Sajnos nem tudok javában programozni, ezért teljesen tanácstalan vagyok, hogy lehetne egy pdfbe betenni java-kódot. Az lenne a feladata, hogy a jelölt hely fölé víve az egeret egy rejtett ablak ugorjon fel, amiben mindenféle tanácsadó szöveg van. Aztán ez az ablak az egér elmozdításával legyen újra rejtett. Van erre valahol olyan leírás, vagy kész srcipt, amit használni tudnék?
Rákkattintva láccik az egész. A szöveg azt jelenti, hogy a program nem tudott korrekten elindulni, ezért okézzam le hogy bezárhassa. A win 7 frissítés után frissítettem az alaplap drivereit is.
Jó reggelt, ez milyen hibaüzenet lehet? A frissítás után írja ki, asztali gép, néhány napja a biost kezdte bootolásnál helyreállítani vagy frissíteni, időnként egy-egy meghajtó eltűnik. Az alaplap haldoklik?
Akkor nem a keret háttérszíne van beállítva, hanem benyomtad a Style Override Highlighter-t (nem tudom mi magyarul) ami jelzi a stílusokon kívüli ad hoc formázásokat.
Itt:
(Amúgy akkor ezen a szövegen nincsenek stílusok. Ez a munkamódszered, vagy még formázás előtt vagy?)
Reklámanyagnál találtam már magam 1000 dpi felett ez azért ugye sok? Szóval én ugrálok, ha nincs extra kérés, 300-on tartom a felbontást. Itt legalábbis ezt kérik ez egy standard.
A felbontás 500 dpi kellett legyen, ha egy 6000 x 4000-es képet megvágsz, majd lekicsinyíted, a az inid megmutatja hogy mekkora lett a felbontása az új méretében, és phshopban az erdeti 300 dpi-t addig kell bizgetni, míg indiben az 500 dpi +- 5 értékkel be nem áll. Azért a képek felbontásának több jelentősege van egy kiadványban mint hogy mekkora lesz a pdf.... ha nagyítod akkor meg húzni kell. Az indim német erről a palettáról van szó.
Nem értem az ugrálást a ph és indi között. Kisebbek voltak a képek, mint a könyv? A nagyobb méret általában nem gond, legfeljebb a pdf lesz kicsit nagy, ha hagyod benne eredetiben.
Ez a könyv linkje, itt ugyan nem sok minden látszik, de nagyjából így néz ki. Azt nem írtam, hogy a fotókat teljes méretben kaptam, így a méretezés után ide-oda kellett ugrálni phshop és indi között hogy az aktuális mérethez a felbontást belőjjem. Tokkal vonóval cirka száz órám van rajta.
Otthoni árak érdekelnének, mert már régen elhangyatm kis hazámat. Egy 290 x 235 mm vágott méret, fotókönyv kevés szöveggel, a képek retusálva jöttek, kész oldaltervvel, tehát "csak" el kellett készíteni az oldalakat, és gyártáselőkészítés lett a végén. Rengeteg a fekete háttér, kiütés, alátöltés, szinte a két harmada. Borítóterv is volt, csak össze kellett rakni.. Nem órabér hanem ár/oldal érdekelne, hozzávetőlegesen. A könyv ugyanis már kész van, tegnap szállították le, és baráti áron fogok számolni, de ahhoz viszonyítási alap is kellene. Jöhet privátban is, két studiót szólítottam meg eddig, szóra sem méltattak, pedig mint szerző mutatkoztam be. Előre is köszönöm.
Köszi, csak megtaláltam. Viszont a problémám az lenne, hogy az egyes fejezeteket egymás után kellene fűzni, hogy egyben legyen. Ez a Könyv dolog, csak egy csoportba teszi a fájlokat.
1. Az alapértelmezett fontot úgy lehet beállítani, hogy a Paragraph Styles->[Basic Paragraph] stílust szerkeszted és beállítod a neked megfelelőt.
Ha azt akarod, hogy MINDEN újonnan létrehozott dokumentumnak más legyen az alapértelmezett betűje, akkor bezársz minden dokumentumot és utána változtatod meg a [Basic Paragraph]betűtípusát. (A korábbi dokumentumokban nem fog ettől megváltozni a betű, ott egyenkénet kell beállítani a [Basic Paragraph] típusát)
2. Erre szolgál a Book.
File->New->Book. Létrehozáskor nevet kell adni neki és megadni, hol legyen.
Utána egyenként -- fejezetenként hozzáadhatod a ID dokumentumokat.
Lesz egy Mester dokumentumod, az azonos nevű stílusokat arra szinkronizálja a többi dokumantum.
A lábjegyzetek, oldalszámok konzisztensek maradnak és ki tudod nyomtatni az egész könyvet, vagy a részeit is akár.
sziasztok lenne két kérdésem Adobe Indesign 13.0 programot használók felé.
1. Hogyan lehet megváltoztatni, hogy alapból egy másik karakterkészlet legyen az alap? Minden egyes bemásolásnál át kell állítani a betűkészletet (jelenleg Minion Pro) , bár amit bemásolok az már Time new Roman -ban van.
2. Hogyan lehet "összeragasztani" .indd fájlokat? egy köny írásánál külön fejezeteket írok, de ha ctr + C és ctrl+ v-t használok akkor a szöveget átmásolja, de a képeket nem. Ezért gondoltam hogy összefűzöm, de mindig kihagy oldalakat, sőt a lábjegyzetek az új fejezeten 1-el kezdődik ismét, nem számozódik folyamatosan.
Miért kéne overprintnek lennie? Ha az egyes fekete pixelek alatt meghagyod az alatta lévő színt, de a fehér pixelek alatt meg kimarad, abból csak probléma lesz, ha nem passzerpontos a nyomat.
Indesign-ban QR-kódot csinálok, a színe alapból fekete lesz, tehát felülnyomott, de mégsem az, mert kihagyja a helyét. Próbáltam az Ablak->kimenet->jellemzők panelen állítani, de ott minden szürke, csak a nem nyomtatható ablakot lehetne bejelölni. Mi lehet a baj? Mit csinálok rosszul?
Tudom hogy nem szabadna, de keresek egy kiadványszerkesztő párost, akik 2010-ben Máté Bence természetfotós könyvét készítették elő, Gordos Gergely, Katona Gergely, ha valaki ismeri őket ennél diszkrétebb módon értesítene róla? Bence egy barátjának készítek elő egy ugyan olyan jellegű könyvet, és a betűtípus kellen. Egy telefonos fotót kaptam egy képaláírásról, én ez alapján képtelen vagyok egy betűtípust beazonosítani.