Keresés

Részletes keresés

kaviat Creative Commons License 2004.04.03 0 0 288
egyrészt hajrá a jó hangkártyavételeidhez, örülök, hogy egész kis zajuakat tudtál venni, másrész igazad van, végülis csak az elvárást kell a lehetőséhekhez méretezni

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: MDboi (286)
MDboi Creative Commons License 2004.04.02 0 0 287
Minidisc hekkeléshez ért e valaki? Érdemes e csinálni? Van e tapasztalat? Help pazsálujszta!!
MDboi Creative Commons License 2004.03.26 0 0 286
Kaviat Amit irsz szerintem nem egésszen úgy van. (bocs) Meglepően sok csacsiság van ezen és a rokon topicokon leirva.
Egy 4, (Yamaha 724) és egy 5, ezer Ft-os (ensoniq audio PCI) kártyám van amelyeket 99 ben vettem. Működnek egyutt is de volt már 3 kártya is a gépemben, működött (cubassel). Tudtam felvenni pl dobot 6 sávon. A lényeg hogy más-más csippre épülő kártya legyen egymás mellett a gépben jórészt ennyi, vagy csak szerencsém voltam vásárláskor(?).
Persze hulladék hangkártya biztos létezik, neked bizti ilyen van de viszonylag normális kártya van olcsón is.
Zaj van de nem akkora mint amekkorát te irsz persze ha akarod akkor hallhatóvá teheted ha a hangkártyával erősited a felvételt. A zajt kilehet kiküszöbölni azzal ha a bemenő jel nagy és az érkező oldalon csak minimális az erősités (ha lehet a hangkártya keverőjén a poti legyen teljesen lehúzva).
Előzmény: kaviat (285)
kaviat Creative Commons License 2004.03.25 0 0 285
sajnos az a baj, hogy a gagyibb hangkártyák jelentős zajt szednek össze a gép belselyéből. árnyékolási, leválasztási problémák ezek. "behallatszik" maga a táp, a diszkek, rossz esetben még a ventillátorok is. ha jol felcsavarod a hangerőt, de nincs semmi a bemeneten, akkor hallani fogod miről beszélek. ja és a videókártyát nem is mondtam, a régebbi soundblastereknél még az egér mozgását is hallani lehet, olyan vékony kis ciripelés formályában

persze vannak olyan hangkártyák amik elég jól le vannak választva, mondjuk külső AD van rajtuk, amiket akár külön tápról is táplálnak, jó minőségü AD kovertert raknak beléjül, de ezek 60 - 80 - 100 rugóba kerülnek, ennyit az ember nem szokott kiadni otthonra egy hangkártyáért [viszont a rádiókban lehet, hogy ilyenek vannak].

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: MDboi (284)
MDboi Creative Commons License 2004.03.25 0 0 284
Petyus, Egyke!
Nem olyan macerás minidisc ről PC be rakni a zenét: Végy egy kisdzsekk - kisdzsekk zsinórt. Egyik vége a PC hangkártya line in be, másik pedig -ha nincs line out- a MDwalkmanon akkor a füéhallgató kimenetébe, s megfelelő hangrögzitő progival meg is van oldható persze javasolt beállitani az optimális jelszintet - MD erős jelet adjon, hangkártya minél kevesebbet erősitsen. Igaz igy le kell mennie az egész felvételnek, adat jellegű digit átvitel nem megoldott, de ez is igazán kitunő minőség ugyanaz mint egy line out jelszint. Aki mást mond nincs füle és/vagy amolyan technosnob. Számos rádió Magyarországon igy csinálja a nap mint nap műsorba kerölő riportjait. Erről ennyit.

Ha valakit érdekel hogy lehet kikerulni a Sony vagy egyéb nevetségesen drága mikrofonjainak megvásárlását, az megkérdezhet, elárulom. A 30 e Ft os mikrofonokat (föleg beszéd, és egyéb nem túl erős hangforrás igen jóminőségű felvételére)jórészt érdemes elfelejteni én asszondom.

Degeczi Creative Commons License 2004.01.24 0 0 283
"Ismét kérdezem: kinek, mikor sérült meg utoljára cd-je? Vagy, ami még fontosabb: mennyire gyakran? Halljuk!
Lehet, hogy én ultrabrutál módon óvatos vagyok ,de nekem még csak az esélye sem volt meg soha."

az a baj, h nem rajtad múlik, hanem a kedves gyártón...
ajánlott topik (csak erős idegzetűeknek)

Előzmény: GroundZero (165)
Viktorboy Creative Commons License 2003.10.04 0 0 282
SAMSUNG MCD-HM200-as típusú hordozható cd-s MP3 lejátszó eladó, dobozában.
A készülék nyeremény volt, tehát vadonatúj, garanciális.
Adapter és távvezérlős fülhallgató van hozzá, bővebbet a lenti linken találsz.
Kérlek hogy telefonon érdeklődj.

www.samsung.hu

06304458574

Viktor

Locutus Creative Commons License 2003.10.04 0 0 281
igen, a készülék + egyetlen darab kártya.
nekem egyébként 19ezerből megvolt a kütyü, bár ez inkább szerencse kérdése volt (meg utánajárásé).
és nem böhöm, pont ez az előnye a 12-centissel szemben. meg lennél lepve, hogy mennyivel kisebbnek tűnik egy normál discman-nél.
persze a memóriakártyásnál nem, de én egyelőre nem tartok ott, hogy 12ezerért vegyem meg "ugyanazt", amit 300-ért is lehet. :)
(nagyon leegyszerűsítve persze)
Előzmény: efpeter3 (280)
efpeter3 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 280
okés válasz elfogadva:)
igen végülis az igaz,hogy nem vagy géphez kötve,meg,hogy olcsó a lemez,bár maga a készülék + kártya(25+12) lehet annyi mint maga cd mp3player.
én bizti nem udnék elviselni egy böhöm készüléket,a nadrágomon,meg tönkre menne,mert ide oda verődne.(sokat gyalogolok).
üdv

Előzmény: Locutus (279)
Locutus Creative Commons License 2003.10.03 0 0 279
egy kb 200 MB-os cdrw-t már simán megkapsz 300 (de maximum 500) ft-ért. akkor most lehet számolgatni, hogy hányat vehetsz egy 256 MB-os memóriakártya árából...
(rengeteget)
és itt van lehetőséged cserélgetni is, nem kell gépközelben lenni ahhoz, hogy új zenéket tölts fel.
nekem egyébként még egy újraírható cd-m sem használódott el, se 8, se 12 centis.
a freecom beatman-t ennek ellenére nem ajánlanám senkinek, nekem philips expanium 431 van, a rázkódásvédelemmel eddig csak a gödöllői héven voltak problémáim, de úgysem járok arra sűrűn. :)
Előzmény: efpeter3 (277)
X9 Creative Commons License 2003.10.01 0 0 278
Sziasztok srányok!Minidisces kérdésem lenne:Ha USB csatija van a készüléknek ,akkor mp3 -at is tudok vele felvenni?Az autómba lévő gyári autórádiómhoz lehet valamilyen módon kapcsolni? Előre is köszönöm a válaszotok! vespasiano@freemail.hu
efpeter3 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 277
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=262&p=2
cikk a freecom beatman 2ről
ami megütötte a szemem itt bizony azt írják,hogy a rázkodásvédelem nem tökéletes,és a lemez sem tul olcsó hozzá.Érdekelne akinek van,hogy mennyi hozzá egy cdrw,és mennyit használ,és meddig tart egy korong mennyi időnte kell ujat venni.mertugye,ha ujakat kell venni,akkor egy idő után ott tart,ahol a memokártya.
üdv
PETYUS Creative Commons License 2003.09.23 0 0 276
Direkt csinálják. Ha könnyen lehetne a MD-ről PC-re másolni, az bizonyos aktív alkotómunkákat is segítene. A "nagyoknak" ez nem céljuk. A passzív szórakozást kell támogatniuk, azzal jobban kedveznek a töttyedt, buta nép tenyésztésének. És "odafönt" ez a cél, hogy buta fogyasztó rabszolgákat tenyésszenek.
Ez ugyan már politika, és itt ezért offtopic, de engem is bosszant, hogy a 20 éves magnómmal használhatóbb hangfelvételt tudok csinálni, mint egy új készülékkel.
Előzmény: Törölt nick (275)
efpeter3 Creative Commons License 2003.09.13 0 0 274
Hello!
Nos nem vagyunk 1formák ez tuti:)
Nincs hiba nélküli készülék ez alól a Diva sem kivétel.Mondjuk én a saját szempontjaim szerint válogattam.A lényeg:
Nos én napi több albumot töltök le teljesen ismeretlen felfedezésre váró együttesektől,van,hogy nemcsak albumokat,hanem csak egy egy számot,de több tucat különböző előadótól.A diva pont arra jó nálam,hopgy nem muszály otthon ülnöm a gép elött ezeket meghallgatni.Mivel senki se szereti,ha hibás számokat tölt le,épp ezért én is "ellenörzök" minden egyes számot mielött azt valaki letölti tőlem.Itt jön a képbe a világítás,meg a lassabb számcímscroll.Csak ezt tettem szóvá.A 21ik szban talán nem nagy kívánság,de ettől még szeretem a kütyüt.A másik,hogy igyexem kicsit szélesebben megismerni a zenei palettát,és ehhez jó tudni milyen bandáról számról van szó konkrétan.
A másik ugye az upload kérdése.Nos az egyesével feltöltést nem ugy értem,hogy megvárom mindig,hogy 1db töltödjön fel,hanem a számsorrend miatt töltöm fel egyesével,de folyamatosan,és így szokott 4 szám után megállni a system.
üdv
the music change the world
Előzmény: K L F - Mate (273)
K L F - Mate Creative Commons License 2003.09.12 0 0 273
"Hátrányai a nem kivilágitható kijelző ami sötétben lehetetlenné teszi a leolvasást"

Te olyan számokat hallgatsz aminek nem tudod a nevüket? :-) vagy miért olyan nagy baj ez?

"így hosszabb számoknál várni kell mire a végére ér."

mármint ha file név hosszú, és a nem zene terjedelme... hát nemtom, én inkább a zenét hallgatom, mintsem a kijelz?t lessem, engem még az se zavarna ha nem lenne LCD kijelz?je...

"Ha egyesével sorrendben akarjuk feltenni a számokat,akkor 3-4 számonként lefagy a gép,és a müvelet befejeztéig ugy is marad"

érdekes, nálam nem fagy (w98) , pedig én is egyesével teszem fel.

amúgy pedig király a DIVA!

Előzmény: efpeter3 (267)
efpeter3 Creative Commons License 2003.09.11 0 0 271
Köszi szép.
Ilyet nem is olvastam a magyar leirásban:(
Előzmény: kezol (270)
kezol Creative Commons License 2003.09.08 0 0 270
Amikor váltogatod a gyári hangzásokat, van egy olyan, hogy USR! Nahh ennél kell megnyomni a play gombot és már be is léptél...
Előzmény: efpeter3 (269)
efpeter3 Creative Commons License 2003.09.06 0 0 269
Nono itt valami disznyóság van,mert én nem találok benne 10 bandos equalizert.Neked milyen típusú van?
Előzmény: kezol (268)
kezol Creative Commons License 2003.09.06 0 0 268
Szia efpeter3!

A hangzáshoz annyit tennék hozzá, hogy nem kell az elôre beállított xarokkal vacakolni, ugyanis rendelkezik a masina egy 10 (!!!) bandos equalizer-rel amin úgy csűröd csavaros a hangot ahogy szeretnéd! Ha a gyári fülessel neked elviselhetô minôség, akkor egy minôségi fülhalgatóval (pl.: Panasonic) színesebben fogod látni a világot... :) Én kb fél számot tudtam elviselni a gyárival és azonnal nyúltam a régi Pana fülesemért... :)

A többi általad felhozott hátránnnyal szerintem egy átleg felhasználo talán soha nem szembesül (háttérvilágítás stb.)... Viszont ami egy picit idegesítô, az a lassú tekerés, de ami még ennél is rosszabb az az, hogy nem jegyzi meg, hogy hol hagytad abba lejátszást... Trackkek esetén ez sem vészes, mert a tracket megjegyzi, de én mindig mixeket hallgatok amiknek a végét álltalában soha nem hallom, mert rövidebb ideig utazom, mint amilyen hosszúak... :)

de én még mindig csak ismételni tudom magamat: megint ilyet vennék, ha most kellene választanom :)

Előzmény: efpeter3 (267)
efpeter3 Creative Commons License 2003.09.04 0 0 267
A füles hozzá nem túl jó minöségű,bár egyelöre ezt használom,míg nem lesz jobb szerkóra pénzem.
(Így is jó a hang)Van rajta diktafonfunkció is amely hangra megfelelő.Természetesen másra nem.Egy koncertet szerettem volna felvenni,de a nagy zajt nem bírta így kása lett az egész.Nem erre találták ki..
Hátrányai a nem kivilágitható kijelző ami sötétben lehetetlenné teszi a leolvasást,bár városban azért mindig talál az ember fényforrást.Azért a 21.ik sz.-ban elég fura,és kellemetlen.A másik hátrány a számokon belüli hátratekerés hiánya.Mivel előre lehet tekerni ezért sem értem,miért hiányzik ez a funkció.Az előretekerés viszont nem valami gyors hosszú számoknál kitartónak kell lenni,ha több percet akar átugrani.Pld egy több 10 perces opusban ezzel lehetetlen navigálni,és ha pont akkor merül le az elem akkor bizony újra kell kezdeni az egészet meghallgatni.
A csak egysoros kijelzőn megjelenő info elég lassan megy,így hosszabb számoknál várni kell mire a végére ér.
A fel,és letöltés USB-n keresztül megy ami egy teljes feltöltésnél bizony 15-20 percig is eltarthat.Ha egyesével sorrendben akarjuk feltenni a számokat,akkor 3-4 számonként lefagy a gép,és a müvelet befejeztéig ugy is marad.Ha nem annyira fontos számunkra asorrend feltölthetjük egyben mindent akár mappát is ráhuzhatunk így is azonabn meg kell várnunk ,mig a fagyási tünetek elmúlnak a töltés alatt.
Mindezen tulajdonságok összevetésével kijelentem,hogy számomra ,még ezek a hibák is eltörpűlnek amellett az előnyök mellett amikkel megajándékoz a készülék engem.
Napi 3-4 album kiváló minőségben úgy,hogy nem is veszem észre,hogy van nálam lejátszó.
Mivel napi szintem töltögetek albumokat fontos,hogy minden nap meg is hallgassam az új szerezeményeimet,és munka közben is(ujsághordás),vagy egyéb városi séta alkalmával is meg tudjam hallgatni ezeket.
Hát ennyit róla.Mindenki döntse el neki melyik tulajdonsága fontos,és így döntsön mit vezs meg.
Nem mondom,hogy a többi rosszabb,lehjet egy MD-vel is jól jártam volna,de ezt egy ideig már ugysem fogom megtudni,mivel bevált ez...
üdv
Előzmény: efpeter3 (266)
efpeter3 Creative Commons License 2003.09.04 0 0 266
Hali!
3 hónapja ,hogy nyűvöm a kis ketyerémet amit Divának hívnak 32 MB-os szívvel.Van benne egy 256 MBos kártya is.
A tapaszatalatokat osztom meg veletek.
Szerintem túl általánosságban beszélnek róla ezért néhány előnyét,és hátrányát is leírom,mert az is van neki.
Előnye a kis méret.Télleg olyan kicsi a súlya,hogy a ceruzaelem majdnem annyit nyom ,mint a készülék maga.Szerencsére elég 1 bele.
800 mAh os fajtáim vannak nem 2000-esek ezért 3 órát bírnak kb.Ez nem nagy probléma veszek párat,és kész.Esetleg egy két nagyobb kapacitásut.
Kapni hozzá egy átlátszó hordtokot is amin forog,így jól kezelhető.
A hangerő még sok is a 40 es skálából max 32-33 őt használok,de ekkor már elég hangos,persze függ az mp3 minöségétől is,de 40re még sosem volt szükségem.
A hangminőség remek, torzitást nem észleltem.Speciel megnéztem a többi mp3assal összevetve,és valóban jobb értékei vannak a legtöbbnél pld S/N értékben.(jel/zaj).
Az előre beállított 5 hagzásképlet,és a 4 lépéses treble,és bass eleinte kevésnek tünt,de ma már nem zavar.Meg lehet találni a megfelelőt ebböl is.
folyt
kapanyanyi Creative Commons License 2003.07.29 0 0 265
Szia KEEP. Szerintem nézz körül ezen az oldalon: www.infopatika.hu
Itt láttam korábban olyan ketyerét, ami MP3-ban vesz fel mikrofonról.

Monyók

Előzmény: KEEP (262)
Csuki Creative Commons License 2003.07.24 0 0 264
Jaj, de jó, hogy „vagytok” :)
Index-el kellett volna kezdenem, mivel MiniDisk-es információkat gyűjtők. Eddig igazából csak külföldi (jó esetben angol, de inkább japán nyelven) leírásokat találtam. :(

Szóval tényleg találtam 1-2 frankó oldalt még egy FAQ oldalt is. Pl.:
Audio Heat - MiniDiscs FAQs

Mini Disk Community Portal.

A témával még csak most ismerkedek, mivel van egy álmom ( Sony MZ-N910).

Mielőtt megveszem addig szeretnék megtudni róla mindent és még azon is túl ;)) na okés azért az áramkör rajza annyira nem fontos :)

Jó pofa ez az egész kis lemez alak és a benne rejlő lehetőségek és majd a jövő ami szerintem a SONY laboratóriumában már jelen.

Az említett készülék MP3-at, WMA-t és természetesen ATRAC tömörítésű zenefájlokat (.omg) is letud játszani. Szerintem azért ATRAC funkciót fogom használni inkább mivel minőségét tekintve jobbnak tűnik mint az MP3.
Ezt azért is merem ilyen magabiztosan kijelenteni, mert a stúdió technikákban is használják és talán azoknak a hangmérnök bácsiknak lehet hinni.
Hallásra nem érzem a különbséget, az biztos, hogy 192 kbps alatt én nem kódolok MP3-at, de inkább 256. 128 szerintem állat durva, főleg a koncerteknél érezhető mikor a közönség zajong. Minden esetre az ATRAC 292 kbps rátája azért sejtett valamit.

Ja és a tömörítésről itt .

Amúgy még lenne egy kérdésem. Ki találkozott már olyan Winamp pluginnal ami lejátszik .omg (ATRAC) állományt. Jól jönne.

bye
.Csuki

KEEP Creative Commons License 2003.07.23 0 0 263
Bocs, CF kártyára vesz a DIVA...
KEEP Creative Commons License 2003.07.23 0 0 262
Na igen, ezen rágódok én is. Csak az a baj, hogy van a 20ezer forintos DIVA mp3 lejátszó-felvevő, aminek csak beépített mikrofonja van és Wav-ba rögzíti az anyagot CD kártyára, meg van a 65ezres Olympus DM-1 felvevő-lejátszó, ami egy 128-as SM kártyára akár 45 órát vesz és lehet külső mikrofont rakni hozzá.
Semmi átmenet. Azért gép+mikrofon+kártyáért nem akarok több mint 70ezer nettót adni....
Előzmény: kappa123 (261)
kappa123 Creative Commons License 2003.07.23 0 0 261
hat ha mp3-ban akarod tarolni, akkor a minidisc nemigazan fogja megoldani a problemad. digitalisan nagyon szepen felveszi neked az eloadasokat, de azokat gepre varazsolni eleg korulmenyes: le kell jatszanod a md-en a felveteleket, md line-out-ot osszekotni pc line-in-nel, pc-n felvenni a lejatszast s konvertalni mp3-ma. szoval hala a sonynak, nem fogod tudni szimplan kimasolni a lemezeket a pc-re
Előzmény: KEEP (260)
KEEP Creative Commons License 2003.07.22 0 0 260
Hello!
Én olyan készüléket szeretnék venni, amit tudok diktafon üzemmódban használni. Valamilyen CF vagy SmartMedia kártyás csodára gondoltam, esetleg MD-re, de azokhoz meg nem értek.
Nézegettem ezt a Diva MP3 player+diktafon csodát, de nem sok jót gondolok róla. Ami már komoly volt, az az Olympus DM-1 gépe, de az meg viszonylag drága.
Esetleg tud valaki nekem ajánlani valamit?
Egyébként egyetemre kéne előadásokat felvenni, utána számítógépen, MP3-ban tárolni. Egy hétvége alat (lementés nélkül) 16-18 óra anyagot kellene rögzítenem vele.
Ki mit tud ajánlani?
Doktor Toka Creative Commons License 2003.06.08 0 0 259
Miért nem kérdezed meg Ninjutól? Ha jól tudom neki Minidisc-je van és nagyon elégedett vele.
Előzmény: BIGA (257)
GroundZero Creative Commons License 2003.06.08 0 0 258
Ha télleg komolyan kérdezted: a memória - vagyis a memóriakártya - tulképp ugyanaz a kártyás mp3-lejátszónál, mint a kazetta a walkmannál.

Gr0

Előzmény: BIGA (257)
BIGA Creative Commons License 2003.06.07 0 0 257
Basszogassatok csak:))))Jól van na tényleg nem tudom mire jó...ez van.Lama vagyok,de nagyon:((((
Nah szóval nincs javaslat.Akkor amit a pénztárcám enged és tetszik is...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!