Nekem legfeljebb, ha eddig nem voltam ott, azután is kibírnám valahogy. Én nem akarok ott letelepdni, mondom én innen, viszont szétnéznék és hát a kaland, ami hiányzik, Európa már kicsi.
Szeretem az ilyen talpig becsületes embereket, aki semmit nem csinálnak amit nem szabad, még a piros lámpán sem mennek át soha.
Én viszont szeretem a kalandot és a kockázatot, mennék, ha lenne hová, de egyedül nincs sok kedvem. Szólhatna, aki tud valamit, csapódnék a társasághoz.
Public Relations-ben dolgozom. Nagyon szeretem a melot, a kollegaim rendesek, a fizetes kezdo szinten van. De meg csak egy rovid ideje vagyok ennel a cegnel. A fizetes evi 30 korul van.
Csak ido kerdese, amig lecsapnak jaruk. Ha nem ott, akkor a repuloteren. Csak egy rosszhangulatu vamos kell hozza, es mar varhatjak is racs mogott a kitoloncolast...
Itt egy nem rövid fejtegetés az állítólagos programozóhiánytról illetve a H-1B vízumok létjogosultságáról.
Kiemelek egy-két gondolatot.
A tanulmány írója szerint a H-1B vízumokat az ipar olcsó, röghöz kötött munkaerőforrásként használja, és minden, az állítólagos programozóhiányról szóló nyilatkozat és cikk, illetve a H-1B vízumokból befolyó összegen végzett 'látszatképzések' is ennek fenntartását szolgálják. Eközben progamozóból lenne elég, hiszen a cégek csak minden ötvenedik pályázót veszik fel - ez pedig nem éppen a szűkös kínálatra jellemző. A cégek egyik fő érve/kifogása, hogy a jelentkező tapasztaltabb, nem egyszer idősebb programozóknak nincs megszerzett szakmai gyakorlata X vagy Y legújabb szakterületen, ezért nem fogadhatják el jelentkezésüket; ezzel persze saját maguk alatt vágják a fát, mert egy megfelelően okos és tapasztalt programozó új nyelvet menet közben is rövid idő alatt képes lenne megtanulni és utána rövidebb idő alatt alaposabb munkát végezni, mint a jelenleg helyettük felvett, inkább szaktudással mint hozzáértéssel rendelkezők - így viszont a cégek a tapasztalt programozók által nyújtott hosszú távú előnyöket feláldozzák. A tanulmány szerint a programozók házon belüli képzése egyébként a legtöbb cégnél nem is kerül szóba, aminek - úgy tűnik - legtöbbször a szorító határidő az oka.
+kérdezhetném,h.mit dolgozol? Én jövő tavasszal szeretnék kimenni, és pár héten belül fogom elkezdeni a papírokat intézni."Természetesen" feketén,de jó lenne valami megfelelő melót találni. Esetleg ha tudál segíteni, nagyon megköszönném!
bye
Ja es sima turstavizummal nyomom a dolgot!!!!
A ber ugyan lehetne jobb is(az otthoni hoz kepest szuper), de a buli jo, a tarsasag szuper
es a meloba sem szakadok
bele.
Ennyi!
Mielott barkivel is elszaladna az "alomlo" olvassatok:
http://www.shusterman.com
Itt keressetek ra arra a bizonyos J-1 vizumra.
Nagyon okos, es ugyes ugy latszik par ember, foleg azok, akik kihozzak a szerencsetlen, tudatlan "munkavallalokat" az USA-ba, 8-9 agyat betesznek egy pincebe, es elkernek agyankent 250 dollart/szemely/ho; egy-ket heti fizetest elore. Aztan szereznek valami szemet munkat, 5-6 dollar/ora, aztan lehet orulni, hogy milyen jol jarok, USA-ban dolgozom.
Csak meg azt nem tudja a delikvens, hogy olyan is megeshet vele, hogy eppen az az ember fogja azt mondani munkaadojanak, hogy "rugd ki, hozok egy jobbat helyette", aki beajanlotta.
Meg azt sem, hogy teljesen illegalis, es ha elkapjak, akkor kitoloncoljak.
Utazni is utazhat, ha keresett ra eleg penzt.
OLyanrol tudok, hogy kijottek 1 honapot dolgozni egyetemen keresztul, pl nyari taborba. Aztan kaptak 400 dollart a tabor vegen, es megnezhettek egy par nap alatt, amire volt energiajuk, mert bizony nem nagyon volt utana semmire, annyira le voltak kotve.
Feketen dolgozhatsz, ha utana jarsz nagyon, azert van munkad. Megkapsz 10-15 dollar kozott/ora, ha kifogod. Kerdezd azokat, akik mar voltak itt, es vegigcsinaltak.
Altalaban amit kerestek, azt fel is emesztette az az idoszak, amikor nem volt munkajuk, de enni/lakni azert kellett.
Egyedul, ismerosok nelkul nekivagni egy ilyen utnak nagy mereszseg. Ha megis vallalod, legyen kitomve a penztarcad dollarral. Ha viszont az meg van, miert van szukseged arra, hogy egy csomo mindennek kitedd magad?
Tervezd meg az utadat korultekintoen, es gyujts annyi informaciot, amennyit csak birsz.
Frankgedeon teged meg falhoz kellene allitani.
Hello!
Igen ez a Work and travel program.
En ugy tudom, hogy csak iskolalatogatasi igazolas beadasa utan lehet megkapni ezt a vizumot.
Csak vmilyen bizonyitvany nem eleg, azt kell igazolni, hogy neked van okod arra, hogy visszagyere.Ilyen mondjuk a suliba jaras, mert akkor "tuti" visszajossz szerintuk.
Legalabb egy vki hisz nekem, ha mar a tobbseg nem.
Ha vki utannajar a dolgoknak, akkor meg ra is johet, hogy van ilyen lehetoseg.
Azert ne felts, az a kedvezmeny sem jon rosszul az embernek.
Itt tenyleg a bombauzlet lehetosege all fent legalisan.
Nehany aprosag, meg azonban elmondasra szorul.
Lehet, hogy ezt vki megtudja szervezni onalloan, vagy talal egy amerikai ceget, es vallal szervezest Mo-on.Azonban ehhez kell csinalnia egy ceget, embereket felvenni, dolgoztatni, es akkor sem biztos, hogy bejon a dolog.
Azonban mar vannak ilyen cegek Mo-on,tehat semmilyen monopoliumot nem lehet letrehozni mar ebbol.Itt az a lenyeg, hogy elmesz egy ilyen ceghez, akik egy szervezesi koltsegert megcsinaljak neked az egeszet.De az sem mindegy, hogy melyik irodahoz mesz a magyarok kozul.
Tavaly talalkoztunk olyan sraccal, aki az egyik itteni irodatol jott at, lelepett, mert vmi dologgal kint baj volt naluk.Atjott hozzank es ott dolgozott nalunk a program lejarta vegeig.
Namost miert nem eri meg vkinek befizetni ezt a kezdo osszeget, ami 600$ (munka megszervezese,szallas megszervezese, biztositas)+repulojegy,es kint pedig el van rendezve neki minden.
A befizetett osszeget pedig 6 het alatt kenyelmesen vissza lehet keresni, es a 6 het utan mar csak tied a love.Altalaban 6$ /h ert leeht dolgozni, de vannak tulora lehetosegek is.
Sajat tapasztalatbol mondom, hogy kb 300.000 ft rep jeggyel egyutt tavaly a kezdo osszeg, de ennek otszoroset hoztam haza, persze kemeny munkaval, 5 honap alatt.
es meg egy dolog.En nem vagyok az iroda alkalmazottja, csak a tavaly nyaron kint voltam es azt kerte a ceg magyarorszagi vezetoje, ha tudok szervezzek be embereket, es kaphatok a 600$ bol vmennyi kedvezmenyt erre a nyarra.
Engem nem erdekel, hogy az iroda ? embert tud kivinni, es mely orszagokbol, csak kicsit csokkenteni akartam az en sajat koltsegemet.
Illetve meg egy dolog van, ami miatt elkezdtem ezt a szervezest.
Itt van Mo-on tobb ezer ember, aki tenyleg kia kar menni, de fogalma sincs, hogy hogyan.Fizetgetnek kulonbozo cegeknek, aki nem garantal semmit csak a let nyulja le, sot meg az em,ber el is veszti a hitelet a kovetsegen, egy elutasitott vizum utan. Csak gondoltam felvilagositom egy kicsit a nepet, hogy megis van normalis utjan ezeknek a dolgoknak is, csak egy kis kezdo tokebe kerul, amit azert meg lehet szerezni.