A belső gyógyulás egyik nagy lépése, amikor Jézust behívjuk az emlékeinkben.
...
Megbocsátáskor sokan azt gondolják, hogy a multat el kell feledni. Nem erről van szó. A megbocsátás nem okoz amnéziát. Bármikor eszünkbe juthat, de ha megbocsátottunk valóban, akkor a megbocsátott sérelem és bántalmazás többé már nem okoz fájdalmat, legfeljebb lassan múlló fájdalmat mely a gyógyulásnak enyhe folyamatát jelenti.
Senki semmit nem állíthat helyre ezen az Üzeneten kívül.
...
Ha létezik valahol helyreállítás, akkor az csak ebben az Üzenetben van. Illés egyáltalán nem hozott semmi újat! Nem! Helyreállít, ez azt jelenti, hogy minden ott volt már. Az Üzenete nem egy új kijelentés! Nem egy új világosság! Hanem olyan valami ami már létezett. Ez az Üzenet csupán vissza visz minket az eredetihez. Az Üzenet elvezet, visszavezet minket az eredetihez. Ez nem valami új!
...
Imé ezért kell, Hogy megértsük, hogy csak Illés a Malakiás négyből kellett hogy helyre állítsa mindent. Ámen? Ha Isten Illésről beszél , akkor Illésre utal!
...
Tehát mi itt láttuk, hogy Illés szolgálatra a helyreállítás szolgálata volt . Illés tudta, azért hogy Isten válaszoljon, először helyre kellett állítani az oltárt. Ámen.Mert az oltár az a hely, ahol imádjuk az Istent, ahol találkozunk Istennel, ahol fel magasztaljuk Istent. Ha az oltár levolt rombolva, felvolt borítva, megvolt hamisítva, Isten nem küldhette válaszát erre az oltárra. Tehát mindenekelőtt az oltárt meg kellett javítani, helyre kellett állítani. Ma, Istennek az oltára a te szíved! Az embernek a szíve, az Istennek az oltárra. Mindenekelőtt, Istennek helyre kell állítania a te szívedet. A te szívednek helyre kell állíttatnia. Ez a szív, mely le lett rombolva, mégegyszer vagy ismét helyre kell legyen állítva. Vissza kell jusson Istenhez.
Khám pedig, Kanaánnak atyja, meglátá az ő atyjának mezítelenségét, és hírűl adá künnlevő két testvérének.
Akkor Sém és Jáfet ruhát ragadván, azt mindketten vállokra veték, és háttal menve takarák be atyjok mezítelenségét; s arczczal hátra meg sem láták atyjok mezítelenségét.
Hogy felserkene Noé mámorából, és megtudá a mit vele az ő kisebbik fia cselekedett vala:
Monda: Átkozott Kanaán! Szolgák szolgája legyen atyjafiai közt.
Azután monda: Áldott az Úr, Sémnek Istene, néki légyen szolgája Kanaán!
1 Móz 9,22
Az özönvíz által drasztikusan megtisztult az emberi faj.
A lerészegedett Noéval történt homoszexuális töltetű furcsaság jelzés értékű volt. A Kígyó magva túlélte az özönvizet és meg is nyilvánult az egyik fián keresztül.
A történet hasonló a Sodoma, Gomora és környékbeli városokból kimenekülő Lótéhoz és lányai furcsa viselkedéséhez, akik meg a leitatták apjukat és két olyan gonosz nemzetséget szültek
kik bevezették az sátáni emberáldozást a hatalomért.
Adának azért inni bort az ő atyjoknak azon éjszaka, és beméne a nagyobbik, és hála az ő atyjával, ez pedig semmit sem tuda annak sem lefekvéséről, sem fölkeléséről.
És lőn másodnapon, monda a nagyobbik a kisebbiknek: Ímé a mult éjjel én háltam atyámmal, adjunk néki bort inni ez éjjel is, és menj be te, hálj vele, és támaszszunk magot a mi atyánktól.
Adának azért azon éjszaka is az ő atyjoknak bort inni, és felkele a kisebbik is és vele hála; ő pedig semmit sem tuda annak sem lefekvéséről, sem fölkeléséről.
És teherbe esének Lót leányai mindketten az ő atyjoktól.
És szűle a nagyobbik fiat, és nevezé annak nevét Moábnak; ez a Moábiták atyja mind e mai napig.
A kisebbik is fiat szűle és nevezé annak nevét Benamminak. Ez az Ammoniták atyja mind a mai napig.
1 Móz 19,33
Az Isten óvta az Ő népét hogy a "napkeleti" erkölcsöket átvegyék ezektől a gonosz elfajzott népektől (több de inkább kevesebb sikerrel)
Ezt a parancsot adta:
Mikor te bemégy arra a földre, a melyet az Úr, a te Istened ád néked: ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek útálatosságai szerint. Ne találtassék te közötted, a ki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;
Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;
Mert mind útálja az Úr, a ki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.
Köszi, de én nem vitatom a kígyó magvát. Értem is, csak a kérdésem arról szólt, hogy hogyan "csúszott" át Noé bárkáján.
1Móz 7:1
Monda az Úr Noénak: Menj be te, és egész házadnépe a bárkába: mert téged láttalak igaznak előttem ebben a nemzedékben.
2Pét 2:5
És ha a régi világnak sem kedvezett, de Nóét az igazság hirdetőjét, nyolczad magávalmegőrizte, özönvízzel borítván el az istentelenek világát;
Az Úr Noét találta méltónak, és igaznak. A családról nem beszélt. Azonban mind a nyolcat megőrizte, a feleségével együtt. Az istentelenek világát eltörölte, de az istentelen kígyó magvát meghagyta a feleségben?
Mikor pedig látá, hogy a farizeusok és sadduceusok közül sokan mennek ő hozzá, hogy megkeresztelkedjenek, monda nékik: Mérges kígyóknak fajzatai! Kicsoda intett meg titeket, hogy az Istennek elkövetkezendő haragjától megmeneküljetek?
Mt 3,7
Jézus még keményebben fogalmaz.
Kígyók, mérges kígyóknak fajzatai, miképen kerülitek ki a gyehennának büntetését? Annakokáért ímé prófétákat, bölcseket és írástudókat küldök én hozzátok: és azok közül némelyeket megöltök, és megfeszítetek, másokat azok közül a ti zsinagógáitokban megostoroztok és városról-városra üldöztök.
Hogy reátok szálljon minden igaz vér, a mely kiömlött a földön, az igaz Ábelnek vérétől Zakariásnak, a Barakiás fiának véréig, a kit a templom és az oltár között megöltetek.
Bizony mondom néktek, mindezek reá következnek erre a nemzetségre.
Mt 23,33
Na ez a legdurvább, amikor Jézus keményen meg mondja nekik az igazságot.
Tudom, hogy Ábrahám magva vagytok; de meg akartok engem ölni, mert az én beszédemnek nincs helye nálatok.
Én azt beszélem, a mit az én Atyámnál láttam; ti is azt cselekszitek azért, a mit a ti atyátoknál láttatok. Felelének és mondának néki: A mi atyánk Ábrahám. Monda nékik Jézus: Ha Ábrahám gyermekei volnátok, az Ábrahám dolgait cselekednétek.
Ámde meg akartok engem ölni, olyan embert, a ki az igazságot beszéltem néktek, a melyet az Istentől hallottam. Ábrahám ezt nem cselekedte.
Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek..
Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.
Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nékem.
Thx! a válaszokért. Azzal együtt nekem ez itt nem teljesen világos terület. (Noé felesége) Igyekszem utána nézni az Igében és utána nézni Branham tv. szolgálataiban is, hogy hol beszél még erről. A láncvonalat szeretném megérteni, meglátjuk. Ha jutottam valamire majd megosztom.
Noé bárkájában az özönvízkor ki vitte tovább a kígyó magvát? Csupán nyolcan voltak. De a magnak ott kellett lennie a bárkán.
Noé feleségén keresztül, aki Khámot szülte, a Kánaáni népek ősatyját.
Rettenetes egy nép volt. Egy másik fórumon (ahonnan már rég kitiltottak) egy kanadai testvér hívta fel erre a Igére a figyelmünket, érdemes elgondolkoznunk ezen a prófécián:
"Ez lészen Égyiptomnak büntetése, és mindama népek büntetése, a kik nem mennek fel a sátorok ünnepét megünnepelni.
Azon a napon a lovak csengettyűin is ez lesz: Az Úrnak szenteltetett. És a fazekak az Úrnak házában olyanokká lesznek, mint az oltár előtt való medenczék.
És Jeruzsálemben és Júdában minden fazék a Seregek Urának szenteltetik, és eljőnek mind, a kik áldozni akarnak, és választanak közülök és főznek azokban; és nem lészen többé Kananeus a Seregek Urának házában e napon."
Tényleg csak szerettem volna tudni, hogy hol beszél erről.
A kígyó magva tanításban,(amiben nem emlékszem erre) vagy máshol? Milyen könnyű lett volna válaszolnod, bár persze végighallgathatom megint az egész szolgálatot.
Még mindig segíthetnél ha akarsz. Persze nem muszáj. Köszi.
"Az ördögöt nem érdekli ha te Istent mész dicsőíteni.Ő azt akarja tőled,hogy valamit hátra hagyjál,mert akkor az ördög tudja,hogy te vissza fogsz jönni azért.Szabaduljatok meg minden bilincstől ami megköt titeket.Hagyjatok el mindent amit elkell engednetek ahhoz,mint a büszkeséget,és ne hagyjátok hátra a szeretteiteket." WMB
Biznisz-szektákban nem csak rövid ruhát árulnak ,hanem hosszút is!!
A tanítványsági elvek alapján kialakul egy sajátos értékrend, sajátos szóhasználat az emberekkel való bánásmóddal kapcsolatban, úgymint „el kell kapni”, „be kell törni", ,,nem adja meg magát”, ”meg kell metszeni”, „keményen fölállítani neki a mércét”, „megsózni valakit" (vagyis keményen megmondani a hibáit, ami persze megalázza őt, és ha ezért elmegy, piócához hasonlóan nem bírja a sózást). Hát aztán el is lettek az emberek kapva, meg is lettek sózva, meg is lettek metszve, és ennek a kezelésnek eredményeképpen el is távoztak a gyülekezetből. A tanítványság-mozgalomban kialakult egy felsőbbrendűségi tudat is a mozgalmon kívül levő keresztényekkel szemben. Ez kritikus véleménynyilvánításban, törvénykezésben mutatkozik meg. Megdöbbenve hallottam utóbb olyan eseteket is, hogy a mozgalomból kivált emberekre szerencsétlenséget prófétáltak, sőt némelyeket „átadnak a Sátánnak” arra hivatkozva, hogy ezek az emberek kiválásukkal Isten akarata ellen lázadnak.
Méghogy nem volt Branhamnél elesés?Őt is úgy kellett tartani valakinek és nem a gyenge fizikuma miatt ,hiszen napokig tartó hegyi túrákra járt rendszeresen.
Mi a betegség? A betegség a bűn megnyilvánulása. Mielőtt betegség lett, bűn már volt. A betegség a bűn eredménye, vagyis, talán nem a te bűnöd eredménye, hanem a szüleidé. Valahogy úgy, hogy tovább lett adva, amikor megszülettél, és így tovább.
Nos, és nem kell csak… Ha egy nagy sárkány, vagy egy olyan állat, mint az oroszlán, a mancsát az oldalamba akasztja, az olyan, mint egy daganat vagy a rák, és megpróbál megölni. Az isteni gyógyuláshoz nem a lábát kell levágni. Elegendő, ha fejbe vágjuk, és az megöli az egészet.
És amikor Jézus meghalt a bűnökért, Ő meghalt a bűn minden, valaha megjelent megnyilvánulásáért. Látjátok? Így amikor a bűnnek vége lett, akkor teljesen be lett végezve, a megváltás teljes terve. Így hát mi…. Ha egyszerűen a fején találjuk el azt a bűn kérdést, akkor megöljük a bűnt, és vele minden megnyilvánulását. Értitek?
Mi a bűn? Hitetlenség. Így ha megöltök minden hitetlenséget, vagyis tudjátok, hogy Isten Igéje igaz, hogy Ő tegnap és mindörökké ugyanaz, akkor minden ígéret a tiétek. Járjátok be a földet, az a tiétek. Isten nektek adta. WMB