Keresés

Részletes keresés

PINGYI Creative Commons License 2000.03.03 0 0 13
Kedves ShaReRe!

Hát az általam említett Szepes Mária könyv nem olyan izgalmas, mint a Vörös Oroszlán.Pont tegnap olvasgattam bele az Álom mágiája című könyvbe, néhol igencsak elvont.
Ha fel tudsz ébredni óra nélkül, akkor ki kell fejlesztened, hogy emlékezz az álmaidra. Minden este lefekvéskor azt mondogasd magadnak, hogy emlékezni fogok az álmaimra, mikor felébredek. Ez sem műxik azonnal, de ha megy, akkor este lefekvéskor el kell mondanod a problémáidat, amire választ vársz, és álmodban majd kapsz valamiféle útmutatást.
Ha van kedved próbálgasd, bár ahhoz el kéne először is aludni.Jól látom, hajnali fél háromkor írtál;)
Be kell valjam, ez még nekem egyébként nem sikerült, mármint hogy választ kapjak a bajaimra, de ez nem azt jelenti, hogy nem is működik. Az alvás az megy, én rengeteget tudok aludni.Túl sokat.

PINGYI

Előzmény: ShaReRe (12)
ShaReRe Creative Commons License 2000.03.03 0 0 12
Kedves PINGYI !

Köszönöm hosszú, példákkal is illusztrált hozzászólásod! Ha jobban belegondolunk nagyon messzire el tud vinni bennünket ez az egész álom-boncolgatás. Nagyon 1xű annyit leírni, hogy előrejelezte az álom a később bekövetkező eseményt, de mit is jelent mindez? Azt, hogy léteznie kell egy olyan dimenziónak, amiben az idő arra tekereg, amerre éppen kedve tartja. És ezt a dimenziót énünk valamely része bizonyos mentális állapotban meg tudja látogatni.
Nekem legalábbis ennyi minimum evidensnek tűnik...
Szepesit kedvelem, igaz nem minden alkotását. A Vörös Oroszlán szuper volt!
Az óra nélküli ébredés megy, ez még agykontrollos gyakorlat.
ShaReRe, álmatlanul éppen

Előzmény: PINGYI (11)
PINGYI Creative Commons License 2000.03.02 0 0 11
Kedves ShaReRe!
Az álmoknak természetesen van jelentésük.Ez nagyon összetett és sokrétű dolog. Vannak előjelző álmok, amelyek megjósolnak eseményeket. Az a baj, hogy nem azt fogod álmodni, hogy elesek az utcán és másnap, jé tényleg elesek. Az álmok szimbólumrendszere, jelképrendszere igen bonyolult, szerintem nem igazán általánosítható dolog. Ezért aztán az álmoskönyvek jóslatait jobb, ha fenntartásokkal kezeljük. A te álmod a te gondolkodásmódod szerint jelez előre, tudom ez nem hangzik valami értelmesen, de a te gondolkodásod tükrében kell megfejteni a te álmaidat.Volt pl, hogy azt álmodtam, hogy háború van menteni kell a családomat abból a házból,ahol lakunk. Szörnyen gyötrő álom volt, nem is igazán értettem, de ilyenkor az embernek célszerű résen lenni. Sajnos családi okokból nekünk is el kellett költöznünk abból a házból egy albérletbe. Szóval a hangulata az álomnak tényleg beteljesült, hogy ki volt szolgáltatva a családom. És van, hogy hosszú hetekkel előre jelez az álmod és hát azt már nehéz észben tartani.

Vannak még előző életeket feldolgozó álmok,ezek hatása is igen erőteljes lehet. Az ilyen álmok azok,amik képesek egész nap hatást gyakorolni ránk. Biztos voltál már úgy, hogy akár rosszat, akár jót álmodtál, napokig végigkísért az az érzés, amit álmodban éreztél.
Ide leírok egy történetet, amit egyébként én sem értek, de olyan fura és olyan szomorú. A legkisebb lányom nagyon hasonlít rám,nem is, hanem teljesen úgy néz ki, mint én, néztem ki gyereknek. Szerintem van közöttünk valamilyen előző élet beli kapcsolat. Nos, ha ebben nem hiszel, akkor is érdekes a következő álom, ami már évekkel ezelőtt törént, amikor a kislányom úgy három éves lehetett. Azt álmodtam, hogy a kicsim egy nagy hídról beleesett a folyóba. Kiabált nekem, hogy anya, anya,segíts, és annyira életszerű volt az álmom, hogy az utolsó anya kiáltásokat már bugyborékolva hallottam, ahogyan merült le a vízben a gyerek. Én futottam és üvöltöttem torkom szakadtából, hogy segítsenek már, és csak futottam, hogy majd beúszok érte. Nem tudom mi lett a vége, mert felébredtem. Felébred a kislányom is és nagyon sírt. Kérdeztem tőle hogy mi baj van? Azt mondta, rosszat álmodott, elsüllyedt a vízben. Sajnos részleteket nem tudtam kiszedni belőle, mert én is sírni kezdtem. Hát hogy lehet, hogy mindketten ugyanazt álmodjuk? Mindenesetre rá kétszer annyira vigyázok, ha strandon, vízparton járunk.

Aztán vannak a problémamegoldó álmok,amit ráadásul meg is lehet tanulni. Kérhetsz segítséget az álmaidtól, ez garantáltan működik, én is kipróbáltam. Sajnos elég hosszú ideig tart megtanulni. Most nem írom le részletesen, de azzal kell kezdeni, hogy csörgőóra nélkül fel tudj kelni minden nap. Este, mikor lefekszel, azt mondogatod magadnak, hogy reggel fél hatkor fel akarok ébredni és fel is fogok ébredni. És egy pár nap vagy egy hét után elkezd működni. A továbbiakat most nem írom le, de ha valakit érdekel, akkor majd később szívesen.

Egyébként én sem a kút fejemből vettem ezeket a dolgokat, hanem Szepes Mária: Az álom mágiája - tervezzük meg álmainkat című könyvéből. Olvasd el, nagyon érdekes!

rice Creative Commons License 2000.03.02 0 0 10
Én sem azt akartam mondani, hogy hiszek az álmokban. De van valami érthetetlen összefüggés az álmok és az életünkben megtörtént dolgok között. Talán....
Van úgy, hogy évekig nem álmodom semmit.Vagy csak nem emlékszem.
De ma este álmodtam és emlékszem is:-)
Előzmény: Törölt nick (8)
ShaReRe Creative Commons License 2000.03.02 0 0 9
Hát ez elég szomorú! És a makacsul visszatérő álom ezexerint valóban jelentéssel bírt. Mégpedig nem is akármilyennel.
Amiért ezt a topikot nyitottam nem ilyen súlyú dolog, de nagyon határozottan érzem még most is, hogy összefüggés van az álmom és a bekövetkezett esemény között.
Előzmény: rice (5)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.02 0 0 8
Jah, és ezektől függetlenül én még most sem hiszek ezekben. :)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.02 0 0 7
Olyasféle, hogy szakirodalom, nem lézetik. Ha a Krúdy könyvére gondolsz, akkor jó ha tudod, hogy azt csak "viccből" írta.

Ha meg akarod fejteni az álmaidat, akkor saját magadra kell kivetítened. Senki nem értheti meg a másik álmait. Hiszen ezek speciálisan a Te környezetedre épülnek.

Na, jól megkavartam.

Előzmény: rice (5)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.02 0 0 6
Én még régen apám halálát álmodtam meg, de nem egészen. A halála előtt 1 nappal ugyanis azt álmodtam, hogy a nővérem halt meg és én mit sem törődve ezzel csak arra használtam ki a "tényt", hogy lógjak a suliból. Kicsit ledöbbentett, hogy másnap az apám meghalt. Hát van ez így....
rice Creative Commons License 2000.03.02 0 0 5
Én nagyon nem hittem az álmokban, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy van valami alapja, mint mindennnek.
Kb. 7 éve el kezdtem álmodni, hogy kipotyognak a fogaim. Semmi nem történt, csak beszéltem valakivel és kezdtek kiesni. Szinte minden este ezt álmodtam kb. 6-7 hónapig. Aztán egyik pillanatról a másikra elmaradt.
Eltelt több mint egy év, mikor +int ezt álmodtam. Akkor már megnéztem a "szakirodalmat", hogy mit jelenthet. Azt jelenti, ha ezt álmodja valaki, hogy egy közeli hozzátartozója meg fog halni:-(
Igyekeztem visszaemlékezni és rájöttem, hogy amikor ezt álmodtam, meghalt az apukám:-( Mikor másodszor is elojött ez az álom, már tudtam mit jelent:-( És +int 3-4 hónapig minden este visszajött és a fogaim csak potyogtak. Tavasszal meghalt a nagymamám:-(
Azóta nem álmodtam ezt!! Pedig sokat jut eszembe.
ShaReRe Creative Commons License 2000.03.02 0 0 4
Igen, ilyen álom nálam is előfordult már. Ez a kellemesebbik fajta. Hanem engem most tényleg az "előjelző" álmok érdekelnének. Ilyennel találkozott valaki?
Előzmény: nyuszó (3)
nyuszó Creative Commons License 2000.03.02 0 0 3
nekem visszatérő álmom van. amikor álmodom, akkor tudom, hogy mi fog következni, tudom azt is hogy álmodom és azzal is tisztában vagyok, hogy hol lesz vége. a helyszin és a szereplők is mindig ugyanazok. még a mozdulatok is.
a legjobban a nevetős álmaimat szeretem, csak már régen volt ilyen. de ha jön, akkor kikacagom magam álmomban -de komolyan- és rettenetesen jó utána felébredni.
hogy a topichoz jobban kapcsolódjak: én is szoktam úgy érezni, hogy valami történni fog egy-egy álom után, de szerencsére még nem történt meg. még nem történt velem olyasmi amire azt mondhattam volna, hogy megálmodtam. pedig biztosan van ilyen.
bocsi, ha hosszúra sikerültem.
ShaReRe Creative Commons License 2000.03.02 0 0 2
Ennél azért komolyabb a topik. Legalábbis szándékom szerint.
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.02 0 0 1
Netán azt álmodtad, hogy bepisiltél? :)
ShaReRe Creative Commons License 2000.03.02 0 0 0
Csak azt ne mondjátok, hogy 0 ilyen sztorit tudtok :)))
Előzmény: ShaReRe (-)
ShaReRe Creative Commons License 2000.03.02 0 0 topiknyitó
Ma olyasmi történt ami álmoskönyvbe illik. Nem azt mondom, hogy pontosan megjósolódott egy esemény, de igen erős intő jel bukkant fel álmomban. Akkor nem tudtam mire véljem. Három órával később már tudtam...
Sztorikat várok Tőletek, történt-e hasonló Veletek is!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!