Szerintem félreértettél. Nem a Tisza túra fárasztó, hanem ahhoz képest a tengeri kajak lehet az. Elképzeltem milyen lehet a szigetek között evezni, mondjuk áramlattal szemben... csak erre írtam.
:-) bizony ám, ott feszít középen, mellette az unokaöcsém :) én meg elöl gugolok bár pont elveszek a tömegben :) sejtettem ám h. ismered, mindenki ismeri a Nagy Skiboyt :) ha jól gondolom mi tavasszal ennél a fausztatónál mentünk le :) akkor a nagy vízállás a jég-hó-eső-esésnek köszönhetően eseménydús volt, a végén a Tóni kemping utáni részen olyan "csipkés" volt a víz, hogy a raft csak úgy csetlett-botlott rajta, az utolsó pár méter naggyon élvezetes volt! :)
huu Neked a tisza-túrák fárasztóak voltak? jaajj mi mindig annyit ökörködtünk, volt h. a kenura kötöttünk egy 2-3 literes vizesballont és az volt a kormányosunk, miközben csurogtunk lefelé, így nem mentünk be a susnyásba, de legalább jót napoztunk, meg aludtunk a vízen :) na jó, az egyik alkalommal, mikor nem éppen "a legjobb kenutársakat" fogtam ki az utolsó pár km. felfelé a Bodrogon halál volt, egyrészt mert nem eveztek, nomeg a türcs-fürcsi-kajcsi szavaktól már idegrángást kaptam :)) és ez már az utolsó nap volt, tűréshatárom legvégső ép szálai.. :)) egyik haverom kinnt van most kiváncsi vagyok mit mesél majd! azt mondják nem olyan vészes, mert nyílt vízre nemigen megy a túra, bár ha kicsit viharosabb az időjárás a hullámok biztosan próbára teszik az embert :)
persze, nem is azzé mondtam csak milyen kicsi a világ h. így összefutottunk itt :-) egyébként is, jó csapathoz hű az ember, ez természetes! :) Tengeri kajakozni még én sem voltam, most mentem volna haa nem jön közbe az a fránya tanfolyam, ami végül.... :(
speckón kialakított kajakokkal (nem borulékony + "csomagtartó" részek is vannak benne) 4-5 napos nomád túra horvátországban, a szigetek közt, áálllat jó ez is ill. egyenlőre csak sejtem, de ami késik nem múlik, mindenesetre ez valószínűleg a jövő év programja. Szóval hasonló mint A "Tisza-túrák" szigetről-szigetre a tengeren, költségeit tekintve kb. mint egy rafting-túra + utazási ktg. Én anno a Tiszán is nagyon élveztem a vándorlást, de egy ilyen tengeri kaland még jobb lehet. :)
Szia! Majd egyszer Krisztiánékkal is megpróbálom az evezést, de a társaság, akikkel járok, eléggé elkötelezte magát ennél a másik csapatnál, úgyhogy egy darabig még nem tudok Krisztiánékkal menni. Milyen az a tengeri kajak? Nem hangzik rosszul, de sajnos még nem hallottam róla.
Hmmm....örülök hogy tetszett. Eleget okoskodtam, de még egy....
napi 2-3 alkalommal vízreszállni.....
Voltam-sok éve-túravezető egy nagy cégnél. 117 utas, egy nap.
5!!!! csoportban. Minden túravezetőre 3 kör jutott.
A harmadik kör végén már inkább néztük egymást, ki rajtoljon a felborult hajóra, vagy ki tudnak e úszni maguktól. Igazából már a leevezés is megpróbáltatás volt, nem még a mentés.......
A faúsztató, fenn a tenyérnyi parkolóban lévő fabodega, és a láncol függő fatörzsről kapta a nevét. Elég sokat kell lemenni, és a 3. kanyon végénél érsz le.
A hármas kanyon alján lévő beszálló. Innen A cesoca -i hídig egy óra, ww2-3, nem túl nehéz. De lehet a kettes kanyontól értik-ez innen cca 9 km felfelé, . nagyobbrészt uncsi, van egy "okos" 200 méter, sok kő, technikás 4-es, meg az új kőomlás, amit pár éve a földrengés kreált. A vége a 3-as kanyon, amit általában átemeltetnek, és a közepetájékán a szikláról beugratják az utasokat, hajókat.
Szeptember tájékán, már a Srpenica 1-fölötti beszállóknál kinn van a rafting verboten felirat. Nem valószinű, hogy az éven azt a részt evezitek.
Szió! Körülöttem mindenki megy evezni :( én meg itthon poshadok, hiába véger ért a nyár, meló és kötelezettségek ezerrel :( ráadásul majdnem mentem tengeri kajakozni, egy tanfolyam miatt lemondtam ésss a tanfolyam is elmaradt ááááááá, na nem siránkozom tovább.
Képzeld említettem Krisznek h. összefutottam egy ismerősével itt a fórumon, háát persze h. emlékezett Rád, és meg is jegyezte h. máá megint nem vele mész evezni :) Ők is voltak hétvégén evezeni azt mondta végig a Napóleonon lesznek!
Biztos jó lesz ez a fausztató rész is, bár nem tudom melyik az. A socának bármelyik része tuttti, viszont az is igaz, hogy a legizgalmasabb a Napóleon, főleg kicsit magasabb vízállásnál.
jó képek. a többiek, akikkel raftingolni járok, ezen a hétvégén arra eveztek. ha minden jól megy, a jövő hét végén megyek én is, de akkor egészen fenn, valamilyen faúsztató résznél fogunk evezni. kiváncsi vagyok, milyen lesz.
egy netes rádiónál voltunk www.pararadio.hu, majd lesz a műsorról másolatunk is :) de ha minden jól megy akkor még megyünk ;) ez még egyeztetés alatt. Az evezés engem mindenért kárpótol :) meg a környezet, az h. a munkád a hobbyd, bár sok evezős kép nincs fennt, de ha van kedved meglesni itt van néhány kép a legutóbbi hétvégéről http://kep.tar.hu/beneaniko/50355537#2 van kép a Napóleon hídról is!
Szia!
Jani beírása nekem is nagyon tetszett, sejtettem, hogy azért ennek a munkának is megvannak az árnyoldalai, de ugye ott van az a 2-3 óra (naponta akár 2x-3x is), amikor az ember evezhet. Ez kárpótol mindenért.
Sziasztok! Jani, nagyon köszi a leírást, tényleg, komolyan! Részemről nagyon jó olvasni a Ti oldalatokat is. Eddig is tudtam, hogy ez nem kizárólag szórakozás, de persze azért ezeket a mélységeket megélni kell :)
Ez a videó naggyon komoly :) én még rafttal nem borultam :) csak trekkel :) jót mosolyogtam miközben néztem éééééssss úúúgy mennnék evezni mááááár megint :)))
Mi meg voltunk a rádióba pénteken élő műsort adni Krisztiánnal :) naggyon jóó volt! Neki is tetszett, és lehet megyünk is majd még. 2 órás volt a műsoridő, de komolyan mondom pillanatok alatt eltelt és szinte alig jutott idő :) a legjobb storykat nem is tudtuk elmondani :D
Tök jó hogy ilyen intenziven méritek az infót itten!!!!!
Minden leírt betű mások hasznára-és a mienkre is-válik!!!
A túravezetéssel kapcsolatban:
Van egy vonal, amit át kell majd lépnetek. Amikor nem "odamegyek, és q.....va jó a buli" tetszik nekem, hanem felelősséget kell vállalnom a többi" odamegyek, és jólérzem magam srác" életéért, szenvedéséért, esetleges sérüléséért, stb.
Ezt kalkuláljátok be.
Messze nem akarlak benneteket lebeszélni. Ez olyan, mint a drog, rászoksz, nemenged.
De nem a saját, hanem más életéért is felelsz. Komoly felelősségggel társul. Igazi baj esetén, komolyan rámehet az életetek. Erkölcsi, anyagi szinten.
Ez-szerintem-nem eladó, csak komoly összegért. Nem vállalható, csak nagy tapasztalattal. Az, hogy etc....ijen ojan tapasztalattal túravezetőt felveszünk...az faszság, sőt, állitom, és az én hozzáférésem nyilvános, hiba, vagy inkább bűn.
Mérlegeljétek amit írok, mielőtt döntenétek.
Képezd magad, légy erős.
Légy fejben ott, ne pánikolj, tudd mikor hogy kell döntened.
Érts az elsősegélynyújtáshoz, mindig legyen nálad csomag, amit használni is tudsz.
Ismerd, mint a tenyered, az adott szakaszt. Tudnod kell, hol lehet "action zone," és ismerd a jó biztositási pontokat, de fel kell készülnöd arra, az utas bárhol sérülhet.
Tudd, kihez fordulj, -azonnal!!!!! ha baj van.
Légy képes ellentmondani a munkáltatónak......(pl ha azt mondja, vidd le a részeg utast) Tudnod kell-és nincs kibúvó-mennyi túravezető kell, az adott szakasz biztos abszolválásához. _Ha ez nem adott-ne menj.
Ismerd a társaidat. Ismeretlen túravezetőre ne bízd sem a magad, sem az utas életét. Beledögölhetsz.
Nézzétek a "twilight zone"t is, ne csak azt, hogy azt csinálom, ami a hobbim.
Maga az evezés, napi 2-3 óra esetenként, a többi.....pakolás, ruhaosztás, hajókötözés, stb...rosszabb esetben, nagyobb cégeknél házimunka, fűnyirás, egyéb...
Ohh melyiküket ismered? :) képzeld tegnap az egyik kollégám szólt, hogy menjek már be a műsorukba (internetes rádió) és beszéljek a raftingről, túrákról, élményekről. Na hát persze én szívesen mennék, de arra gondoltam szólok az egyik túravezetőnek, h. lenne-e kedve jönni, mégiscsak hitelesebb ha ott van egy szakavatott is :-)
háát szerintem mi voltunk azok :-) 1 raft (sárga) és kb 4-5 trekk + 2 kajakkal voltunk :-) mi szombaton jó sokat vártunk ott, mert az egyik srácnak megtörte egy szlovén a kocsiját aztán elhajtott, persze mendtek rendőrségre stb.. rájuk vártunk. kicsi a világ :) háát akkor üdv ismeretlen ismerős :-)
Lehet, hogy találkoztunk, mi dél körül szálltunk vízre. Közvetlenül mellettünk volt egy nagyobb magyar csoport, akik trekkekkel és eszkimó kajakokkal jöttek le. Lehet, hogy pont ti voltatok azok.
háááát az tényleg durva, főleg ha hideg van, mondjuk szárazon sem nagy élmény sőt akkor még mire felhúzza az ember. Most is Xs-es ruhát kaptam fogalmam sincs miért, mert normál méreteim inkább m-l így méginkább meg kellett küzdenem mikor felvettem, de rám jött :)) sőt vizesen még kényelmes is volt :) azt mondják jobb ha szoros, mert akkor biztos nem fagysz meg a vízben
banyek, most néztem meg a naptárt és mi is azon a hétvégén voltunk (szét vagyok esve így péntekre), mert eltoltuk egy héttel, lehet találkoztunk is a folyón :-) de most komolyan! Én is szeretem a raftet is naggyon, tetszik ahogy lomhán mozog a vízen :) meg a csapatszellem, na és nem utolsó sorban a locsolás :) Mi végig trekkel mentünk le most, éss ezt is imádom... nagggyon.. nagggyon ... erre a túrára unokaöcsémet is elvittem aki életében először fogott lapátot a kezében, hááát szombaton a második bonus kör után (itt már ők is trekkel jöttek le) csak annyit mondott: most már értem miért van ekkora karod :) hozzáteszem ez számomra nem a legszebbb bók, merthát ugye mégiscsak nő vagyok, dehát mi tagadás nem vagyok egy törékeny alkat :) az úszás, és a sokféle sport amit eddig kipróbáltam megtette a hatását :)