Keresés

Részletes keresés

ashura Creative Commons License 2008.02.04 0 0 208

Ha az, amire én gondolok, akkor buffer underrun következik be, vagyis nem bírja a proci a sok számítást a direct sound közben. Ez akkor szokott előfordulni, ha sok szinti és fx pluginfunkció van a számhoz hozzárendelve. Mentsd le az egyik ilyen projectedet másként, és vegyél ki belőle pár plugint - ha megszűnik a jelenség, akkor a fenti probléma áll fenn.

Egyébként az Options > Audio settingsnél lehet állítgatni a hangkártyát.

Előzmény: py666 (207)
py666 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 207
Hali nem tudna nekem segíteni valaki Fruity Loopsal vannak olyan gondjaim, h amikor a kész zenéket játszom le akkor ugrál akad kattog a zene ez miért van??
ashura Creative Commons License 2008.01.11 0 0 206

Ha nem félsz a kalózoktól, nézz körül itt www.mixgalaxy.ru

Digitális jelekről beszélünk, nem analógról, bazinagy különbségek nemnagyon lehetnek a sokmilliós szoftverek meg az FL között.

Ha megveszed a legutóbbi, 7-es változatot, a következőkhöz már ingyen juthatsz hozzá.

Egyetlen hátránya az FL-nek, hogy procizabáló. Én elég sok FX és szinti pluginnal szoktam mókolni, így elő-elő fordul az underrun. De nagyon kezes, bár néztem a Reasont meg másokat is, ez jött be a legjobban.

Előzmény: Heuro (205)
Heuro Creative Commons License 2008.01.11 0 0 205

Hát pontosan erről van szó.

Én a 4.12 -vel készítek ezt-azt, amit aztán (illetve részeit) még effektezek Audacity-vel.

Igen! Audacity-vel (a vérpofik kedvéért ismételtem meg) :-)

Amúgy meg ... adhatok én 3,5 millió forintos programot és 10 millió forintos hadvert valakinek, ha nincs ritmusérzéke, vagy botfülű :-))

Szal jó ez az FL Studio, és nagyon jól bírom használni a sok-sok SF2 hangszert is.

Most gyűjtök egy kis pénztet :-) hogy tudjak egy korszerűbb verziót venni ebből az FL-ből.

Előzmény: ashura (203)
ashura Creative Commons License 2008.01.11 0 0 204
ahova behívtad az fx plugint a keverőn, jobb oldalon mellette van egy poti, azzal tudod szabályozni az adott fx erősítését. Bár lehet, hogy te másképpen "drótoztad" össze.
Előzmény: hakoo2 (201)
ashura Creative Commons License 2008.01.11 0 0 203
A hármastól kezdve használom az FL-t, vagyis elég jól kiismertem, kb 15 lemezre való anyagot készítettem el vele különböző stílusokban. Hogy mennyire "amatőr": ATB és Tiesto studióképein is láttam már a program felületét a monitorokon. Az egy dolog, hogy nálunk a Protools az elfogadott szabvány, de attól még máshol használhatják a studiókban. Én még befutott klubszámban is hallottam az egyik kiadás demózenéjéből összeszedett motívumokat. Illetve tudok olyanokról, akik reklámzenéket, mások pedig tv-s műsor aláfestőzenéket készítenek a szóban forgó programmal.
Heuro Creative Commons License 2008.01.10 0 0 202

Bármiféle ironikus háttérszándék nélkül üzenem a néhány igen kifinomult és minden bizonnyal nemzetközi elismertségnek örvendő fórumozó társamnak:

- Kapol Te egy .WAV fájlt, amin nagyon jó zene van.

Persze azonnal megmondod mi? -hogy ez FL Studioban készült, tehát eleve szar ...

Nehogy má ...

Ez a FL fóruma, ha fikázni akarod oda menj, ahol ezt megtehed, sőt eleve kívánatos.

hakoo2 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 201
Sziasztok!
Nem olyan rég használom az FL studiot, elég sok dologra már rájöttem, de van valami, amire egyszerűen képtelen vagyok. Ha valaki tudja a megoldást, segítsen pls. A probléma a következő: meggyártottam a dobot az első másodperctől a legeslegutolsóig, erre játszanék basszust, gitárt, éneket, meg hasonlókat, tehát egyszerűen komplett számot szeretnék felvenni. Viszont amint beállítom a bemenetet a keverőn (ez vagy vonalbemenet, vagy mikrofon) a felvétel módban, egy pillanatra besípol, és már tudom, hogy ez azért van, mert van rajta delay. A sípolás aztán elmúlik, de a delay nem. Miért nem? Hol kell levenni a delay-t? Nem találok egyszerűen felületet. Egyszer már vhogy megoldottam ezt a problémát magamtól, tehát tudom, hogy van rá megoldás, de az régebben volt, és azóta volt egy két format c, más típusú fruity loops, és nyilván: a beállítások elvesztek, most pedig nem találom, hogy annó hol csináltam meg.

Az FL studiom névjegye:
FL STUDIO
XXL v7.0.0

Bárki, aki tudja a megoldást, lécci küldje!
köszönet
Joga Creative Commons License 2007.11.28 0 0 200

Valami ilyesmit keresgélj: Rex fix for FL Studio 7.0 / REX Shared library.

ginus2 Creative Commons License 2007.10.17 0 0 199

Sziasztok!
Tudtok segíteni? FL7-be nem tudok bevinni *.rx2 kiterjesztésű fájlokat.
Pedig úgy rémlik, sőt biztos a korábbi verziókban sikerült.
Mit csinálok rosszul, mi lehet a megoldás?
Köszi.
G2

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.24 0 0 198
Profi... nem profi... hehe

Eszembe jutott 1-2 Clash lemez, vagy épp régi Bob Dylan, vagy Nick Cave Birthday Party felvétele (összehasonlítva pl. az abbey roadon felvett No more shall we partal).. de hát lehetne itt milliókat sorolni. No azok nem voltak egyáltalán mai studio minőségek. De PROFIK voltak.
Vagy mi is a profi? Csesznye steril zenét alkotni? No majd ha tényleg eljön a szép uj világ :DD
Elsősorban a zenének jónak kell lennie. Én pl nagyon szeretem a Balaton zenekart, kiknek egy studio albumon nem nagyon jelent meg "jó minőségű" anyaga.
Egyébként kb. 5 éve használok Fruity Loops-ot (még a 2estől kezdve), és ez az egyetlen zeneszerkesztő amivel baromi gyorsan haladhatok (ahogy jön az ihlet ugye)
Egyébként sem tudnék steril zenét csinálni...
De a rízönnel való többszöri ismerkedésem is csak fintort váltott ki, a fruity felhasználó barát mivolta melett.
Ha meg valaki a mac-el akar jönni... nanee... Inteles PC az is, akkor mér is csodagép?
G3-G4-G5 esetleg, de úgy tippelném hogy ők is kérnek jó hangkártyát... de az egy másik vita :)

Egyszóval örülök, hogy van fruity! Ennek a proginak nincs alternatívája (egyenlőre).
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 197
Ne személyeskedj, ha megkérhetlek.
AZ utolsó bekezdésed meg ellentmondás.
Milyen profi szint az, ami nem való stúdióba?
És az electro stb. felsorolt műfaj az nem egyenlő azzal, hogy amatőr porgramok jók neki, max demózni és haknizni a haverok buliján vagy myspace-n villogni a gimiben.
Többre nem.
Masterelj már le nekem valamit "profi" szinten a FL-al kérlek vagy küld el egy producernek tisztességes orszgba meghallgatásra, hogy kész pro anyag...de stúdióba nem alkalmas.
Előzmény: Joga (196)
Joga Creative Commons License 2007.07.04 0 0 196

"Dilettáns" vonalat említesz. Ezzel sajnos végérvényesen azt bizonyítod, hogy bár szakmai ismeretséged elég tág (legalábbis jó sok rendszert láthattál működés közben, és a nevüket is megjegyezted, :-), de az FL-t komolyan nem ismered, és nem tudod mire való, hogyan kell használni, stb.

(Garage Band-el együtt említeni finoman szólva is mókás volt :-)

Vagy lehet, hogy csak egy korai verziót láttál (ami még főleg drum-loop-editorságra volt kihegyezve). Azóta történt egy-két változás. Pl. az Automation Clips-ek megjelenése óta (asszem 6-os verzió), végre átláthatóan editálsz minden hangszer/effekt (belső/VSTi/DXi) bármelyik paraméterét, stb.

Persze nem azt mondom, hogy az FL stúdióba való. Fenéket!! Nem is arra lett kitalálva. De a vele elkészíthető mjúzik minősége (megfelelő zenei hozzáértést feltételezve) igenis elérheti a profi szintet, és egy elektro-techno-trance zenész igényeit (megfelelő virtuál hangszerekkel, persze) szerintem símán lefedheti.

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.03 0 0 195
most már igen, bocs. :)
Előzmény: Rigor (194)
Rigor Creative Commons License 2007.07.03 0 0 194

És még az iróniát sem érted:)

Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.03 0 0 193
Ez butaság, jól is néznék ki csak vassal és csak analóggal. :)
Előzmény: Rigor (192)
Rigor Creative Commons License 2007.07.03 0 0 192
Jaj ugyan már, a profik nem szoftvereznek csak vasaznak, sőt abból is csak analógot!:)
Előzmény: Törölt nick (191)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.03 0 0 191
hát nem bizonyíték erejű az igaz, de azért a technikai objíktívumok mellett mégis jelenthet valamit az a nem kis "véletlen", hogy egyetlen stúdióról vagy producerről sem hallani, aki használná a dilettáns vonal fölött.
és ennek legfőbb oka, pont a technikai fejlettség hiánya.
Előzmény: Joga (190)
Joga Creative Commons License 2007.07.03 0 0 190

Jah, ha neked attól nem-amatőr egy hangászkodós progi, hogy hol látod referenciaként, akkor inkább csendben vagyok. :-)

(Masteringben egyébként még télleg van mit fejlődnie, abban egyetértünk.)

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.03 0 0 189
Ja igen, kihagytam még a Sonart és a Project 5-ot, de ezek is inkább futottak még a többihez képest, inkább haladó ügyes, de nem "top-notch" eszközök.

Előzmény: Törölt nick (187)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.03 0 0 188
Ja igen, kihagytam még a Sonart és a Nuendo-t, de ezek is inkább futottak még a többihez képest, inkább kezdő/haladó eszközök.
Előzmény: Törölt nick (187)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.03 0 0 187
Én még komoly referenciaként sehol nem láttam.
Professzionális szinten sehol nem jegyzik, stúdiókban meg kiröhögnek vele.
Konkrétan a Pro Tools az ipari szabvány, második vonalban pedig a Logic Pro - utóbbi az elérhetőbb széles körben (olcsóbb, mivel nem dedikált HW függő).
Aztán jön a Cubase és az igazán referencia DAW lista be is zárult.
Persze utóbbi időben közeledik ehhez a vonalhoz a Digital Performer, de azért még nem annyira elterjedt.

A Reason meg Live nem sorolandó ide, mert nem ilyen univerzálisak és széleskörűek.

Az Acid mg Fruity Loops az pedig a belépő szint, ami mondjuk az Apple-nél a Garage Band. Nem alkalmas komoly kifinomult és erőigényes munkákra. Egyszerűnek egyszerű, de nem erőteljes. Kezdő szint, amint ez látszik is a promójukon.

Pl. nézd meg egy DAW hangszereit továbbá dinamika, effekt és mastering eszközeit és mindjárt látod a különbségeket.
Előzmény: Joga (186)
Joga Creative Commons License 2007.07.03 0 0 186

Nekem csak az nem logikus, miért "amatőr" szofter az FL.

Én speciel azt a szoftvert nevezném "amatőr"-nek, amivel "amatőr" minőségű

zene készíthető, az FL viszont egyáltalán nem ilyen.

Az egy dolog, hogy más filozófia alapján készült, de mindazt tudja, mint a többi "powerful VST capable DAW", csak meg tanulni/szokni a kezelését.

Példul őszintén szólva mióta ismerem, pont a sequencerének egyszerű editálási

lehetőségei miatt csípem nagyon. Nekem frankón kézre áll.

Előzmény: Törölt nick (185)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.03 0 0 185
Pedig nagyon egyszerű és logikus.
Mindhárom esetben alapvetően egy sequencer programról beszélünk, sőt egyfajta korlátozott DAW-ról.
Előzmény: Joga (184)
Joga Creative Commons License 2007.07.02 0 0 184

Imádok játszani ezzel az "amatőr" cuccal, ami elsőkörben nem élőzésre van kitalálva, tehát kár az AL-hoz hasonlítani.

Acid oldaról sem értem a párosítást, az is egy másik kategória.

Argu(ru)-t meg Isten nyugosztalja. :-(

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.02 0 0 183
Amatőr játékcucc, akkor már inkább az Acid, de az is csak limonádé.
Ennek a vonalnak (könnyű, gyors DAW-szerű szeki sw-ek) a csúcsa az Ableton Live, ami viszont egy kiforrot professzonális munkállomás, élőzésre (gyors, ergonómikus munka) kihegyezve.
666stef Creative Commons License 2007.06.26 0 0 182
Akkor szabad a vásár....: http://rapidshare.com/files/31116455/FruityLoops_7.rar
Előzmény: Sancho (181)
Sancho Creative Commons License 2007.06.25 0 0 181
Meghalt a Fruity egyik fejlesztője autóbalesetben. :(

http://www.image-line.com/argu.html
LennyL Creative Commons License 2007.05.03 0 0 180
Sziasztok!

Van egy nagy problémám, hátha tud valaki segíteni.
Ha állítok egy potit, és leállitom a zenét majd újra a playre nyomok és elindítom akkor visszaugrik az előző potiállásra. Ez csak egy projectnél fordul elő, valamit elállíthattam benne? Nem jövök rá mi lehet, és most nem tudom folytatni. Nagyon bosszantó, mivel szinte kész a zene.
Aki tud nagyon kérem segítsen vagy ha tud akkor adjon valami linket ahol tudnak segíteni esetleg , mert nem találok használható fórumot!

Köszönöm szépen előre is!
Heuro Creative Commons License 2007.03.15 0 0 179

A tárhelyemre szívesen feltenném, de ahhoz nálam kellene lenni az anyagnak.

Mert érthető módon nem szívesen adnám meg az FTP adatokat:-)

Pl. bontsd szét TC-vel kisebb darabokra és küldd el emilben.

Aztán összerakom és felteszem.

Mondjuk a fejedelem.hu oldalra.

Szóval?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!