Keresés

Részletes keresés

micacska Creative Commons License 2000.06.28 0 0 72
kedves Aszora!

Meg vagyok döbbenve, milyen "könnyedén" viccelődve kezeled ezt az igen súlyos társadalmi kérdést/homoszexualitás és beilleszkedés/
Minhta nem ilyen hozzászólásaidra emlékeznék a múltból.
Üdv. és szomorú vagyok: mic.

aszora Creative Commons License 2000.06.25 0 0 71
Ez nagyon jó :-)
Sot, én még a szomszédnon is gondolkodom, mert az meg csak a férjével hajlandó, micsoda diszkrimináció!!!!

Kedves inad,
A devianciáról én nem írtam semmit.
A homoszexualitás szerintem kb. olyan szintu betegség, mint pl. a pedifília, csak a társadalmi veszélyessége nem olyan, ha egymás között elintézik, ezért turheto el. Szegény pedofilok meg nem tudják egymás között elintézni...

Előzmény: aggályos (69)
inad Creative Commons License 2000.06.25 0 0 70
A deviancia nem betegséget jelent, hanem "elhajlást". Elhajlást a többség ízlésétől és gondolkozásától.
Előzmény: aszora (68)
aggályos Creative Commons License 2000.06.25 0 0 69
és a meleg nők, ha nem hajlandók ...
Előzmény: aszora (68)
aszora Creative Commons License 2000.06.25 0 0 68
A melegek SZVSZ betegek.
Szerintem jelentsük fel oket, ha nokkel nem hajlandók szexuális kapcsolatot létesíteni, azaz: diszkriminálnak :-)
Előzmény: inad (67)
inad Creative Commons License 2000.06.25 0 0 67
Én addig tudom elfogadni a másságot amíg nem próbálja ráerőltetni másságát a többségre. Egy ilyen provokatív felvonulás pedig pont ezt jelenti.

Valaki kérdezte, hogy mi a különbség a másság és a deviancia között. Szerintem szinonimák.

Black Creative Commons License 2000.06.24 0 0 66
Melegben, melegről, meleggel, melegnek, melegen.
micacska Creative Commons License 2000.06.24 0 0 65
Köszönöm, WIZES!
micacska Creative Commons License 2000.06.24 0 0 64
Alapjában véve egyetértek ,Cogito.A szexuális érintkezés bármely formája a munkahelyen zaklatásnak minősül és per tárgya lehet.
A polgári demokráciákban a többségnek mindig törekednie kell a kisebbség/ így a társadalom kiszolgáltatottabb vagy érdekeit érvényesíteni kevésbé tudó rétege/ érdekeinek figyelembe
vételére.Ettől az ami.
Üdv: mic.
micacska Creative Commons License 2000.06.24 0 0 63
Kedves Iudex!

Örülök kérdésednek.Egy fiatal ismerősünk, miután IQ tesztet töltettek ki vele,behívták meghallgatásra.Az beszélgetésen burkolt kérdést kapott szexuális szokásaira vonatkozólag, amit nem nagyon értett.
1996-ban egy menő budapesti nyelviskola igazgatója bizalmas körben elmondta, hogy homoszexuálisokat és ....ókat/ez nem az a topic/
nem alkalmaz és nem kér fel előadásra.
Az előadásra felkért de azt felháborodásában lemondó egyetemi oktatótól tudom mindezt.
Szerencsére 2000-et írunk már.

micacska Creative Commons License 2000.06.24 0 0 62
Kedves Kovvacs!

Hát ennek szívből örülök!!!Ezek szerint tehetség- és teljesítményorientált cégeknél nem kritérium a szexuális viselkedés mibenléte.Tehát nem kell levetni semmilyen álarcot, mert azt nem is kell felvenni? Az össztársadalmilag is jó lenne.
Köszönöm a példát és üdvözöllek: micacska

cogito Creative Commons License 2000.06.24 0 0 61
Nem értem mit értesz az alatt, hogy szexuális identitásának elhallgatására kényszerül?
Mondjuk fiú létére nem simogathatja meg a munkatársa fenekét, mint ahogy néhányan szokták a munkahelyi csajokkal? Hát istenem, ez valóban nagy baj, bár szerintem az inkább, hogy a nőket ilyesmi eltűrésére kényszerítjük, mi heterók, (persze csak ha a más nőjéről van szó). Ha meg kölcsönös a vonzalom, és van viszonzás, már csak a nyilvánosság elkerülésére kell ügyelni. Hát akkor mi a baj? Tény, hogy minden kisebbségnek gondolni kell a többségre és ha valami tiltott a többségnél, akkor az náluk fokozottan az. Azért a helyzet szerintem nem tragikus.
Előzmény: micacska (57)
kovvacs Creative Commons License 2000.06.23 0 0 60
Ne haragudj Micácska, de
1, van olyan munkahely, ahol megkérdezik, hogy hetero vagy homoszexuális vagy?
2, mellesleg: egyik jóbarátomat, aki homoszexuális, magam ajánlottam be egy jó állásba, egy ismerősöm cégéhez. Akinek megemlítettem, hogy homoszexuális. De ez se pozitív, se negatív irányba nem vitte a dolgot, mert _nem érdekelte_, CSAK az érdekelte, hogy a srác mit tud. Annyira nem is volt érdekes a dolog, hogy a többi felvételiztetőnek nem is mondta, mert nem tartotta fontosnak. Ja és boccs, de nem "tudatosan" nem tartotta fontosnak, hanem úgy, mint ahogy az sem fontos egy állásnál, hogy valakinek hányas a lába és szereti-e a kínai kaját.

wizes Creative Commons License 2000.06.23 0 0 59
Csak MICACSKA
Melléd állok!
WG.
iudex Creative Commons License 2000.06.23 0 0 58
Mármint hova, milyen állásba nem veszik föl? És miért derülne ki egy munkáltatói elbeszélgetésen, hogy az illető homoszexuális?
micacska Creative Commons License 2000.06.23 0 0 57
Hát például a munkavállalás szabadsága.Egy homoszexuálist nem vesznek fel, bármilyen tehetséges és rátermett is, mert félnek az AIDS-től.Ugyanis e kettő között párhuzamot vonnak.És ha valaki szexuális identitásának eltitkolására kényszerül, bármely okból légyen is az, sérülnek emberi jogai.
Nem lehet elégszer elmondani, hogy az állampolgári jogegyenlőség elve kizárja a bármely okból történő bármilyen és bárkivel szemben alkalmazott diszkriminációt.
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.22 0 0 56
Milyen jogokra gondolsz? Miért jár nekik több jog mint a nem homokosoknak. Viselkedjenek és a társadalom elfogadja oket. Semmi több.
Előzmény: SIMI (54)
Berzsián Creative Commons License 2000.06.22 0 0 55
Milyen egyenlő esélyekre gondolsz?
Ki tiltja meg, hogy pl. gyerekeket hozzanak világra? Ja, hogy nem megy.... hát ez pech.
Előzmény: micacska (51)
SIMI Creative Commons License 2000.06.22 0 0 54
Kedves Torres!

"A homokosok ne követeljenek több jogot, mint ami jár nekik."
Mennyi jog jár nekik? És ki állapítja meg?

Azért mennek az utcára, hogy a közvélemény által "adott" jogokat bővítsék. Ehhez joguk van.

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.22 0 0 53
A homokosok ne követeljenek több jogot mint amennyi jár nekik. Legtöbbjük tehet arról, hogy késobb betegek lesznek. HA az egészet polgárpukkasztásnak teszik, akkor csinálják otthon.
Magyarázd meg nekem miért kell kimenniük az utcára. Elág gyülölet veszi oket körbe ezzel pedig még tesznek is rá.
figyelő Creative Commons License 2000.06.22 0 0 52
Nem tudom, ki vagy, de rendes embernek gondollak -
szerinted is csak annak van értelme, ami reménytelen? /Ugye ezért próbálsz érvelni Berzsiánnak?/
Előzmény: micacska (51)
micacska Creative Commons License 2000.06.22 0 0 51
Tisztelt Berzsián!
OFF
Voltál már valaha súlyos beteg? Érezted már azt, hogy akár el is pusztulhatsz, mert az egészségügy nem téríti meg tetemes költségeidet?Az egészségügy IS úgy le van rohadva ma Magyarországon, hogy a betegek időnként orvosok is nyomásgyakorló tömegdemonstráción gondolkozhatnának./Egyelőre háziorvosok- lassítás/
ON
A homoszexualitás és társadalmi fogadtatása SZVSZ ugyanígy nem magánügy.Bár az lehetne, és e szexusú embereket nem tekintenék bűnözőknek, bűnösöknek.Élhetnének külön negyedekben mint San Francisco-ban.Neked nem kell kimenned a demonstrációra, ha nem akarsz. Az erről szóló híradást sem kell megnézned.Lehet ez számodra viszolyogtató.Remélhetőleg azért odáig nem jutnál el, hogy bántalmazd ezeket az embereket, ugye?
Mert mások eljutnának. Az üldözésükig, a diszkriminálásukig is.Tkp ezért "szükséges rossz" a tüntetés és kellene az egyenlő esélyeket náluk IS érvényesíteni. Minden téren.
PuPu Creative Commons License 2000.06.22 0 0 50
Mit értesz enyelgésen?
Előzmény: Berzsián (48)
Berzsián Creative Commons License 2000.06.22 0 0 49
Árpi bácsi végül is elvállalta a védnökséget?
Előzmény: figyelő (47)
Berzsián Creative Commons License 2000.06.22 0 0 48
Micsacska,

Ezt a hasonlatot csak azért írtam, mert ugye eléggé elképzelhetetlen, hogy az inko. betétesek büszkén felvolnuljanak. Hogy miért? Mert magánügy. Senkinek semmi köze hozzá. Miért kellene nekem megértően végignézni ölelkező férfiak felvonulását?
Tőlem azt csinálnak, amit akarnak, ha nem hoznak olyan helyzetbe, hogy én vagy a gyerekeim szemtanúi legyünk az enyelgésüknek.

Gondolom Stone apáca sem fog Live Show-t előadni a templomban...
Szia.

Előzmény: micacska (46)
figyelő Creative Commons License 2000.06.22 0 0 47
Mi vagy Te, hogy kritizálod a Teremtést?
:-)
Előzmény: Berzsián (44)
micacska Creative Commons License 2000.06.22 0 0 46
Te jó ég, helyesen: inkontinencia.Tudom mi az,Berzsián. Ezért kérdezem: meggondoltad?
Tudod mit, talán egy ilyen felvonulásnak is lenne üzenete az egészségügy számára.
micacska Creative Commons License 2000.06.22 0 0 45
Igen tisztelt Berzsián!

Álljon itt példaként Stone anglikán lelkész esete, aki híveinek bejelentette:ezentúl átoperálása után apácaként kívánja Istent szolgálni.És a hívek ezt elfogadták!!! Mert számukra az atyában nem a szexus hanem a hitelesség és a Teremtő szolgálatának elhivatottsága volt a lényeg!!!
És elfogadta átoperáltatási szándékát a bristoli püspök és a canterbury érsek is.Hát milyen furcsa!!!
Persze egy másik lelkész "a szexualitás szentségét"/vajon van ilyen?/ alapul véve elítélte Stone szándékát.
18 éves lánya azonban megértette.
Üzenet: az egy toleráns társadalom. A miénk is remélem az.
P.S. Inkonzisztencia-felvonulás?!Jól meggondoltad ezt a hasonlatot,Berzsián?

Berzsián Creative Commons License 2000.06.22 0 0 44
IMHO a mai magyar társadalom nem a melegeket nem tolerálja, csak nem szereti, ha hülyének nézik, mert mondjuk még életében nem kamattyolt azonosneművel... lassan ott tartunk, hogy nekem kell szégyellni magamat, ha nem vagyok meleg.
Én még nem hallottam olyan felvonulásról, ahol az inkontinencia betétet viselők vonultak volna fel, nagy büszkén.... pedig ők is vonulhatnának, nem?
Előzmény: micacska (38)
figyelő Creative Commons License 2000.06.21 0 0 43
Igen.
Vagy akár... :-)
Előzmény: iudex (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!