hmm..hát ha nem a tengerparton akarsz dögleni hanem vmit látni is akkor nem a Chalkidik a jó megoldás, hanem pl. Parga (Korfura simán át lehet ugrani), vagy beljebb az országban.
Az a kolostor-állam az Athosz-hegy, be csak úgy engednek ha előtte megszerzed a megfelelő engedélyeket, ha valakit érdekel megirom hol lehet szerezni, de mindenképpen kell vmi papír, hogy történelemmel, építészettel v. ilyesmivel foglalkozol. Nyilván nagy élmény bemenni, de tudni kell, hogy nincs túl nagy infrastruktúra kiépítve, kaja csak annyi van amit a szerzetesek adnak, és többe között hajnalban fel kell kelni imádkozni. Rövid ujjú cuccban meg nem is nagyon mehetsz be.
Nekem nagyon tetszett. A tengerpartja csodálatos! Sziklás a part, egy-két-három személyes kicsi homokos öblökkel (legalább is a középső félszigeten). Ha viszel magaddal egy búvárpipát meg szemüveget, akkor nem kell egész nap a strandon rohadj, mert ezer féle tengeri állatot fogsz látni! A víz kristály tiszta, és fantasztikus alakú sziklák vannak a parton...
A városok tipikus túristavárosok: rengeteg bolt meg étterem, mindenütt külföldiek. Mondjuk műemlékekre, történelmi nevezettésegre ne számíts, csak azon a bizonyos kolostorfélszigeten. Az viszont állítólag szép. Meg közel van Thessaloniki, ahol feltétlenül érdemes megnézni Szent Hababkuk egyetlen hiteles ábrázolását (nem vicc, tényleg ott van).
Valamikor augusztusban lenne esedékes, egyelőre feltételes módban. Mármint az időpont az megvan, csak a helyszín feltételes, azért is indítottam a témát...
Macskamati!
köszönöm, minden picike információnak örülök. főleg akkor, ha olyanokat írsz, ami az uatzási irodák ajánlatában nincs benne. (akár piros pont, akár fekete)
KÁGÉ!
OK, van tenger, meg szép part, de a hely szelleme? Pl. horvátországi városkákban sikátorok, nyüzsgés van, ez itt mennyire jellemző.
És nem szeretnék csak a tengerparton feküdni. A hazai ajánlatokat nézve vannak fakultatív lehetőségek, de ezeket a helyszínen is megkapom? Mert tapasztalatból tudom (más országból), hogy a helyszínen is ráértem volna és még jobban is jövök ki. Szóval mik a lehetőségek? Van egy konkrét hely is ami célpontként érdekel: Delphi.
Rákerestem a neten, de sajna a találatok 99%-a programozással kapcsolatos redeményt hozott le:)
Három kis félszigetből áll. A nyugati félsziget amolyan szálloda-sor, elég drága. A középső félsziget kempinges, szerintem sokkal szebb, és olcsóbb is. A keleit félsziget pedig valami zárt kolostor-félsziget. Mi nem tudtuk megnézni, de állítólag csodálatosan szép! Ha mentek, érdeklődjetek előre itthon, hogy mi módon lehet látogatni (annyira zárt, hogy pár éve csak szakállas férfiak mehettek, és komoly lazulásnak számított, amikor szakáll nélküli férfiakat is beengedtek. Úgy tudom, nők most sem látogathatják...)
Paralia, Sarti, stb: a legtöbb gögög utat szervező iroda ide kínálja az útjait. A dilemmám: ha sokan mennek oda, akkor biztos nem lehet rossz, másrészt a tömegek tömeghelyekre mennek. Szóval menjek, vagy nyaraljak máshol, és ha igen akkor milyen (megfizethető) helyek vannak Görögországban? és hogyan érdemes utazni? Ha van tapasztalatotok írjátok meg!