Örülök hogy ennyi Oasis rajongó van itthon. Megismétlem amit pár napja írtam, hátha reagál rá még valaki. Keresem megvételre / átvételre a DON'T GO AWAY, a SOME MIGHT SAY -> JAPÁN (!!!) kiadású maxi CD-ket. Valamint a korai, album előtti számokat.
Hello!
Mint tudjuk Iggy Pop sem halt meg (Tommy kint volt a kocerten) , és az Oasis sem oszlott fel! Liam király volt Milánóban. Emberileg is csúcs, csak a német riportereket utájja.
Sziasztok!
Noel csatlakozik a turnehoz 6 koncert erejeig, de az elozenekarnal jatszik majd mint dobos.
Tolem kb. ennnyi.
Oasis Forever!!!!!
Talalkozunk Szigeten
Udv mindenkinek!
kaszt: Errol sajnos nem talaltam semmit, de ez azt jelenti, hogy a vilag koruli turnet is folytatja? Mert az en legutobbi infom:
"He will rejoin Oasis for the band's U.K. dates in July and August." De ezt eddig is igy terveztek, es oasisinet.com-on sem talaltam erre utalo infot.
Szia Grof!
amit írtál az pár nappal ezelött igaz is volt,de az MTV NEWS már ugy nyilatkozta,hogy szent a béke a tesvérek között.Állitolag Liam megigérte,hogy jó fiú lesz.
szia shakemaker!
Igen hallottam a jó hírt,lealább együtt láthatom őket. Amugy kellemes meglepetést okozott a szervező csapat,hogy elhivta őket.Visszatérve az elöbbiekhez akár mennyire elfogult vagyok velük szemben egy kicsit kezd unalmas lenni,hogy minden új lemez után össze vesznek.
Lényeg a lényeg üdv minden oasis rajongónak,találkozunk a szigeten!
rmárti: Nem hiszem, bár az Oasist nem hagyja ott, továbbra is írja a számaikat (reméljük), a Nagy-Britannián belüli turnét folytatja is.
Állítólag most elege van a túl sok fellépésből, plusz még a 4 hónapos kislányával is több időt akar tölteni.
A topic címe nekem sem tetszik, meg kéne változtatni.
Frankie Stimpy: Már megírtam a véleményemet, de ha nem tudod felfogni, hogy van, akinek ez tetszik, akkor mondjad nyugodtan, engem nem zavar.
Nem lehet, hogy Noel csak azert szállt ki, hogy megírja az ötödik album anyagát???
nekem nagyon tetszik az új album, mégis a Definitely Maybe nálam a top...
Szerintem nem jó ez a "feloszlott" szöveg...én voltam a bécsi koncerten és nagyon jók voltak!!!
Matt Deighton nem sok vizet zavart, elrontani sem tudott semmit, nagyon jó bulit csináltak!!
Már bocs...tudom, hogy ez sértő lesz, de nézett már rá valaki rajtam kívül az alább közölt képekre? Könyörgöm, kik ezek? Hogy néznek ki?
Nem lehet, hogy azon a lóarcú Liam gyereken kívül az összes többi tag is merev alkesz? Ne mondjátok, hogy nem...hja, és nagyon tetszik a hypo-foltos, trapéznaci.
Az Oasis minden eredeti tagja manchesteri; Alan White pedig cockney, vagyis londoni, és (ha megszólal, ami nem gyakori) a cockney szleng jeles képviselője (bővebben lásd erről a Lock, Stock... -ot). Az új tagokról nem tudom, honnan valók.
(Bocs, ha offtopic, de...
Tényleg lehet Manchesterben valami. Itt született a Take That, az M-People, a Simply Red, az Oasis...)
A Sunday Morning Call tényleg nem a legjobb szám - ahogy a lemezen hallható. Nekem megvan MTV Live Unplugged verzióban - zseniális. :)
Sziasztok!
Lattatok a Sunday Morning Call klipjet?
Szerintem csucs. Noel nagyon jol mutat a "fuggony" mogott, Liam pedig a zongora mellett.
(Nick Egan tud valamit. A bolondok hazaban jatszodik a video...).
Egyebkent nekem maga a szam nem igazabol tetszik, idegesit Noelsie hangja(?).
Sokkal jobb lett volna, ha a Gas Panic-et adjak ki.
Ja, és még valami, arról, hogy talán változni fog az Oasis megítélése itthon is.
Az év elején volt valami hollandiai rockfesztivál, ahova egész Kelet-Közép-Európából meghívták az egyes országokban ismert, de nemzetközi hírnévvel nem rendelkező zenekarokat; Magyarországot Ákos képviselte. Amikor visszajött, az uralkodó trendekről ennyit mondott:
"Mindenki Nirvana akar lenni. Vagy nem is, ez az angol izé... britpop." (Elég lesújtónak tűnt a véleménye a dologról.)
Kb. három hónappal később, a Fábry Showderben bemutatta új kislemezét, a "Keresem az Utam"-at, ami, mint említette, "angolszász ihletésű".
Hát így is lehet mondani, meg hogy stílusában, akkordmenetében igencsak hasonlít a Wonderwallra, a Whateverre... (Félreértések elkerülése végett: a szám nagyon jó, és szó nincs plágiumról, úgyhogy a dolog SZVSZ mindenképp örvendetes.)
Egy teltházas Wembley biztos jobb, mint egy félházas Stadthalle Noel nélkül - piszok szerencséd van, Szigetv, hogy kint lehettél. Kár, hogy a mostani turnén nem játsszák a D'You Know What I Mean?-t - de baromira örülök (tényleg, nem ironikusan mondom), hogy láthatom/ttam őket, még akkor is, ha ebben az Oasisban csak ketten vannak az akkoriból.
ManUtdFan: ugye tudod, hogy Liam is és Noel is a Manchester City-nek szurkol? Elég jól állnak, a második liga második-harmadik helye körül :). Jövőre talán feljutnak a PL-be... :))))))))
Shakermaker: Sajnos az állt az eredeti sajtóközleményben (szintén oasisinet.com), hogy Noel a világ körüli turnéból száll ki, otthon és azon a környéken a nyáron továbbra is ő játszik. Én csak remélni tudom, hogy közben majd meggondolja magát, mert egy Szigetet azért csak nem hagyhat ki... :-)
Lassan elkezdem szégyelni magam, hogy kitartó Oasis rajongóként vannak kifogásaim a bécsi koncerttel és a jelenlegi felállásal szemben.
Én nem vártam rájuk öt évet, volt szerencsém a Be Here Now idején meghallgatni őket 1997 szeptemberében Londonban, bár vagy másfélhavi ösztöndíjam ráment.
Na most nekem senki nem fogja megmagyarázni, hogy a jelenlegi féllábú Oasis koncertje (nota bene erős félház előtt) felér egy cca. 30-35 ezres kőkemény londoni koncerttel.
Minden csak viszonyítás kérdése...
Hello Oasis rajongok!
Hallottatok, hogy Noel csatlakozik, es folytatja a turnet.-Source-www.oasisinet.com(news-Supergrass Support Oasis in Dublin)
Szigeten majd talalkozunk.
De én is abszolút egyetértek ManUtdFannal, Groffal és a többiekkel.
Vagyis: antiOasis rajongóknak NEM kötelező itt pattogni, hanem tessék tudomásul venni, hogy ŐK LÉTEZNEK, ÉS MILLIÓ EMBER SZEMÉBEN SZÉDÜLETESEN JÓK. és punktum.
"need a little time to wake up...need a little time to wake up wake up....."
Az Oasis Bécsben KIRÁLY volt. Noel kontra-éneke a Who Feels Love-ból ugyan hiányzott, az Acquiesce-et meg SZVSZ nem lehet ordibálva Noel hangterjedelmében végigénekelni (nem véletlen, hogy Liam sem énekli :), de pl. a Roll With Itnek meg kifejezetten jót tett, hogy a közönség énekelte Noel nyúlfarknyi szólamait. ÉS JÁTSZOTTÁK A ROCK'N'ROLL START!!!!!!!!!!!!
A hangulat? Ahol mi álltunk, eszméletlen volt. Liamen látszott, hogy felszabadult volt...
Lehet, hogy elfogult vagyok, de ez volt életem eddigi legjobb koncertje (kb. öt éve vártam arra, hogy elmehessek egy koncertjükre :). (A Whole Lotta Love-ba fade-elő Cigarettes + Alcohol meg külön jajdenagyon jó volt. Meg a Wonderwall is. Meg...
Ha csak ennyit hoznak a Szigetre...
Ja, és Holdkölyök! Egy esetleges dobálózásnál nem a biztonsági őrök fognak elvinni, hanem a tömeg fog meglincselni, de úgy, hogy nagyon. Ha nem érdekel, iratkozz le, és ne gyere el.
És még valami: az általam ismert két legjobb Oasis-site: www.odt-webdesign.com/oasis és www.geocities.com/noellyg/index.html, ha valakit érdekel.
eevil, JosipTot: Az Oasis nem középszerű, és mivel ez egy Oasis-fórum, ezért itt főleg olyan emberek vannak, akik szeretik. Szóval ha titeket nem érdekel, akkor húzzatok innen.
Abban azért igazatok van, hogy nem ők a húzózenekar, mivel földrajzi elhelyezkedésünk miatt főleg a németeket akarják idevonzani a német punk- és divatzenekarokkal, a magyarokat pedig szintén pl. a Guano Apes vonzza, mert azt látják a VIVA-n az Oasis-hez hasonló igényes zenéket itthon ritkán látni. Lou Reed pedig klasszikus, de mitől lenne húzónév?
Globálisan nézve (főleg angol nyelvterületen) az Oasis a legnagyobb név, mondjuk a lemezeladásokat tekintve, és ennek ellenére is jók. Most őszintén, hallgattatok már végig egy Oasis-albumot? Mert én pl. hallgattam egy Bad Religion-t, és nem is rossz zene, de durván egyformák a számaik. De ha hallgattatok is, és nem tetszett, akkor is fel kéne fogni, hogy másoknak meg ez tetszik.
Egyszerűen nem tudom elhinni, mit lehet ennyit nyavajogni egy ilyen szürke popcsapat koncertje körül. Méghogy húzózenekar... Én biztos nem leszek ott, bár a paradicsomos ötlet nem rossz:)
Amúgy, ha már a húzóneveknél tartunk, sokkal inkább lehet Lou Reed vagy a Guano Apes (akik persze tavaly egy eléggé gyengus koncertet nyomtak...)
És pesze a BAD RELIGION!!!!!! Yeah!!!
Mindezek ellenére nagyon-nagyon hiányzott a Noel. Mert egyszer még jó poén, hogy a közönséggel énekelteti be a Liam az Acquiesce másik felét, de sok-sok számon át már kevésbé...
Egyébként a hangulatott az is leverte egy kissé, hogy úgy az ötödik szám után le kellett állniuk, mert a nézői kordonnal valami baj volt elől a színpadnál....és vagy öt percbe telt mire mindenkit hátrébb parancsoltak, összerakták stb., stb, és csak ezután jöttek fel a színpadra folytatni a koncertet.