Valamiért az a kényszerképzetem van, hogy igen kevés szavazat érkezett be eddig. Megnézem mikor hirdettem utóljára eredményt, hogy kiszűrhessem a leveleiteket... :)
Egy kis matematika - használható ártatlan szerepünek:
Rajtam kivül van 6 játékos.
Ezek közül egy v kettö gyilkos szerepü.
Ebböl következöen 21 lehetöség áll elö:
Hat lehetöség ha egy gy van és 15, ha apárosok összes kombinációját vesszük:
Az egy gy variáció valószinübb.
Tehát a 21(ártatlan behelyettesitheti az én nickemet is a saját helyére)
Egy gy:
1. Marti
2. Mulan
3. Gently
4. Chino
5. KAGE
6. macskamati
Én inkább az eg gy variaciókban hiszek és ha arra alapozok, hogy NY35 valódi, akkor ott is csak 3 marad.
Ha 100 egységet osztok fel, akkor
Esélyes nálam
Marti 58
Gently 28
Mulan 14
arányban.
Kissé gondolkodtam nézelődtem.
Hm...
pl 523...
Addig, a szavazatomat ellensúlyozva, némi helyi édesség Chino-Sannak. Tudod, van (izé... volt) egy remek kis benszülött kifőzde a közelben. Csak hát... ott is nagyon hallgattak (eleinte)
Gently, akinek figyelmét egy pillanatra elvonták a platináról
Egyetértek! Nyilatkozz, pls...
Ja, DevMess, a gyalogáldozatos javaslatnak 1etlen hibája van: ha most jön Márti - általunk, te esetleg nem leszel a gyilkos(ok) áldozata; a következő lincs KÁGÉ vagy Chino, te esetleg nem leszel agyilkosok áldozata; aztán a "páros" megmaradt tagja, te esetleg...
Ragozzam? :-)
Vagy ha már a paranoia a kedvenc betegségem:
A nem sok lehetőség ugyebár: Gently, Márti, Mulan. (abc-sorrendben)
Közülü(n)k eddig említést nyert
Márti, mint gyalogáldozat
Gently (mint én - felháborító!), mint akinek Chino (is) gyanús
Márti már régóta a köztudatban volt. Az, hogy engem épp most említesz meg (azaz teszel olyan kijelentést, mely jó eséllyel előrébb hoz engem a lincs-listán)... miért is?
Semmi felhördülés táncos léptű barátném. De kifejtenéd bővebben? Azt vágom (vagy szúrom, ki tudja ebben a kavarodásban), hogy tegnap este gyaloglás volt. DevMessel. Ez akár meggyőzhetett az ő ártatlanságáról is. KÁGÉ és Chino-San? Bennük / nekik miért hiszel?
Én csak akkor mernék ilyeneket ennyire bátran, magabiztosan, ha... vagy ha...
Hm?
Vagy esetleg ha miért ne?
(MM vígan közeledik a part felől. Tesz néhány tánclépést, hisz szép nap a mai is! :-))) )
- Nnna, gondolkodtam! - mondja, várva a meghökkent felhördülést. Bár bejelentését néma csend fogadja, megosztja a többiekkel felfedezéseit. - Arra jutottam, hogy: KÁGÉ, Chino, DevMes nem gyilkos. Meg persze én sem. Innentől kezdve nincs sok lehetőség. És, mivel úgy döntöttem, hogy hiszek a nyomozó35-nek, már csak egy gyilkosunk van.
(Megfordul, és visszatáncol a tengerpartra, a könnyű szellő meglibbenti bordó fátyolruháját, a csuklóján lévő vadonatúj igazgyöngysoron pedig nevetősen ragyognak a napsugarak.)
Az én ötletem DevMess vagy Gently. Úgyis mindketten nagyon nekem estek. Legalább egyel kevesebb ellenzőm lesz, a köv. körben meg már úgyis kiderül naggyából minden.