Keresés

Részletes keresés

buta Elizabeth Creative Commons License 2000.02.28 0 0 181
T. Asztaltársak,
nem vagyok politikus alkat,nem vagyok párttag.
DE: senki nem olvas a vitatkozó felek közül Népszabadságot? (Magyarország legnépszerűbb...ugye, ismerős?) Nos, az elmúlt héten megjelent egy cikk, amelyben részletesen taglalják, hogy nem az a gond, hogy lobogó legyen vagy ne legyen, hanem hogy ezentúl szabványos, állami, (címer nélküli), selyemzsinóros-blikkfangos lobogó legyen kis hazánk minden településének középületén, a millennium alkalmából ajándékként a kormánytól. Pont.
Ami vitatható:
- mi a búbánatért fontos, hogy selyemmicsodás, szabványosított legyen? Ahol megvan a jó, a régi, oda minek még?
- túl sok pénze van a kormánynak, hogy 32oo településnek ajándékoz?

A cikkben nyilatkozó "tendernyertes" vállalkozó asszony elmondása alapján a zászlók darabja (előzetes kalkuláció csupán)26 ezer forint!!!!!!!
Várható amortizációs idejük 3 év.
Nem lehetne tényleg másra, másért odaadni ezt a 26 ezret?
Egy kis lokálpatrióta tipp: Újpest-Központban csináltassanak inkább a metróhoz(az aluljáróhoz) egy rámpát, ugyanis minden oldalról tiszta lépcső.A mozgássérült,a kismama ,a nyugdíjas nem tudja rendesem megközelíteni a metrót, csak küszködés árán. És tegyék ki a lejáró oldalába a táblát, hogy "épült a millennium évében". Sokan elmennénk az avatásra.
Még egy tipp: Szabolcs megye néhány településén még mindig nincs vezetékes víz minden házban. A falu legidősebb lakójának ennyiből talán futná egy csapra...Esetleg egy olyan nyilvános telefonfülkére, ahová a mozgássérültek is be tudnak menni (harmonikaajtós variáns, alcsonyan elhelyezett telefonkészülékkel).

Egyébként ami a magyarságtudatot ileti, amikor én jártam oviba, minden gyerek megtanulta lerajzolni a zászlót, később a címert.Megtanultuk később,a suliban, a fahangúak is, a Himnuszt. Ma ki énekel?
A nemzettudatot nem erősíteni, hanem táplálni kell.Mert erősíteni azt kell, ami beteg.De táplálni meg csak azt lehet, amit valaha, valaki elültetett...A Szabó Szamanták, Dzsokik,Dzsenniferek (mert ugye a nevet a hatályos törvényben engedélyezik, csak fonetikusan átírva),a shopok és Trade Centerek világában, amikor magyarul lassam megszólalni is snassz lesz itthon, akkor mitől is lenne nemzettudat?
Hogy ne legyek off: nem bot és vászon.De men hiszem, hogy ezen múlik.
És ha mégsem lesz zászlóajándékozás, szívesen varrok egyet a Polgármesteri Hivatalnak. Csak adják meg a méretet.
Üdv,
Elizabeth

Kisgazda Creative Commons License 2000.02.28 0 0 180
A "Harcoljunk a kommunisták ellen", vagy hasonló táblák ellen is tiltakoznék.

Véleményem szerint kommunista beidegződés konkrét jelszószerű szövegeket tartalmazó köztéri táblák kapcsán reklámozni a pártot, kihasználva azt a tényt, hogy egy "Le a fasizmussal" tábla ellen senki nem tiltakozhat. Elhiszem, hogy szerencsétlen SZDSZ már képtelen máshogy megszólítani az embereket, de ezek a táblák éppen az SZDSZ fantáziátlanságát bizonyítják.

Előzmény: europeer (133)
emberforma Creative Commons License 2000.02.28 0 0 179
Bocs kétszer ment el....

Most jut eszembe... Szt Orbán minden bizonnyal sokkal demokratikusabb rendszert épít mint Tisza-gyilkos és egyéb szomszédaink, ill. távolabbi országok. Ennek megfelelően utolsó mondatod helyesen:
"Ha most még azt is hozzáadjuk, hogy a román/szlovák/német/bolgár/görög/horvát, szerb/albán/kínai/ zászlók gyakori látványától hány népzeti-gerincűt fog megütni a guta, beláthatjuk, a dolog még az egészségügyet és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat is fellendítheti :-)))) "

Előzmény: speaker (148)
emberforma Creative Commons License 2000.02.28 0 0 178
Csak sokkal sűrűbben kell újat venni. /az időjárás ugye/

Arra továbbbra sem válaszolt senki, hogy a többnemzetiségű településeken hány féle zászlót kell kitűzni.

emberforma Creative Commons License 2000.02.28 0 0 177
Csak sokkal sűrűbben kell újat venni. /az időjárás ugye/

Arra továbbbra sem válaszolt senki, hogy a többnemzetiségű településeken hány féle zászlót kell kitűzni.

Grosstein Creative Commons License 2000.02.28 0 0 176
Werner Zsolt!

Ne kerjen bocsanatot, nem sertett meg! Maga MSZP-s en meg SZDSZ-es vagyok.

Mashogy latjuk a dolgokat, en sosem voltam a konstruktiv vita ellenzoje!

Előzmény: Werner Zsolt (171)
székkutas Creative Commons License 2000.02.27 0 0 175
Támogatom a magyar nemzeti lobogó kitűzését minden középületre. Ugyanakkor javaslom, hogy Szent Istvánra, és minden igaz magyar hazafira emlékezve delente, zúgo harangszó mellett 1db önkéntes a középület kapujába kiállva énekelje el a magyar himnuszt, melyet a lakosság néma tisztelgéssel fogadjon! "ADJ EGY PERCET A HŐSŐKNEK!" (utána ismét jöhet az anyázás!)
Előzmény: gondolatrendőrség (168)
Black Creative Commons License 2000.02.27 0 0 174
Ki fogják ezért őt is moderálni?
Előzmény: rezső (173)
rezső Creative Commons License 2000.02.27 0 0 173
Például a primula. Ujabban annak a leveleit rágja az aszparágusz helyett.
Előzmény: Black (161)
europeer Creative Commons License 2000.02.27 0 0 172
Ne kodositsen kedves Werner Ur! Egy masik topicban meg a muszaki egyetemen oktatott. Kozirok itt? Nemhiszem.
Előzmény: Werner Zsolt (170)
europeer Creative Commons License 2000.02.27 0 0 169
Kedves Werner Ur!

On talan akkor nem is a muszaki egyetem oktatoja, hanem a bolcseszkaron a magyar nyelv professzora, ha ennyire raer a stilustanulmanyokra, es ennyire behatoan foglalkozik a nevekkel, es az irasi stilosokkal.

gondolatrendorseg!

Nem mintha ajanlani szeretnem a masik topicomat, de ott eppen egy vita zajlott a globalizaciorol es az EU kapcsolatarol. Talan ha ott kifejtened a velemenyedet errol. Mindent a maga helyen. Ott egy kicsit olvashatsz az europaisagrol, a massag tiszteleterol. Orommel latlak.

Grosstein Creative Commons License 2000.02.27 0 0 167
Werner!

Maga menthetetlen!

Előzmény: Werner Zsolt (166)
Grosstein Creative Commons License 2000.02.26 0 0 165
Kerem ne figurazza ki a nevemet!

Sajnos ertem, hogy on globalizaciot atvitt ertelemben hasznalja, es nevet rajta.

Tudja ez nem helyes! Sokat koszonhetunk eme eszmerendszernek. Felemelkedes csak igy kepzelheto el, a massag tisztelete nelkul nemigen!

Ervek zaszlougyben? Az mar nem negy?

Előzmény: gondolatrendőrség (163)
KAYA Ibrahim Creative Commons License 2000.02.26 0 0 164
csurka úr, köszönjük az éberségét.
ha mindenki csurka lenne, olyan egyszerű lenne a világ.
Előzmény: gondolatrendőrség (163)
Grosstein Creative Commons License 2000.02.26 0 0 162
Gondolatrendorseg?!

Ez igen, ezt aztan nevezem! Latom en itt pellengerre leszek allitva, mert mondjuk nem repesek a FIDESZ ujdonsult otleteert. De ezt mar leirtam, igaz ellenerveket nem tud felhozni senki.

azt elfogadom, hogy nem penz kerdes! De azt , hogy ez egy omodern, marginalis dolog, ezt meg senki nem cafolta meg!

Werner Ur!

Mi lenne, ha a targgyal foglalkozna, ellenben megjegyzem, hogy nagyon messze van a valosagtol az eszmefuttatasa a nicknevemmel kapcsolatban.

Vagy esetleg uldozesi maniaja van? Vagy nem tetszik, ha mas velemeny hangzik el?
Ez nagyon nem jo igy!

Előzmény: gondolatrendőrség (151)
Black Creative Commons License 2000.02.26 0 0 161
No ez már bizakodással tölt el. A Törpi már tudja, hogy mi jó neki.
Előzmény: rezső (159)
Black Creative Commons License 2000.02.26 0 0 160
Most már nem is értem, hogy miről van szó, hiszen olvasgatom az alábbiakat:

1949. évi XX. törvény - a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA, a Magyar Köztársaság fővárosa és nemzeti jelképei
76. § (1) A Magyar Köztársaság zászlaja három, egyenlő szélességű piros, fehér és zöld színű vízszintes sávból áll.

1995. évi LXXXIII. törvény a Magyar Köztársaság nemzeti jelképeinek és a Magyar Köztársaságra utaló elnevezésnek a használatáról, a zászló és a lobogó
5. § A nemzeti ünnepeken a Magyar Köztársaság lobogóját (a továbbiakban: lobogó) ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt fel kell vonni.
6. § A Magyar Köztársaság zászlajának (a továbbiakban: zászló), lobogójának védjegy elemeként való használata esetén a 4. §-t kell alkalmazni.
12. § A nemzeti jelképek használata során meg kell őrizni azok tekintélyét.
21. §
(1) Felhatalmazást kapnak
e) a sportügyeket felügyelő miniszter, hogy a címer, a zászló (lobogó) sportszervezetek által történő használatát rendeletben szabályozzák.
(2) Felhatalmazást kapnak a települési önkormányzatok - Budapesten a fővárosi önkormányzat -, hogy a középületeknek és közterületeknek a nemzeti ünnepeken történő fellobogózását rendeletben szabályozzák.

Ebből azonban nem derül ki, hogy milyen a Magyar Köztársaság lobogója, aminek persze védjegy elemeként való használatakor a 4. §-t kell alkalmazni. Nemzeti jelkép-e a Magyar Köztársaság lobogója? Nemzeti lobogó-e a Magyar Köztársaság zászlaja? Hogyan őrizheti meg valaki a nemzeti lobogó tekintélyét, mely lobogóról nem tudjuk, hogy pontosan milyen. És mit kell tenni a Magyar Köztársaság zászlaja tekintélyének megőrzéséért jogállamunkban?

És tessék mondani? Én mire kapok felhatalmazást? A nemzeti lobogó politikai lebegtetésének elviselésére?

rezső Creative Commons License 2000.02.26 0 0 159
Jelentem a Törpi visszatért a tejhez. Lehet már lobogózni?
europeer Creative Commons License 2000.02.26 0 0 157
???

Ha en az lennek, nem irtam volna reggel e-mailt, hogy leszedjem riverian beirasat, hanem csak leszedtem...szerencsere sikerult, es mar nincs itt. Ha erdekel tovabbitom az e-mailt a cimedre.

Előzmény: gondolatrendőrség (155)
europeer Creative Commons License 2000.02.26 0 0 154
(Ez sem valami szep dolog, tobb nicken irkalni. Magadat is le kellene ellenorizni kedves gondolatrendorseg!)

(...es aktat nyitni, bar a moderator mar lehet FIGYEL TEGED!)

Előzmény: gondolatrendőrség (153)
europeer Creative Commons License 2000.02.26 0 0 152
(a gondolatrendorseg sem csinal semmit, csak aktakat vezet, biztos elvezetes, kedves gondolatrendorseg, otletei nincsenek? elobb utobb mindenki meg fogja unni, hogy csak elmondja, hogy -Figyelunk Teged, es aktad van a gondolatrendorsegen. On meg nem unja ezt? OK, a nick valasztas tenyleg jo, de azert valamit hozza is kellene tenni... tiszta 1984 tenyleg.)
Derek Creative Commons License 2000.02.26 0 0 149
"Ez az egész egyébként nagyon jól beleillik az új kormány takarékos és ésszerű intézkedéseinak sorába. Ha most még azt is hozzáadjuk, hogy a zászlók gyakori látványától hány magyar gyűlölő bolsit fog megütni a guta, beláthatjuk, a dolog még az egészségügyet és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat is fellendítheti :-)))) "

Ugy latszik elfelejtetted megint bevenni a labdacsaidat, meg nem keso, hosszu meg a nap.

speaker Creative Commons License 2000.02.26 0 0 148
Továbbra is állítom, hogy a középületek fellobogózása egyetlen fillér többlet költséggel nem jár, hiszen minden ovoda, iskola, rendőrség, stb eddig is rendelkezett zászlókkal, azokat köteles is volt minden állami ünnepen kitűzni. Ezekután még a kitűzés feladatától is megmenekülnek, hiszen nem kell kitennei, bevenni.

Ez az egész egyébként nagyon jól beleillik az új kormány takarékos és ésszerű intézkedéseinak sorába. Ha most még azt is hozzáadjuk, hogy a zászlók gyakori látványától hány magyar gyűlölő bolsit fog megütni a guta, beláthatjuk, a dolog még az egészségügyet és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat is fellendítheti :-))))
Előzmény: emberforma (137)
George Sand Creative Commons License 2000.02.26 0 0 147
Jó irányba megyünk...

Trebi, csak barack és cukornád fogyasztása közben lehet zászlót kitűzni?
S akik leszédülnek - mi lesz azokkal? A haza hősi halottjai és ápoltjai lesznek?
S mit mondunk akkor? A haza iránti vágy szédítette meg őket?

Szia :))),
Zsorzsi

Előzmény: Trebitsch (145)
rezső Creative Commons License 2000.02.26 0 0 146
A Törpi tegnap megitta a fele kamillateámat. Most mi legyen?
Előzmény: Trebitsch (145)
Trebitsch Creative Commons License 2000.02.26 0 0 145
De ki ám. Egyetlen esetben teszünk kivételt: ha a rumot azér megissza.
Előzmény: Grosstein (141)
Grosstein Creative Commons License 2000.02.26 0 0 141
Ja ertem!

Ezek szerint ha valaki nem szereti a futyulos palinkat, akkor azt kikozositjuk????

Előzmény: gondolatrendőrség (140)
Grosstein Creative Commons License 2000.02.26 0 0 139
Uraim!

Sajnos nem jutottam gephez mostanaban, ugyhogy csak kesve reagalok az itt elhangzottakra es az engem ert vadakra.

Azt elismerem, hogy az egesz zaszlougy nem penz kerdes. Egy olyan orszagnak, mint Magyarorszag ez akkor sem jelentene erezheto terhet, ha ujonnan kellene minden zaszlot legyartani. Az oszlopok megint nem tetel.

Ellenben nekem azzal van bajom, hogy ez az egesz nem egy MODERN dolog...

UDV

McAtti Creative Commons License 2000.02.25 0 0 138
1. Főleg emberforma-nak. Nekem négy gyerekem van, és ha az ovinak (mármint az óvodának :-)))) nem lesz pénze zászlóra, akkor csinálunk nekik. Mint annyi mást is.

2. Nem értem, mi a vita? Miért ne lehetne? Tegnap a Magyar Hírlap felé jártam. És mit látok? Hát állat nagy magyar és svájci zászló leng az épületen. Nem tudjátok, ki rakatta ki? A gaz kormány? (Ahol a Napi mao székel, ott nincs kint nemzeti zászló....)
Sz'al, li rakatta ki? A Magyar Hírlap, esetleg a Mai Nap vezetése? Vagy esetleg Marquard? És miért nem tiltakoznak ellene?
(Egyébként a zászlók tiszták, látszik, hogy gondozzák.)

Attila

emberforma Creative Commons License 2000.02.25 0 0 137
Kedves HAME!

Látom makacsul nem vagy hajlandó lemenni a 88. hozzászólásig. Ezért idemásolom.

"3500 település, településenként 5 középület /átlagnak talán megfelel 1 iskola , 1 polg. mesteri hiv, 1 kultúrház, 1 óvoda, 1 rendőrség/, zászlónként 5000 Ft /már ne akármilyen vackot tűzzünk ki/, mindez összesen 80-100 mFt "kihordási időtől függően" 1-3 év alatt.

Vigyázzzzz!!! Demagógia!!!!

Évi 30m Ft-ból 5-6 leukémiás gyerek gyógykezelésére futná....Az én nemzeti öntuatomat jobban erősítené, hogy ha csak 3 Ft-al is, de hozzájárulok néhány élet megmentéséhez...Ha az ilyen problémák megoldásra kerülnek, és erre már nem kell költeni akkor és csak akkor jöhet a zászló...."

Amint látod 3 Ft-ról beszélek. A 150000-szeres az összes befizetettre vonatkozott_ amiből_ a 3 Ft menne erre a célra.

Legutóbbi hozzászólásomban pedig a _levonásokon_ belüli_ százalékos_ megoszlásról volt szó, nem pl. adósávokról stb.

Szóval légyszíves_figyelmesebben_ olvasni, mert nekem legalábbis úgy tűnik hogy ugyanazt mondjuk /a számokkal kapcsolatban/ "csak"
nekem alapvetően más a fontssági sorrendem.

Egyébként légyszíves megtisztelni annyival, hogy nem azt nézed ki belőlem /minden erőfeszítésem ellenére/, hogy minden adófizető állampolgárnak /mivel én egy országos átlag körüli keresetű vagyok/ 450000 Ft-jába kerül a zászlózás, ugyanis 5M adófizetővel számolva ez 2.250.000.000.000 Ft lenne, ez pedig /anélkül, hogy linkedet végigolvastam volna/ az éves költségvetés 1/3 része.

Szóval értsük meg már egymást végre, oszt süllyedjen!!!!

Előzmény: HAME (136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!