Felbátorítottak a nagyon nagy tudású szakértők, ezért merek újabb kérdést feltenni. Mi ez? Úgy költözött be a kertembe, hogy nem is vettem észre, csak amikor virágzott. Hagymás növény,
Balu 28-nak köszönöm a választ. Ha igényt tartasz rá, tudok a válaszért neked biztosítani egy tövet a megfejtett növényből. Ha igényled, kérlek jelezz, add meg az elérhetőségedet.
Nem, nem régi. Ezt aznap fényképeztem, mikor feltettem. Kifejezetten azzal a szándékkal, hogy itt megtudakoljam mi kezdett el nőni és most meg virágozni. Kb. egy hónapja vettem észre egyáltalán a létezését.
Valaki meg tudna mondani, mit nevelek itt a cserepben? Gondolnam valami gaz, de ahhoz tul lassan no. Minden mashoz, ami bele volt tervezve, meg tul csenevesz.
Sajnálom, hogy nem válaszoltak eddig még neked, sajnos én sem vagyok szakértő, de szerintem ez egy rendes almafa lenne, csak még pici. Én azt gondolom, ki kellene ültetni a kertbe, nem úgy néz ki, mintha cserepes lenne. Ahogy beírtam a google-ba hogy almafa virága, a mellékelt képet dobta ki, szerintem nagyon hasonlít a tiédre.
De azért remélem idetéved egy szakértő is aki okosabbat tud neked mondani. :)
Érdeklődni szeretnék, hogy miféle növény ez? Ajándékba kaptam vagy két éve. Mindig eljutok addig, hogy virágzik, esetenként 1-2 kis almaszerű gyümölcs is lesz rajta, aztán végén mindig lerohadnak, ledobja a leveleit, majd 1-2 hónap "pihenés" után ismét kezdődik elölről az egész. Mit csináljak vele? Mit egyáltalán ennek a neve? Hogy gondozzam. Köszi a válaszokat.
Amíg győzöd egyre nagyobb cseréppel, addig biztosan megmarad. Utána elajándékozod, de előtte néhány kis ágát eldugványozod és kezdheted elölről. Dugványozni nyár végén a legjobb, a dugványon a leveleket felére kell kurtítani és párás levegőn tartani így kb egy hónap alatt gyökeresedik. (Ezen is látszik az alsó 1-2 levélen a kurtítás.) Ha jól látom, ez nem is csak egy növény. Esetleg szétszedheted és akkor tovább győzöd majd cseréppel, illetve több növényed lesz.
Nem érzékeny növény. Nyírható, metszhető, gyakorlatilag mint egy nagy buxus. Szereti ha nedves a földje, de ne álljon alatta a víz. Ha sok vizet kap, nő mint a gomba, így ha sokáig cserépben akarod tartani, fogd vissza kicsit locsolással, tápanyaggal. Azért ne annyira, hogy fonnyadt, szürkék legyenek a levelei, mert akkor ledobja őket. Igaz némi víztől gyorsan újra kihajt, de addig csúnya. (A tetején a zsenge hajtások bőséges locsolásról árulkodnak.)
Köszönöm szépen a válaszod! :) Viszont van egy "kis" baj, nem kertes házban lakok... Esetleg mélyebb vagy nagyobb cserépben, általános virágföldben életben tudom tartani, ha kiteszem a teraszra a szabadba?
Nekem ez úgy tűnik, hogy japán kecskerágó. Cserépbe dugványozták, de egyébként nem cserépbe való, szóval lassacskán ki kellene ültetni a kertbe. Semmi baja nem lesz fagyálló és örökzöld...
Tudja valaki ennek a növénykének a nevét? Ajándékba kaptam olyan információval, hogy ne ültessem át, várjak még tavaszig. Már borzasztóan kilógnak a gyökerei, ahogy az a 2. képen is látszik. Illetve milyen virágföldre van szüksége?
Előre is köszönöm szépen a segítséget, szép napot mindenkinek!