commons License 2006.07.14 0 0 81
Nálunk a kisebb testű "közönséges" darazsak fészkelték be magukat a padláson. Hajnalban egy zseblámpával felmentem + egy kis permetlét fújtam a dögökre. Aztán a permetező csövével leütöttem a fészkeket és tapostam laposra. A permetezést egy idő után el is hagytam. A darazsak ilyenkor még nem repülnek. A földön mászkáltak és várták, hogy lesújtson rájuk a darázsirtó cipőm. Leszedtem vagy negyven fészket, két hét múlva ismét körülnézek.
Flanell Creative Commons License 2006.07.09 0 0 80
Nem tiltották be, jelenleg is kapható, csak II. forgalmi kategóriás. Vagy zöld könyv kell hozzá, vagy olyan boltos.
Előzmény: kertész lány (79)
kertész lány Creative Commons License 2006.07.09 0 0 79
Helló! A BI58-at Kb. 10 éve betiltották, és ki is vonták a forgalomból. Tényleg nagyon büdös és ideg méreg.
Előzmény: xyzw (75)
toffifee Creative Commons License 2006.07.06 0 0 78

szia

Vartam a leveled a telefonszammal nagyon, de semmi. Ne tessek megfeledkezni a sorstarsakrol! ;)

Kuldd el kerlek a toffifee76 kukac hotmail.com-ra.

Koszonom. 

:)

Előzmény: Törölt nick (76)
lujza Creative Commons License 2006.07.04 0 0 77

Kora tavasszal a darázscsapda jó megoldás, de nem szabad késni vele..

(Üvegben cukros, ecetes víz, olyan arányban, mintha salátalé lenne, legyekre is jó)

A királynőt kell elkapni...

Nálunk meg idén a föld alatt laktak a dögök a legforgalmasabb helyen.

3 napig fújkáltam őket, áztattam őket, meg begyömöszöltem a lukakat, lekoptak...

Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.03 0 0 76

20eFt-ért csinálta a nagy semmit.

Permetezőszerrel az a probléma, hogy az csak akkor jó, ha a fészek hozzáférhető helyen van. Nálunk sajnos teljesen hozzáférhetetlen.

A befúrásos módszer jó lehet, ezen már én is agyaltam, de momentán nincs olyan szer, ami alkalmas lenne erre a célra. Az aerosolos darázsirtók nagyon jók, de az is csak akkor használható, ha a fészekre fújható. Gondolkodtam abban, hogy egy injekciós fecskendővel egy 1mm-es lyukon keresztól betolok irtószert, de a darázsirtó aerosol nagynyomáson 4-5m-re ellövi a mérget, így nem tudom betölteni a fecskendőbe.

Most azt olvastam, hogy a BioKill nevű szer állítólag veszélyes méhekre, illetve a honlapjuk szerint darazsakra is hatásos. Ez nem löveli ki az anyagot, úgyhogy ez begyűjthető lenne egy injekcióstűbe is. De ez nem kifejezett darázsirtó, és attól tartok, hogy csak megvadulnak tőle, de nem döglenek meg. Rohadt dolog tud lenni a darázsfészek... 

Előzmény: xyzw (75)
xyzw Creative Commons License 2006.07.03 0 0 75

Hali!

Érdekelne, hogy mekkora az az összeg, amit kértek egy ilyen gázosításért. Amúgy én úgy tudom, hogy az ANTSZ is végez darázsirtást, sőt, úgy hallottam, hogy BI-58 permetezőszer segítségével igen jó eredményt érhetnek el. Ezt az ANTSZ-es hölgy mondta, kb 10 éve... 

Amúgy én tutti keresnék valami megoldást az ügy érdekében (pl 1mm vastag fúróval befúrnék és valami  mérgező anyagot, vagy erősen párolgó oldószert fecskendeznék be, ami károsítja őket...

Előzmény: Törölt nick (73)
toffifee Creative Commons License 2006.07.03 0 0 74
oks. koszi. mar irom is a mailt  ;)
Előzmény: Törölt nick (73)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!