Nincsen altalanosan legolcsobb biztosito! Minden egyes eset mas es mas: az auto maga, motorizaltsag, tulaj eletkora, "telephelye," neha meg olyan csacskasagok, mint az auto szine (!!!) is mind befolyasolo tenyezok.
Én is most veszek puttonyost, lehet hogy egy héten belül már megy is..
Talán a Hungáriánál a legolcsóbb a casco, 10%, 20e önrész melett 7-8e Ft/ hónap, és érdemes lehet a márkakereskedőnél kötni (20%- kedvezményt is elérhet.), de erre rá kell kérdezni!
Kice
Egy kis tanácsra volna szükségem.
Úgy tervezem hogy veszek egy új autót, (2 személyes kistehert). Cascot akarok (kell) rá kötni. Azt irtátok, hogy nem mindegy kinél köti meg az ember. Tudna valaki egy jó tippet adni?
Köszi! Elég lenne a kifejezetten csak lopás elleni biztosítás, de többek között a Generalinál is azt mondták nekem, hogy ök erre a kocsira egyáltalán nem kötnek biztosítást! Pontosan azzal indokolták, hogy a Passatokat nagyon lopják és ök nem akarják vállalni a kockázatot. A kérdés csak az, hogy akkor minek vannak a biztosítók? Úgy néz ki, csak akkor kötnek szerzödést, ha 99,99 %-ig biztos, hogy nem kell fizetniük.
A kollegam A3-asat az elso emeleti lakasuk ablaka alol vittek el egy marha nagy pesti lakotelep kozeperol. Az auto lampa alatt allt, es nem volt konnyu vele kiallni, mert teljesen raalltak a tobbi autoval, megis elloptak. Ha egy kocsit el akarna vinni, azt el is viszik. kulonosen a VW-csoport gagyi gyari riasztojaval-inditasgatlojaval folszerelteket...
Mindenkeppen kossetek rajuk Cascot! Es szereltessetek belejuk extra indotasgatlo(ka)t, lehetoleg olyan emberrel, aki hazilag csinalja meg nektek, es teljesen egyedi megoldasa van. Szerintem egy villamosmernok hallgato, aki ilyen autobuzeralos szakon tanul, olcson megcsinalja. Azt nagy valoszinuseggel csak trelerrel fogjak tudni elvinni. Kormanyzar szart se er, a valtozar nem tudom, de abba sem bizok...
Nem akarok egy boldog tulajt sem elkeseriteni, de manapsag uj VW-t, Audit venni lopasi szempontbol kesz ongyilkossag, vonatkozik ez kulonosen a VW Passat PD TDI-kre...
Hmmm, a rendőrség elöl még a rendőrautót is ellopták nálunk... Az lehet hogy 15 m, de nem biztos hogy érdekli őket. Vagy neadjisten az őrök kapnak keresetkiegészítést...
Sokan mondták hogy lopás miatt kell a casco. Ha nem félted a sérülésektől a verdát a Generálinak van kifejezetten CSAK lopásra érvényes cascoja töredék összegért mint a teljeskörű. Egy ideig én is gondolkoztam rajta, de a hitel miatt muszáj volt teljeskörüt nyomni.
Engem is érdekelne a Casco, mivel egy ideje már próbálkozok kötni, de eddig csak részsikert értem el. Kaptam egy ajánlatot a Hungáriától, a havi díj 10% önrésszel (minimum 100e ft) 33.500,- forint. Ezt is csak kapcsolatok révén sikerült elérnem, mivel a kocsi állítólag tiltólistán van (VW Passat Variant PD TDI). Tud valaki olyan biztosítót, ahol
1.) nem kerül ilyen sokba
2.) ha bármi gond van tényleg fizetnek is?
"(Mert valószinűsítem, hogy a házunk elöl a gépet nem lopják el.)"
Hmm...
Zárt garázsból is loptak már el autót, mégpedig Tasztaltársét! Egy Vw-nál meg végképp nem lehetsz biztos semmiben(mint ahogy sajna én sem, nekem is uccán áll:o((
Felhozom a topicot, mert érdekel, hogy végül melyik biztosítót választottad. Nekem is VW-m van és apám balesete után berezeltem. Szóval kötnék CASCO-t, de pl. a Providenciánál 30%-os önrésznél,(vagy 107000 forint) 165 ezer ft az éves díj. Féléves díjfizetés esetén havi 13770 forintra jön ki. Ez szerintem túl sok.
Ha tud valaki csak törés kárra vállalkozó biztosítót, az jelezze. (Mert valószinűsítem, hogy a házunk elöl a gépet nem lopják el.)
Abban bízom, hogy VW-ket megrendelésre, kifgyelős alapon lopnak.
Tudom, hogy gusztustalanok, de hát én is rájuk vagyok kényszerülve. :-(
A jövő héten jön meg az új VW-m (figyelem ez NEM dicsekvés!) és mivel az ár egy részét bankhitellel törlesztem a bank kötelezővé teszi a CASCO megkötését. (ami voltaképpen helyes is!)
Most már egy hete telefonálgatok biztosítóról biztosítóra és egyre inkább belelátok a "gusztustalanságuk"-ba.
De a kényszer nagy úr! Casco kell - és valahogyan lesz is. Marad az, hogy otthon a családomat és ezen CASCOS-s fórumokat terhelem elkeseredettségemből származó panasz-zuhataggal.
Itt nem hiszem, hogy bárki meg tudná mondani, hogy kötnek-e a Te autódra Cascot, bármely biztosítónál...
Őszinte javaslatom, tedd azt, amit én is.
Ülj le és kezdd el sorban felhivogatni telefonon (rosszabb esetben személyesen felkeresni) a biztosítókat, ugyanis azt tapasztalom, hogy RETTENETESEN sok külömbség van egyes biztosítók között. Az egyik köt, a másik nem, a harmadik csak speciális feltételek megléte esetén.
Jah! És ne higgy a WEB-lapokon található információknak, sok elavult már vagy pont azt nem tartalmazza, hogy például kivel mikor miéert NEM kötnek Cascot!
Nem tudom kötnek-e CASCO-t egy 10éves Hondára?
Elsösorban a gépkocsifeltörés ellen kéne.De nem ártana a keresztbe repedő elsö szélvédőt is téritené.(nem kevés pénz volt!)
A prelumhoz az összes oldalüveget elhoztam már a bontoból, hála sötétbörü suhancoknak.:-(
Sőt van, hogy két immobilizert is kér a Biztosító!
Üzletkötő azt mondta telefonban nekem, A riasztó az mindegy, hogy van-e, de kérünk MÉG EGY immobilizert, mert a gyári immobilizer idézem "Szar!" (Így magyar szóval bele a telefonba) A nevezett autó VW-Poló.
Másik biztosító:
Budapest! Ahhhh! Már évek óta nem kötünk Casco-t Budapestre!
Harmadik biztosító:
Volkswagen autókat a mi cégünk nem biztosít, mert azt lopják.
A negyedik-kilencedik, meg olyan havidíjakat mond, hogy égnek áll mindenem (!) és ráadásul az összegek minimum kétszeresei-két és félszeresei annak, amit az autószalonban mondtak, mikor azt kérdeztem: "Mennyi lesz erre az autóra a Casco".
"Csatlakozom az előttem szólóhoz". Nem a kis károk miatt, hanem pontosan a magy szopások ellen kell cascot kötni. Amúgy az ember MINDENKÉPPEN ráfizet, mert a biztosítók tudják rendesen csűrni-csavarni, de nem mindegy, hogy 50ezret, vagy 500ezret sóhajtasz el pillanatok alatt.
Még egy tanulságos történet, biztosítónál előttem kesergett az illető:
Éjszaka, a parkolóban álló autóját (két másikkal együtt) részeg állat egy lopott autóval ROMMÁ zúzta. Namármost a tulajnak nem volt cascoja, a biztosító meg közölte, hogy amíg nem zárul le a rendőrségi vizsgálat, és nem kapnak egy hivatalos iratot a rendőrségtől, addig nem áll módjukban abból a bizonyos központi alapból rendezni a kárt. Ez MINIMUM egy hónap volt. A fickónak munkaeszköze volt az autó a saját vállalkozásában, gyakorlatilag kilátástalan helyzetbe került. Namármost ha lett volna cascoja, akkor AZONNAL el tudta volna kezdeni a rendbehozatalt, és csak az önrészre kellett volna várnia. Ennyi. (Hogy mi lett a story vége, nem tudom, de borsódzik a hátam ma is, ha visszagondolok a pali kétségbeesett arcára...nem kívánom senkinek.)
üdv
nemmindegy
"Mondja vki, hogy a fenti 4 eset közül egy sem fordulhat elő vele sosem... Különösen a 4..."
Szerintem Budapesten különösen az 1. és 2. fordul elő. Biztosan. Csak az a gond, általában ezek olyan károk, amelyek a minimum önrész környékén maradnak, tehát ha be is jelented a biztosítónak, nem sokat várhatsz tőle. Ezekkel sajnos (a pesti karcolós tahókkal meg a plazacica-parkolókkal) együtt kell élni, szerintem ellenük nem jó védelem a Casco.
Szevasz Asgard!
Szerintem csupán a lopás miatt is megéri, ha olyan helyen tartod gyakran a járgányt, ahonnan elvihetik. És megtudod mennyire megéri, ha véletlenül saját hibádból összetöröd a gépet. Ez utóbbival számolni kell, bármennyire jó vezetőnek tartod magadat, ugyanis minden embernek vannak olyan pillanatai, amikor figyelme lankad, fáradtsága, az idő szorítása vagy éppen az időjárás hirtelen változása miatt hibázik. Velem másfél hete történt, hogy a hajnalban hirtelen jegesedő (deresedő) aszfalton megcsúsztam, megpördültem és többek között kb 60-70 km/h-val eltaláltam egy betonkerítést (előtte egész éjjel vezettem). Az autómban 4 másodperc alatt több mint félmilliós kár keletkezett, tehát rendesen megtudtam, mit jelent a Casco. Tíz éve vezetek, eddig még semmilyen balesetet nem okoztam, de a fenti dolog bárkivel megtörténhet. Egyébként 97-es Toledo, havi 11 ezer a Casco.
Ha teheted, mindenképpen kössél Casco-t, különben ha ellopják vagy összetöröd, soha nem fogsz magadnak megbocsátani.
Koccnál ha nem tudtok megegyezni, esetleg alku tárgya lehet, hogy mindketten ismeretlen tettessel bejelentkeztek a biztosítónál, hogy a parkoló kocsiba vki belezúzott... De ez biztosítási csalás, ennek megfelelően meg is büntetnek érte ha elkapnak.
1. De ha Pesti Bunkó Csávó végighúzza a lakáskulcsát a vadiúj fényezésen,
2. vagy Csodaszép Plázacica parkolt az autód mellé és bele is mondjuk valamelyik pláza parkolójában,
3. vagy tök álmosan próbálod meg reggel odébbtolni a villanyoszlopot, és mondjuk teszed ezt 20-szal...
4. Belédszáll valaki, és mondjuk nincs kötelező biztosítása. Bár elismeri a kárt, röhög a markába, mire a Biztosítók közös segélyalapjából megkapod a számla értékét, addig megőszülsz. 10% CASCO önrészt kifizetve a kocsit már hozhatod a szervízből, aztán később visszakapod az önrészt (mondjuk ezt biztosítója válogatja).
Mondja vki, hogy a fenti 4 eset közül egy sem fordulhat elő vele sosem... Különösen a 4...
Szóval jó ha van CASCO, a saját hülyeséged ellen is biztonság, meg más hülyesége ellen is.
Én is most akarok kötni cascot, de hihetetlen különbségek vannak biztosító és biztosító között.
Az autó 94-es SAAB 900.
AXA-Colonia 26.000 Ft/hó Budapest
Providencia 29.000 Ft/hó csak úgy, hogy 70%-ig térítenek szintén Budapest.
Hungária 19.000 Ft/hó Budapest
Hungária 11.000 Ft/hó Velence!!!!
Ajánlom a Budapesti lakosoknak, hogy állandóra jelentkezzenek, be egy vidéki ismerősüknél, minél messzebb a nagyvárosoktól, és ott irassák át az autót a vidéki címre. A forgalmi átíratása 4000. FT. Ügyintézéssel utazással együtt kb 10.000 FT.
Ez kb 1-1,5 hónap alatt megtérül ami azért nem mindegy.
Üdv
BGC
Egyébként megéri 1 rossz mozdulat, vagy más hülyeség és már is milliókkal v. egy autóval könnyebb lettél, és itt még nem is beszéltem a lopásról.
Szerintem megéri.
A mai autók építési elve, hogy a kocsi saját magát áldozza fel a bennülők biztonságának oltárán. Tehát elég nagyszámban fordult elő, hogy totálkáros autóból sértetlenül szállnak ki az utasok. Ha a tulajnak nincs CASCOja, akkor ez elég kemény lelki megrázkódtatás lehet.
Tehát itt nem arról van szó szerintem, hogy évi egy-két koccanás költsége kisebb, mint az éves CSACO, hanem ha egyszer fejre állsz, vagy beleröpülsz valakiben ötvennel, akkor nem fogsz életed végéig azon rágódni, hogy hogy tettél tönkre pl. ötmillió forintot fél másodperc alatt.