Valaki vett már ilyen remasterelt Halent? Én szerintem nem fogok, mert régiben megvan mind és azért 6x5000=30000 kidobni való forintom most éppen nincsen. Annyival jobban szólnak?
Egyébként a mai 80 perces cd-k korában tényleg felrakhattak volna 2 lemezt egyre... Kicsit rablás ízű dolog...
Mellesleg nagyon nagy csend van, 3 hónapja a VH hírek kimerülnek a remasterelt cd-k kiadásában. Úgy tűnik DLR, akinek most megy a szekér, nem igazán akar visszamenni, a Warner meg szerintem nem akar VH lemezt kiadni DLR nélkül, mert a bukta elég valószínű lenne.
Szerintem a topoc haldoklása miatt nem kell aggódni, csak most éppen nincs semmi VH aktualitás. A VH3 király vs. szar vita meg kihunyt, szóval várjuk a friss nyúzokat...
Jó, hogy éppen ezt a Vai dolgot említetted. Ha valaki megnézte a www.vai.com-on a koncert helyszíneket, akkor azt láthatta, hogy volt koncert: Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Romániaban, Bulgáriában. No comment! Ennyit tudnak a hazai koncertszervezők!
(Vai mondjuk annyira nem is offtopic, ha mint a VH ex-frontemberének gitárosát vesszük... :-)
Mondjuk az is kicsit ciki volt, amikor Vai dedikált az Oroszlánbarlangban tavaly ősszel, és éppen közműépítés folyt: feltúrt járda, betonkalapács, ifa, amit akarsz. Nem igazán értettem, hogy miért nem vitték valami "rendesebb" helyre. Ja, és hogy miért nem volt valami kis bemutató, azt végképp nem értem. A Jennifer Batten féle clinic pl. szerintem tök érdekes volt, vagy amikor Kip Winger játszott az e-klubban, az is állat volt. Ezek a kis bulik nagyon jók, és gyakran sokkal jobb hangulatúak, mint a nagy koncertek.
Gondoltam írok magánban, de úgyis csak te olvasod, úgyhogy marad ez :-(
Bár az is egy érdekes dolog, hogy egy-egy topik miért akad el 100 hozzászólás körül (Stones, ELP, Sabbath, Kiss.
Def Leppen feltöltötték taszáriakkal az anyagot, így többen lettünk. Bár egy percig sem zavart, nem nézegetek hátra, ha 3 méterre a DEF LEPPARD játszik.
Ja, Bécs. Most, április végén Steve Vai koncerten voltam ott egy E-klub szerű helyen. Egyik legnagyobb élményem. Semmi sörhasú, focista-frizurás göndöritettek, csak léggitározós zeneértők vagy 1000-en. Tuti volt.
Még egy dolgot nem árt tudni: nem a zenekar dönti el, hogy hová megy, hanem van egy menedzsment, aki szervezi a turnét. Nehogy azt hidd, hogy pl. Magyarországot nagy ívben elkerülik valamilyen okból. Nekik alapvetően mindegy, hogy hol játszanak.
A probléma a hazai koncertszervezés területén keresendő: mi csak azokat (az éppen toplistás) sztárokat szeretjük idehozni, akik tuti bevételt hoznak, így tuti nyereséget a koncertszervezőnek. Ez üzlet. ÉS SEMMI KÖZE SINCS olyan magasztos dolgokhoz, mint hogy "ez is egyfajta kultúra", meg "éljen a rockzene", stb. Amíg az elmúlt 5 évben alig néhány külföldi rockzenekar adott koncertet Magyarországon, innen 250 km-re azért volt látnivaló rendesen...
2500????? Hát, én nem vettem észre... Úgy tudom hétszáz jegyet sem adtak el... Na mindegy. Qrva nagy égés, én személy szerintem szégyeltem magam az egész ország nevében, és úg gondolom a Leppard soha a büdös életben nem fog idejönni többet.
Ha a Toto-ra gondolsz, akkor itt szó nincs amerikai központú koncert szervezésről. Ez a zenekar sokkal - meg egy csomó másik is - sokkal sikeresebb Európában, és főleg Japánban, mint otthon. Szerintem Európa egyéb részein nincs probléma: van fizetőképes kereslet. Ez azt jelenti, hogy egyrészt van kereslet (tehát van elég ember, aki nem pl. Mayday fesztiválra jár). Másrészt a keresletnek van zseton a zsebében, tehát megveszi a jegyet.
Egyébként el kell, hogy mondjam, hogy nálunk különösen jellemző, szinte divat, hogy az emberek közlik: "erre a koncertre sem megyek el, mert nincs lóvém". Egy csomó embert ismerek, akinek kurvára beleférne a jegy a költségvetésébe, csak ez olyan jól hangzik...
És ha megnézed pl. a bécsi koncert műsort (na nem a teletexten meg a pestiest-ben!), akkor láthatod, hogy ott hetente (!) van egy olyan koncert, amire mi fél évet várunk. Pedig ugye az csak 250 km...
Kérdés: Mit gondoltok erről az amerika-központú koncertszervezésről, ezek azt gondolják, hogy bukta lenne egy önálló turné?
Bár a Def Leppard is 2500 embernek játszott...
kicsit off, de jó:
Tavaly nyár, Balaton, éjszaka. Egyetlen hurkasütő üzemel. Benn lángosszagú és -képű kisjány. Kölcsönkazi forog: épp Panama. Cimborám, "hogyan ismerkedjünk részegen" iskola, B fokozat:
- (széles vigyor:) Ááá, Van Halen?
- (buta nézés:) Csak hamburgerünk van.
"Hospital: Eddie Does Not Have Cancer
Photo by Mitch Gerber.
May 30, 2000 - Doctors from the M.D. Anderson Cancer Center in Houston said today that reports of Eddie Van Halen having cancer are wrong.
"There is some inaccurate information out and about ... Let me confirm that he does not have cancer," said spokeswoman Jane Brust to Reuters.
Brust said that Eddie had visited the hospital for a thorough examination and was found not to have cancer. She confirmed the report from Van Halen's official web site that Eddie had decided to take part in a clinical trial to prevent cancer.
My apologies to Eddie, his family and friends, and the visitors to this site for helping to spread false information. I was told of the treatment last Thursday and decided to keep it to myself out of respect for Eddie and his family. When the news broke on radio and MTV.com the next day, there was no need for me to sit on it any longer. Now I wish I had."
Hogy Sammy-t nem lehetett másképp elviselni? :-)
Volt Eddie véleménye, persze utólag, ahogy mondod.
Van a netten egy Rat Salade nevü mp3 cd rajta a 4 cd-s unrealised + 6 koncert felvétele (köztük a Random Shot - a kedvenc). Ez nekem már megvan, ha valakit érdekel írjon temesi@index.hu-ra.
Hogy Sammy-t nem lehetett másképp elviselni? :-) Én mondjuk a Dave era fanja vagyok, de el kell ismerni, hogy amióta Sammy elhagyta a VH-t, szerintem sokkal jobb dolgokat csinál. Nekünk csak a Marching to Mars van meg, de az jó kis album.
Egyébként meg a - ha jól emlékszem 87-es - I Never Said Goodbye c. SH album szerintem etalon, és egyike minden idők egyik legjobb rock albumának. Zabos is vagyok, mert évek óta keresem, és soha egyik lemezboltban sincs meg. A kazit meg már ronggyá hallgattam, szóval jól jönne egy cd. Persze minden más lemezéből van egy csomó, csak ez nincs meg soha.
Egyébként a Warner Bros-t megértem, mert a 80-as években a Van Halen AKKORA SZTÁR VOLT Amerikában, hogy azt nehéz elképzelni. Ha azt mondod egy amerikainak hogy Eddie Van Halen - még akkor is soha nem hallgatott rockot - pontosan tudja, hogy az egy gitáristen. Ő gyakorlatilag egy élő legenda, egy szupersztár volt már a 80-as években!
Szóval amikor a Warner kiadja az egyik legnagyobb sztárcsapatának a lemezét, gondolom nagy eladásokra számít. A Sony is azt várja Michael Jacksontól, hogy kasza legyen... (de jó is az a Beat It nóta, Eddie szólógitár, Lukather ritmus...)
De Eddie hajlamos mindig az aktuális énekest isteníteni, a régit pedig lehúzza. Így volt ez mindig is, és így is lesz... Dave-et is lerántotta, aztán Hagar-t, aztán megint DLR, most várom a következő lépést.
Én is úgy emlékszem a riportokból (VH3 idejében vallota be), és persze, hogy nem lehetett Sammyt másként elviselni. De kettő évvel elötte (Balance) meg az egységesség, minden rendben levés volt a teritéken. Emlékesztek még a SpringBrake-re az MTV-n? Ott viccelteik, röhögcséltek - én most Hagar párti vagyok (utolsó két lemeze nálam eléggé bejött), Halennel az a bajom, hogy Warner testvérek azt hiszik, hogy Halen lemez = 3-5 millio példány.
De a világ változott a 80-as évek eleje óta! Bár a kedvenc képem még mindig a Diver hátsó borítója, az a rengeteg ember...
Van még felvétel ide, ahova 12 éves korom óta (Jump elöször Komjathy kivánságmüsorban) tartozom, az isteni Van Halen táborhoz?
Ha igen, akkor ha lehet drukkolok együtt veletek, Eddie egészségéért és a tisztességes "visszatérésért", bár ez hülyeség, mert számomra el sem tüntek soha.
Egyébként tudjátok, számomra mi volt a legjobb a VH3-ban? A mosolygós, kisfiús, hosszú hajú Edi.
Rossz volt ránézni a - számomra legjobb - Balance idején a püffedt arcára. Lehet, hogy csak a rossz világítás tette, de akkor is :)
OFFICIAL STATEMENT
[5/26/00]: HOUSTON: The University of Texas M.D. Anderson Cancer Center confirms that Guitarist Eddie Van Halen visited the Houston center yesterday (May 25) as an outpatient.
According to M.D. Anderson doctors, Eddie is planning to begin an outpatient clinical trial to prevent cancer.
No further information is being released at this time.
Ajjaj, ez a hivatalos nyilatkozat valahogy rosszul hangzik...
A vhboots.com-on találtam egy jónak tűnő 2cd-s koncertet: US Festival '83 a címe, és azt írták róla, hogy a legjobb minőségű Halen bootlegek egyike. Ha esetleg valakinek meglenne (bár nem nagyon merem hinni), és lemásolná nekem, örök hálám üldözné.