Keresés

Részletes keresés

Jani-wan. Creative Commons License 2024.12.19 0 0 86170

OFF

Érdekes, nálam meg úgy van hogy alapból túl bőre veszi a válaszokat, olyan információkkal amire nem is voltam kíváncsi. Ezért ha nem akarok terjengős választ, oda szoktam írni hogy rövid választ kérek, vagy hogy az IGEN vagy NEM válasz elég lesz.

Lehet hogy mindenki jobban járna, ha dizni a ChatGPT-vel íratnák meg a történeteket? LOL

Előzmény: Tatás Tata (86169)
Tatás Tata Creative Commons License 2024.12.19 0 0 86169

érdemes megfigyelni, hogy nem igazán erőlteti meg magát ha nem fogalmazunk pontosan és részletesen. látszik hogy arra törekszik hogy minél kisebb proci idő felhasználással nyomjon valamit. bár valszeg ezt csak ilyen szórakoztató jellegű témáknál csinálja, ahol ki lehet szúrni a szemét az átlag usernek valami gagyival :)

Előzmény: Biga Cubensis (86168)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.19 0 0 86168

az utolsó már most jobb, mint a sequel :)

Előzmény: Tatás Tata (86164)
Tatás Tata Creative Commons License 2024.12.19 0 1 86167

mert az emberi agy hogyan generál? misztikus módon? :)

Előzmény: capacete (86166)
capacete Creative Commons License 2024.12.19 0 0 86166

Minden hozzászólásodból kiderül, hogy egy ember van ebben a fórumban, akinek nincs fogalma arról, hogy mi az AI és az te vagy.

Ha bármit értenél hozzá, akkor tudnád, hogy az AI-nak nincs tudása, hanem gyakorisági alapon generál szöveget.

Tatás Tata Creative Commons License 2024.12.19 0 0 86165

a legtöbb ember (pl programozók!!! is) nem érti a következőt: egy AI válasz attól is függ hogy mennyi proci időt kapott az AI arra a válaszra. egy ingyenes szolgáltatásban nem kapunk akármennyi proci időt. tehát amit az AI maximálisan tud, azt nem kapjuk meg. de még fizetős verzióban sem. továbbá az adatbázistól is függ, amit használ. sok pénzed van? politikus vagy? esetleg marha gazdag bűnöző? végtelen AI proci időt kapsz, legjobb adatbázisokkal :)))

Tatás Tata Creative Commons License 2024.12.19 0 1 86164

egy kis AI, amiből az AI-t nem értők ostoba következtetéseket fognak levonni az AI tudására vonatkozóan.

írj egy rövid star wars részt. 5 mondat legyen.

Egy távoli galaxis peremén, egy elhagyatott bolygón Rey magányosan ült egy barlang mélyén, meditálva. Az Erő különös zúgással töltötte be a teret, mintha valami hatalmas közeledne. Hirtelen egy sötét árny emelkedett fel előtte: Kylo Ren volt, fénykardja vörösen izzott a félhomályban. "Nem menekülhetsz örökké, Rey," mondta hidegen, miközben lassan közelebb lépett. Rey mély lélegzetet vett, majd megmarkolta saját fénykardját, tudva, hogy az összecsapás elkerülhetetlen.

még egyet, de jobb legyen.

A Mustafar hamujában Darth Vader régi kastélyának romjai között Ahsoka Tano csendben haladt előre, az Erő nyugtalanul kavargott körülötte. Egy mély zugból váratlanul felcsendült egy baljós nevetés, majd Palpatine hologramja jelent meg, arca torz volt a gyűlölettől. "A múlt árnyai mindig megtalálnak, Jedi," sziszegte, miközben az egyik sötét sarokból két vörös fénykard gyulladt fel. Ahsoka megállt, megmarkolta fénykardját, és elszántan szembefordult a közeledő árnyalakkal. Tudta, hogy itt nemcsak a saját sorsa, hanem az Erő egyensúlya is eldőlhet.

de ezek nem jók. ezek csak mintha film jelenetek lennének. teljes történetet írj.

Értem! Íme egy teljes rövid Star Wars-történet:

A magányos droid és a lázadó remény

Egy távoli bolygón, a sivatagos Parnossison, egy régi R4-es droid bolyongott a homokdűnék között. Az R4-Z7 nevű droid egy elfeledett csata maradványai közül menekült meg, és azóta magányosan kóborolt, várva, hogy valaki újra értelmet adjon a létnek. Egy nap egy elcsigázott fiatal lány bukkant rá, akit Lyrának hívtak, és aki a birodalmi fogságból szökött meg. Lyra megtalálta R4 memóriabankjában egy elrejtett koordinátát, amely egy régi lázadó bázis titkos helyét tartalmazta. Bár a Birodalom vadászott rájuk, együtt indultak útnak, és a droid segítségével sikerült elérniük a bázist, ahol újra csatlakozhattak a lázadókhoz. R4, a magányos droid, végre célt talált, amikor a lázadás eszköze és Lyra hűséges társa lett.

de ez tök ugyanaz mint egyik sw rész!

Igazad van, próbáljuk meg egyedi és új irányból megközelíteni. Íme egy teljesen friss Star Wars-történet, amely eltér a megszokott kliséktől:

Az árnyékhegedűs

A galaxis szélén, az ismeretlen régiókban, egy Zaforra nevű bolygón élte mindennapjait Nira Vask, egy fiatal, szegény zenész. A falujában a túlélésért küzdő embereknek csak egy dolog adott reményt: Nira különleges hegedűjátéka, amely képes volt a lélek legmélyebb pontjait is megérinteni. Amit azonban senki sem tudott, az az volt, hogy a hangszer titokban egy ősi Sith-ereklye volt, amely Erő-érzékeny hangokkal szőtte át a zenét, befolyásolva az emberek érzelmeit.

Egy nap a Birodalom megérkezett, és Nira zenéjének híre eljutott Darth Sulcushoz, egy kegyetlen Inkvizítorhoz, aki azonnal felismerte az ereklye valódi természetét. Amikor Sulcus lerohanta a falut, Nira kétségbeesetten próbálta megvédeni népét a zenéje erejével. Ahogy a hegedűből áradó hangok egyre erősebbek lettek, a zene nemcsak a támadókat, hanem Nira saját elméjét is kezdte felemészteni.

A végső pillanatban egy rejtélyes jedi érkezett, aki Nira zenéjének segítségével végül legyőzte Sulcust, de a lányt arra figyelmeztette, hogy az ereklye túl veszélyes ahhoz, hogy tovább használja. Nira megtanulta, hogy a zenéje nem a sötétség eszköze, hanem a fényé lehet, ha tiszta szívvel játszik. Ezután a galaxisban utazva zenéjével inspirálta az elnyomottakat, de mindig emlékezett arra, hogy az Erő sötét és világos oldala mindig ott lapul az emberi szívben.

Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.19 0 0 86163

Filler rész volt, fél óra filler meg olyan mintha nem is lenne :)

Előzmény: Mlle. Grenelle (86161)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.12.19 0 0 86162

Igen, ez már kiderült a bagolynál.

Hát előrébb nem jutott a történet, csak volt egy mellékküldetés egy csomó értelmetlen dologgal.

De az én hibám hogy megnézem.

Előzmény: Mlle. Grenelle (86161)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86161

Kóbor alakulat: egy egész csomó (legalább 9) At Akármi nevű bolygó van a messzi-messzi galaxisban, és ezeknek valami közük van egymáshoz - legalább egy pedig elvesztette a békéjét, és romokban hever, háború dúl rajta, amiről nem tudjuk, miért is tört ki...

Ez volt a legutóbbi rész lényege.

Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86160

szép kis értéke lehet...

Előzmény: mindenki senkije (86158)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86159

Ja így meglett.

Sajna öregszem és biztos megkérdeztem már sok mindent többször :)

Előzmény: mindenki senkije (86157)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86158

egyébként aki lemaradt a jedi képregényről, az pl itt megnézheti:

https://youtu.be/zrBlQRVZlR0?si=LSj8YF8ABdiStlXJ

mindenki senkije Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86157

nem tudom

de én pl a fazekas szóra kerestem rá

Előzmény: Stratonicus84 (86153)
Tatás Tata Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86156

beírtam pár AI képgenerátorban, hogy spaceballs. ügyebár a képgenerátorokat képekkel és szöveggel tanítják, azaz tag-elik a képeket és részeit. azaz így a képek tükrözni fogják hogy a "világcsordaszellem" mit is gondol egy-egy szó jelentéséről.

nos, egyik sima karácsonyfadíszeket generált, némi űrrel. a másik sima űrhajósokat. a harmadik kis zöld emberkéket nagy zöld golyókkal :) egy uncensored ai generátor pedig... ezt inkább nem részletezem :)

Előzmény: Biga Cubensis (86155)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86155

Ez pont benne van a videóban :)

Brooks mindenképp valami Space-el kezdődőt akart, valaki épp káromkodott, hogy "Balls!" és rávágta legyen "Space Balls!" :)

A balls-nak van ilyen szitokszó jelentése is:

a rude word for complete nonsense: a load of balls What he said was a load of balls. "All men are pigs." "Balls!

Előzmény: Stratonicus84 (86154)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86154

Én sem ismertem ezt a szót, köszi.

Mindig azt hittem, hogy a golyóhoz van köze (ha már Spaceballs).

Na de akkor már: eredeti nyelven miért pont űr golyók?

Előzmény: Tatás Tata (86152)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86153

Ha nem linkeled, akkor hogy tudja pusztán a hsz sorszáma alapján megtalálni?

Előzmény: mindenki senkije (86150)
Tatás Tata Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86152

golyhó

golyhó főnév -t, -ja (tájszóirodalmi nyelvben, gyak. kedveskedő)1. Megbocsátható v. megértően nézett együgyűségében, ügyefogyottságában bolondos, bohókás, ill. tudatlan, csacsi ember. Eredj, te golyhó! Az ilyen golyhó semmihez sem ért. || a. (átvitt értelemben)  Nézem a pöffedt | Holdat … Hej, égi testvér, Didergő bolygó, Tüzet keresnél, Vén őszi golyhó? (Tóth Árpád)2. (népies) Nehézfejű, mafla, kamasz, naiv v. ostoba fiatalember, ill. oktondi kisdiák. Sok baj van ezekkel a golyhókkal.  Hiába mosolygsz kacér ajkaiddal, dicsőség! … csábíts más tapasztalatlan golyhókat … kebledre. (Petőfi SándorAz öreg diákok kitanították a „golyhókat”. (Mikszáth Kálmán)golyhóság.

jó, mifelénk nem volt ismert ez a szó, sose hallottam a filmen kívül...

Előzmény: smile64 (86151)
smile64 Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86151

Miért? Nem azok?

Előzmény: Tatás Tata (86149)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86150

pedig én jeleztem:

----> 19975

Előzmény: Biga Cubensis (86146)
Tatás Tata Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86149

én azt nem értettem soha hogy miért űrgolyHók?

Előzmény: Biga Cubensis (86147)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86147

Űrgolyókról 10 részlet, nem is tudtam, hogy Hamillt is érdekelte egy cameo szerep.

https://www.youtube.com/watch?v=18-tuUrrVwQ

Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.18 0 0 86146

Ah köszi, gondolom ez az:

https://konyvesmagazin.hu/nagy/jedi_visszater_fazekas.html

Engem akkor valószínű elkerült ez a limitált széria, nem emlékszem rá, egyszer jó lenne átlapozni...

Előzmény: Stratonicus84 (86144)
Tatás Tata Creative Commons License 2024.12.17 0 1 86145

klasszikus borítók, megvoltak nekünk is ezek, beleégtek az agyamba :)

Előzmény: Biga Cubensis (86143)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.12.17 0 1 86144

Fazekas a Jedit is megcsinálta képregényben, csak nem akkoriban, hanem kb. 10 évvel ezelőtt, limitált kiadásban.

Előzmény: Biga Cubensis (86143)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.17 0 0 86143

Jedi visszatérből ugye nem volt ilyen kis rajzolt képregény?

Én csak egy olyanra emlékszem, ami külföldi volt talán franciáktól hozta egy osztálytársam, magyarra nem. Illetve volt később egy nagyalakú fotókkal illusztrált füzet verzió.

Bateman Creative Commons License 2024.12.14 0 0 86142

mindenestre sok köze nincs a SW-hez ennek sem.

Előzmény: Tabusított témák (86141)
Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.14 0 0 86141

aha ő is csinált ilyeneket, de ez alapvetően chris foss stílusa

Előzmény: Bateman (86139)
Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.14 0 0 86140

igen, galaktikában volt egy külön szám is chris foss műveivel

Előzmény: Biga Cubensis (86138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!