Keresés

Részletes keresés

Nayah Creative Commons License 2000.02.25 0 0 1
Minden analógia.
Képzeld el, hogy egy hangya úgy gondolja, van Isten, és elnevezi embernek. Azonban Isten, hozzá képest, olyan méretű, amit a hangya érzékszervei nem képesek egységében érzékelni.
Amikor Isten rálép, akkor is csak a cipője talpát látja, bár fogalma sincs arról, hogy azt az ember cipőtalpnak nevezi. Lát valamit, ami hozzá képest óriási, és fél tőle.
Amikor az ember megeszik egy szendvicset, és a kenyérmorzsák lehullanak a földre, a hangya úgy érzi, az Isten jót tett vele, mert élelmet adott neki.

Az emberek esetében is hasonlóképpen néz ki a dolog. Istennek nem kell megjelennie, mert mindig is volt (pontosabban Van). Az embernek kell az érzékszerveit olyanná tennie, amivel képes meglátni.
Ez pedig nem megy tömegesen. Mindenki soha nem láthatja egyszerre, de mindenki meglátja egyszer.

Előzmény: Jungfrau (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.25 0 0 0
Kedves Jungfrau !

Azt hiszem, volt már hasonló kérdés.
Ott akkor is szóba került, hogy HONNAN TUDHATNÁNK BIZTOSAN, hogy aki most megjelent az biztosan Isten ? Hisz az, hogy megjelnik egy rőtszakállú lebegő bácsi és azt mondja "vagyok, aki vagyok", még lehet
- hallucináció
- álom
- örödgi praktika, ármány
- délibáb
- őrület
és még sok minden más is.

Más megvilágítása kérdésnek pedig az szerintem, hogy mi van akkor ha most is és mindig is meg van jelenve nekünk, csak egyszerűen NEM VESSZÜK ÉSZRE ?
Hisz ki az, aki pontosan tisztában van Isten fogalmával ?
(itt nem azt kérdezem, hogy ki az, aki azt gondolja és hangoztatja magáról...)

De tegyük föl, tényleg megjelenik (valahogy tutira bebizonyosodik).
Kinek jelenne meg ?

- külön-külön minden egyes embernek ?
Akkor azonnal megkezdődnének a "az enyém az igazi, a tiéd hamis" -jellegű viták, szerintem.

- egyvalakinek vagy néhányaknak ?
Akkor szerintem azonnal megjelennének a kétkedők, cáfolók, jobban tudók, kiátkozók.

Szóval nem hinném, hogy haszna volna, ha megjelenne. És ezt alighanem Ő is jól tudja, talán éppen ezért nem is jelenget meg folyton (vagy talán ezért nem úgy van rendezve a világ, hogy bárki észrevegye...).

Üdv
Big

Előzmény: Jungfrau (-)
Jungfrau Creative Commons License 2000.02.25 0 0 topiknyitó
... már maga a kérdés is rossz, hiszen Istennek éppen az az értelme, hogy nem tapasztalható meg az elismert érzékszerveinkkel,
de mégis kiváncsi lennék, hogy mit szólták hozzá, mennyiben változna meg hitetek és véleményetek ha megjelenne hús-vér emberként...!?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!